Ανακοίνωση Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε πρώτο πρώτο να στείλει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για «μπλόκο». Ποια είναι τα 44 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ανακοίνωση Κασιδιάρη για κάθοδο στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε πρώτο πρώτο να στείλει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για «μπλόκο». Ποια είναι τα 44 κόμματα που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου...

  Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του κινείται στις γνωστές γραμμές των «μορφωμάτων», της «υπονόμευσης της Δημοκρατίας» και των «νεοναζί εγκληματιώ...

 






Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του κινείται στις γνωστές γραμμές των «μορφωμάτων», της «υπονόμευσης της Δημοκρατίας» και των «νεοναζί εγκληματιών», αποστέλλοντας αμέσως υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο καλέι τους ανώτατους δικαστές να απορρίψουν την συμμετοχή του Ηλία Κασιδιάρη…


Ο Ηλίας Κασιδιάρης στις 2 Ιουνίου έκανε πράξη τη δήλωσή του για κάθοδο συνασπισμού ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς κατέθεσε στον Άρειο Πάγο τη σχετική δήλωση. Με την κίνησή του αυτή βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό καθώς πριν τον αποκλεισμό του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο για τις πρώτες εκλογές της 21 Μαΐου, με βάση τις εκλογικές εκτιμήσεις κατέγραφε ένα ποσοστό της τάξης του 5%.


Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Κασιδιάρη στο Τwitter θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών, ενώ στον επίμαχο συνδυασμό συμμετέχουν ακόμη 28 ανεξάρτητοι υποψήφιοι βουλευτές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

Επιδόθηκε στον Άρειο Πάγο η δήλωση του Συνασπισμού Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» με υποψηφίους σε όλη την επικράτεια. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και θα διεκδικήσω τη δυναμική επάνοδό μου στην βουλή. 

Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη - Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων. 

Αυτή την φορά το Α1 τμήμα δεν θα πρέπει απλά να παραβιάσει το Σύνταγμα για να με αποκλείσει από τις εκλογές. Θα πρέπει να ξεπεράσει και τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες που νομοθέτησε κατά παράβαση του Συντάγματος και σε καθεστώς πανικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα πρέπει να αποφανθεί ότι ο Βορίδης και ο Γεραπετρίτης δεν ήξεραν τι έγραφαν, καθώς δεν συμπεριέλαβαν στις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις τους, τους συνασπισμούς ανεξαρτήτων υποψηφίων. 

Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι ο αγώνας για την Πατρίδα και την Ελευθερία δεν σταματά και δεν κάμπτεται, όσα εμπόδια και να θέσει απέναντί μας το σύστημα εξουσίας. Θα πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη των Ελλήνων!

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε υπόμνημα στο Α1 Τμήμα του Άρειου Πάγου σχετικά με την προσπάθεια καθόδου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του κινείται στις γνωστές γραμμές των «μορφωμάτων», της «υπονόμευσης της Δημοκρατίας» και των «νεοναζί εγκληματιών.»

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ:

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης.

Η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Για αυτό σε όλες τους τις προσπάθειες οι νεοναζί εγκληματίες θα βρίσκουν απέναντι τη συγκροτημένη και τεκμηριωμένη απάντηση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

44 κόμματα - Συνασπισμοί - Ανεξάρτητοι  δήλωσαν συμμετοχή

Ποια εμφανίζονται για πρώτη φορά

Συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, δήλωσαν συνολικά 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ αυτών είναι και συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δήλωσαν 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Μεταξύ των 44 κομμάτων, κ.λπ. υπάρχουν και νεοεμφανιζόμενα κόμματα, όπως και νεοεμφανιζόμενοι ανεξάρτητοι, ενώ κόμματα που κόπηκαν από τον Άρειο Πάγος και δεν συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές τώρα κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής υπό άλλη ή παρεμφερή ονομασία.

Ενδεικτικά, το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ» το οποίο «κόπηκε» στις περασμένες εκλογές από τον Άρειο Πάγο, τώρα δήλωσε συμμετοχή στις εκλογές ως συνασπισμός με την ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ».

Επίσης, το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου (και πρώην πολιτικής συνοδοιπόρου του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος συμμετέχει τώρα στο κόμμα του κ. Εφιετζόγλου) το οποίο και πάλι πριν τις εκλογές της 21ης Μάιου «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο, τώρα δήλωσε συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπό την ονομασία «ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ».

Αντίθετα, όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες, δεν κατέθεσε αίτηση συμμετοχής το κόμμα ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

Οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τώρα, τα 44 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, κατά τη σειρά κατάθεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, είναι:

Κόμματα

1) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΚΕ)

2) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3) ΟΚΔΕ

4) ΚΚΕ (μ-λ)

5) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6) ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ- ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

7) ΜΕΡΑ 25

8) ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

9) ΣΥΡΙΖΑ

10) ΝΙΚΗ

11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

12) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

13) Μ-Λ ΚΚΕ

14) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

15) ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-Τ.Ρ.Α.Μ.Π.

16) ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

17) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

18) ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

19) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΔΗΚΕΑ)

20) ΟΑΚΚΕ

21) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

22) ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ (Λ.ΕΥ.ΚΟ.)

23) ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

24) ΕΥ – ΚΙΝΗΣΗ

25) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.)

26) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

28) ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ –ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

29) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΥΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Λ.Κ.Σ.Ι.)

30) ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

31) ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΑΥΤΡΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

32) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

33) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

34) ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ

35) ΕΛΛΗΝΕΣ –ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1)ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

2)ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

3) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΩΒ

4) ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

5) ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Συνδυασμός ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μεμονωμένοι ανεξάρτητοι

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΣΠΕΝΤΖΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΘΥΤΗ 1978- ΤΡΙΓΩΝΟ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ -UFO- USO EXTRATERRESTIALS- EINSTEIN- ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

3) ΖΟΤΟΣ ΙΑΓΚΟΣ

Η ανακήρυξη των κομμάτων

Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, ενώ μεθαύριο Δευτέρα, 5 Ιουνίου, τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων, πρέπει να υποβάλλουν τους συνδυασμούς τους, στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Εσωτερικών.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου