Και οι 16 δρομείς που κατέρρευσαν και ο δρομέας που πέθανε στον ημιμαραθώνιο του Μπρούκλιν ήταν εμβολιασμένοι... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Και οι 16 δρομείς που κατέρρευσαν και ο δρομέας που πέθανε στον ημιμαραθώνιο του Μπρούκλιν ήταν εμβολιασμένοι...

  Είναι δεδομένο γεγονός ότι όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο του Μπρούκλιν το Σάββατο δήλωσαν ότι είχαν εμβολιαστεί για το...

 







Είναι δεδομένο γεγονός ότι όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο του Μπρούκλιν το Σάββατο δήλωσαν ότι είχαν εμβολιαστεί για το Covid-19. 


Το αν αυτό σχετίζεται ή όχι με τον πρωτοφανή αριθμό των δρομέων που κατέρρευσαν ή ακόμα και με τον άνθρωπο που πέθανε κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι ένα ζήτημα που η πραγματική επιστήμη οφείλει να διερευνήσει.

 

Άρθρο του Kyle Becker

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

«Ο αγώνας των 22.000 δρομέων — από το Μουσείο του Μπρούκλιν μέσω του Prospect Park μέχρι τον πεζόδρομο του Κόνεϊ Άιλαντ — διεξήχθη σε μια ασυνήθιστα ζεστή και υγρή μέρα»...

Οι συνθήκες τρεξίματος του Σαββάτου ήταν ασυνήθιστα ζεστές και υγρές, ακόμη και στις 9 π.μ. όταν ο συμμετέχων Ντέιβιντ Ράιχμαν αναφέρεται ότι πέθανε λίγο μετά την κατάρρευση μετά τη γραμμή τερματισμού.

Η New York Post ανέφερε ότι ο Ράιχμαν, ένας 32χρονος άνδρας, κατέρρευσε «αφού υπέφερε από πιθανή καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με την οργάνωση εκδηλώσεων New York Road Runners Club και το NYPD».

«Ο αγώνας των 22.000 δρομέων — από το Μουσείο του Μπρούκλιν μέσω του Prospect Park μέχρι τον πεζόδρομο του Κόνεϊ Άιλαντ — διεξήχθη σε μια ασυνήθιστα ζεστή και υγρή μέρα», πρόσθεσε η Post. «Η θερμοκρασία στις 9 το πρωί στο Κόνι Άιλαντ ήταν ήδη 70 βαθμοί με 83% υγρασία, σύμφωνα με το Fox Weather».

Σύμφωνα με την Daily Mail:  "Δεκαέξι άνθρωποι που συμμετείχαν στον αγώνα των 13,1 μιλίων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το FDNY. Πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, οκτώ άτομα τραυματίστηκαν μη απειλητικά για τη ζωή τους και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά."

Ο Ημιμαραθώνιος του Μπρούκλιν απαιτεί οι συμμετέχοντες να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση και να συμμορφώνονται με ένα αυστηρό πρόγραμμα βηματοδότησης.

"Μέλη της ομάδας NYRR Pace θα είναι σε ετοιμότητα για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε συγκεκριμένους χρόνους γκολ στα 13,1 μίλια", αναφέρει ο ιστότοπος του RBC Brooklyn Half . "Τα μέλη της ομάδας Pace θα ηγούνται των ομάδων σε διάφορους ρυθμούς μεταξύ 6:06 ανά μίλι και 13:45 ανά μίλι (μεταξύ τερματισμού 1:20:00 και τερματισμού 3:00:00)."

Ολοι οι συμμετέχοντες εμβολιασμένοι


Όλοι οι συμμετέχοντες στο Brooklyn Half πρέπει να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19, ξεκαθαρίζουν οι επίσημοι ιστότοποι.


«Όλοι οι δρομείς πρέπει να είναι σε θέση να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19 για να συμμετάσχουν σε αγώνες NYRR», αναφέρει ο ιστότοπος. "Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα μας με την πολιτική εμβολιασμού κατά του COVID-19. Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα και τις κατευθυντήριες γραμμές από το CDC, τον ΠΟΥ και τις τοπικές και εθνικές αρχές σας."

«Η υγεία και η ασφάλεια των δρομέων και του προσωπικού μας παραμένει προτεραιότητα για το NYRR», προσθέτουν οι διοργανωτές του Brooklyn Half. "Όλο το προσωπικό του NYRR θα τηρεί την κοινωνική απόσταση και θα φορά τον κατάλληλο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (ΜΑΠ). Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση help@nyrr.org. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υπομονή και την υποστήριξή σας."

Οι διοργανωτές του Brooklyn Half δεν απαιτούσαν από τους δρομείς να φορούν μάσκες. Τα εμβόλια Covid-19 έχουν αποδειχθεί ότι οδηγούν σε σπάνιους, αλλά αυξημένους κινδύνους παρενεργειών. Υπάρχουν επίσης αναφερόμενες παρενέργειες της καρδιακής φλεγμονής από την ίδια τη μόλυνση Covid.

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε νωρίτερα ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας, μιας μορφής καρδιακής φλεγμονής, είναι μεγαλύτερος από τον «εμβόλιο» με συγκεκριμένα εμβόλια mRNA παρά από τη μόλυνση από τον ίδιο τον ιό. Η μελέτη δημοσιεύθηκε αρχικά στο Nature τον Δεκέμβριο.

«Τα ευρήματά μας σχετίζονται με το κοινό, τους κλινικούς γιατρούς και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής», σημειώνουν οι ερευνητές. «Πρώτον, υπήρξε αύξηση του κινδύνου μυοκαρδίτιδας μέσα σε μια εβδομάδα από τη λήψη της πρώτης δόσης των εμβολίων αδενοϊού και mRNA και υψηλότερος αυξημένος κίνδυνος μετά τη δεύτερη δόση και των δύο εμβολίων mRNA», κατέληξε η μελέτη.

Ο θάνατος του Σαββάτου ήταν ο πρώτος θάνατος στον αγώνα του Μπρούκλιν Half από το 2014, ο οποίος συνοδεύτηκε από 16 πρωτοφανείς δρομείς που κατέρρευσαν ή υπέφεραν από προβλήματα υγείας. Είναι άγνωστο πόσοι από τους δρομείς του Brooklyn Half υπέφεραν από καρδιακές επιπλοκές την ασυνήθιστα ζεστή και υγρή μέρα στα βορειοανατολικά για τα μέσα Μαΐου.

Ωστόσο, υπάρχει μια ανησυχητική τάση αθλητών που αντιμετωπίζουν έναν ανησυχητικό αριθμό καρδιακών προβλημάτων, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε κορυφαία φυσική κατάσταση και κατά τα άλλα στατιστικά δεν διατρέχουν υψηλό κίνδυνο θνησιμότητας από τον Covid-19. Ο κορωνοϊός συνήθως επηρεάζει όσους έχουν υποκείμενες παθήσεις υγείας , είναι κλινικά παχύσαρκοι ή/και ηλικιωμένοι .

Είναι σημαντικό να εξετάζουμε εξονυχιστικά ιστορίες για αθλητές που καταρρέουν ή πεθαίνουν σε νεαρή ηλικία. Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα, η οποία προέρχεται εν μέρει από άγνωστα στοιχεία σχετικά με το ιατρικό ιστορικό των ασθενών και τη σύγχυση των συνθηκών υγείας.

Ένα δείγμα σχετικών ιστοριών για αθλητές που υπέφεραν πρόσφατα από καρδιακές παθήσεις που μπορούν να επιβεβαιωθούν ανεξάρτητα παρατίθενται παρακάτω:

  • Ο Σέρχιο Αγουέρο , 33 ετών, επιθετικός της Μπαρτσελόνα εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιακή εξέταση μετά τον αγώνα
  • Ο Abou Ali , 22, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής καταρρέει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Ο Avi Barot , 29, αθλητής του κρίκετ της Saurashtra υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε
  • Rune Coghe , 18, Βέλγος ποδοσφαιριστής παθαίνει καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο
  • Η Έλεν Έντουαρντς , διαιτητής απομάκρυνε από το γήπεδο κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω καρδιακών προβλημάτων
  • Ο Jente van Genechten , 25 ετών, ποδοσφαιριστής καταρρέει στο γήπεδο από καρδιακή προσβολή
  • Η Σιένα Νόουλς , 19, αστέρας της ιππασίας νοσηλεύεται λόγω θρόμβων αίματος
  • Ο Φρεντερίκ Λαρτιλό , Γάλλος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε στα αποδυτήρια, πέθανε από καρδιακή προσβολή μετά τον αγώνα
  • Dimitri Lienard , 33, μέσος της FC Strasbourg κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Greg Luyssen , 22, Βέλγος επαγγελματίας ποδηλάτης τερματίζει την καριέρα του λόγω καρδιακών προβλημάτων
  • Antoine Méchin , 31, Γάλλος τριαθλητής, υπέστη πνευμονική εμβολή μετά τη Moderna
  • Fabrice NSakala , 31, αμυντικός της Μπεσίκτας κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Ο Πέδρο Ομπιάνγκ , 29 ετών, πρώην σταρ της Γουέστ Χαμ πάσχει από μυοκαρδίτιδα μετά το εμβόλιο
  • Πέθανε απροσδόκητα ο Λουίς Οτζέντα , 20, Αργεντινός ποδοσφαιριστής
  • Emil Palsson , 28, μέσος του Sognal κατέρρευσε λόγω καρδιακής ανακοπής κατά τη διάρκεια του αγώνα
  • Ο Jens De Smet , 27, ποδοσφαιριστής πρέπει να καθίσει στο γήπεδο, πεθαίνει από καρδιακή προσβολή
  • Benjamin Taft , 31, Γερμανός ποδοσφαιριστής κατέρρευσε μετά τον αγώνα, πέθανε από καρδιακή προσβολή

Είναι άγνωστο εάν συγκεκριμένοι παίκτες έχουν εμβολιαστεί, επειδή τα ιατρικά ιστορικά είναι ιδιωτικές πληροφορίες και δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν χωρίς την άδεια του ασθενούς. Ωστόσο , τα αθλητικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανάγκασαν τους αθλητές να εμβολιαστούν προκειμένου να συμμετάσχουν, καθιστώντας τον εμβολιασμό πολύ πιθανό.

«Οι ομάδες όπως το NBA, το NFL και το MLS έχουν ποσοστά μεγαλύτερα από 90%, με τα NHL και WNBA να ξεπερνούν το 99%,» ανέφερε το ABC News σχετικά με τους εμβολιασμούς κατά του Covid τον Οκτώβριο. Εν τω μεταξύ, το Sports Illustrated ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι "το 68% των παικτών [της Πρέμιερ Λιγκ] έχουν διπλοεμβολιαστεί, με μόνο το 81% από αυτούς να έχουν μόνο ένα τρύπημα."

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν οι συνθήκες υγείας των δρομέων του Brooklyn Half συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τον εμβολιασμό κατά του Covid, ο άνευ προηγουμένου αριθμός καταρρεύσεων των δρομέων θα προσελκύσει περισσότερο έλεγχο στην αναγκαιότητα εμβολιασμού αθλητών με εμβόλια mRNA που δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του ο κοροναϊός με οποιονδήποτε σημαντικό τρόπο και παρέχει μόνο εξαιρετικά οριακό όφελος για τους νέους, ιδιαίτερα αυτούς με προηγούμενες λοιμώξεις και, στη συνέχεια, φυσική ανοσία .



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου