Γαλλία: Οι διαδηλωτές ξεσηκώνονται κατά εκατομμύρια ενάντια στην «μαριονέτα» του WEF, Μακρόν και στην ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Τώρα ξεσηκώνονται και για το νερό. Ακούτε Έλληνες; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γαλλία: Οι διαδηλωτές ξεσηκώνονται κατά εκατομμύρια ενάντια στην «μαριονέτα» του WEF, Μακρόν και στην ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Τώρα ξεσηκώνονται και για το νερό. Ακούτε Έλληνες;

  Οι άγριες συγκρούσεις με τραυματίες συνεχίζονται στη Γαλλία – Διαδηλώσεις τώρα και για το νερό στη Δυτική Γαλλία. Οι διαδηλωτές στο Παρίσι...

 






Οι άγριες συγκρούσεις με τραυματίες συνεχίζονται στη Γαλλία – Διαδηλώσεις τώρα και για το νερό στη Δυτική Γαλλία. Οι διαδηλωτές στο Παρίσι αντιπροσωπεύουν όλη την ανθρωπότητα, κινητοποιήθηκαν και αντιστέκονται στην απληστία των ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Η εμπλεκόμενη αστυνομία μάχεται βίαια κατά του λαού και προστατεύει τα συμφέροντα των ελίτ.


Οι γαλλικές διαμαρτυρίες δεν αναφέρονται από τα κύρια ειδησεογραφικά μέσα, επειδή οι ελίτ φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις θα είναι «μεταδοτικές». Αντίθετα, οι λαοί της Ευρώπης και της Δύσης τρέφονται με πολιτικό θέατρο, όπως γίνεται αυτή τη περίοδο στη χώρα μας, ενώ αλλού γίνονται οι πραγματικές μάχες που αφορούν το μέλλον των λαών της Ευρώπης.

 

 

Γράφει ο Αιγιστέας -  Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Οι Γάλλοι διαδηλωτές ξεσηκώνονται κατά εκατομμύρια εναντίον του προέδρου Emmanuel Macron και της παγκοσμιοποιητικής ελίτ που είναι αποφασισμένοι να αφαιρέσουν τα δικαιώματά τους. Υπάρχει αναρχία στους δρόμους των μεγάλων γαλλικών πόλεων και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να συγκαλύπτουν την κλίμακα των γεγονότων.

Χιλιάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί έδωσαν οδομαχίες στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί κανόνια νερού για να καταπνίξει τους ταραχοποιούς που τους πέταξαν βλήματα και κατέστρεψαν βιτρίνες, ενώνοντας τα εκατομμύρια Γάλλων πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στους νόμους της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος του Μακρόν το οποίο ως σκοπό έχει τον πλουτισμό της ελίτ της παγκοσμιοποίησης σε βάρος των απλών ανθρώπων. Εδώ να σημειώσουμε κάτι που έχει μεταφερθεί λανθασμένα στην Ελλάδα. Στη Γαλλία αυξάνεται το όριο της πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 64. Κατά συνέπεια, η αύξηση αυτού του ορίου αν περάσει στη Γαλλία, θα έρθει και στην Ελλάδα. Η αύξηση του ορίου της πρόωρης συνταξιοδότησης εύκολα μετακυλίει και το όριο για πλήρη...

Ο Μακρόν, ο οποίος ήταν στην ομάδα των νέων παγκοσμίων ηγετών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στη πραγματικότητα επελέγη, δεν εξελέγη. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Νεοταξίτες Πρωθυπουργούς και Προέδρους της Δύσης. Τώρα ποδοπατάει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Γάλλων ως οφείλει απέναντι στο λόμπι του Νταβός που τον επέλεξε. Το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα φυσικά νωρίτερα...

Οι διαδηλωτές στο Παρίσι αντιπροσωπεύουν όλη την ανθρωπότητα, κινητοποιήθηκαν και αντιστέκονται στην απληστία των ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Η εμπλεκόμενη αστυνομία μάχεται βίαια κατά του λαού και προστατεύει τα συμφέροντα των ελίτ.

Ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση της Γαλλίας, η αστυνομία και τα κύρια μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να καταστέλλουν και να υποκρύπτουν την πρόοδο αυτού του σημαντικού κινήματος, ο λαός συνεχίζει να ξεσηκώνεται.

Νέος γύρος άγριων επεισοδίων για το νερό στη δυτική Γαλλία

Την ώρα που η Γαλλία φλέγεται εξαιτίας της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και ήδη ο Εμανουέλ Μακρόν μπήκε στο μάτι του Συμβουλίου της Ευρώπης που εξέφρασε την ανησυχία του για «την υπερβολική χρήση βίας» στις διαδηλώσεις, νέες εικόνες σύγκρουσης της αστυνομίας με διαδηλωτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στον αντίποδα βεβαίως, εμείς εδώ στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε μόνη της την αρχή της ιδιωτικοποίησης του δημοσίου αγαθού που λέγεται «Νερό», είμαστε ακόμα στους καναπέδες...!

Παρότι το αίτημα της συγκεκριμένης διαδήλωσης των Γάλλων ήταν άσχετο με το συνταξιοδοτικό, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η οργή που είναι διάχυτη στη χώρα γρήγορα «έβαλαν φωτιά» στη συγκέντρωση.

Νέος γύρος άγριων επεισοδίων ξέσπασε το Σάββατο (25/3) στη Γαλλία, σε μία περίοδο ιδιαίτερα τεταμένη για τη χώρα που αντιδρά έντονα κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν αυτήν τη φορά στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το νερό στη δυτική Γαλλία και συγκεκριμένα στο Sainte-Soline, με το εργοτάξιο της περιοχής να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Αν και δεν σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες για τα σχέδια για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στο κράτος, η τελευταία διαδήλωση προσθέτει στην αυξανόμενη αίσθηση της δημόσιας οργής στη Γαλλία.

Οι πολέμιοι του έργου άρδευσης στο Sainte-Soline, κοντά στο Πουατιέ, πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία το Σάββατο παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην περιοχή.

Η πορεία ξεκίνησε αργά το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το BBC, με τουλάχιστον 6.000 άτομα να συμμετάσχουν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αν και οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι η ομάδα αριθμούσε 25.000 άτομα.

Διαμαρτύρονται για μια από τις δεξαμενές που κατασκευάζονται στο διαμέρισμα Deux-Sèvres - που αναπτύχθηκε από μια ομάδα 400 αγροτών για τη μείωση της χρήσης του νερού από το δίκτυο το καλοκαίρι.

Η χειρότερη ξηρασία της Γαλλίας που έχει καταγραφεί πέρυσι ενέτεινε τις συζητήσεις για τους υδάτινους πόρους. Οι υποστηρικτές των τεχνητών δεξαμενών λένε ότι θα μπορούσαν να δώσουν τη λύση στις ελλείψεις κατά τη διάρκεια μελλοντικών ξηρών περιόδων.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι λένε ότι το έργο ευνοεί τους μεγάλους αγροτικούς παραγωγούς για άρδευση των καλλιεργειών το καλοκαίρι και δεν θα βοηθούσε άμεσα την τοπική κοινωνία.

«Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς ταυτόχρονα θα σηκωθούμε για να υπερασπιστούμε το νερό», δήλωσαν οι διοργανωτές, συγκεντρώνοντας το πανό «Bassines non merci» - «Όχι στις δεξαμενές, ευχαριστώ».

Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με την κλίμακα και την ένταση της επανάστασης που λαμβάνει χώρα στους γαλλικούς δρόμους ενώ οι ελίτ αφαιρούν τα δικαιώματα των ανθρώπων και το αίμα χύνεται στους δρόμους.. 

Οι γαλλικές διαμαρτυρίες δεν αναφέρονται από τα κύρια ειδησεογραφικά μέσα, επειδή οι ελίτ φοβούνται ότι οι διαδηλώσεις θα είναι «μεταδοτικές». Αντίθετα, οι λαοί της Ευρώπης και της Δύσης τρέφονται με πολιτικό θέατρο, όπως γίνεται αυτή τη περίοδο στη χώρα μας, ενώ αλλού γίνονται οι πραγματικές μάχες που αφορούν το μέλλον των λαών της Ευρώπης. Και αυτό επειδή αν οι Γάλλοι καταφέρουν να οδηγήσουν τον Μακρόν σε οπισθοχώρηση, θα σημάνει αμέσως συναγερμός και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας, καθώς είναι βέβαιο ότι μια ενδεχόμενη τέτοια νίκη του γαλλικού λαού θα πυροδοτήσει κοινωνικές επαναστάσεις και σε άλλους λαούς που έχουν παραδοθεί νωρίτερα στις επιταγές των παγκοσμιοποιητών...όπως η Ελλάδα. Ενώ φυσικά μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε μια κομβική φάση χρονικά όπου οι ηγεσίες της Δύσης δίνουν στον Π.Ο.Υ τα κλειδιά της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης με πρόσχημα την αντιμετώπιση μιας επόμενης...«πανδημίας»



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου