Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλοπουλος επιβεβαιώνει ότι θα είναι Πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη. Ο Η.Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Α. Κανελλοπουλος επιβεβαιώνει ότι θα είναι Πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη. Ο Η.Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών (Video)

  «Εχουμε αχθεί σε συμφωνία μένει όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες καταστατικές αλλαγές για τις οποίες θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα τα α...

 






«Εχουμε αχθεί σε συμφωνία μένει όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες καταστατικές αλλαγές για τις οποίες θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα τα αρμόδια, τα καταστατικά όργανα του κόμματος αυτού»


Ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος  επιβεβαίωσε ότι θα αναλάβει πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και θα το εκπροσωπήσει και νομικά στον Άρειο Πάγο ώστε να πάρει έγκριση και να συμμετάσχει στις εκλογές

 

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, πρόσωπο των ημερών λόγω της συνεργασίας του με το κόμμα του Η. Κασιδιάρη “Εθνικό Κόμμα – Έλληνες” και της αναλήψεως της αρχηγίας του κόμματος αυτού από εκείνον, βρέθηκε σήμερα καλεσμένος του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο Α.Κανελλόπουλος είπε ότι είχε επαφές με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει, αφού θα είναι πρόεδρος του κόμματος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα προχωρήσουν σε αλλαγές στο καταστατικό προκειμένου να αναλάβει και επίσημα πρόεδρος του κόμματος.

«Εχουμε αχθεί σε συμφωνία μένει όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες καταστατικές αλλαγές για τις οποίες θα αποφασίσουν αυτή την εβδομάδα τα αρμόδια, τα καταστατικά όργανα του κόμματος αυτού»

«Αφού έγιναν συζητήσεις από το προηγούμενο έτος με κάποιους συνεργάτες δικούς μου, δηλαδή του προηγούμενου κόμματος του ΕΑΝ με κάποιους από την πλευρά του κόμματος του κ. Κασιδιάρη. Αυτές όπως είπα στην αρχή είχαν χαρακτήρα καφενειολογικό, όταν όμως ψηφίστηκε ο νόμος, με τον οποίο απαγορεύεται, επιχειρείται να απαγορευτεί, το κόμμα του κ. Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές οι συζητήσεις αυτές προσέλαβαν σοβαρό χαρακτήρα και κατέληξαν σε προτάσεις προς εμένα, και η πρόταση συνίστατο στο εξής: Κύριε Κανελλόπουλε διαβάσαμε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος σας του ΕΑΝ.  Αυτή ήταν σε μια ιστοσελίδα του κόμματος, την ean.com.gr.  Συμφωνούμε απόλυτα με αυτές τις θέσεις σας. Μπορείτε να τις εφαρμόσετε αν χρειαστεί και με το δικό μας κόμμα; Και μετά από συζητήσεις…»

«Η αρχική προσέγγιση τον προηγούμενο χρόνο, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας του κ. Κασιδιάρη το κόμμα αυτό ήταν ακέφαλο όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν κάποιες συζητήσεις, ας πούμε ότι δεν ήταν σοβαρές τον προηγούμενο χρόνο, όμως πήρε σοβαρό χαρακτήρα μετά τον νόμο που είπαμε. Και εγώ εφ’ όσον μου είπαν ότι ασπάζονται τις θέσεις του κόμματος μου, του ΕΑΝ, και μια νέα σοβαρότερη συνεργασία με το κόμμα του κ. Κασιδιάρη»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:


Την υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο υπηρετούν:

Ως Πρόεδρος ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δέκα Αρεοπαγίτες, οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά), ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του υποψηφίου κόμματος.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το «Εθνικό Κόμμα-Έλληνες», καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν…», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου