Ένας κινηματογραφιστής αποκαλύπτει την αλήθεια για τα υποσυνείδητα μηνύματα που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων εν αγνοία τους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ένας κινηματογραφιστής αποκαλύπτει την αλήθεια για τα υποσυνείδητα μηνύματα που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων εν αγνοία τους

  Είμαστε όλοι προετοιμασμένοι να σκεφτόμαστε και να πιστεύουμε ορισμένα πράγματα χωρίς καμία λογική εξήγηση μέσω υποσυνείδητων μηνυμάτων στ...

 






Είμαστε όλοι προετοιμασμένοι να σκεφτόμαστε και να πιστεύουμε ορισμένα πράγματα χωρίς καμία λογική εξήγηση μέσω υποσυνείδητων μηνυμάτων στη διαφήμιση, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την πολιτική προπαγάνδα και τις στρατιωτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις.


Λαμβάνοντας υπόψη τον ορισμό της λέξης υποσυνείδητο – «υπάρχει ή λειτουργεί κάτω από το κατώφλι της συνείδησης» – είναι εύκολο να υποβαθμιστεί η δύναμη αυτής της τεχνικής πλύσης εγκεφάλου επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν συνειδητά ότι συμβαίνει, ωστόσο, επηρεάζει τη ζωή τους. 

 

Πηγή: Revealed Eye

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι αληθινά και αρχίσετε να δίνετε προσοχή, γίνεται πολύ πιο εύκολο να αναγνωρίσετε ότι είμαστε, πράγματι, όλοι εξαρτημένοι να συμπεριφερόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να θέλουμε ορισμένα πράγματα και να πιστεύουμε σε ιδέες, χωρίς να μπορούμε να εξηγήστε λογικά γιατί.

Παρακάτω είναι ένα σύντομο βίντεο στο οποίο ο Jeff Warrick, ο διευθυντής του Programming the Nation (2011), προσφέρει την άποψή του για την αλήθεια σχετικά με τα υποσυνείδητα μηνύματα. Ο Warrick μοιράζεται μερικά παραδείγματα μηνυμάτων που είναι ενσωματωμένα σε διαφημίσεις, τα οποία δεν είναι πιθανό να φανούν συνειδητά, αλλά γίνονται δεκτά στο  υποσυνείδητο .


Aπό τα τέλη της δεκαετίας του 1950 το υποσυνείδητο περιεχόμενο μεταδίδεται μέσω όλων των μορφών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ο σύγχρονος στρατός έχει κατηγορηθεί ακόμη και για αυτές τις πρακτικές στον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας. Ο σκηνοθέτης, Jeff Warrick, οδηγεί αυτό το ταξίδι μέσα από το υποσυνείδητο, ενώ εξετάζει την αναφερόμενη ιστορία, την επιστημονική έρευνα και τις πιθανές επιπτώσεις τέτοιων τεχνικών στην κοινωνία. Με εντυπωσιακά πλάνα, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, χιουμοριστικά ανέκδοτα και μια σειρά από οπτικά εφέ, αυτή η γρήγορη ταινία εξερευνά την υποτιθέμενη χρήση υποσυνείδητων στη διαφήμιση, τη μουσική, τον κινηματογράφο, την πολιτική προπαγάνδα και τον στρατό. Λαμβάνει ολόκληρη την ιστορία των υποτιθέμενων υποσυνείδητων μηνυμάτων, από κρυφές σεξουαλικές εικόνες στα κινούμενα σχέδια της Disney και σατανικά μηνύματα στη ροκ μουσική. Παρακάτω παρακολουθήστε ολόκληρο το PROGRAMMING THE NATION, ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για την ιστορία των υποσυνείδητων μηνυμάτων στην Αμερική!

Μια κοινή απάντηση σε αυτό το είδος αποκαλυπτικών πληροφοριών είναι ο σκεπτικισμός και η δυσπιστία ότι τα σεξουαλικά υπονοούμενα ή οι τυχαίες λέξεις που ενσωματώνονται σε εικόνες ή ταινίες δεν θα επηρεάσουν την προθυμία ενός ατόμου να αγοράσει ένα προϊόν.

Αν και είναι μια κοινή υπόθεση ότι το σεξ πουλάει επειδή για τους περισσότερους ανθρώπους συνδέεται με συναισθήματα ευχαρίστησης, ενθουσιασμού, απόλαυσης ή ακόμα και αγάπης, τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να βοηθήσουμε τους διαφημιστές να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα . Αυτά τα μηνύματα έχουν σχεδιαστεί για να έχουν αντίκτυπο στη γενική συμπεριφορά των καταναλωτών και να επηρεάζουν τα πρότυπα ζωής των ανθρώπων, διαμορφώνοντας έτσι την κοινωνία ως σύνολο, δημιουργώντας και αιχμαλωτίζοντας όλο και περισσότερους δεκτικούς καταναλωτές.

Όταν βομβαρδίζεται με υποσυνείδητα μηνύματα, το μυαλό είναι πιθανό να πυροδοτεί συναισθήματα, αναμνήσεις ή συναισθήματα, χωρίς τη συνειδητή αναγνώριση του ατόμου για το γιατί νιώθει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ένα άτομο μπορεί να μην αντιλαμβάνεται συνειδητά γιατί αρχίζει να έλκεται περισσότερο από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τρόπους ζωής ή προϊόντα, αλλά είναι πιο πιθανό να υποκύψει στην έλξη.

«.. οι υποσυνείδητες διαφημίσεις χρησιμοποιούνται ως τεχνική όχι μόνο για την αύξηση των πωλήσεων, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για την εκτροπή της νεολαίας και τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους συμπεριφορά που είναι μόνο επικίνδυνη για τον καταναλωτή. ~ (Impact of Subliminal Messaging in TV Advertisements on Consumer Behavior – A Case Study of Youth in Kashmir Province of J&K, Blue Ocean Research Journals πηγή )

Τα υποσυνείδητα μηνύματα που συμβάλλουν σε μια ποικιλία οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων υπάρχουν επί του παρόντος στον πολιτισμό μας, όπως η υπερανταγωνιστικότητα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η παχυσαρκία, η υπερκατανάλωση και το χρέος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα και αποδεικνύουν ότι η υποσυνείδητη ανταλλαγή μηνυμάτων, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο.

Πάρτε, για παράδειγμα, τη διαφήμιση σε γυναίκες . Αν κοιτάξετε οποιαδήποτε ποικιλία διαφημίσεων που απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας 18-35 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία θα προσωποποιήσει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια πρέπει να είναι αδύνατες, να φορούν πολύ μακιγιάζ, να φορμάρουν τα μαλλιά τους με συγκεκριμένους τρόπους και, φυσικά, να δείχνουν πολύ λάγνος. Φαίνεται σχεδόν σαν δουλειά των διαφημιστών να κάνουν τις νεαρές γυναίκες να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους.

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα γυναικών στη διαφήμιση στο παρακάτω βίντεο:


Παρακάτω είναι το πλήρες ντοκιμαντέρ του Jeff Warrick, Programming the Nation, που προσφέρει μια πλήρη ιστορία πίσω από ένα υποσυνείδητο μήνυμα. Στην ταινία, ο Warrick εξετάζει εάν τα υποσυνείδητα μηνύματα και άλλες υποσυνείδητες τεχνικές έχουν ρυθμίσει το κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών να γίνει ένα από τα έθνη με την υψηλότερη κατανάλωση στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 25% χρήση των φυσικών πόρων του κόσμου, παρόλο που ο πληθυσμός του είναι λιγότερο από 5 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.





Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου