Η Αμερική προσπαθεί να εξουδετερώσει τη Ρωσία και να κυριαρχήσει στον κόσμο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Αμερική προσπαθεί να εξουδετερώσει τη Ρωσία και να κυριαρχήσει στον κόσμο

  Στόχος: «Συντρίψτε τη Ρωσία, αποδυναμώστε την Ευρώπη και στοχεύστε στη Κίνα». Θα πετύχει; Η επίθεση στη Ρωσία είναι το μεγαλύτερο γεωπολ...

 


Στόχος: «Συντρίψτε τη Ρωσία, αποδυναμώστε την Ευρώπη και στοχεύστε στη Κίνα». Θα πετύχει;


Η επίθεση στη Ρωσία είναι το μεγαλύτερο γεωπολιτικό στοίχημα στην ιστορία της Αμερικής. Αν πετύχει, η Αμερική θα είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας του κόσμου, οδηγώντας πραγματικά σε μια παγκόσμια κυβέρνηση. Από την άλλη αν αποτύχει, ο Αμερικανικός Αιώνας και το καθεστώς του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος θα καταρρεύσουν απότομα. Ζούμε μέσα σε μια βαρυσήμαντη και επικίνδυνη ακμή της ιστορίας.

 

Του Chris Kanthan

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ας αρχίσουμε με τη γενική εικόνα. Η υπεροχή της Αμερικής ξεθωριάζει ραγδαία. Το μερίδιο των ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ συρρικνώνεται και οι αντιαμερικανικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ρωσία και το Ιράν δυναμώνουν. 

Το ΑΕΠ της Κίνας βρίσκεται τώρα στο επιβλητικό ποσό των 18 τρισεκατομμύριων δολαρίων. Και αν η Ευρώπη έχει ειρηνικές σχέσεις με τη Ρωσία (πάροχο φθηνής ενέργειας) και τη Κίνα (πάροχο φθηνών μεταποιητικών αγαθών), η λεγόμενη Ευρασία θα έχει μια οικονομία διπλάσια από αυτή των ΗΠΑ. Ακόμη και υποτελή κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, αρχίζουν τώρα να επαναστατούν τολμώντας να πουλήσουν πετρέλαιο σε Γουάν. Έτσι, κάτι πρέπει να γίνει.

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να περιορίσουν τις συναλλαγές τους και να αποσυνδεθούν από την Κίνα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τράμπ. Ωστόσο, αυτό απέτυχε παταγωδώς: οι εμπορικές συναλλαγές ΗΠΑ-Κίνας ήταν στο επιβλητικό ποσό των 650 δισεκατομμύρια δολαρίων το 2021. Η επόμενη επιλογή θα μπορούσε να είναι η απομόνωση της Κίνας, απομακρύνοντας τη Ρωσία από την σφαίρα επιρροής της Κίνας. Κάτι σαν αυτό που έκανε ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ όταν προσκάλεσε τον Σοβιετικό ηγέτη Χρουστσόφ στο Λευκό Οίκο το 1959. (Το 1972, ο Νίξον εφάρμοσε το «διαίρει και βασίλευε» με τον αντίστροφο τρόπο συμμαχώντας με την Κίνα και απομονώνοντας την ΕΣΣΔ).

Αντ' αυτού, οι ΗΠΑ πήγαν για στοχευμένη επίθεση, προσπαθώντας να «ακυρώσουν» τη Ρωσία και να μετατρέψουν τον Πούτιν σε έναν άλλο Κιμ Κονγκ Ουν, ένα παγκόσμιο παρία. Αυτή η εκπληκτική στρατηγική πρέπει να έχει σχεδιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς μέσα σε λίγες μέρες, σχεδόν όλες οι δυτικές εταιρείες τερμάτισαν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία. Η Δύση απέκοψε τη Ρωσία από το SWIFT - το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - και έκλεψε περισσότερα από τα μισά σκληρά-κερδισμένα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας. Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι η Ρωσία δεν άρχισε να βομβαρδίζει την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (Αυτά είναι τα είδη των προκλήσεων που οδήγησαν την Ιαπωνία να επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ).

Το χάος που προκύπτει από αυτόν τον οικονομικό πόλεμο Σοκ και Δέους θα μπορούσε να βοηθήσει τις ΗΠΑ μέσω της αποδυνάμωσης της Ευρώπης, της παράλυσης της Ρωσίας και της ενίσχυσης του αμερικάνικου δολάριού, το οποίο θα έτσι θεωρηθεί ως ένα ασφαλές καταφύγιο. Ειρωνικά, παρόλο που οι ΗΠΑ μόλις απέδειξαν ότι μπορούν να κατασχέσουν περιουσιακά στοιχεία όποτε αυτές το θέλουν, το αμερικανικό δολάριο θα ωφεληθεί βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ με θεαματικό τρόπο (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Αν κοιτάξετε ποιες χώρες είναι εχθροί της Αμερικής, όλες έχουν ένα κοινό: Δεν έχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Και έχουν ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης κλπ. Αν είστε μια χώρα που είναι απαλλαγμένη από το Facebook, τη Κόκα Κόλα, τη Goldman Sachs και τη Lockheed Martin, τότε θα είστε ο νούμερο #1 εχθρός.

Τι θα γίνει μετά;

Ο Πούτιν φαίνεται ασφαλής. Μπορεί να μην γίνει πραξικόπημα στη Ρωσία σύντομα. Θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και πιθανότατα θα τεμαχίσει την Ουκρανία στη μέση. Το ανατολικό μισό θα γίνει μια νέα χώρα ή θα απορροφηθεί από τη Ρωσία. Η διασφάλιση της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας είναι ζήτημα επιβίωσης για τη Ρωσία. Στη συνέχεια, θα αρχίσει να διαπραγματεύεται με την Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει μεγάλη επιρροή.  Δεν είναι Βόρεια Κορέα. Η Ρωσία — και περισσότερο σε συνδυασμό με την Ουκρανία — είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, αλλά και σιταριού, λιπάσματος, καλαμποκιού, ηλιέλαιου, τιτανίου (που χρησιμοποιείται από την Boeing), επεξεργασμένου νέον (που χρησιμοποιείται σε ημιαγωγούς), παλλαδίου και πολλών ακόμη μετάλλων καίριας σημασίας. Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας προέβλεψε "μαζική ανεργία, φτώχεια, ανθρώπους που δεν θα μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους, ανθρώπους που θα ξεμείνουν από βενζίνη" εάν η χώρα του σταματήσει να χρησιμοποιεί το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν ταραχές σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες λόγω των ελλείψεων σε τρόφιμα, λιπάσματα και ενέργεια. Ίσως η CIA να το χρησιμοποιήσει αυτό ως δικαιολογία για να κάνει ένα σωρό αλλαγές καθεστώτων;

Όσο για την Κίνα, δεν θα αφήσει τη Ρωσία να καταρρεύσει. Εάν ο Πούτιν αντικατασταθεί από μια αμερικανική μαριονέτα, τα 6000+ ρωσικά πυρηνικά όπλα μετά θα σημαδεύουν τη Κίνα και όχι τις ΗΠΑ. Και θα υπάρχουν συστήματα πυραυλικής άμυνας στα σύνορα Ρωσίας-Κίνας, παρόμοια με αυτά της Νότιας Κορέας. Η ενεργειακή ασφάλεια της Κίνας θα απειληθεί επίσης σοβαρά, καθώς η νέα Ρωσία θα μπορεί να απενεργοποιήσει τους αγωγούς πετρελαίου/φυσικού αερίου σε κρίσιμες στιγμές. Επιπλέον, τα μισά τρένα που συνδέονται μέσω της Πρωτοβουλίας μιας Ζώνης και ενός Δρόμου (BRI) από τη Κίνα προς την Ευρώπη περνούν μέσα από τη Ρωσία. Τέλος εάν πέσει η Ρωσία, άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας όπως το Καζακστάν θα γίνουν επίσης αμερικανικές μαριονέτες. Χωρίς τη Ρωσία, το μέλλον του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας θα είναι πολύ ασταθές.

Αν πέσει η Ρωσία, ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να δεχτεί την Αμερική ως τον υπέρτατο ηγέτη του κόσμου. Θα είναι το μονοπολικό γεγονός νούμερο 2.0 στη πιο έντονη μορφή του. Η Ευρώπη θα ωφεληθεί τελικά από αυτή την ηγεμονία, αν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα είναι οι κατώτεροι δικτάτορες.

Η Αμερική προσπαθεί να καταπνίξει τον πολυπολικό κόσμο που βρίσκεται στα σπάργανα. Ειλικρινά, δεν ξέρω αν οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν τα κότσια ή την ακεραιότητα να αντισταθούν σε αυτό το ολοκληρωτικό μέλλον μιας παγκόσμιας συγκεντρωτικής κυβέρνησης. Δεν βλέπω τους ηγέτες του Παγκόσμιου Νότου να καταδικάζουν ανοιχτά τις προκλήσεις της Δύσης ή τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ορισμένες χώρες όπως η Ινδία αντιστέκονται αθόρυβα αγοράζοντας ρωσικό πετρέλαιο/φυσικό αέριο. Οι άτολμοι που δεν μιλούν τώρα, θα δουν τελικά τα κεφάλια τους στη γκιλοτίνα εάν δεν γίνουν εντελώς υποτακτοί στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία είναι μια περήφανη χώρα με 1000+ χρόνια σπουδαίας ιστορίας. Ο Πούτιν δεν πρόκειται να αφήσει τη Ρωσία να διαλυθεί και να εξαφανιστεί από την ιστορία. Αν η Ρωσία βρεθεί στα πρόθυρα της εξαφάνισης, τότε σίγουρα θα βομβαρδίσει την Αμερική, και ίσως τη Γερμανία. Οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας μπορούν - και θα εξαλείψουν - όλες τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Η Αμερική ξεκίνησε ως μια αντι-ιμπεριαλιστική και οραματική χώρα με 13 πολιτείες και 3 εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά ξέχασε τις ρίζες της και συνέχισε να επεκτείνεται στη Βόρεια Αμερική τον επόμενο αιώνα. Μετά το 1900, εντάχθηκε στον ανταγωνισμό για την αποικιοκρατία — υποτάσσοντας τη Λατινική Αμερική ακόμη και αποικίζοντας τις Φιλιππίνες. Χάρη στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ κατέλαβαν όλες τις ευρωπαϊκές αποικίες και δημιούργησαν μια πιο εκλεπτυσμένη αυτοκρατορία χτισμένη γύρω από το χρηματοπιστωτικό τομέα, και με τις στρατιωτικές βάσεις να βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Η Αμερική είναι τώρα η πιο ισχυρή αυτοκρατορία στο κόσμο με 800 στρατιωτικές βάσεις σε 140 χώρες, με ένα τεράστιο ασφυκτικό κλοιό στη πληροφόρηση λόγω των συμβατικών και των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και μια συντριπτική ηγεμονία στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και η Ευρώπη είναι ένας ήρεμος αλλά ζωτικής σημασίας παράγοντας σε αυτό το σχέδιο. Αλλά τίποτα δεν κρατάει για πάντα και όλα είναι αναπληρώσιμα. Εάν η Αμερική και η Ευρώπη είναι αποφασισμένες να προσκολλιούνται επίμονα στην ιμπεριαλιστική και αποικιοκρατική τους ισχύ αντί να διαμοιράζονται αυτή την ισχύ, ο κόσμος θα έχει ένα τρομακτικό μέλλον.

Αν κερδίσει η Δύση, θα έχουμε έναν ολοκληρωτικό εφιάλτη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, ενός παγκόσμιου νομίσματος, μιας παγκόσμιας τεχνοκρατίας και ούτω καθεξής.

Πώς θα χάσει η Δύση; Μια βραχυπρόθεσμη πιθανότητα είναι να βομβαρδιστεί από ρωσικούς πυραύλους. Η άλλη μακροπρόθεσμη πιθανότητα: η Ρωσία επιβιώνει και συνεργάζεται με την Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες για να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό σύστημα που παρακάμπτει τη δυτική χρηματοδότηση, τα μέσα ενημέρωσης, τη τεχνολογία και το στρατό.

Το μέλλον της ανθρωπότητας διακυβεύεται...



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου