Άκης Τσελέντης: «Η κίβδηλη αξία των ανάξιων και η ηθελημένη απαξία των άξιων» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Άκης Τσελέντης: «Η κίβδηλη αξία των ανάξιων και η ηθελημένη απαξία των άξιων»

  Η διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας είναι πια πολύ «πονεμένη» ιστορία. Αυτοί που σχεδίασαν στα μυαλά τους την καταστρατηγηση της εδώ και τ...

 






Η διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας είναι πια πολύ «πονεμένη» ιστορία. Αυτοί που σχεδίασαν στα μυαλά τους την καταστρατηγηση της εδώ και τέσσερεις δεκαετιες (τουλάχιστον)...είχαν λόγους και τους βλέπουμε πια, εμείς οι κάπως παλαιότεροι!

 

Η κατάργηση του πολυτονικού με την απαξίωση των αρχαίων ελληνικών και την ηθελημένα ελλειπή γνώση της ιστορίας τουλάχιστον των διακοσίων τελευταίων χρόνων είναι το μεγαλύτερο έγκλημα των κυβερνώντων προς το ελληνικό έθνος.

 

Γράφει ο Άκης Τσελέντης

Διδάκτωρ Γεωφυσικής - Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Είναι 3 τα χαράματα, μόλις ολοκλήρωσα ένα Κεφάλαιο του νέου μου βιβλίου «Ελλάδα το σταυροδρόμι του Εγκέλαδου» που είναι εκλαϊκευμένο και απευθύνεται σε εσάς (Τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο). Επειδή από τη καφεΐνη ο ύπνος δεν έρχεται σκέφτηκα να γράψω την καθιερωμένη μου ανάρτηση. Ξεκινώ με ένα ευκολοδιάβαστο παράδειγμα για να πω αυτά που θέλω να σας παραθέσω. Είναι μία πραγματική ιστορία που με είχε συγκλονίσει τότε που εκπεδευόμουν σαν ερασιτέχνης πιλώτος.

Στις 9 Αυγούστου του 1978 επρόκειτο να συμβεί το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στα Ελληνικά χρονικά. Ένα Boeing 747 της Ολυμπιακής απογειώθηκε από το Ελληνικό με προορισμό τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας 400 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.

Κατά την απογείωση ακούστηκε μία έκρηξη από το δεξιό μέρος του αεροσκάφους, με το πλήρωμα να αντιλαμβάνεται ότι ο ένας κινητήρας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Λόγω της απώλειας ισχύος το αεροπλάνο αδυνατεί να πάρει ύψος και κυριολεκτικά ξύνει τις ταράτσες των πολυκατοικιών της Αθήνας.

Ο κυβερνήτης Σήφης Μιγάδης και το πλήρωμά του έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Το αεροπλάνο είναι καταδικασμένο να πέσει. Παρ’ όλα αυτά δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια και μέσα από έναν συντονισμό ενεργειών και κρίσιμων αποφάσεων αγωνίζονται για το απίθανο.

Στόχος του κυβερνήτη να περιορίσει των αριθμό των θυμάτων, κατευθύνονται το αεροπλάνο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον πυκνό οικιστικό ιστό της Αθήνας και να το ρίξει στον λόφο του Αιγάλεω. Μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι θα σήμαινε να πέσει ένα κτηνώδες Boeing 747 Jumbo με 160 τόνους καύσιμο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι χειρισμοί του Μιγάδη και του μηχανικού που κατάφερε να ανακτήσει μέρος της ισχύος, καθώς και μια μικρή βοήθεια από τον πιο ψυχρό αέρα που ερχόταν από τη θάλασσα, επιτρέπουν μια μικρή αύξηση της ταχύτητας, η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες του πληρώματος, καθώς το αεροπλάνο πετάει στα 55 μέτρα από το έδαφος.

Η ταχύτητα ανεβαίνει κι άλλο και τότε ο Μιγάδης, νιώθοντας πλέον ασφάλεια, εγκαταλείπει την επιλογή να το ρίξει στο Αιγάλεω και στρίβει το σκάφος προς το Σκαραμαγκά δίνοντάς του ύψος. Στα 1500 πόδια αδειάζει ένα μέρος των καυσίμων και επιστρέφει το αεροπλάνο ακέραιο στο αεροδρόμιο.

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα ούτε ένας δρόμος, ούτε ένα μνημείο, ούτε ένα μικρό αεροδρόμιο με το όνομα του Σήφη Μιγάδη. Σε μια χώρα όπου διαρκώς αναδεικνύονται ως πρότυπα φαιδρές περιπτώσεις ανθρώπων, προσωπικότητες σαν τον Σήφη Μιγάδη δεν έχουν θέση.

Έχουν θέση αμφισβητούμενες άναρχο αντιστασιακές προσωπικότητες και καλλιτεχνικές μπισμπικογελοιότητες, τραγουδιάρες του όπου φωνή κορμάρα και καλίγραμμες μοντέλες οφθαλμόλουτρων ανέραστων αστών, που εκτοξεύονται στα βάθρα της σάπιας μιντιακές καταξίωσης.

Ονοματίζουν πλατείες, δρόμους, τοποθετούν ανδριάντες πόλους έλξης άναρχο εκδηλώσεων κάθε χρόνο όπου στο βωμό του δήθεν μνημόσυνου καταστρέφονται περιουσίες και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουμε περιπτώσεις που δημοτικά συμβούλια για καθαρά ψηφοθηρικούς στόχους ονοματίζουν δρόμους η πλατείες με ονόματα θυμάτων από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα η με ονόματα αποτυχημένων Δημάρχων.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν σαν πρώτο κυβερνήτη του κράτους τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον δολοφονούν ενώ στην Ελβετία σε κάθε πόλη υπάρχει προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια γιατί οι άνθρωποι εκεί αναγνωρίζουν ότι είναι σε αυτό το επίπεδο σαν χώρα και την οργάνωση του κράτους τους την είχε αναλάβει ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε συνθήκες παύσης του πολέμου μεταξύ της Ελβετίας και των άλλων χωρών, που χώρισε την Ελβετία σε καντόνια και οργάνωσε το κράτος της!!! Το γνωρίζατε; Σας το ανέφερε κανένας αυτό;

Δεν μπορεί σε μια χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, τη φιλοσοφία τα μαθηματικά, την ιατρική αρκετές χιλιάδες χρόνια π.Χ. οι πολίτες της να μη γνωρίζουν την ιστορία της και τα βασικά τους δικαιώματα. Σίγουρα αυτό κάποιους βολεύει.

Η διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας είναι πια πολύ "πονεμένη" ιστορία. Αυτοί που σχεδίασαν στα μυαλά τους την καταστρατηγηση της εδώ και τέσσερεις δεκαετιες (τουλάχιστον) ... είχαν λόγους και τους βλέπουμε πια, εμείς οι κάπως παλαιότεροι! Είναι απολύτως ξεκάθαροι.

Κουκίδα στον χάρτη...η χώρα και ο λαός της.

Η κατάργηση του πολυτονικού με την απαξίωση των αρχαίων ελληνικών και την ηθελημένα ελλειπή γνώση της ιστορίας τουλάχιστον των διακοσίων τελευταίων χρόνων είναι το μεγαλύτερο έγκλημα των κυβερνώντων προς το ελληνικό έθνος.

Κατά τα αλλά, οι δάσκαλοι κάνουν απεργία γιατί δεν θέλουν να αξιολογείται το τίποτα που ξέρουν και το τίποτα που είναι για τα παιδιά μας. Όπως ειπώθηκε και από τον Καζατζακη, οι αλλαγές δεν έρχονται από την μάζα των ανθρώπων, αλλά από έναν, δυο, τρεις που τόλμησαν να κάνουν το αυτονόητο, το σωστό, το πρέπον. Ας πάρουμε τα παιδιά μας από το χέρι λοιπόν και ας κάνουμε αυτό που μας προστάζει η συνείδηση μας. Πριν είναι αργά …

Και όσο Φυσσά ο Γρήγορος αέρας της Ζακοποίησης τόσο ποιο πολύ θα βυθιζόμαστε και σαν χώρα και σαν άνθρωποι… Ο νοών νοείτο. Τα γράφω έτσι για να μη δώσω το δικαίωμα σε κάποιους που συστηματικά παρακολουθούν και ενοχλούνται από τις αναρτήσεις μου να προβούν σε μαζικές καταγγελίες ότι γράφω ρατσιστικά… και να με αποκλείσουν για μια ακόμη φορά. Αν αυτό συμβεί να με περιμένετε. Μέχρι τότε να με διαβάζετε στο tweeter, στο Instagram και στο TikTok. Ώρα για ύπνο…



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου