Τα Ηνωμένα Έθνη συζητούν το σκοτείνιασμα του ουρανού για την καταπολέμηση της...κλιματικής αλλαγής! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα Ηνωμένα Έθνη συζητούν το σκοτείνιασμα του ουρανού για την καταπολέμηση της...κλιματικής αλλαγής!

  Η έκθεση του UNEP περιγράφει λεπτομερώς τις ιδέες που ονομάζονται «Τροποποίηση Ηλιακής Ακτινοβολίας» (SRM), η ουσία των οποίων είναι να αν...

 





Η έκθεση του UNEP περιγράφει λεπτομερώς τις ιδέες που ονομάζονται «Τροποποίηση Ηλιακής Ακτινοβολίας» (SRM), η ουσία των οποίων είναι να αντανακλά το ηλιακό φως και να το εμποδίζει να θερμαίνει την επιφάνεια του πλανήτη μας.


Ο ΟΗΕ εξηγεί ότι εάν οι «παγκόσμιοι ενδιαφερόμενοι φορείς» αποφασίσουν να προχωρήσουν, οι ουρανοί θα μπορούσαν να σκοτεινιάσουν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, ενώ η SRM θα πρέπει να διατηρηθεί για αρκετές δεκαετίες έως αιώνες, ανάλογα με τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών και την απομάκρυνση του άνθρακα...

 

Άρθρο του Igor Chudov

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες. Προτείνει και συζητά τρόπους για να ψύξουμε τον πλανήτη μας περιορίζοντας το ηλιακό φως και σκοτεινιάζοντας τον ουρανό μας...





Περί τίνος πρόκειται; Γιατί να σκοτεινιάσουν οι ουρανοί; Αφήστε με να εξηγήσω.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί για την «κλιματική αλλαγή». Καθώς οι προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών CO2 παραπαίουν, ο ΟΗΕ αναζητά περισσότερους τρόπους για να ψύξει τον πλανήτη μας. Η έκθεση του UNEP περιγράφει λεπτομερώς τις ιδέες που ονομάζονται «Τροποποίηση Ηλιακής Ακτινοβολίας» (SRM), η ουσία των οποίων είναι να αντανακλά το ηλιακό φως και να το εμποδίζει να θερμαίνει την επιφάνεια του πλανήτη μας.

Ακολουθούν οι κύριες ιδέες που θα εξετάσει ο ΟΗΕ:

  • Έγχυση ανακλαστικών νανοσωματιδίων/διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα (έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος)
  • Λαμπρότητα χαμηλών νεφών πάνω από τον ωκεανό, με σπορά θαλάσσιων νεφών με μικροσκοπικά σωματίδια άλατος
  • Χρήση διαστημικών καθρεφτών, δηλαδή πολλών γιγάντιων καθρεφτών που θα εκτοξευτούν στο διάστημα για να αντανακλούν το φως του ήλιου.

Ο ΟΗΕ εξηγεί ότι εάν οι “παγκόσμιοι ενδιαφερόμενοι φορείς” αποφασίσουν να προχωρήσουν, οι ουρανοί θα μπορούσαν να σκοτεινιάσουν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια:

H SRM είναι η μόνη επιλογή που θα μπορούσε να δροσίσει τον πλανήτη μέσα σε λίγα χρόνια. Για να είναι αποτελεσματικό στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η SRM θα πρέπει να διατηρηθεί για αρκετές δεκαετίες έως αιώνες, ανάλογα με τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών και την απομάκρυνση του άνθρακα.

Η αναφορά ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό που είναι αναμφισβήτητο:

  • Πρόκειται για μια μη δοκιμασμένη πλανητική παρέμβαση
  • Θα μπορούσαν να υπάρξουν διαφορετικές επιπτώσεις σε ορισμένες περιοχές

Ωστόσο, εσείς και εγώ μπορούμε να μαντέψουμε ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια προσεκτική, συντηρητική αναθεώρηση τέτοιων προτάσεων από τον ΟΗΕ, εάν η εμπειρία του “εμβόλιου Covid” αποτελέσει οδηγό…

Η έγχυση διοξειδίου του θείου στον ουρανό ήταν κακό για εμάς - τώρα είναι και πάλι καλό...

Αυτή η εικόνα μας εισάγει στην εξεταζόμενη τεχνολογία σκοτεινιάσματος του ουρανού:





Η έκθεση εξηγεί:

Οι μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις, που εισάγουν μεγάλες ποσότητες θειικών σωματιδίων στη στρατόσφαιρα, παρέχουν ένα φυσικό ανάλογο για την ανάπτυξη SRM (Εικόνα 4). Για παράδειγμα, η έκρηξη του όρους Pinatubo του 1991 προκάλεσε παγκόσμια μέση ετήσια ψύξη περίπου 0,3–0,5°C τα επόμενα δύο χρόνια. Μια ανάπτυξη SAI θα εγχύει αερολύματα συνεχώς στη στρατόσφαιρα. Υπολογίζεται ότι οι συνεχείς ρυθμοί έγχυσης 8–16 Tg διοξειδίου του θείου (SO2) ετησίως (περίπου ισοδύναμο με την εκτιμώμενη ποσότητα έγχυσης του Όρους Pinatubo το έτος του 1991) θα μείωναν τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά 1°C. Μια επιχειρησιακή ανάπτυξη SAI θα μπορούσε να κλιμακωθεί, ώστε να παράγει παγκόσμια ψύξη 2–5°C, αν και με μειωμένες αποδόσεις σε υψηλότερους ρυθμούς εγχύσεων.

Μάλλον δεν είστε χημικός, ούτε και εγώ. Ωστόσο, το διοξείδιο του θείου ήταν ένα ελεύθερο υποπροϊόν της καύσης άνθρακα και πετρελαίου, που εκπέμπονταν στην ατμόσφαιρα μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες. Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το διοξείδιο του θείου ήταν ένα ρυπογόνο αέριο που συμβάλλει στην παραγωγή όξινης βροχής και προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας.

Έχοντας επιβεβαιώσει ότι το διοξείδιο του θείου ήταν κακό για εμάς, ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια για την εξάλειψή του από τις εκπομπές άνθρακα και καύσης πετρελαίου και την κατασκευή τεχνολογίας δέσμευσης θείου.

Τώρα, αποδεικνύεται ότι το διοξείδιο του θείου είναι καλό για εμάς και πρέπει να ξοδέψουμε ακόμη περισσότερα ανυπολόγιστα δισεκατομμύρια για να το διοχετεύσουμε στην ατμόσφαιρα.

Σας ακούγεται ανόητο αυτό;

Είμαι βέβαιος, ωστόσο, ότι οι επενδυτές θα κερδίσουν αρκετά χρήματα από τις “ενέσεις διοξειδίου του θείου στην ατμόσφαιρα”, αμέσως αφού κερδίσουν δισεκατομμύρια για την “εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του θείου” από τις μονάδες καύσης άνθρακα.

Οι εκρήξεις ηφαιστείων ήταν τα πειράματα της φύσης

Το έγγραφο του ΟΗΕ σωστά υποδεικνύει ότι οι ηφαιστειακές εκρήξεις μερικές φορές γεμίζουν τους ουρανούς με στάχτη ή θείο, σκοτεινιάζουν τους ουρανούς για χρόνια και οδηγούν σε μετρήσιμα παγκόσμια επεισόδια ψύξης. Το παράδειγμα που αναφέρεται στην έκθεση είναι η προαναφερθείσα έκρηξη του όρους Pinatubo το 1991, η οποία μείωσε προσωρινά την θερμοκρασία του πλανήτη μας κατά 0,5 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, πολύ πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας συνδέθηκαν με ηφαίστεια που προκαλούν καταστροφικές κλιματικές αλλαγές.

Για παράδειγμα, το 1600, η ​​έκρηξη του Huaynaputina στο Περού προκάλεσε λιμούς στην Ευρώπη και λιγότερο σε μαζικούς θανάτους.

Στη Ρωσία, το 1601-1603 έφερε τον χειρότερο λιμό στην ιστορία της χώρας, που οδήγησε στην ανατροπή του τσάρου. Τα αρχεία από την Ελβετία, τη Λετονία και την Εσθονία καταγράφουν εξαιρετικά κρύους χειμώνες το 1600-1602. στη Γαλλία, η συγκομιδή του κρασιού του 1601 άργησε και η παραγωγή κρασιού κατέρρευσε στη Γερμανία και το αποικιακό Περού. Στην Κίνα, οι ροδακινιές άνθισαν ευρέως και η λίμνη Σούβα στην Ιαπωνία είχε μια από τις νωρίτερες ημερομηνίες ψύξης των τελευταίων 500 ετών.

Έτσι, τέτοια παγκόσμια έργα μείωσης του ήλιου μπορεί πράγματι να προκαλέσουν παγκόσμια ψύξη με τίμημα τη δηλητηρίαση της ατμόσφαιρας, την πρόκληση όξινης βροχής και την κατάρρευση της γεωργίας σε αρκετές περιοχές του κόσμου.

Επιπλέον, το μπλοκαρισμένο ηλιακό φως θα αποτρέψει την πρόσληψη CO2 από τα φυτά, επειδή η μετατροπή του CO2 σε φυτική ύλη και οξυγόνο χρειάζεται ηλιακό φως ::




Πηγή: Wikipedia Photosynthesis


Κατά κάποιο τρόπο, το αμυδρό ηλιακό φως που αναστέλλει τη δέσμευση (πρόσληψη) CO2 και μειώνει την παραγωγή τροφής, δεν ενοχλεί τους υποστηρικτές της Τροποποίησης της Ηλιακής Ακτινοβολίας. Και πώς θα λειτουργούσαν  τα ηλιακά πάνελ  χωρίς τον ήλιο;

Ωστόσο, τα συνήθη ενδιαφερόμενα μέρη, όπως ο Μπιλ Γκέιτςπροετοιμάζουν τις κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί αυτό:





Αν αυτό σας ακούγεται τρελό, μην κατηγορείτε εμένα!

Φανταστείτε ένα υποθετικό άτομο που ονομάζεται Τσάρλι. Ο Τσάρλι είναι ένα λογικό, στοργικό, έξυπνο, αλλά όχι καλά ενημερωμένο άτομο, που δεν έχει ακούσει ποτέ πριν για σκοτείνιασμα του ουρανού. Ο Τσάρλι έχει έναν φίλο που ονομάζεται Ίγκορ, ο οποίος διαβάζει μια μεγάλη ποικιλία ειδήσεων και χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον αξιόπιστες πηγές, όπως τα επίσημα έγγραφα του ΟΗΕ από το UNEP.

Αν ο Ίγκορ ενημέρωνε τον Τσάρλι ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είχε πείσει τα Ηνωμένα Έθνη να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σκοτεινιάσουν τον ουρανό σε ολόκληρο τον πλανήτη, να διοχετεύσουν αέριο θείου που προκαλεί όξινη βροχή στην ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν ενδεχομένως λιμούς σε ορισμένες περιοχές, ο Τσάρλι θα θεωρούσε τον αγγελιοφόρο, τον Ίγκορ, έναν τρελό “θεωρητικό συνωμοσίας”.

Δεν γίνεται!”, θα έλεγε ο Τσάρλι! “Βγάλε το καπέλο από αλουμινόχαρτο, Ίγκορ, άσε με ήσυχο και κάνε μου τη χάρη!”, αυτή θα ήταν η πιθανή απάντηση του Τσάρλι σε τέτοιες ειδήσεις. Οι κορυφαίες αρχές μας, θα ισχυριζόταν ο Τσάρλι, σίγουρα δεν θα σκέφτηκαν ποτέ να αναγκάσουν ολόκληρο τον κόσμο να εφαρμόσει τέτοιες τρελές ιδέες!

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι ανησυχητικές ιδέες είναι εντελώς αληθινές! Δεν είναι καν η πρώτη φορά που εφαρμόζονται απερίσκεπτα παγκόσμια σχέδια με την υποστήριξη του ΟΗΕ.

Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μόλις έκαναν ολόκληρο τον κόσμο να πάρει νέας τεχνολογίας, μη μελετημένα για την ασφάλεια εμβόλια για την Covid, που δεν είχαν μακροχρόνιες δοκιμές και κατέληξαν να μην λειτουργούν.

Η κοινοποίηση ειδήσεων σχετικά με αυτά τα σχέδια είναι, επομένως, μια πρόκληση λόγω της εγγενούς παραφροσύνης αυτού που προτείνουν τα σχέδια. Συζήτησα τέτοιες προκλήσεις στο παρελθόν, αναφέροντας επίσης το σκοτείνιασμα του ουρανού.

Εν τω μεταξύ, χαράσσεται ο δρόμος για να γίνουν πραγματικότητα τέτοιες προτάσεις.

Ο Μπιλ Γκέιτς δεν παίζει. Θα πραγματοποιηθούν τα σχέδιά του, που θα σκοτεινιάσουν τον ουρανό;



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ?? ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ...ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΖΩΗΣ ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΟΗΤΙΚΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου