Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την επιστολή Ράμμου για τις παρακολουθήσεις. Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητά ο Τσίπρας. Έρχεται πρόταση μομφής - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από την επιστολή Ράμμου για τις παρακολουθήσεις. Την παραίτηση του Πρωθυπουργού ζητά ο Τσίπρας. Έρχεται πρόταση μομφής

  Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε και μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ,...

 






Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε και μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όλα δείχνουν πρόταση μομφής.


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προκάλεσε ο φάκελος του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ο οποίος παραδόθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και φαίνεται ότι επιβεβαιώνει τις παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από την ΕΥΠ.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ενημέρωσε για τις εξελίξεις και σε δηλώσεις του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εν μέσω σεναρίων για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απάντησε, τόσο αφήνοντας αιχμές για τη στάση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, όσο και εξαπολύοντας βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.


Τι περιέχει ο φάκελος Ράμμου

Στον «απόρρητο» φάκελο Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα προσώπων, όμως υπάρχουν άλλα στοιχεία που φωτογραφίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΑΔΑΕ, ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Χρήστος Τσιγουρής, μέσα στον φάκελο που έλαβε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφονται οι ιδιότητες των ατόμων που βρέθηκαν υπό παρακολούθηση αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι ο φάκελος αυτός έχει σταλεί από τον κύριο Ράμμο σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων (οπότε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη), αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα και στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα.

Για τα πρόσωπα αυτά ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλλει αίτημα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕκύριο Ράμμο για να ελεγχθεί αν ήταν υπό παρακολούθηση.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι μέσα στον φάκελο υπάρχει ένας υπουργός της κυβέρνησης, με τις πληροφορίες να δείχνουν τον κύριο Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και δύο ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας τα ονόματα του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρώην Αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, ο οποίος αποστρατεύτηκε πριν από λίγο καιρό με τις τελευταίες κρίσεις στο στράτευμα.

Παράλληλα, έχουν δει το φως και τα ονόματα δύο ακόμα αξιωματικών με θητεία στην ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και το όνομα του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Μαξίμου, κυρίου Αλέξανδρου ΔιακόπουλουΜένει πλέον να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για αυτά τα έξι ονόματα.


Στο τραπέζι η πρόταση μομφής από το ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Σκληρή επίθεση Οικονόμου στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες είναι ραγδαίες, ενώ πάνω στο τραπέζι, σύμφωνα με το OPERN έχει πέσει και το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε πρόταση μομφής αύριο στο Κοινοβούλιο, οπότε και αναμένεται να ανακοινώσει στο σώμα τα ονόματα όσων βρέθηκαν υπό παρακολούθηση. Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τοποθετηθεί περί τις 10 το πρωί.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Σοφία Φασουλάκη, σύμφωνα με το Έθνος ανέφεραν πως η «πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη», προκειμένου «να συγκριθούν οι 2 τετραετίες» και ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία «για να καταδειχθεί πόσο συμπαγής είναι η ΚΟ της ΝΔ». Σημειώνεται πως το προγραμματισμένο για την Τετάρτη briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκε λόγω των εξελίξεων.

Α.Τσίπρας: «Ζητώ την παραίτηση Κ.Μητσοτάκη – Ρυπαρό και εγκληματικό δίκτυο εντός του Μεγάρου Μαξίμου»

«Ο πρωθυπουργός της εκτροπής των υποκλοπών οφείλει να παραιτηθεί»

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε το απόγευμα της Τρίτης και μετά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αισθάνεται αποτροπιασμό για την κατάφωρη όπως είπε παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό δίκτυο και εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό.

«Δεν μιλάμε πλέον με εικασίες βάση δημοσιευμάτων, μιλάμε με αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το σύνταγμα αρμόδια αρχή για την διασφάλιση των επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Αυτές, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας ότι η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων αλλά και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Και κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός της εκτροπής των υποκλοπών και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας την δήλωσή του είπε ότι υπάρχει ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επικρατήσουν».


Οικονόμου: Ας κάνει πρόταση μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έκανε λόγο για «παραλήρημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γιάννη Οικονόμου σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα!», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Και καταλήγει: «Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως "προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο"

"Η κυβέρνηση στηρίζει απροϋπόθετα και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης" τόνισε σε δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα των επισυνδέσεων και στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Ο κ.Οικονόμου επαναλαμβάνει με έμφαση ότι "οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης" και ότι "καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως "προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο" και είπε ότι "τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό" αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Αρχής, ενώ προειδοποιεί ότι "η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία".

Ο κ.Οικονόμου έκανε λόγο εκ νέου για ρυπαρά δίκτυα που διοχέτευαν συστηματικά και προνομιακά -όπως είπε- υλικό, και προσέθεσε ότι "η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την Κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της Πατρίδας".

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου:

Η Κυβέρνηση, από τον Αύγουστο, πήρε θέση διαυγή και σταθερή στο ζήτημα των επισυνδέσεων: απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες και ανέλαβε πρωτοβουλίες θεσμικής θωράκισης των οργάνων της Πολιτείας, της ΕΥΠ προεξαρχούσης. Παράλληλα, στηρίζει απροϋπόθετα και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, την ελληνική Δικαιοσύνη στο έργο που έχει αναλάβει για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης.

Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την Κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της Πατρίδας.

Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα.

Μια δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Η Ελλάδα είναι δημοκρατικό κράτος δικαίου και κανείς δεν ίσταται υπεράνω των νόμων, ούτε δικαιούται να τους ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Όσον αφορά την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις.

Παραθέτουμε μια ενδεικτική σειρά γεγονότων.

- Κατά παράβαση σαφούς διάταξης νόμου, προσέφυγε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ελέγξει τυχόν άρσεις απορρήτου, αν και η ΑΔΑΕ διατηρεί στα αρχεία της πλήρη φάκελο με τις διατάξεις του εισαγγελέα και θα μπορούσε να κάνει μία απλή διασταύρωση. Το κίνητρο, προφανώς, ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και την πράξη του την επικρότησε ασμένως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, αγνοήθηκε προκλητικά η γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αν και κατά το Σύνταγμα η διοίκηση συνολικά υπόκειται στη δικαστική λειτουργία.

- Επιπλέον, καθ' υπέρβαση κάθε αρμοδιότητας και παρά τη σαφή Συνταγματική διάταξη, υποβλήθηκε αίτημα σε κοινοβουλευτική επιτροπή προκειμένου να παρασταθεί αυτοκλήτως ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Αμέσως, αγκάλιασε την πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Μπροστά στην πρόδηλη νομική αταξία αναγκάστηκε ο Επικεφαλής να προβεί σε αναδίπλωση.

- Κατά παράβαση κάθε έννοιας συλλογικής λειτουργίας, αγνοήθηκε συστηματικά η ολομέλεια της ΑΔΑΕ. Δεν υπήρξε απόφαση του οργάνου, αλλά μονάχα κρίση του Επικεφαλής της.

- Μολονότι υποβάλλονταν αιτήματα στη Βουλή, υπήρχε συχνή επικοινωνία με στελέχη και τον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, «καταθέσεις» σε ευρωπαϊκά όργανα και αρθρογραφία, δεν επιδιώχθηκε ποτέ, επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό. Δεν είναι φυσιολογικό, εάν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει -εάν θεωρούσε ότι υπάρχει- ζήτημα συνταγματικής παραβίασης, να συμπεριλάβει ανάμεσα στους συνομιλητές του τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να τον καταστήσει κοινωνό; 

- Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου «ακτιβισμού», επελέγη σε αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο να μεταβάλλει την ερμηνεία που η ίδια η ΑΔΑΕ απέδιδε στο νόμο, ο οποίος ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια, και αφορούσε την ενημέρωση της Βουλής και των αρχηγών των κομμάτων. Παρότι η ερμηνεία, την οποία ο ίδιος ο κ. Ράμμος έδινε, αφορούσε την ενημέρωση της Βουλής μόνο για στατιστικά στοιχεία, ξαφνικά, προβαίνει σε εντελώς αντίθετη ερμηνεία, προσωποποιώντας την πληροφόρηση. Προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο.

 Αυτά τα αποκαλυπτικά μέχρι σήμερα. Και ερχόμαστε στα σημερινά.

Χθες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Ω του θαύματος, σήμερα το πρωί ανακοινώνεται, γύρω στις 10.00, συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ράμμο. Μετά τη συνάντηση τους, ο κ. Τσίπρας κρατά ένα φάκελο. Το περιεχόμενο του φακέλου ανακοινώνεται, ταχύτατα και κατά σύμπτωση μάλλον, εκεί που δημοσιεύονται και οι πληροφορίες των ρυπαρών δικτύων. Στο τέλος, αρκετά αργότερα, λαμβάνει μια επιστολή από τον κ. Ράμμο και ο Πρωθυπουργός.

Συμπερασματικά, τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει.

Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία.

Αυτά για τον κ. Ράμμο, με γεγονότα και χρονική αλληλουχία. Ο κ. Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Τέλος, βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η Κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου