Μεγαλες συγκεντρωσεις σε ολη τη χωρα - Έκρυθμη η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες. Ξανά στο δρόμο αυτή την ώρα στο Σύνταγμα... (Video's) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μεγαλες συγκεντρωσεις σε ολη τη χωρα - Έκρυθμη η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες. Ξανά στο δρόμο αυτή την ώρα στο Σύνταγμα... (Video's)

  Επεισόδια σε Σύνταγμα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη - Μεγαλειώδεις πορείες σε δεκάδες ελληνικές πόλεις. Κρήτη , Λάρισα, Βόλος, Ρόδος στους δρόμου...

 






Επεισόδια σε Σύνταγμα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη - Μεγαλειώδεις πορείες σε δεκάδες ελληνικές πόλεις. Κρήτη , Λάρισα, Βόλος, Ρόδος στους δρόμους! Όλοι οι Έλληνες απαιτούν την τιμωρία των υπευθύνων, από τον Σταθμάρχη μέχρι τους κυβερνώντες των τελευταίων 20 ετών!


Γέμισαν οι δρόμοι όλης της χώρας με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Το δυστύχημα στα Τέμπη και ο θάνατος τουλάχιστον 57 ανθρώπων, καθώς κανένας δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό επιβατών στο μοιραίο τρένο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλΙσε το ποτήρι, βγάζοντας τους πολίτες στους δρόμους, με τη νεολαία αυτού του τόπου να δίνει βροντερό παρόν. Μοναδική παραφωνία οι μπαχαλάκιδες που παίζουν πάντα ρόλο διάλυσης των συγκεντρώσεων και βανδάλισαν το μνημείο των νεκρών της Marfin και οι μειοψηφίες που προσπάθησαν να καπηλευτούν τις συγκεντρώσεις για να περάσουν άλλα μηνύματα...


Η χώρα παρέλυσε σήμερα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει πλατείες και κεντρικούς δρόμους σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Αυτή την ώρα συγκεντρώνεται ξανά κόσμος στο Σύνταγμα απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε όλη την χώρα καθώς ξεχειλίζει η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης, η οποία με αστυνομική καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους  πολίτες που διαμαρτύρονται για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτό που έγινε στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να το «καταπιεί» και στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν.

Πάνω από 100.000 συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε συγκροτημένα το συλλαλητήριο και η διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Νωρίτερα στα Προπύλαια χιλιάδες απεργοί απαίτησαν «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη». Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στην Ομόνοια.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Περίπου 30 άτομα που βρίσκονταν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πέταξαν πέτρες στην αστυνομία ή οποία με τη σειρά της πέταξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Τα επεισόδια γρήγορα πήραν έκταση στην οδό Πανεπιστημίου και στη Σταδίου, όπου ένα βαν τυλίχτηκε στις φλόγες μπροστά στην Παλαιά Βουλή. 

Κανείς από τους χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις δεν φοράει κουκούλα ούτε προκαλεί επεισόδια.

Η περίεργη «σύμπτωση» είναι ότι όταν υπάρχουν διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης για τέτοια μείζονα ζητήματα, εμφανίζονται.




Μόνο στην Αθήνα κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν πάνω από 100.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρόλο που είχαν κλειστούς τους σταθμούς του μετρό.

Από Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, η Σταδίου ήταν πλημμυρισμένη με οργισμένους πολίτες, ενώ η Πανεπιστημίου από το ύψος του Rex και πάνω.




Θεσσαλονικη: Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην Πλατεία Αριστοτέλους.




Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν για ακόμη μία φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δεκάδες κουκουλοφόρους και ΜΑΤ, μετά το πέρας της πορείας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Έξω από τον ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια της μεγάλη πορείας 20.000 και πλέον πολιτών που ζητούν Δικαιοσύνη για τα θύματα στα Τέμπη.

Νωρίτερα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, με το πλήθος να φωνάζει συνθήματα και να κρατά πανό με μηνύματα όπως «Εσείς μετράτε κέρδη ή ζημιές και εμείς ανθρώπινες ζωές». 

Ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές ξεκίνησε πετροπόλεμος ενώ η ΕΛ.ΑΣ διέλυσε με χημικά το πλήθος.


Επεισόδια στην Πάτρα

Στην Όθωνος Αμαλίας έξω από τον ΟΣΕ στην Πάτρα σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς να κάνουν και εκεί χρήση δακρυγόνων.

Η πόλη της Πάτρας έδωσε σύσσωμη το παρών στην πορεία που είχε προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί.

Μάλιστα η μπάντα του Δήμου ηγείτο της πορείας παίζοντας πένθιμα εμβατήρια.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12.30 μ.μ. στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη.Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ, αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, επιτέθηκαν σε δυνάμεις της Αστυνομίας με καδρόνια και μπογιές. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.


Μεγάλη συγκέντρωση και στα Χανιά

Μαζική είναι και η συμμετοχή των πολιτών στα Χανιά στην απεργία της 8ης Μαρτίου στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών. Οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

 Συγκέντρωση και στη Λάρισα. Πάνω από 10.000 άνθρωποι.

«Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή» βροντοφώναξαν χιλιάδες Λαρισαίοι κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, για να διαμαρτυρηθούν για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Βόλος: Ξεχειλίζει η οργή στη φοιτητική πορεία – Χιλιάδες παιδιά στους δρόμους

“Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί” φωνάζουν οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι στο κτίριο “Παπαστράτου”, για να ξεκινήσει μεγάλη πορεία προς τον ΟΣΕ. Η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με αυτή των φορέων που ξεκινά σε λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί είναι χιλιάδες. Όργανα, πανό, πλακάτ. “Μας σκότωσαν την Δήμητρα” φωνάζουν εν χορώ. “Η νέα γενιά δεν συγχωρεί, οι νεκροί μας δεν είναι λάθη” γράφουν τα πανό τους. “Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή” φωνάζουν με οργή, αγανάκτηση, θυμό, πόνο για τα θύματα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.




Μεγάλη συγκέντρωση και στη Ροδο

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί εξω απο το 3ο λύκειο Ρόδου για την σημερινή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η συμμετοχή των μαθητών από σχολεία της Ρόδου είναι μεγάλη ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται συκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η πορεία ξεκίνησε από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου