Η Εύα Καϊλή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, η μπάλα, τα σοκολατάκια και οι 60 Ευρωβουλευτές υπό έλεγχο για το Qatar Gate… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Εύα Καϊλή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, η μπάλα, τα σοκολατάκια και οι 60 Ευρωβουλευτές υπό έλεγχο για το Qatar Gate…

  Υπό έλεγχο βρίσκονται πάνω από 60 ευρωβουλευτές οι οποίοι ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους, όχι μόνο από το Κατάρ αλλά και άλλες χώρε...

 






Υπό έλεγχο βρίσκονται πάνω από 60 ευρωβουλευτές οι οποίοι ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους, όχι μόνο από το Κατάρ αλλά και άλλες χώρες που εξετάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα λέγοντας πως δεν δωροδοκήθηκε από το Κατάρ βάζοντας στο κάδρο Ζοζέπ Μπορέλ, και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δηλώνει πως δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο διαφθοράς λέγοντας χαρακτηριστικά «Πήρα δώρο μόνο μια μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»...

 

Εύα Καϊλή: «Είμαι αθώα και δεν δωροδοκήθηκα από το Κατάρ, ήμουν εντολοδόχος της Κομισιόν»-Τι είπε ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος

Στις πρώτες της δηλώσεις μέσα από την φυλακή όπου βρίσκεται στο Βέλγιο, προχώρησε η Εύα Καϊλή, απατώντας στο αν πήρε χρήματα από το Κατάρ, για πιο λόγο ταξίδεψε μέχρι το κρατίδιο του Κόλπου αλλά και ποιους «καρφώνει» για την πρωτοβουλία της ΕΕ να συνεργαστεί με το Κατάρ.

«Έσπασε τη σιωπή της» έστω και μέσω του δικηγόρου της οικογένειάς της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου Qatargate στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς συνελήφθη κατηγορούμενη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, για την Εύα Καϊλή «όσο και να σας φαίνεται περίεργο, δυσκολεύεται να το πιστέψει».

Για το τι τού είπε η Εύα Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος απάντησε:

«Καταρχήν είναι ψευδές ότι εγώ είχα μια προσωπική ατζέντα ότι εγώ πλάσαρα το κράτος του Κατάρ… Από το 2019 υπήρχαν συζητήσεις ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν…»

Στο κάδρο των ευθυνών η κ. Καϊλή βάζει και τον Ζοζέπ Μπορέλ, και την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον,  οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που έθεσαν θέμα να ξεκινήσει η συνεργασία της ΕΕ με το Κατάρ.

«Ήμουν εντολοδόχος της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου… Μπορέλ και Γιόχανσον συνεργάστηκαν πρώτοι με το Κατάρ».

Ερωτηθείς ο κ. Δημητρακόπουλος για τα χρήματα που φέρεται να βρέθηκαν στο σπίτι της κας Καϊλή και σε τσάντα που είχε στην κατοχή του πατέρας της Ευρωβουλευτή, απάντησε πως δεν τού επιτρέπει το απόρρητο της διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες να απαντήσει, αρκέστηκε όμως να πει πως «δεν είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα αφορούν στην Εύα Καϊλή»

Και συνέχισε, γνωστοποιώντας το μήνυμα που τού είπε η Εύα Καϊλή να μεταφέρει:

«Δεν δωροδοκήθηκα, είμαι αθώα και ό, τι είπα και έκανα ήταν σε γνώση της Κομισιόν».


Μαργαρίτης Σχοινάς για “Qatargate”: «Πήρα δώρο μόνο μία μπάλα και ένα κουτί σοκολάτες»

Δηλώσεις για το δημοσίευμα-«φωτιά» του Politico που ανέφερε ότι βρίσκεται κάτω από εξονυχιστικό έλεγχο για το σκάνδαλο διαφθοράς του Qatargate έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.


Στις 13/12, ο Μαργαρίτης Σχοινάς πραγματοποίησε δηλώσεις, αναφορικά με το ταξίδι του ιδίου στο Κατάρ και τις επίσημες τοποθετήσεις που έκανε, για το εφετινό Μουντιάλ.

«Αυτή την εβδομάδα υπήρχε οργή και απογοήτευση. Και ειλικρινά, όλα είναι δικαιολογημένα. Χαίρομαι που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέλαβε δράση και δουλεύει για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη που χάθηκε» δήλωσε ο Σχοινάς και πρόσθεσε: «Ήμουν στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό event μετά την πανδημία. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις και υπερασπίστηκα το αθλητικό μας μοντέλο. Σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Κομισιόν. Δεν αυτοσχεδιάζουμε, δεν εφευρίσκουμε θέσεις. Με θρησκευτική ευλάβεια επαναλαμβάνω τις πολιτικές της Κομισιόν. Και για τα εργασιακά, επανέλαβα τις πολιτικές του ILO, που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.

«Ύστερα από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για εμένα υπάρχει μονάχα φως. Θα αναρτώ και θα το πράττω ως ένδειξη διαφάνειας και να σας πω κάτι; Δόξα τω Θεώ, που δημοσίευσα. Φαντάζεστε τι κριτική θα εισέπραττα, αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;» αναρωτήθηκε, αναφορικά με τις προσωπικές του αναρτήσεις για τις επαφές στο Κατάρ.

Μια… μπάλα και σοκολάτες

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από το Κατάρ έλαβε ως δώρο μόνο μια μπάλα και ένα κουτί με σοκολάτες…

Σχετικά με ενδεχόμενη λήψη δώρων από το Κατάρ, ισχυρίσθηκε ότι «ναι, μού έδωσαν μία μπάλα ποδοσφαίρου και ένα κουτί σοκολάτες, το οποίο άφησα στον οδηγό που με πήγαινε από το στάδιο στο ξενοδοχείο και ορισμένα αναμνηστικά από το Μουντιάλ· εγώ τούς έδωσα ένα κερί και ένα αντικείμενο ώστε να τοποθετούν τα χαρτιά τους.

«Η λέξη “αφελής” δεν χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου»

Ακόμη, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ερωτήθη αν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από κανέναν, που να αναγκάζει την Πρόεδρο να υποστηρίξει μέλος του Κολλεγίου. Φυσικά, η Πρόεδρος στηρίζει το Κολλέγιο, συμπεριλαμβανομένου του ΑντιπροέδρουΜαργαρίτη Σχοινά και της ΕπιτρόπουΓίβα Γιόχανσον. Μπορεί να ακούσετε πολλά για εμένα, αλλά δε νομίζω ότι η λέξη “αφελής” χαρακτηρίζει τη δημόσια παρουσία μου, εδώ και πολλά χρόνια» επεσήμανε.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς συνεργάζεται επίσης με το Κατάρ σε μια πρωτοβουλία της ΕΕ για άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ, πράγμα που σημαίνει ότι οι πολίτες αυτών δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών — είτε για επαγγελματικούς λόγους, είτε για τουρισμό ή οικογενειακούς σκοπούς.

Αυτή η κίνηση, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα της οριστικοποίησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχει πλέον ανασταλεί υπό το φως της εξελισσόμενης έρευνας για διαφθορά που μόλις ξεκίνησε και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA υπό έλεγχο βρίσκονται πάνω από 60 ευρωβουλευτές οι οποίοι ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους, όχι μόνο από το Κατάρ αλλά και άλλες χώρες που εξετάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές που εξετάζονται ανήκουν οι περισσότεροι στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, και ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα...


Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σχοινάς είναι αυτός που είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ, τον Νοέμβριο του 2021, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν ήδη την ευχέρεια να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ με εννέα διαφορετικές θεραπείες για τον κορωνοϊό, που ήταν ελεγμένες κι εγκεκριμένες πλέον από την Ε.Ε...αλλά ότι είχε προκριθεί το σχέδιο του εμβολιασμού έναντι της προμήθειας φαρμάκων για τους άρρωστους από κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι το 2023, μιας και μέχρι τότε έχουν αγοραστεί δόσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες....προσθέτωντας ότι «Ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μαζικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτών των θεραπευτικών ουσιών, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν πια πηγαίνουμε στο τέλος των εμβολίων, όχι στην αρχή της προσπάθειας, όπως βρισκόμαστε τώρα».

Μήπως λοιπόν πρέπει ΤΩΡΑ που ανοίγει σιγά σιγά ο ασκός του Αιόλου να δούμε αν υπήρξε χρηματισμός και στο θέμα των εμβολίων...;

Γιώργος Κύρτσος: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί

Στα κοινωνικά δίκτυα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς πλέον όπως γνωρίζουμε πολλοί βάζουν στο κάδρο και τον Μαργαρίτη Σχοινά για τον οποίον υπήρχαν πληροφορίες ότι ερευνάται, κάτι που όμως διαψεύσθηκε. Χαρακτηριστικά ήταν όσα είπε ο Γιώργος Κύρτσος.

«Εφόσον ο Μαργαρίτης Σχοινάς θεωρεί ότι το Κατάρ τα έχει κάνει όλα καλά και τώρα αποδεικνύεται ότι λάδωνε το Ευρωκοινοβούλιο, δεν κάνει για επίτροπος», είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος.

Μιλώντας επίσης στο Κόκκινο, πρόσθεσε πως «εάν υπήρχε ένα σύστημα όπου ο καθένας θα αναλάμβανε τις ευθύνες του, ο Έλληνας επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, θα έπρεπε σήμερα να έχει παραιτηθεί», σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σχοινά τον περασμένο Νοέμβριο, στο ίδιο πνεύμα με τις δηλώσεις Καϊλή, υπέρ του Κατάρ.

«Εφόσον θεωρεί το Κατάρ τα έχει κάνει όλα καλά και τώρα αποδεικνύεται ότι λάδωνε το Ευρωκοινοβούλιο, δεν κάνει για επίτροπος», πρόσθεσε ο Γιώργος Κύρτσος.

Η Κομισιόν ωστόσο ξεκαθάρισε πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν βρίσκεται υπό έρευνα...

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν διευκρίνισε πως ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

Παράλληλα, ο Ερίκ Μαμέρ κάλυψε τον κ. Σχοινά για τις δηλώσεις του σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, σημειώνοντας ότι «οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μαμέρ

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις».

Για το θέμα ότι η Πρόεδρος δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Αντιπρόεδρο Σχοινά, σχολίασε πως «η Πρόεδρος στηρίζει ολόκληρο το Κολλέγιο.

Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Κολλεγίου, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο.

Επίσης, ο κύριος Μαμέρ διευκρίνισε ότι ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς δεν βρίσκεται υπό έρευνα.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου