Το Αιγαίο και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα καταβροχθίσουν τον Ερντογάν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Αιγαίο και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα καταβροχθίσουν τον Ερντογάν

  Ελληνικό έγκλημα θα είναι, η όποια σκέψη αποστρατικοποίησης των νησιών μας… Οι Τούρκοι διαχρονικά φθονούσαν τους Έλληνες της Μικράς Ασία...

 


Ελληνικό έγκλημα θα είναι, η όποια σκέψη αποστρατικοποίησης των νησιών μας…


Οι Τούρκοι διαχρονικά φθονούσαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και μόλις τους δόθηκε η αφορμή, γκρέμισαν και τα σχολεία τους και σύλησαν τους Ιερούς Ναούς τους και άλλα ευαγή ιδρύματα, που ευωδίαζαν τον πολιτισμό των Ελλήνων! 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή!

Την αποφράδα περίοδο, όπου η Ελλάς πουλήθηκε από τους συμμάχους της, τους οποίους κακώς εμπιστεύθηκε, και προδομένος ο ελληνικός στρατός προχώρησε σε άτακτη υποχώρηση μετά την κατάρρευση του μετώπου και έτσι συντελέστηκε η εκδίωξη και η εξόντωση μεγάλου μέρους του ελληνικού και χριστιανικού πληθυσμού της Μικράς Ασίας!

Το φθινόπωρο του 1922, η Μητέρα Ελλάδα περιέθαλπε στην αγκαλιά της περίπου 900.000 Μικρασιάτες πρόσφυγες!

Ο δε απολογισμός αυτής της καταστροφής ήταν συγκλονιστικός!

Ο βάρβαρος Τούρκος, ο απολίτιστος Τούρκος, προχώρησε σε αρπαγές και σε λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας! Προχώρησε στην καταστροφή βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων, που ανθούσαν στα ελληνικά χέρια! Προχώρησε σε καταστροφές της  γεωργικής και κτηνοτροφικής περιουσίας των Ελλήνων!

Οι Τούρκοι διαχρονικά φθονούσαν τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και μόλις τους δόθηκε η αφορμή, γκρέμισαν και τα σχολεία τους και σύλησαν τους Ιερούς Ναούς τους και άλλα ευαγή ιδρύματα, που ευωδίαζαν τον πολιτισμό των Ελλήνων! 

Αφού οι Έλληνες ήταν το πολιτισμένο στοιχείο της περιοχής, το πλέον μορφωμένο, που έλαμπε και μοσχοβολούσε, σε αντίθεση με τη βρώμα και τη δυσωδία που εξέπεμπαν οι Τούρκοι της περιοχής!

Αλλά δεν στάθηκαν μόνο εκεί οι βάρβαροι πρόγονοι του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Ευτέλισαν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Βασάνισαν αιχμαλώτους, άλλους τους ακρωτηρίασαν, θανάτωσαν βρέφη, βίασαν γυναίκες!

Διαχρονικά “κατορθώματα” των Τούρκων βαρβάρων, όπως και οι ατέλειωτες πορείες, με τα “τάγματα εργασίας”, όπου χιλιάδες χάθηκαν!

Τα δε “Δικαστήρια της Ανεξαρτησίας”, αποφάσιζαν απαγχονισμούς, δημόσια λιντσαρίσματα και άλλες βαρβαρότητες, που δεν χαρακτήριζαν ενέργειες ανθρώπων, αλλά σαρκοβόρων ζώων της ζούγκλας! 

Και η ελληνική πολιτική κάστα, αποδεχόταν πάντα τον κατευνασμό αυτών των θηριωδιών μέχρι σήμερα, επιζητώντας την καλή γειτονία και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης! Με ποιους άραγε; Με τους Τούρκους;

Κατευνασμός των παθών, κλίμα καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης με τον βάρβαρο Τούρκο, που αυτή η πολιτική επέφερε μετά το 1922, τα Σεπτεμβριανά της Κωνσταντινουπόλεως το 1955, την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και το γκριζάρισμα των Ιμίων το 1996;

Ελληνικό έγκλημα θα είναι, η όποια σκέψη αποστρατικοποίησης των νησιών μας…

Σήμερα λοιπόν ο Τούρκος προσπαθεί να γράψει άλλη μια βάρβαρη απάνθρωπη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του!

Αμφισβητεί τις Διεθνείς Συμβάσεις, αμφισβητεί το Διεθνές Δίκαιο, εκμεταλλευόμενος την πλαδαρή υπεράσπιση αυτών από τους “συμμάχους μας”!

Ο Τούρκος Σουλτάνος έχει πλέον ξεσαλώσει! Ο ήχος των πολεμικών τυμπάνων ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα! Ο γκρίζος λύκος βρυχάται ξανά!

Σε πρόσφατο εκτενές ρεπορτάζ, ανταποκρίτρια γαλλικής εφημερίδας (Le Figaro) της Κωνσταντινουπόλεως, αναφέρει πως οι δυο χώρες (Ελλάς και Τουρκία) αλληλοκατηγορούνται, πως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες, έχοντας ως αποτέλεσμα τη διασάλευση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή!

Αναφέροντας ότι η ένταση κλιμακώθηκε, από τη στιγμή που ο Τούρκος Σουλτάνος, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου, με ένα επιθετικό και εμπρηστικό tweet στις 9 Ιουνίου και όπου έλεγε επίσης:

«Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να προσέχει, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορική και πράξεις, που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα που θα μετανιώσει, όπως συνέβη πριν από έναν αιώνα»!

Η Γαλλίδα ανταποκρίτρια κάνει βέβαια λόγο για την Μικρασιατική καταστροφή, και βέβαια αναφέρεται στην Συνθήκη της Λωζάνης και στην ανταλλαγή των πληθυσμών! 

Αναφέρει επίσης, αυτό που πρόσφατα υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας:

«Στη Διάσκεψη της Λωζάνης έχει τεθεί ο όρος να μην εξοπλιστούν τα νησιά του Αιγαίου!»!

Ωστόσο παραγνωρίζουν οι Τούρκοι Αξιωματούχοι, αλλά και η Γαλλίδα δημοσιογράφος, πως τα νησιά εξοπλίστηκαν από τη στιγμή που η Τουρκία κήρυξε κατά της Ελλάδος το casus belli (αφορμή πολέμου), όταν το 1995 η τουρκική Εθνοσυνέλευση εξουσιοδότησε την τουρκική κυβέρνηση να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα, στην περίπτωση που επεκτείνει (η Ελλάς)  την αιγιαλίτιδα ζώνη της πέραν των 6 ν.μ., δηλαδή στα 12!

Μια απόφαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών περί απαγόρευσης χρήσης ή απειλής χρήσης βίας, περί ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και περί καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης! Αφού αυτή η τουρκική απόφαση, παραβιάζει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay – 1982), μια Σύμβαση που έχει πλέον καταστεί εθιμικό δίκαιο που σαφώς και ρητώς ορίζει στο άρθρο 3, ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ν.μ.

Η Τουρκία μάλιστα έχει επεκτείνει τα δικά της χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο!

Μέχρι σήμερα λοιπόν, πού η Τουρκία δεν άρει το casus belli, πώς ζητάει να αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας;

Ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται κύριοι Δένδια και Παναγιωτόπουλε…


Θριαμβολογούν πάλι τα Συστημικά Μέσα της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού, που ανήκουν στους μεγάλο-επιχειρηματίες, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την Εξουσία, από το οποίο σφιχταγκάλιασμα επωφελούνται άπαντες, με τη συνάντηση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ!

Διθύραμβοι γράφονται και λέγονται στα ΜΜΕ της “αμαρτωλής” λίστας Πέτσα γι΄ αυτήν την συνάντηση! Πως τάχατες έπεσαν από την πλευρά της Τουρκίας οι υψηλοί επιθετικοί τόνοι κατά της Ελλάδος! Έπεσαν – μας παραπληροφορούν – οι εντάσεις! Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση των δυο ανδρών! Όπως επίσης μας παραπληροφορούν, πως στο ίδιο ήπιο κλίμα, έγινε ακολούθως και η συνάντηση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και του ομόλογού του Τούρκου Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Μια συνάντηση – μας λέγουν – σε ωραίο κλίμα και με πολλά χαμόγελα!

Αλήθεια, ποιον νομίζουν πώς κοροϊδεύουν οι κύριοι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος;

Ξέχασαν τις προ ημερών επιθετικές ρητορικές των παραπάνω Τούρκων αξιωματούχων, για τη “γαλάζια πατρίδα”; Ξέχασαν τις απειλές για επτά νησιά του Αιγαίου και τα οποία τους ανήκουν; Λησμόνησαν τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, που έφτασαν μη επανδρωμένα οχήματα επάνω από την Αλεξανδρούπολη, την Μυτιλήνη, την Κω και την Ρόδο;

Αλήθεια μετά από αυτές τις συναντήσεις, θα πρέπει οι ακρίτες μας να κοιμούνται ήσυχα, πως δηλαδή η Τουρκία συμμορφώθηκε και θα μεταβληθεί σε έναν καλό γείτονα;

Πόσο επικίνδυνοι είσαστε κύριοι Δένδια και Παναγιωτόπουλε, αν πιστεύετε πραγματικά, ότι οι Τούρκοι θα πάψουν να είναι διεκδικητικοί έναντι της Ελλάδος; Πόσο επικίνδυνοι είσαστε, αν πραγματικά πιστεύετε ότι μπορείτε να χτίσετε ειρήνη με την Τουρκία, διά μέσω τέτοιων συναντήσεων, όταν αυτή η φασιστικού καθεστώτος χώρα δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμφωνίες;

Ή αλήθεια πιστεύετε, με το να τις επικαλείστε εσείς συνεχώς, πως θα συνετιστεί η Τουρκία και δεν θα πράξει ότι στην Κύπρο και στα Ίμια, δημιουργώντας δεδομένη κατάσταση κατάληψης ελληνικού νησιού, για να έλθει ακολούθως ο φίλος σας και Τουρκόφιλος Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, να μας πει ότι και στην Ουκρανία! Να παραχωρήσουμε στην Τουρκία το καταληφθέν νησί, προκειμένου να έχουμε ειρήνη στην περιοχή!

Όχι κύριοι Δένδια και Παναγιωτόπουλε! Αυτά τα σμαραγδένια νησιά του Αιγαίου μας είναι ποτισμένα με αίμα ελληνικό! Αυτά τα νησιά, είναι η καρδιά, η ψυχή της Ελλάδος και χωρίς αυτά δεν υπάρχει Ελλάδα! Γιατί η Ελλάδα από μια σπουδαία χώρα, θα μεταβληθεί σε ένα μικρό χερσαίο χώρο! Γιατί σε αυτά τα νησιά ακούγεται ακόμη η αντάρα της επαναστατικής φωνής της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, του Κωνσταντίνου Κανάρη, του Ανδρέα Μιαούλη και τόσων άλλων ηρώων που θυσιάστηκαν για τη λευτεριά τους! 

Οι Υποπλοίαρχοι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος, αλλά και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, πού έπεσαν την μαύρη νύχτα των Ιμίων, δεν χαίρονται με τις αγκαλίτσες και φιλάκια των Δένδια και Παναγιωτόπουλου με τους Τούρκους ομολόγους τους Τσαβούσογλου και Ακάρ! Γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στον κάθε Τούρκο! Τον διαχρονικά άρπαγα, τον βάρβαρο εισβολέα!

Δεν είναι δυνατόν να γίνετε κύριοι Δένδια και Παναγιωτόπουλε, σαν τους Θεόδωρο Πάγκαλο και Γεράσιμο Αρσένη, που την εποχή των Ιμίων κατείχαν τα ίδια Υπουργεία με εσάς σήμερα! 

Δεν της πρέπει άλλη ντροπή της Πατρίδας μας! 

Αλήθεια, δεν μπορούμε επίσης να πιστέψουμε, πώς ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, θα μπορούσε να γίνει ένας νέος Ναύαρχος Χ. Λυμπέρης!

Η ιστορία της Ελλάδος φωνάζει και σήμερα κύριοι: Μολών Λαβέ!

Ο Τούρκος καταλαβαίνει μόνο από τσαμπουκά! Η υποχωρητικότητα και ο κατευνασμός, τον αγριεύει περισσότερο και τον καθιστά πιο επικίνδυνο!

Η ιστορία, μας έχει διδάξει, πως ο Τούρκος είναι θρασύδειλος και κιοτεύει μπροστά στον ελληνικό ανδρισμό!

Μην συνεχίζετε να δίνετε άλλο θάρρος στον χωριάτη! 

Δείξτε του Τούρκου, θαρραλέα τα μπροστινά σας!!

Τιμή και Δόξα στο Ελληνόπουλο, φύλακα της Πατρίδας μας! Όχι συζητήσεις με τους βαρβάρους Τούρκους…


Αλλά πριν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της ευθυμίας της κυβερνήσεως και των Συστημικών ΜΜΕ για τις χαρές και τα πανηγύρια των συναντήσεων Δένδια – Παναγιωτόπουλου με τους ομολόγους Τσαβούσογλου – Ακάρ, ο Τούρκος Σουλτάνος ξεσάλωσε εκ νέου με πολύ σκληρή ρητορική!  

Λέγοντας πως μιλάει πολύ σοβαρά, όταν θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας! Χαρακτηρίζοντας ακόμη μια φορά, ως ανέντιμο τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη! 

Αφήστε, που αμέσως μετά παρενόχλησαν οι Τούρκοι το ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά στον Άγιο Ευστράτιο! Όπου στο ελικόπτερο ακούστηκε, πως οι επιβαίνοντες βρίσκονται σε τουρκικό εναέριο χώρο!  

Ο Υφυπουργός μετέβαινε στον Άγιο Ευστράτιο, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις Τιμής και Ιεράς Μνήμης προς τον Υποσμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας Νικόλαο Σιαλμά, ο οποίος στις 18 Ιουνίου 1992 σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη, όταν ως χειριστής ενός Mirage F.1CG κλήθηκε να αναχαιτίσει ένα τουρκικό F-16C! Αυτή η αερομαχία έγινε κοντά στην περιοχή του Άη Στράτη!

Τιμή και Δόξα στα Ελληνόπουλα, που θυσίασαν τη ζωή τους φυλάσσοντας τις σύγχρονες Θερμοπύλες!!

Σιωπήστε επιτέλους κύριε Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, υπάλληλε των κυβερνήσεων…


Πόσα χρόνια ισχυρίζομαι, ότι ο Γ.Γ. ΝΑΤΟ, πρώην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, τοποθετήθηκε εκεί κατ΄ επιθυμία και εντολή της πανίσχυρης – τότε – Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ;

Πόσες φορές έχω γράψει, πώς τοποθετήθηκε εκεί προς εξυπηρέτηση των επιθυμιών και επιδιώξεων του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, δηλαδή “των Δημοκρατικών”;

Πόσες και πόσες φορές έχει αποδειχτεί, πώς αυτός ο αμετροεπής κύριος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, δίνοντας με τις δηλώσεις του συγχωροχάρτι στον βάρβαρο επιθετικό Τούρκο Σουλτάνο και όχι μόνο; Αφού ενεργώντας ως dealer του Ερντογάν, “επιτίθεται” συνεχώς κατά της Ελλάδος;

Έτσι, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαντά πολύ χαλαρά στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται ο πρώην ΥΠΕΞ (3 φορές) και στενός συνεργάτης (εξ απορρήτων) του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης, να σώσει το κύρος της Ελλάδος, με επιστολή που έστειλε στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και η οποία δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή”!

Παρακάτω η επιστολή καταπέλτης, η επιστολή διπλωματικού Μνημείου, του κ. Μολυβιάτη:

«Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του ΝΑΤΟ,

Τον τελευταίο καιρό προβαίνετε σε δηλώσεις σχετικά με την κρίση που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Οι δηλώσεις αυτές φαινομενικά τηρούν ίση απόσταση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα όμως είναι τυπικά απαράδεκτες, ουσιαστικά ευνοούν τον επιτιθέμενο εις βάρος του θύματός του και τελικά είναι επιβλαβείς για τη Συμμαχία.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ είναι υπάλληλος των κυβερνήσεων που τον διορίζουν και καταβάλλουν τον μισθό του από τα χρήματα των φορολογουμένων τους. Δεν διαμορφώνει πολιτική –αυτό είναι έργο των κυβερνήσεων– και δεν εκφράζει θέσεις χωρίς την έγκρισή τους. Και προφανώς δεν έχει εγκρίνει τις δηλώσεις αυτές η ελληνική κυβέρνηση.

Ο λόγος υπάρξεως κάθε συμμαχίας είναι προφανώς η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της. Εδώ όμως έχουμε ένα μέλος του ΝΑΤΟ, την Τουρκία:

Να διεκδικεί επισήμως και δημόσια τα εδάφη ενός άλλου μέλους, της Ελλάδος. Και συγκεκριμένα, 152 νήσους, νησίδες και βραχονησίδες του Ανατολικού Αιγαίου.

Να πραγματοποιεί καθημερινά υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη αυτά. Όταν καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Να έχει αναπτύξει απέναντι των νησιών αυτών τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου και ταυτοχρόνως να απαιτεί και τον αφοπλισμό τους.

Όταν εσείς, κύριε Γενικέ Γραμματέα, καλείτε την Ελλάδα σε διάλογο με την Τουρκία για να λύσουν τις διαφορές τους, στην ουσία ζητάτε από την Ελλάδα να καταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Και το ζητάτε αυτό ενώ εκπροσωπείτε μια Συμμαχία που συνεστήθη και εξακολουθεί να υπάρχει για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δηλαδή την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας των μελών της.

Αυτό δεν είναι στάση ίσων αποστάσεων. Είναι ενθάρρυνση του επιτιθέμενου εις βάρος του θύματός του.

Και αυτό, τελικά, δεν οδηγεί σε ενίσχυση της συνοχής της Συμμαχίας, αλλά μάλλον στη διάλυσή της.

Εάν, κύριε Γενικέ Γραμματέα, δεν έχετε την εξουσιοδότηση να παρέμβετε για να διορθωθεί αυτή η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση στους κόλπους της Συμμαχίας, νομίζω ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σιωπήσετε έως ότου λήξει η θητεία σας.

Ειλικρινά, Πέτρος Γ. Μολυβιάτης»!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου