Η Ρωσία βάζει τέλος σε Facebook, Twitter, YouTube και Booking. «Το Facebook φερέφωνο του πληροφοριακού πολέμου κατά της Ρωσίας» - Ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση με την απόφαση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ρωσία βάζει τέλος σε Facebook, Twitter, YouTube και Booking. «Το Facebook φερέφωνο του πληροφοριακού πολέμου κατά της Ρωσίας» - Ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση με την απόφαση

  Ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση με την απόφαση της Roskomnadzor να μπλοκάρει το κοινωνικό δίκτυο Facebook στη Ρωσία. Διευθύντρια του Sa...

 






Ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση με την απόφαση της Roskomnadzor να μπλοκάρει το κοινωνικό δίκτυο Facebook στη Ρωσία.


Διευθύντρια του Safe Internet League: «Το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει γίνει φερέφωνο του πληροφοριακού πολέμου κατά της Ρωσίας, η απόφαση αποκλεισμού του είναι σωστή.»


Μπλοκάρονται πλήρως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ρώσοι, μετά τον πόλεμο που κήρυξε το Κρεμλίνο στις συγκεκριμένες πλατφόρμες. Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό  Facebook και Twitter στη Ρωσία, κατηγορώντας τα κοινωνικά δίκτυα ότι «κάνουν διακρίσεις» σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Μετά το «μπλόκο» στο Facebook αποφασίστηκε το ίδιο και για Twitter, YouTube και Βooking. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, το Twitter επέβαλε περιοριστικά μέτρα σε Ρώσους χρήστες λόγω «προπαγάνδας».

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, δήλωσε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ekaterina Mizulina χαρακτήρισε το Facebook εκφραστή του πολέμου πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας





Το κοινωνικό δίκτυο Facebook έχει γίνει φερέφωνο του πληροφοριακού πολέμου κατά της Ρωσίας, η απόφαση αποκλεισμού του είναι σωστή. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε στο TASS η διευθύντρια του Safe Internet League, μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ekaterina Mizulina.

"Θεωρώ την απόφαση να αποκλειστεί [το] δίκτυο του Facebook ένα έγκαιρο και σωστό μέτρο. Η πλατφόρμα, στην πραγματικότητα, έχει γίνει ο εκφραστής του πολέμου πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας. Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το [δίκτυο] Facebook ] δεν ενδιαφέρεται για την αντικειμενικότητα και την αλήθεια, δεν ενδιαφέρεται για τη μοίρα μεμονωμένων ή ολόκληρων χωρών. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράψαμε ότι οι διαδότες ψευδών και παραπληροφόρησης για τη Ρωσία έγιναν ο μεγαλύτερος διαφημιστής στο Facebook και η πλατφόρμα δεν παρέμβει σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο», είπε.

Η Μιζουλίνα υπενθύμισε επίσης ότι από το 2020, το Facebook έχει λογοκρίνει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον 26 φορές. Την ίδια στιγμή, ο κολοσσός της πληροφορικής δεν συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της Roskomnadzor.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την απόφαση της Roskomnadzor στο κοινωνικό δίκτυο Facebook




Ανησυχεί η αμερικανική κυβέρνηση με την απόφαση της Roskomnadzor να μπλοκάρει το κοινωνικό δίκτυο Facebook στη Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή σε τακτική ενημέρωση για δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

"Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών τους (των ρωσικών αρχών) να αποκόψουν το κοινό τους από μια σειρά από [ροές] πληροφοριών. Μίλησαν για αυτό λίγο χθες (Πέμπτη). Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχητικά βήματα που έγιναν για να σταματήσει η διάδοση κάθε μορφής ενημέρωση του κοινού Φυσικά και το Facebook είναι μέρος αυτού», είπε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού ηγέτη.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ρωσικές αρχές «απείλησαν επίσης με πρόστιμα σε δημοσιογράφους που εργάζονται στη σκηνή» στην Ουκρανία. «Αυτοί (Ρώσοι αξιωματούχοι) έχουν ειδοποιήσει ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ορισμένες λέξεις - υπό την απειλή προστίμων ή ακόμη και φυλάκισης», είπε η Ψάκι. "Μιλάμε για ενέργειες σύμφωνα με ένα πρότυπο και όχι απαραίτητα για μια νέα προσέγγιση, για την καταστολή της διάδοσης πληροφοριών στη χώρα <...>. Επομένως, φυσικά, ανησυχούμε βαθιά για το τι συμβαίνει, είμαστε ανησυχεί για την απειλή της ελευθερίας του λόγου στη χώρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου