ΥΠ.ΕΞ ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν: «Η σταθερότητα στην Ευρώπη και η Διεθνής Τάξη απειλούνται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΥΠ.ΕΞ ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν: «Η σταθερότητα στην Ευρώπη και η Διεθνής Τάξη απειλούνται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία»

  Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας Ο υπουργός Εξωτε...

 





Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πιστεύει ότι η σταθερότητα στην Ευρώπη τίθεται σε κίνδυνο ως αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.


«Βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες σε μια κρίσιμη στιγμή, η σταθερότητα στην Ευρώπη κρέμεται από μια κλωστή. Η βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, δοκιμάζεται από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μπλίνκεν. είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τη Ρωσία να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά σε ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε ο Blinken. «Το Κρεμλίνο θα πρέπει να σταματήσει αμέσως όλες τις επιθέσεις κοντά σε ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και να επιτρέψει στο πολιτικό προσωπικό να κάνει τη δουλειά του για την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων, όπως ο ΔΟΑΕ αποκάλεσε επίσης για», - είπε.

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Οι προσπάθειες της Δύσης να δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα οδηγούσαν σε πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, είπε.

 «Ενώ εμείς [οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι] κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παρέχουμε στους Ουκρανούς αποτελεσματική άμυνα ενάντια στη Ρωσία, την ίδια στιγμή έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι ο πόλεμος δεν θα επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας. Ο μόνος τρόπος Η εισαγωγή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είναι η αποστολή αεροσκαφών του ΝΑΤΟ στον ουκρανικό εναέριο χώρο και η κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ευρώπη. Και όπως έχει καταστήσει σαφές ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δεν σκοπεύουμε να πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε.

«Καθημερινά κοιτάμε τι μπορούμε να παρέχουμε στην Ουκρανία για να μπορέσει να αμυνθεί», είπε ο υπουργός Εξωτερικών. «Συζητάμε αυτό το θέμα κυριολεκτικά σε καθημερινή βάση με Ουκρανούς αξιωματούχους, καθώς και με τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Δίνεται έμφαση ώστε ό,τι στέλνουμε εκεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά».

Ενεργειακές κυρώσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στρατηγικό συμφέρον να μειώσουν τον όγκο του πετρελαίου στις αγορές, αλλά δεν αποκλείουν κυρώσεις κατά του ενεργειακού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Δεν έχουμε στρατηγικό συμφέρον για τη μείωση των παγκόσμιων ενεργειακών αποθεμάτων. Το άμεσο αποτέλεσμα αυτού θα είναι υψηλότερες τιμές για τους Αμερικανούς και υψηλότερα εισοδήματα για τη Ρωσία", είπε. «Αλλά μας ενδιαφέρει να υπονομεύσουμε το καθεστώς της Ρωσίας ως κορυφαίου προμηθευτή ενεργειακών πόρων», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουμε οποιαδήποτε πορεία δράσης», είπε ο Μπλίνκεν.

"Με τον καιρό, θα υπάρξει μια βαθιά στρατηγική αλλαγή", υποστήριξε. "Γι' αυτό έκλεισε το Nord Stream 2, γι' αυτό στέλνουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη για να επιταχύνουμε τη διαφοροποίηση και να μειώσουμε την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. Η απαγόρευση προμηθειών στη Ρωσία είναι μια κρίσιμη τεχνολογία για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων».

Οι καταστροφικές επιπτώσεις των κυρώσεων

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν ήδη αρχίσει να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία. «Ο πρόεδρος [Ο Ρώσος Βλαντιμίρ] Πούτιν είπε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο», είπε ο Μπλίνκεν. Εξαιτίας αυτού, όμως, επιβλήθηκαν ευρείες κυρώσεις στη Ρωσία και «αποδείχτηκε ότι ήταν απομονωμένη», συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

"Η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Εάν αυτό είναι το σχέδιο του Πούτιν, τότε λειτουργεί", υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μιλώντας για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας, επέστησε την προσοχή σε αυτό, ότι τις τελευταίες ημέρες το ρούβλι έχει «χάσει σημαντικά στην αξία του», οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών έχουν καταρρεύσει στα χρηματιστήρια, δήλωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να αυξήσει απότομα το επιτόκιο του διατραπεζικού δανείου και οι ξένες εταιρείες αρνούνται να συνεργαστούν με Ρώσους εταίρους. «Οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη Ρωσία», είπε ο Blinken.

«Θα δούμε πώς θα το χειριστεί όλο αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι αυτά τα βήματα έγιναν προκειμένου η Ρωσία να «αισθανθεί τις συνέπειες» των ενεργειών της στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη λύπη του που «εκατοντάδες χιλιάδες απλοί πολίτες» θα υποφέρουν ως αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε ρωσικές δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και σε αρκετές εκατοντάδες ιδιώτες.

Από τις 3 έως τις 8 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέπτεται διαδοχικά το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Μολδαβία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία, όπου θα συζητήσει την ουκρανική κρίση με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ουάσιγκτον.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου