Μπάχαλο η Περιφέρεια Αττικής. Θα θρηνήσουμε «νέα Μάνδρα»; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μπάχαλο η Περιφέρεια Αττικής. Θα θρηνήσουμε «νέα Μάνδρα»;

  Τα τελευταία εννέα (9) χρόνια η Περιφέρεια της Αττικής είναι ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της μεγαλύτε...

 


Τα τελευταία εννέα (9) χρόνια η Περιφέρεια της Αττικής είναι ένα κακόγουστο αστείο, το οποίο το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος!


Ειδικότερα επί ημερών του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, οι πολίτες βιώνουν τα χρήματα της Πολιτείας να πηγαίνουν σε «βαψίματα και σκουλαρίκια» με τα κορυφαία προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής να λιμνάζουν καρκινοβατώντας!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Πρόσφατη ήταν η προβολή της ταμπέλας στη Χαμοστέρνας, όπου η Περιφέρειας Αττικής μετέτρεψε από προς “παραλία”, σε “Αθηναϊκή Ριβιέρα”, με τους χρήστες των social media να διακωμωδούν, να χλευάζουν το τραγικό εγχείρημα!

Αναγκάζοντας τον πρώην Νομάρχη/Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό να γράψει:    

«Η ταμπέλα  “προς Αθηναϊκή Ριβιέρα” που εμφανίστηκε εδώ και μερικές ημέρες στους δρόμους της Περιφέρειας Αττικής και έγινε αφορμή για να πέσει το Twitter από τα σχόλια των χρηστών θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα κακόγουστο αστείο. Δεν είναι όμως. Διότι πέρα από την πλάκα που γίνεται προς τον φαντασιόπληκτο Πατούλη υπάρχουν και σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις. Για το ημιτελές έργο του Φαληρικού Όρμου οι πολίτες έχουν πληρώσει από την τσέπη τους 110 εκ. €. Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου δεν υπάρχει, κι αν υπάρχει, θέλει άλλα 255 εκ. € !!! Μπορεί να μην γίνουμε ποτέ Ριβιέρα, θα έχουμε όμως ταμπέλα!»!

«Ζούγκλα» το ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής…

Αφού όμως ευθυμήσαμε κάπως, ας περάσουμε σε άλλο ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους Δήμους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπως αναδεικνύεται από το ειδησεογραφικό πόρταλ zougla.gr με την επιμέλεια του ρεπορτάζ από τον Γιώργο Στογιάννο:

«Σκουπίδια, πλαστικά και μπάζα. Με αυτή την εικόνα θα έρθει αντιμέτωπος ο πολίτης που θα επιλέξει να περιπλανηθεί γύρω από το ρέμα Κόρμπι στη Βάρη.

Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αττικής, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που φιλοξενεί ορισμένες από τις καλύτερες παραλίες στην περιοχή το ρέμα που οδηγεί τα ύδατα στη θάλασσα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. 

Μπουκάλια, σακούλες με οικιακά απορρίμματα, μέχρι και ολόκληροι κάδοι σκουπιδιών ρυπαίνουν το ρέμα και με την πρώτη βροχή καταλήγουν στη θάλασσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητας από τις  τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στο ρέμα, είναι οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν κατά την περίοδο των βροχών του περασμένου καλοκαιριού.

“Η βροχή ξύπνησε το υπό κατασκευή ρέμα του Κόρμπι, που κατέβασε στη θάλασσα ό,τι βρώμα είχε η οδός Αιγαίου σε έκταση που κάλυψε όλη την παραλία από το ένα άκρο της μέχρι το άλλο και την έκανε ακατάλληλη για μπάνιο”, σημειώνει χαρακτηριστικά ένας κάτοικος της περιοχής. 

Το ζήτημα του ρέματος Κόρμπι ωστόσο δεν είναι τωρινό. Ένα έργο κρίσιμο για την αντιπλημμυρική θωράκιση μιας περιοχής της Αττικής, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν από αρκετά χρόνια και σήμερα ήδη να βρίσκεται σε λειτουργία. 

Οι απαιτούμενες μελέτες έχουν γίνει ήδη από το 2014, ωστόσο μια σειρά γραφειοκρατικών εμπλοκών προκάλεσαν μια άνευ προηγουμένου καθυστέρηση στην υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου μήκους 2,84 χλμ., που εκτείνεται από το τη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου (στο ύψος της Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων) ως τις εκβολές του ρέματος στην παραλία της Βάρκιζας. Σήμερα έχει ολοκληρωθεί μόλις το 13%  των εργασιών. 

Η “Ζούγκλα” επικοινώνησε με τον δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος επισήμανε ότι:

“υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους λόγω της καθυστέρησης της υλοποίησης του έργου” και σημείωσε πως “σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής, δεν έχουμε μέσο επιβράδυνσης των υδάτων από εκείνο το σημείο”.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο δήμαρχος, ο καθαρισμός του ρέματος ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας  Αττικής η οποία έχει και την ευθύνη της συγκεκριμένης περιοχής…»! 

Γεφύρι της Άρτας το Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη…

Εμείς προσπαθήσαμε και καταφέραμε να έλθουμε σε επαφή με τον Στρατηγό ε.α Δημήτρη Κυπριώτη, ενεργό πολίτη – όπως μας δήλωσε – και πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δήμου Βάρης!

Ο οποίος απάντησε με πολλές και χρήσιμες λεπτομέρειες για τη σοβούσα κατάσταση του Δήμου Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης (ΒΒΒ) ή αλλιώς “Το Γεφύρι της Άρτας”!

Κύριε Αποστόλου το ερώτημά σας σχετικά με το Ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, του Δήμου ΒΒΒ, είναι μια ιστορία που πληγώνει βαθιά τους κατοίκους αυτής της  νέας σχετικά περιοχής, γιατί εδώ ήρθαν και δημιούργησαν τις καινούργιες τους κατοικίες, όταν αποφάσισαν να φύγουν  από περιοχές της Αθήνας και να εγκατασταθούν εδώ για μια καλύτερη ποιοτικά ζωή.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα σχεδίαζαν, αφού αυτή η περιοχή δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένη Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, με όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται στην υποδομή  από αυτήν την έλλειψη.

Όμως αν αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, φανταστείτε πόσο ποιο  σοβαρό είναι,  το να διέρχεται ένα ρέμα από το μέσον αυτής της περιοχής και το τι προβλήματα δημιουργεί,  όταν αυτό το ρέμα…. “αγριεύει” μετά από κάθε ισχυρή βροχόπτωση.  Όμως το έτος 1993 μετά από μια καταρρακτώδη βροχή,  οι τότε κάτοικοι της περιοχής έζησαν στιγμές “Μάντρας” και τους έβγαζαν από τα... “κεραμίδια” των σπιτιών, με μηχανήματα εκσκαφών ακόμα και με  βάρκες.




Το γεγονός ότι τότε καταστράφηκαν μόνο περιουσίες και δεν θρηνήθηκαν θύματα, οφείλεται σ΄ ένα θαύμα, όπως διηγούνται οι παλαιοί κάτοικοι. 

Για να δοθεί μια πρόχειρη λύση μετά από αυτήν την καταστροφή, πάνω στην κοίτη και σε μέρος του  ρέματος, κατασκευάστηκε η “οδός Αιγαίου” όνομα και πράγμα, για μια απόσταση περίπου 2  χιλιομέτρων  που χρησιμεύει μέχρι και σήμερα  για την κίνηση πεζών και οχημάτων, αλλά και για την υπεραστική και την δημοτική συγκοινωνία, εκτός… αν βρέξει. Τότε όλοι γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κυκλοφορούν με πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί κανείς δεν ξέρει το τι μπορεί να κατεβάσει το “Ρέμα Κόρμπι”, από τη μια στιγμή στην άλλη. Φανταστείτε μόνο τη σκηνή, που τα σχολικά αυτοκίνητα βρεθούν να κινούνται στους γύρω δρόμους αλλά και μέσα στο ίδιο το ρέμα.


Τα χρόνια περνούσαν και οι διοικήσεις δεν μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, προφανώς γιατί πάντα υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και τα ρέματα, όπως  έχει αποδειχθεί διαχρονικά, διαμορφώνονται  στην Ελλάδα μόνο μετά από καταστροφές. Αυτή είναι η αλήθεια.

Έτσι αισίως φτάσαμε στο έτος 2017 και το έργο με πολλές πιέσεις της Δημοτικής Αρχής Γρ. Κωνσταντέλλου και της Περιφερειακής της τότε Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, εντάχθηκε σε προτεραιότητα προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις. Όπως και να το κάνουμε όμως,  έστω και αν είχε ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για σκοπιμότητα, αυτό ξεπερνιέται γιατί προτεραιότητα ήταν το έργο και αυτό δεν το παραβλέπουμε.

Το έργο δημοπρατήθηκε την 19η Σεπτεμβρίου 2017, με την ευθύνη των μελετών και της εκτέλεσης του έργου να ανήκει στην Περιφέρεια. 

Όμως από τη στιγμή εκείνη άρχισαν τα προβλήματα, γιατί  οι Υπηρεσίες  της Περιφέρειας, στη βιασύνη  τους να ξεκινήσει το έργο πριν από τις εκλογές,  δεν είδαν σοβαρές λεπτομέρειες που αφορούσαν  τόσο τη συμβατική δαπάνη του εργολάβου 8.799.000 ευρώ έναντι της προγραμματικής  21 περίπου εκατ. ευρώ, αφού είχε δώσει  έκπτωση της τάξης του 60%  και με πολλές υποχρεώσεις  του έργου, όσο και του χρόνου ολοκλήρωσής του  που ήταν 24 μήνες!

Η κ. Δούρου έφυγε και ο νέος Περιφερειάρχης ο κ. Πατούλης,  όταν άρχισε να παίρνει είδηση το συμβαίνει και τι είναι το έργο αυτό,  είχαν ήδη δοθεί 2 παρατάσεις. Όμως και τότε δεν έδειξε να ανησυχεί  βλέποντας το έργο να καρκινοβατεί, να μην μπορεί να ερμηνευτεί  η συνεχής ροή νερού που ανέβλυζε από πηγάδια, ενώ κάθε φορά που έβρεχε το ρέμα κατέβαζε ότι έβρισκε στο δρόμο του, με αποτέλεσμα η θάλασσα της ανατολικής παραλίας της Βάρκιζας να γίνεται ακατάλληλη για μπάνιο. Ο  Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος μπροστά σε αυτήν την  κατάσταση κάλυπτε, για τους δικούς λόγους, συνεχώς τον Πατούλη και αντί να σταθεί συμπαραστάτης των πολιτών που ενημέρωναν τον κόσμο και ασκούσαν κριτική στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) και στον τοπικό Τύπο για τις καθυστερήσεις,   καταφερόταν είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με Δελτία Τύπου εναντίον των πολιτών, χρεώνοντας τους αντιπολιτευτική τακτική!

Το έργο καρκινοβατούσε, ενώ κάθε φορά που έβρεχε, η θαλάσσια περιοχή στην οποία κατέληγε το ρέμα γινόταν ακατάλληλη για τους πολίτες, ενώ τα τρία Καλοκαίρια που μεσολάβησαν από την έναρξη του έργου, τα 100 μέτρα προς την εκβολή που είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, μεταβάλλονταν σε βάλτο με ότι αυτό το γεγονός μπορεί να σημαίνει για την υγεία των πολιτών.


Και μέσα σε όλα τα παραπάνω,  ήρθε και η ανακάλυψη Αρχαιοτήτων από τις εκσκαφές  στις αρχές του 2021 που έδωσαν αφορμή στον εργολάβο, να δηλώσει αδυναμία συνέχισης του έργου, ισχυριζόμενος ότι  η Περιφέρεια δεν είχε τηρήσει προβλεπόμενους  όρους και έτσι άρχισαν οι διαμάχες Περιφέρειας-Εργολάβου. Το έργο βρέθηκε στον αέρα, με τα προβλήματα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και την επικινδυνότητα του ρέματος πάντα στο προσκήνιο.


Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις των κατοίκων προς το Δήμο, οι αναφορές πολιτών και τοπικών παραγόντων προς την  Περιφέρει, τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων και μεγάλων ιστοσελίδων,  ουδόλως πτόησαν τον Περιφερειάρχη, ο δε Δήμαρχος στις παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξακολουθούσε αφενός μεν  να ρίχνει τώρα τις ευθύνες στην Περιφέρεια και αφετέρου στους δημότες, επειδή δήθεν  τον αντιπολιτεύονται.

Το θέμα της εκτέλεσης του έργου, επειδή είχε τελματώσει,  αύξανε τις διαμαρτυρίες και τις προειδοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση υπευθύνων  για τυχόν μεγάλη καταστροφή που απειλεί την περιοχή και τους πολίτες, κάθε φορά που στο διάστημα από το 2021 και μετά οι μεγάλες βροχοπτώσεις δημιουργούσαν  τριτοκοσμικές καταστάσεις. Οι φωτογραφίες και οι αναφορές είναι στη διάθεσή σας, όπως και οι απαντήσεις της Περιφέρειας, ενώ ο Δήμος  ΠΟΤΕ δεν έδωσε γραπτή ή προφορική απάντηση στις έγγραφες αναφορές πολιτών.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στις 2 Δεκεμβρίου 2022 όπου πραγματοποιήθηκε “ευρεία  σύσκεψη συναρμοδίων παραγόντων της Περιφέρειας Αν. Αττικής και του Δήμου ΒΒΒ με την παρουσία των κκ. Πατούλη και Κωνσταντέλλου, με αντικείμενο τα αναπτυξιακά εν εξελίξει ή προγραμματισμένα έργα του Δήμου, μεταξύ των οποίων και αυτό του Ρέματος Κόρμπι”.

Η σύσκεψη αυτή προφανώς έγινε μετά τις δημόσιες καταγγελίες με τα πολλά “γαλλικά”  που είχαν ανταλλάξει  μεταξύ τους  οι επικεφαλής αυτών των διοικήσεων, προκειμένου να πέσουν  οι τόνοι, προς όφελος και των δύο, μιας και η προεκλογική περίοδος ήταν κοντά.

Στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν τόνισαν ότι,  ο εργολάβος του έργου στο Κόρμπι ήρθε σε συμβιβασμό, εισέπραξε αποζημίωση περίπου 1 εκατ. ευρώ,  που αντιστοιχεί στο 10% του έργου που έχει κάνει (100 μέτρα από τα 4 χλμ. περίπου) και εκτίμησαν ότι περίπου το Πάσχα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα γίνει επανέναρξη των εργασιών, αφού θα έχει βρεθεί η νομική φόρμουλα για να μην γίνει νέα διακήρυξη, που θα καθυστερήσει το έργο. 

Έτσι φάνηκε ότι έμειναν ευχαριστημένοι και οι δυο και δήλωσαν “νερό και αλάτι”, βγάζοντας και μια αναμνηστική φωτογραφία για να δείξου την …αγάπη τους. Βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν  με τι χρήματα θα συνεχιστεί το έργο,  αφού τα εναπομείναντα είναι προφανές ότι δεν επαρκούν, στον δε προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2023 δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ εγγραφή. Προφανώς ο κ. Πατούλης θα αφήσει “ΑΜΑΝΑΤΙ” το έργο, για τον επόμενο Περιφερειάρχη.

Ακόμη περισσότερο ο δήμαρχος δεν διευκρίνισε, πως θα ξεπεράσει η Περιφέρεια τις αδυναμίες της γραφειοκρατίας και την προχειρότητα των μελετών, όπως είχε καταγγείλει με άλλες δηλώσεις του,  πως θα ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις και οι εκκρεμείς δικαστικές αγωγές διεκδικήσεων  από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και σπιτιών όμορων με το Ρέμα, τι θα γίνει με τις υπάρχουσες αρχαιότητες και αυτές  που ενδεχομένως να υπάρξουν με νέες, αφού είναι πολύ πιθανό αυτό για τη συγκεκριμένη περιοχή, τι θα γίνει  με τα απαιτούμενα έργα ΔΕΚΟ και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Όλα αυτά  όμως φάνηκαν μικρά για να ασχοληθούν,  αφού προείχαν οι δηλώσεις στο “πόπολο”  και όχι η ουσία. Μια ουσία  όμως που δείχνει ότι αυτό το έργο θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί και να απειλεί με “χίλιους δυο” κινδύνους  τους κατοίκους του Κόρμπι και των γύρω περιοχών της Βάρης για πολλά χρόνια ακόμα.

Με αυτά και με εκείνα, αμέσως μετά την τελευταία καταρρακτώδη βροχή και τη θεομηνία που έπληξε την Αττική, η κατάσταση στο Κόρμπι και στο ρέμα είχε όλα τα χαρακτηριστικά και θύμισε τις εφιαλτικές σκηνές του 1993. Αυτό στάθηκε η αφορμή της αποστολής προσωπικής μας επιστολής στον κ. Πατούλη στον οποίο του τονίστηκε ότι:

«Το ρέμα Κόρμπι είναι μια διαρκής ανοικτή πληγή ακόμα και για φαινόμενα “χολέρας” και τον καλούσαμε να έρθει να δει αυτό το χάλι και να αφήσει κατά μέρος τις γελοίες πινακίδες ενημέρωσης που έχει τοποθετήσει η Περιφέρεια για να διαφημίζει την “Αθηναϊκή Ριβιέρα”…» και  καταλήγαμε στον επίλογο της ίδιας επιστολής:

«Όχι κύριοι, οι πολίτες δεν είναι ζώα, που και αυτά ζουν σε καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούν λίγα μέτρα από εκεί που οι πολίτες της Αθήνας τρέχουν για να κάνουν τα θαλάσσια μπάνια τους. Έλεος»!

Έφτασαν όμως μόνο λίγες ήμερες αμέσως μετά,  που ήρθε το ΠΑΚΟΕ,  μετά από καταγγελίες κατοίκων και έκανε μετρήσεις στο “Ρέμα Κόρμπι” και στη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει. Οι μετρήσεις αυτές   που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και έκαναν το γύρο του Διαδικτύου, έδειξαν μια πολύ μεγάλη μόλυνση με μολυσματικούς  οργανισμούς που είναι απειλή για τον άνθρωπο.

Η Δημοτική Αρχή με Δελτίο Τύπου κατηγόρησε το  ΠΑΚΟΕ για ψεύτικα στοιχεία, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει για μια φορά ακόμα  τους  πολίτες. Στο Δελτίο Τύπου του Δήμου απαντήσαμε με το εξής σχόλιο: «Καλό θα είναι ο αγαπητός κ. δήμαρχος να μην συνεχίζει να απευθύνει κατηγορίες σε πολίτες, ακόμη και αν πιστεύει ότι τον αντιπολιτεύονται. Ας βρει καλύτερα κάποιο άλλο αφήγημα, που να είναι πιο πειστικό. Οι πολίτες δεν είναι κομματική ή άλλη παραταξιακή δημοτική παράταξη που ασκούν αντιπολίτευση. Μην το γελοιοποιεί το θέμα. Θα του συστήναμε δε στην προκειμένη περίπτωση, να ασκήσει ένδικα μέσα στο ΠΑΚΟΕ, αν θεωρεί ότι είναι ψευδείς οι μετρήσεις του. Μηνύσεις κ. δήμαρχε όχι μόνο στους πολίτες. Άλλωστε οι τελευταίοι δεν έχουν κανένα λόγο να μπαίνουν στις δικές σας αντιπαραθέσεις και δεν θα παίξουν το παιχνιδάκι σας»!

Η Περιφέρεια από την πλευρά της έκανε ότι δεν άκουσε τίποτα, σύμφωνα με την πάγια τακτική του κ. Πατούλη, που το μόνο φαίνεται που τον ενδιαφέρει είναι η συντήρηση της επικοινωνιακής του εικόνας,  αφού το έργο που αφήνει πίσω του είναι πέρα για πέρα αρνητικό, μην έχοντας να επιδείξει κάτι το ουσιαστικό και σπουδαίο στην 4ετή θητεία του. Οι πολίτες της Αττικής όμως δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν στα παιχνίδια επικοινωνίας που ξέρει να ειδικεύεται. Απλά τον περιμένουν στις κάλπες! 

Επίλογος:

Θα περιμένουμε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Αττικής και του Δημάρχου ΒΒΒ και θα επανέλθουμε, μήπως και προλάβουμε μια “νέα Μάνδρα”!!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου