Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι απαράλλακτοι...δρουν αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά. Θα τους ξανά ψηφίσεις; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι απαράλλακτοι...δρουν αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά. Θα τους ξανά ψηφίσεις;

  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας είναι ...

 






Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας είναι απαράλλακτοι. Δηλαδή είναι όμοιοι, έχοντας ελάχιστες, ανεπαίσθητες πολιτικές διαφορές.


Φαντάζουν ως δημοκράτες και θεματοφύλακες του Συντάγματος, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές δρουν αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά. Εκλαμβάνουν τη Δημοκρατία και την τήρηση του Συντάγματος με την δική τους στρεβλή λογική.

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Η μεθόδευση αλλοίωσης και παραποίησης του Συντάγματος μας ξεπερνάει, όχι μόνο με βάση την νομοθετική επιστήμη, αλλά και με την κάθε έννοια δημοκρατικής αντίληψης.

Αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός αποκλεισμός κομμάτων…

Θα θεωρήσω ως δεδομένο τα υψηλά ποσοστά του νεοσύστατου κόμματος “Έλληνες” του πρώην Βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, αφού και οι Συστημικές δημοσκοπήσεις το παρουσιάζουν να εισέρχεται στη Βουλή. Υψηλά ποσοστά, αφού εισπράττει τη λαϊκή οργή των αντικοινωνικών, αντιλαϊκών και αντεθνικών αποφάσεων αυτών των δυο τελευταίων κυβερνήσεων! Της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και της σημερινής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ!

Ποσοστά που πιστεύουμε θα αυξηθούν, από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο απαγόρευσης καθόδου στις εκλογές του κόμματος “Έλληνες”!

Όταν αυτή η φωτογραφική διάταξη αναφέρει, πως:

«Στην περίπτωση κατά την οποία το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου κρίνει ότι συντρέχει η περίπτωση (γ) της παράγραφος 1 του άρθρου 32 για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, το ζήτημα παραπέμπεται αμελλητί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφαίνεται εντός δύο (2) ημερών από την παραπομπή»!

Όπου δεν αναφέρεται ευθέως το κόμμα “Έλληνες”, αλλά φωτογραφίζεται! Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά και για άλλα κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων! Έτσι πιστεύουμε πως τελικά, αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον πολιτικό προσανατολισμό της και οδηγεί την Ελλάδα σε ιστορικά αδιέξοδα!

Από την άλλη μεριά διοχετεύτηκε αρχικά στα Συστημικά ΜΜΕ ότι αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντίληψη ήταν “πάλι καλά”!

Αμ δε! Αφού διαβάζουμε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ theflagreport.com πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέτει τη δική του πρόταση νόμου για τον αποκλεισμό νεοναζί και χρυσαυγιτών από τις εκλογές. 

Δηλαδή, κάτω από το πρόσχημα της ρητορικής μίσους και του ρατσισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να απαγορευθούν όλα τα παρόντα και μελλοντικά κόμματα που θα στρέφονται κατά της λαθρομετανάστευσης! Η εμμονή Μητσοτάκη να απαγορεύσει στο κόμμα Κασιδιάρη να κατέλθει στις εκλογές, άνοιξε τις πύλες της φασιστικής κολάσεως στην Ελλάδα.

Κάθε κόμμα, το οποίο βλέπει την Ισλαμοποίηση και την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από Ισλαμοεποίκους, θα βγαίνει αυτόματα εκτός νόμου!

Μάλιστα παρακάτω το  theflagreport.com δημοσιεύει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη δημοσίευσε η εφημερίδα ΑΥΓΗ!

Ωστόσο διερωτώμεθα! Ποιοι θα είναι αυτοί που θα αλλοιώσουν το Σύνταγμα των Ελλήνων; Ο Άρειος Πάγος; Με τι νομικά συνταγματικά και δημοκρατικά επιχειρήματα; Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είναι καταδικασμένος τελεσίδικα και διατηρεί τα πολιτικά του δικαιώματα;   

Ταυτόσημοι Μητσοτάκης – Τσίπρας για την ενδοτική «Συμφωνία των Πρεσπών»…

Στις 25 Ιανουαρίου 2019 κυρώθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η “Συμφωνία των Πρεσπών” και έτσι τέθηκε σε ισχύ η ενδοτική συμφωνία και η οποία μετονόμασε επίσημα τη γειτονική χώρα σε “Βόρεια Μακεδονία”!

Μια εθνική παραχώρηση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την γενικευμένη αντίδραση του ελληνικού λαού, που σε μεγάλες λαοσυνάξεις διατράνωνε την ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Την εποχή εκείνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση!

Τι έλεγε λοιπόν στη Βουλή των Ελλήνων τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ;

Ας θυμηθούμε μαζί:   


«Σήμερα είναι μια δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μια ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν “όχι”. Τους λόγους τούς γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων.  

Τώρα ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μια εθνική υποχώρηση. Πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας. Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες. Σύντομα θα μιλήσουν, και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε»!

Έτσι ήλθαν οι εκλογές του Ιουλίου 2019 και ο ελληνικός λαός “μαύρισε” τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας αυτοδυναμία στη ΝΔ μετά από μακρά περίοδο συμμαχικών κυβερνήσεων! 

Όμως τι είδε στη διακυβέρνηση της χώρας μας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός;

Είδε να μην ασκεί βέτο στις ενταξιακές συζητήσεις εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ! Είδε αυτήν την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών – όπως έλεγε – να μην την καταγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως είχε δεσμευθεί!

Και τι δεν είδε ο ελληνικός λαός!

Συστημικός τρόμος από έναν νεκρό…

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 πέθανε ο τέως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος ο Β΄. Ο οποίος επί 9 συναπτά έτη (1964-1973) ήταν ο Ανώτατος Άρχων αυτής της χώρας! Γι΄ αυτόν και μόνο το λόγο θα έπρεπε να κηδευτεί με δημόσια δαπάνη και να εκτεθεί η σωρός του σε λαϊκό προσκύνημα!

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ με την σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μας παρουσιάσει, πως η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από το θάνατο του τέως Βασιλέα! Μα αλήθεια, η Δημοκρατία μας είχε κάτι να φοβηθεί από τον θάνατο ενός έκπτωτου Βασιλέα, όταν δεν προβληματίστηκε στα χρόνια που ήταν εν ζωή;

Αλλά δυστυχώς τα κόμματα Εξουσίας και όχι μόνο, με την ποταπή τους απόφαση, να ταφεί ως ιδιώτης ένας πρώην αρχηγός του ελληνικού κράτους και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, απέδειξαν, πως η Δημοκρατία μας κινδυνεύει μόνο από αυτά! Απέδειξαν για ακόμη μια φορά, πως η Δημοκρατία μας κινδυνεύει από αυτού του είδους “δημοκράτες”!

Γιατί επί ημερών τους το δημοκρατικό μας πολίτευμα και το Σύνταγμα των Ελλήνων, κινδύνεψε, απαξιώθηκε και λοιδορήθηκε!

Σπέρνοντας για άλλη μια φορά μισαλλοδοξία προς έναν ακίνδυνο νεκρό!

Υπάρχει σεβασμός και αλληλεγγύη από την διαφορετικότητα;

Αλλά Μητσοτάκης και Τσίπρας ταυτίζονται απόλυτα και στο ζήτημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε στο δικαίωμα σύναψης γάμου για όλα τα ζευγάρια ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά του φύλου.

Άλλωστε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας μας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις, στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. 

Μάλιστα ήταν έντονη η παρουσία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στις εκδηλώσεις των κατά καιρούς Pride party, σηματοδοτώντας έτσι έμπρακτα τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον Φεβρουάριο του 2021 (και όχι μόνο) από το βήμα της Βουλής τάχτηκε υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, υπέρ των ομοφυλοφίλων Υπουργών. Κάνοντας απόλυτα ξεκάθαρη την ιδεολογική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας περί αυτού του θέματος!

Άλλωστε τον Ιούνιο του 2021 σε συνάντηση στο Μαξίμου με αντιπροσωπία των ΛΟΑΤΚΙ τόνισε ο Πρωθυπουργός μας:

«Δεν επιτρέπονται διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών της. Ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικός, πιστεύω ότι είναι και βαθιά αντιπαραγωγικός. Και για αυτό και η χώρα μας ακολουθεί την Ευρώπη, ενώνοντας αρμονικά όλες τις δυνάμεις της, ενσωματώνοντας το διαφορετικό στο κοινό. Αναγνωρίζοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, απαιτώντας όμως και από όλους σεβασμό και αλληλεγγύη»!

Συμπολίτες μας οι παράνομοι μετανάστες για Μητσοτάκη και Τσίπρα…

Οι σκηνές της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, με πρωταγωνιστές τους Πακιστανούς και άλλους παράνομους μετανάστες, έστειλαν  ένα σαφές και ανησυχητικό μήνυμα για το που πάει η πόλη και η χώρα, αν δεν αφυπνιστεί εγκαίρως ο Ελληνικός λαός και δεν αντιδράσει στις ολέθριες πολιτικές που εφαρμόζουν οι πολιτικοί του ιθύνοντες, υπό το πρόσχημα Ευρωπαϊκών, ανθρωπιστικών  δήθεν πολιτικών για τους πρόσφυγες.

Η πλατεία Ομονοίας έχει ήδη από χρόνια απαξιωθεί ως χώρος παρουσίας και δραστηριότητας του Ελληνικού πληθυσμού της πρωτεύουσας. Οι επανειλημμένες προσπάθειες αναβαθμίσεως της, με τεχνικά και, υποτίθεται, αισθητικά έργα, έπεσαν στο κενό, γιατί αυτά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν μια βασική αλλαγή που έχει συντελεστεί στο δημογραφικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής, με αποτέλεσμα την αλλοτρίωση της. Η μετατροπή, στη συνέχεια, της Πλατείας Συντάγματος σε επίκεντρο δραστηριοτήτων παρανόμων μεταναστών στην Αθήνα, ιδιαίτερα των Πακιστανών, δείχνει αφ΄ ενός την κλιμάκωση ενός προβλήματος, με τη συνεχή αύξηση του αριθμού των μεταναστών και αφ΄  ετέρου μια περίεργη πολιτική ανοχής, που φθάνει τα όρια της ανομίας πολιτική αυτή δεν έχει επιδεχθεί μόνο απέναντι σε παράνομους μετανάστες. Επιδεικνύεται και απέναντι σε εγχώριες ομάδες, που λειτουργούν και δρουν με πλήρη ασυδοσία, προβάλλοντας ως δήθεν κεκτημένο δικαίωμα την παράνομη συμπεριφορά…

Τα παραπάνω ήταν ο πρόλογος άρθρου του πρέσβη ε.τ. Περικλή Νεάρχου στις 2 Ιανουαρίου 2022!  

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός της Πατρίδος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, προχθές, μιλώντας σε εκδήλωση και την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, περιχαρής μας δήλωσε, πως:

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα μόνο το ανατολικό φυλάκιο της Ευρώπης. Αποτελεί και μία δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όλων όσοι δικαιούνται, μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας.»!

Δηλαδή, επί της ουσίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί χωρίς αιδώ, όλους τους παράνομους μετανάστες να έλθουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα, όταν μας λέγει επιπρόσθετα:

«Η Ελλάδα είναι κυψέλη ενσωμάτωσης όσων θέλουν να συνεχίσουν να ζουν εδώ.»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το ζήτημα συμπορεύεται με τη ΝΔ, όταν μάλιστα ήταν ο εμπνευστής των “Hot Spot”, δηλαδή των Κέντρων Φιλοξενίας “μεταναστών και προσφύγων”, που επί ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν “συμπολίτες μας”! 

Υπεύθυνοι των αποτελεσμάτων της υγειονομικής κρίσης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Τέλος ας θυμηθούμε την συμπόρευση Μητσοτάκη – Τσίπρα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσεως Covid-19 και στην επιβολή των αντικοινωνικών αποφάσεων με τα συνεχή lock down, τις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις, που οδήγησαν στην εξαθλίωση την οικονομία της χώρας, με τη διάλυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης του λαού.

Όταν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν απροετοίμαστοι και άρα υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση με τις ελάχιστες ΜΕΘ του ΕΣΥ!     

Υ.γ.:

Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά δεν θα επαρκούσε ο χώρος. Όμως έστω από τα παραπάνω παραδείγματα αποδεικνύεται περίτρανα, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ίδιο νόμισμα με δυο διαφορετικές όψεις!!   

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου