Επίσημη ομολογία στο Νταβός: «Δημιουργούμε ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα που «θα παρακολουθεί τι αγοράζετε, τι τρώτε, πού και πώς ταξιδεύετε». - Θυμάστε το «UTOPIA»; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επίσημη ομολογία στο Νταβός: «Δημιουργούμε ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα που «θα παρακολουθεί τι αγοράζετε, τι τρώτε, πού και πώς ταξιδεύετε». - Θυμάστε το «UTOPIA»; (Video)

  Θυμάστε τη ταινία μικρού μήκους «UTOPIA» που περιέγραφε το ζοφερό μας μέλλον, το οποίο είναι πιο κοντά από ποτέ; Το φετινό συνέδριο στο Ντ...

 







Θυμάστε τη ταινία μικρού μήκους «UTOPIA» που περιέγραφε το ζοφερό μας μέλλον, το οποίο είναι πιο κοντά από ποτέ; Το φετινό συνέδριο στο Νταβός φαίνεται ότι μεσω της...«κλιματικής κρίσης» μας εισάγει επίσημα πλέον σε ένα καθεστώς «Μεγάλου Αδελφού» για την ολοκληρωτική παρακολούθηση των ανθρώπων...! Άνοιξε μάτια και αυτιά...


Ο καναδικής καταγωγής πρόεδρος του Alibaba Group (της τεράστιας κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου), J. Michael Evans, μίλησε με περηφάνια για την ανάπτυξη ενός «ατομικού ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, που «θα παρακολουθεί τι αγοράζετε, τι τρώτε, πού και πώς ταξιδεύετε» και τις συνέπειες που έχουν αυτά στο περιβάλλον.

 

Η νέα εποχή που έρχεται μοιάζει εφιαλτική! Ο πρόεδρος της Alibaba Group Μίκαελ Έβανς, μίλησε για τη δημιουργία ενός μεμονωμένου ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα που «θα παρακολουθεί τι αγοράζουμε, τι θα τρώμε, πού και πώς ταξιδεύουμε»!

Ο Evans λέει ότι αυτό το προϊόν δίνει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μετρούν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα, αλλά δεν διευκρινίζει εάν αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την επιβολή ενός προσωπικού ορίου άνθρακα. 

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Αναπτύσσουμε μέσω της τεχνολογίας, την ικανότητα για να μετρούν οι καταναλωτές, το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα (σ.σ. θα το μετρούν μόνο οι πολίτες για τον εαυτό τους ή και η εξουσία για αυτούς θέτοντας όρια, όπως συνέβη με τα μέτρα COVID και τείνει να συμβεί με την ενέργεια).

Τι σημαίνει αυτό; Θα μετράει πού ταξιδεύουν, πώς ταξιδεύουν, τι τρώνε, τι καταναλώνουν στην πλατφόρμα!

Ο ατομικός ανιχνευτής αποτυπώματος άνθρακα είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε».

Ο στόχος της επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα είναι ένα σημαντικό σημείο εστίασης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους του στα Ηνωμένα Έθνη μέσω των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης , όπως αυτοί που ορίζονται στην Ατζέντα 2030 .

Η παρακολούθηση των αποτυπωμάτων άνθρακα των καταναλωτών φαίνεται να λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα τεχνολογία, όπως η παρακολούθηση των ψηφιακών αποτυπωμάτων. Σύμφωνα με την Allstate Identity Protection,  «Το ψηφιακό σας αποτύπωμα είναι μια καταγραφή της διαδικτυακής σας δραστηριότητας. Δείχνει πού βρεθήκατε, τα δεδομένα που έχετε μοιραστεί και τα ίχνη που έχετε αφήσει πίσω σας." Αφήνουμε ένα ψηφιακό αποτύπωμα προσθέτοντας ετικέτες στην τοποθεσία μας στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, έτσι οι άνθρωποι επιλέγουν να ενημερώνουν τους άλλους για το πού βρίσκονται. 

Φαίνεται ότι ο Όμιλος Alibaba σχεδιάζει να επεκτείνει αυτήν την τεχνολογία για να συμπεριλάβει τη χρήση άνθρακα.

Οι επιβλαβείς συνέπειες ενός κράτους ψηφιακής επιτήρησης φαίνονται σε πρόσφατες διαρροές από την Κίνα, όπου έχουν εμφανιστεί στο διαδίκτυο αρχεία που περιγράφουν λεπτομερώς τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του κομμουνιστικού καθεστώτος του πληθυσμού της μειονότητας των Ουιγούρων.

Θυμάστε τη ταινία μικρού μήκους «UTOPIA» που περιέγραφε το ζοφερό μας μέλλον, το οποίο είναι πιο κοντά από ποτέ; 

Όταν είχαμε πρωτοανεβάσει τη ταινία αυτή την έβρισκαν διασκεδαστική και μακρυά από τη δική μας πραγματικότητα. Τότε ήμασταν ακόμα στην αρχή. Βιώναμε καραντίνες. Τώρα όμως μας ανακοινώνουν τα επόμενα βήματα τους, αρκεί να θέλουμε να τους ακούσουμε.

Η Ταινία αυτή κέρδισε 2 διεθνή βραβεία (Σάντα Φε και Τορόντο) και προτάθηκε για ένα ακόμη (Λος Άντζελες). Στην Ελλάδα φυσικά αγνοήθηκε. Προφητική Αυστραλιανή ταινία μικρού μήκους γυρισμένη από τον ομογενή Costa Nikas με τη συμμετοχή αρκετών ομογενών ηθοποιών από το 2019, δηλαδή προτού γνωρίσουμε τους περιορισμούς του lockdown και τις καταδόσεις των συμπολιτών μας “για το καλό μας”. Ωστόσο αποδεικνύεται προφητική για το σήμερα και ίσως και για το μέλλον.

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά αλλά είναι αρκετά γλαφυρή και μας δείχνει ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό που θα έχουν οι λαοί αν δεν αντιδράσουν στην νέα τάξη πραγμάτων. Δείτε τη λοιπόν ξανά και σκεφτείτε...είναι μια θεωρία συνωμοσίας;

...Ένας άντρας ζει σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες αστυνομεύουν ο ένας τον άλλον με τα κινητά τους τηλέφωνα. Η χώρα της UTOPIA περηφανεύεται πως είναι η πιο ασφαλής χώρα, αλλά οι κάτοικοι της για κάποιον λόγο φαίνονται δυστυχισμένοι. Υγεία ή Ελευθερία;...

Δείτε την εδώ 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου