Ρωσικό Μ.Μ.Ε: «Οι ΗΠΑ κάνουν ύποπτη στρατιωτική χρήση μεταλλαγμένων κουνουπιών. Υπόνοιες για ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρωσικό Μ.Μ.Ε: «Οι ΗΠΑ κάνουν ύποπτη στρατιωτική χρήση μεταλλαγμένων κουνουπιών. Υπόνοιες για ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων»

  «Μυστήρια πειράματα με έντομα και κυρίως με κουνούπια, γίνονται αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του Πενταγώνου.» «Παρά το γεγονός ότι το έ...

 






«Μυστήρια πειράματα με έντομα και κυρίως με κουνούπια, γίνονται αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του Πενταγώνου.»


«Παρά το γεγονός ότι το έργο της έρευνας δηλώνεται ως το πιο ευγενές - η καταπολέμηση των ασθενειών, των παρασίτων και οι αυξανόμενες αποδόσεις - αυτά τα έργα προκάλεσαν υποψίες μεταξύ των Ευρωπαίων επιστημόνων. Μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για την ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων.»

 

Πηγή: Vzglyad

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ένα άρθρο που γεννά νέα ερωτήματα σχετικά με την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, δημοσιεύθηκε σε μεγάλο ρωσικό δίκτυο. Το άρθρο το οποίο υπογράφει ο Vladimir Dobrynin, κάνει χαρακτηριστική αναφορά στη DARPA, και στο αμερικανικό Πεντάγωνο καταδεικνύοντας ως υπεύθυνα για τις τελευταίες χημικές και βιολογικές εξελίξεις, λέγοντας πως έχουν μια «πολύ αμφίβολη φήμη». Ενώ σημειώνει πως «αρκεί να θυμηθούμε τα μυστικά βιοεργαστήρια που αναπτύχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλο τον μετασοβιετικό χώρο, και ειδικά στην Ουκρανία.»

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο:

Μυστήρια πειράματα με έντομα -και κυρίως με κουνούπια- γίνονται αυτή τη στιγμή υπό την αιγίδα του Πενταγώνου. Παρά το γεγονός ότι το έργο της έρευνας δηλώνεται ως το πιο ευγενές - η καταπολέμηση των ασθενειών, των παρασίτων και οι αυξανόμενες αποδόσεις - αυτά τα έργα προκάλεσαν υποψίες μεταξύ των Ευρωπαίων επιστημόνων. Μπορούμε να μιλήσουμε ακόμη και για την ανάπτυξη νέων βιολογικών όπλων.

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπντο Μπενίτεθ έφτασε στη Φλόριντα. Αυτή η νότια πολιτεία των ΗΠΑ επιλέχθηκε από τον Μπενίτεθ όχι τυχαία - ο επικεφαλής της νοτιοαμερικανικής δημοκρατίας, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, «δείχνει ενδιαφέρον για το πείραμα που διεξήγαγε η βρετανική βιοεταιρία Oxitec στο Florida Keys με κουνούπια που φέρουν τέτοιες επικίνδυνες ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και ο Ζίκα».

Στην Παραγουάη, υπάρχουν εστίες αυτών των ασθενειών και πολλοί βιολόγοι πιστεύουν ότι οι προαναφερθέντες ιοί έφτασαν εδώ μόνο από τη Φλόριντα. Οι Βρετανοί, από την άλλη, υποστηρίζουν ότι τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια που απελευθέρωσαν, αντιθέτως, εξυπηρετούν τον καλό σκοπό της εξάλειψης των επιβλαβών ομολόγων τους. Σύμφωνα με πηγές του Τύπου της Παραγουάης, οι αξιωματούχοι της χώρας διερευνούν τη δυνατότητα εξάλειψης των εστιών ασθενειών με τη βοήθεια προηγμένων βιοτεχνολογιών.

Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες από την Oxitec απελευθέρωσαν 750 εκατομμύρια μεταλλαγμένα κουνούπια στη φύση ως μέρος ενός πειράματος στη Φλόριντα, «προγραμματισμένο να επιλύει ειδικές, στενά εστιασμένες εργασίες». Τώρα σχεδιάζεται να αυξηθεί ο πληθυσμός τους κατά άλλα δύο δισεκατομμύρια.

Πώς λοιπόν, ποιος επέτρεψε στους Βρετανούς να κάνουν κάτι επικίνδυνο στο κυρίαρχο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών; Ναι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ το επέτρεψε. Κατόπιν εισήγησης του Πενταγώνου, μετά από επιμονή υπαλλήλων ενός από τα τμήματα του, που ονομάζεται Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Αυτή η μονάδα είναι υπεύθυνη για μια ολόκληρη γκάμα από τις πιο διαφορετικές πολεμικές τεχνολογίες του μέλλοντος.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης DARPA παρουσιάζονται συνήθως ως ένας «πολυμερής επιστημονικός οργανισμός που ασχολείται με πολλά υποσχόμενες εξελίξεις στον τομέα της γενετικής τροποποίησης αντικειμένων», του οποίου οι ειδικοί ζουν αποκλειστικά για τα συμφέροντα της επιστήμης. Βάζουν ανιδιοτελώς τη ζωή τους στο βωμό του για χάρη της αναπαραγωγής εντόμων που είναι υποχρεωμένα να μην βλάψουν έναν άνθρωπο, αλλά να του αποφέρουν αποκλειστικά όφελος. Και ένα έργο με μια τρελή ποσότητα κουνουπιών, που ονομάζεται Insect Allies (σύμμαχοι εντόμων), είναι σχεδόν το ίδιο. 

Γενετικά τροποποιημένο Aedes aegypti (κουνούπι κίτρινου πυρετού) - φορείς μιας ολόκληρης δέσμης πυρετών - κίτρινου, δάγγειου πυρετού, Ζίκα κ.λπ. Τα κουνούπια πρέπει (σύμφωνα με τον επίσημα ανακοινωμένο στόχο) να αυτοκαταστραφούν, προστατεύοντας έτσι ένα άτομο από αυτή τη μόλυνση.

Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια έχουν σχεδιαστεί για να εξοντώνουν το είδος τους χωρίς να χύνουν αίμα. Ούτε δικό του, ούτε καν ανθρώπινο. Τα τροποποιημένα αρσενικά έντομα θα μας σώσουν από τη χρήση χημικών ουσιών (δηλητήρια, απωθητικά κ.λπ.) και θα μειώσουν τον πληθυσμό του είδους τους.

Πως? Όπως επινοήθηκε από τους επιστήμονες, το ζευγάρωμα τέτοιων αρσενικών με θηλυκά θα οδηγήσει στη γέννηση αποκλειστικά θηλυκών κουνουπιών. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που το άτομο έχει καθόλου χρόνο να εξελιχθεί στο πραγματικό κουνούπι - οι ειδικοί από την DARPA είναι 99 τοις εκατό σίγουροι ότι όλη αυτή η γενετικά τροποποιημένη σκνίπα θα πεθάνει στο στάδιο της προνύμφης.

Η στρατηγική ενός τέτοιου είδους έμφυλης βίας δεν επιλέχθηκε τυχαία - όπως θυμόμαστε από τα σχολικά εγχειρίδια ζωολογίας, μόνο τα θηλυκά δαγκώνουν. Μεταφέρουν επίσης διάφορες λοιμώξεις από άτομο σε άτομο. Όταν όλα τα κουνούπια γίνουν θηλυκά, δεν θα μπορούν (λόγω της ολικής εξαφάνισης των αρσενικών κουνουπιών) να αναπαραχθούν και, ως εκ τούτου, θα αυτοκαταστραφούν εντελώς, επιμένουν οι επιστήμονες. 

Πριν από επτά χρόνια διέρρευσαν πληροφορίες στον ευρωπαϊκό Τύπο για ένα ακόμη έργο «έντομο» της DARPA. Ήταν αφιερωμένο στο ευγενές έργο της καταστροφής των κακών εντόμων (δηλαδή των παρασίτων) με καλά. Οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από ειδικούς που εργάζονται για την ειρηνική γεωργία υπό την πτέρυγα του στρατού διακήρυξαν την απόρριψη εντομοκτόνων, φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών που σκοτώνουν τα έντομα και βλάπτουν τα φυτά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων, «αυτό θα βελτιώσει ό,τι καλλιεργείται, θα προστατεύσει το ανθρώπινο σώμα από τη συσσώρευση δηλητηρίων και θα του προσφέρει παράταση ζωής».

Για την καταστροφή των επιβλαβών εντόμων προτάθηκε από άλλα έντομα. Τα έντομα, που κλήθηκαν να δράσουν στο πλευρό του ανθρώπου, τροποποιήθηκαν γενετικά φορτώνοντάς τους ιούς, ασφαλείς για τους καλούς αράχνης. Αλλά φέρνοντας το θάνατο στο κακό. Από τα «σωστά» έντομα έφτιαξαν στην πραγματικότητα ένα όχημα, ανεπαίσθητα στο αδιάκριτο μάτι, χωρίς προβλήματα, παρεμβολές και ξοδεύοντας ακριβά καύσιμα υδρογονανθράκων παραδίδοντας το σωστό φορτίο στο σωστό σημείο. 

Τα ωφέλιμα έντομα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα για τη μεταφορά ιών, καθήκον των οποίων είναι η γενετική τροποποίηση φυτών στα χωράφια όπου θα σταλούν οι «φορείς». Οι διανομείς, τα γονιμοποιητικά φυτά, αφήνουν το «ωφέλιμο φορτίο» στα λουλούδια τους, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουν λάθη στους κώδικες που θέτει η φύση, χάρη στους οποίους η ανθρωπότητα πρέπει να πάρει σιτάρι χωρίς σέσουλα σιτηρών, σταφύλια χωρίς φυλλοξήρα και μήλα χωρίς σκουληκότρυπες.

Αυτό είναι θεωρητικό, αλλά τι μπορεί να γίνει στην πράξη;

Ευρωπαίοι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξελικτική Βιολογία στο Plön (Γερμανία) και το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ (Γαλλία) μαζί με δικηγόρους από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ (Γερμανία) έκαναν ένα άρθρο "Γεωργική έρευνα ή νέο σύστημα βιολογικών όπλων;" (Γεωργική έρευνα, ή νέο σύστημα βιοόπλων;) στην Επιστήμη. Στο κείμενο, εξέφρασαν όχι μόνο ενδιαφέρον για τη συνεχιζόμενη έρευνα στο εξωτερικό, αλλά και ανησυχία για αυτές.

«Το πρόγραμμα της γεωργικής έρευνας στον τομέα της γενετικής τροποποίησης των εντόμων είναι τόσο επαναστατικό που μπορεί να φέρει όχι μόνο θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη στρατιωτική χρήση γενετικά τροποποιημένων πλασμάτων. Κανείς δεν εγγυάται ότι τα έντομα δεν θα γίνουν βιολογικά όπλα, είπαν χαμηλόφωνα, αλλά με επίμονη ανησυχία. – Τα έντομα μεταφορείς μπορούν να φορτωθούν όχι μόνο με χρήσιμους ιούς, αλλά και με αυτούς που θα εξασφαλίσουν τη μη βλάστηση των σπόρων. Δηλαδή, θα αφήσουν την επικράτεια χωρίς καλλιέργεια. Και τότε θα έρθουν πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα-θύμα. Είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να αγοράσει σιτηρά στην παγκόσμια αγορά σε εξωφρενικές τιμές και με εκβιαστικούς όρους».

Στην Αμερική, οι Ευρωπαίοι επιστήμονες έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι αυτό απλά δεν θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι, ο Wayne Curtis, επικεφαλής της ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (μία από τις τέσσερις ομάδες που εργάζονται σε Συμμάχους Εντόμων σε ανταγωνιστική λειτουργία), δήλωσε ότι «με τη βοήθεια βακτηρίων ικανών να εκτελέσουν την εργασία, θα είναι δυνατό να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα: για την καταπολέμηση όχι μόνο των παρασίτων, αλλά και της ξηρασίας, των επιπτώσεων των υπερβολικών βροχοπτώσεων και άλλων φαινομένων.

«Οι ιοί θα συνταγογραφούνται με ιατρική συνταγή, όπως χάπια και φάρμακα», αναφέρει η ισπανική El Pais έναν Αμερικανό ειδικό στο άρθρο Alerta por un programa militar para propagar virus con insectos («Προειδοποίηση για το στρατιωτικό πρόγραμμα διάδοσης ιών με χρήση εντόμων»).

Εν κατακλείδι, μένει να υπενθυμίσουμε τα εξής, τονίζει η ισπανική έκδοση που προαναφέρθηκε:

Η Σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξικολογικών όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC) εγκρίθηκε στις 10 Απριλίου 1972. Στις 26 Μαρτίου 1975, τα 22 κράτη που προσχώρησαν σε αυτήν υπέβαλαν τα έγγραφα επικύρωσής τους στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη ισχύος της Σύμβασης.

Επί του παρόντος, οι όροι του BTWC υπογράφονται από πληρεξούσιους 163 χωρών του κόσμου. Τα υπογράφοντα κράτη έχουν δεσμευτεί να μην αναπτύξουν, παράγουν ή αποθηκεύουν βιολογικά όπλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικύρωσαν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα το 1972. Όμως... Το Πρωτόκολλο του 2001, που προβλέπει μηχανισμούς αμοιβαίου ελέγχου, δεν υπογράφηκε. Επομένως, δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται με τη Σύμβαση.

Η DARPA, και μάλιστα τα τμήματα του Πενταγώνου που είναι υπεύθυνα για τις τελευταίες χημικές και βιολογικές εξελίξεις, έχουν μια πολύ αμφίβολη φήμη. Αρκεί να θυμηθούμε τα μυστηριακά βιοεργαστήρια που αναπτύχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλο τον μετασοβιετικό χώρο, και ειδικά στην Ουκρανία. Η συζήτηση για εκδοχές ότι ακόμη και Αμερικανοί ειδικοί σε στρατιωτικούς ιούς και τοξικές ουσίες θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη του κορωνοϊού δεν σταματά. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο της απαλλαγής από τα κουνούπια δεν φαίνεται καθόλου ακίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Παραγουάης σίγουρα έχει κάτι να σκεφτεί κατά την επίσκεψή του στην Αμερική.



 Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου