Γερμανίδα Βουλευτής: «Οι μόνοι που θέλουν το ψηφιακό ευρώ είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλουν πλήρη επιτήρηση των πολιτών και Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης τύπου Κίνας» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γερμανίδα Βουλευτής: «Οι μόνοι που θέλουν το ψηφιακό ευρώ είναι αυτοί που θέλουν να επιβάλουν πλήρη επιτήρηση των πολιτών και Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης τύπου Κίνας» (Video)

  «Κανείς δεν χρειάζεται το ψηφιακό ευρώ εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τους πολιτικούς που έχουν στο μυαλό τους την από...

 



«Κανείς δεν χρειάζεται το ψηφιακό ευρώ εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τους πολιτικούς που έχουν στο μυαλό τους την απόλυτη επιτήρηση των πολιτών.»

 

Η Γερμανίδα βουλευτής Joana Cotar κάνει παραλληλισμούς με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, προειδοποιώντας για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής με ένα ψηφιακό ευρώ.

 

Πηγές: Forbes - Expose News - Bitcoinsensus

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανίδα βουλευτής Joana Cotar έκανε μια ομιλία στην Bundestag που θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστή και στην Ελλάδα, η ηγεσία της οποίας πρωτοστατεί στην υιοθέτηση του ψηφιακού Ευρώ. «Κανείς δεν χρειάζεται το ψηφιακό ευρώ εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα («ΕΚΤ») και τους πολιτικούς που έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους», είπε. «Και αυτό το κάτι άλλο είναι η απόλυτη επιτήρηση των πολιτών.»

 

«Πολλά υποσχέθηκαν με το ψηφιακό ευρώ», είπε η κ. Cotar στη Bundestag, «προστασία δεδομένων, όλα είναι ασφαλή, κανείς δεν σκοπεύει να κατασκοπεύσει κανέναν. Αυτό είναι τόσο αξιόπιστο όσο και οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την εισαγωγή του ευρώ».

«Οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την εισαγωγή του ευρώ περιελάμβαναν τη μη διάσωση, τον κανόνα του 3% και την απαγόρευση της νομισματικής κρατικής χρηματοδότησης», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Τώρα η ΕΚΤ δεν κάνει τίποτε άλλο και η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι άχρηστο χαρτί», είπε.

«Σήμερα η ΕΚΤ υπόσχεται κορυφαία προστασία δεδομένων για το ψηφιακό ευρώ και αύριο κάθε συναλλαγή θα παρακολουθείται», είπε η κ. Cotar στην ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο, ενώ συμπλήρωσε πως «Θα χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των πολιτών, όπως ακριβώς χρησιμοποιείται στην Κίνα».


Αντί για το ψηφιακό Ευρώ προτείνει το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα: Η Joana Cotar της γερμανικής Bundestag προτείνει πρωτοποριακή νομοθεσία στη Γερμανία


Η Joana Cotar, μέλος της γερμανικής Bundestag, ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, δήλωσε πρόσφατα την υποστήριξή της για την αναγνώριση του Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα στη Γερμανία. Αυτή η αποκάλυψη ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της ομιλίας της , όπου η Cotar συζήτησε τις φιλοδοξίες της να φέρει το bitcoin στο mainstream των γερμανικών οικονομικών.

Η Cotar αποκάλυψε τις προθέσεις της να πρωτοστατήσει σε μια «προκαταρκτική εξέταση» για να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο που θα αναγνώριζε επίσημα το bitcoin με αυτή την ιδιότητα.

Ο Cotar τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός ισορροπημένου ρυθμιστικού περιβάλλοντος. «Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση της νομικής ασφάλειας για τις εταιρείες και τους πολίτες», εξήγησε. 

Για να προωθήσει τον σκοπό της στο γερμανικό νομοθετικό σώμα, η Cotar ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Bitcoin στη Bundestag». Αυτή η προσπάθεια έχει σχεδιαστεί για να διαφωτίσει τους κοινοβουλευτικούς συναδέλφους της σχετικά με τα μυριάδες οφέλη του bitcoin, επιτρέποντας πιο ενημερωμένες νομοθετικές αποφάσεις. «Πρέπει να προωθήσουμε τις πτυχές ελευθερίας του bitcoin», δήλωσε ο Cotar, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής, ισχυρά πρότυπα ασφαλείας και μια ρυθμιστική προσέγγιση που αποφεύγει τους υπερβολικούς περιορισμούς.

Σε αντίθεση με πολλούς από τους συναδέλφους της που συχνά ρίχνουν ένα ευρύτερο δίχτυ στο φάσμα των κρυπτονομισμάτων, η Cotar εστιάζει αποκλειστικά στο bitcoin. «Η σύσταση μιας επίσημης επιτροπής της Bundestag που αναγνωρίζει τις τεχνολογικές διαφορές μεταξύ του bitcoin και άλλων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης και ασχολείται κυρίως με τη σημασία του bitcoin για την κοινωνία μας είναι πολύ σημαντική για εμάς», είπε. «Η πρωτοβουλία μου είναι μόνο bitcoin».

Bitcoin εναντίον ψηφιακού Ευρώ

 

Η Cotar τηρεί ξεκάθαρη στάση κατά του ψηφιακού ευρώ, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με την επιτήρηση και την υπέρβαση από τις κεντρικές τράπεζες. Θεωρεί ότι η αποκεντρωμένη φύση του Bitcoin είναι πιο κατάλληλη για τη Γερμανία, τονίζοντας τις δυνατότητές του να ενισχύσει την οικονομική ελευθερία και την ιδιωτικότητα. Η Cotar κάνει παραλληλισμούς με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας, προειδοποιώντας για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής με ένα ψηφιακό ευρώ.

Η αρχική ομιλία της κ. Cotar είναι στα γερμανικά την οποία μπορείτε να δείτε στο YouTube ΕΔΩ . Στο παρακάτω βίντεο, ο αγγλικός ήχος έχει δημιουργηθεί με μετάφραση τεχνητής νοημοσύνης.


Σημείωση: Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1970, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συζητήσει τη δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος. Το σχέδιο έγινε επίσημο με το 1992 Συνθήκη του Μάαστριχτ, που σχημάτισαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Για συμμετοχή στο νόμισμα, τα κράτη μέλη προορίζονται να πληρούν αυστηρά κριτήρια, όπως δημοσιονομικό έλλειμμα μικρότερο από 3% του ΑΕΠ τους και αναλογία χρέους μικρότερο από 60% του ΑΕΠ – και τα δύο αυτά τελικά παραβιάστηκαν ευρέως μετά την εισαγωγή τους.

Το όνομα του νέου νομίσματος αποκαλύφθηκε το 1995. Στις 31 Δεκεμβρίου 1998, 11 χώρες «κλείδωσαν» τις συναλλαγματικές τους ισοτιμίες μεταξύ τους και με το ευρώ. Τα μεσάνυχτα τα νομίσματά τους έπαψαν επίσημα να υπάρχουν. Σήμερα, το ευρώ είναι το επίσημο νόμισμα 20 από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία της ευρωζώνης ήρθε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης δημόσιου χρέους, η οποία ξεκίνησε το 2009, καθώς πολλές κεντρικές τράπεζες που συναλλάσσονταν σε ευρώ δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα χρέη τους και...διασώθηκαν από άλλα έθνη της ευρωζώνης ή θεσμικά όργανα της ΕΕ...



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου