Τα Χριστούγεννα δέχονται πυρά, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα Χριστούγεννα δέχονται πυρά, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά

  Από τη μια εξτρεμιστές απειλούν να στοχοποιήσουν εορταστικές συγκεντρώσεις και εορτασμούς… Από την άλλη, τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικ...

 






Από τη μια εξτρεμιστές απειλούν να στοχοποιήσουν εορταστικές συγκεντρώσεις και εορτασμούς…


Από την άλλη, τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα σύμβολα γίνονται όλο και πιο αμφιλεγόμενα. Όλο και περισσότερες χριστουγεννιάτικες κάρτες και εταιρικές ή πολιτικές ευχές τείνουν να μην λένε πια «Καλά Χριστούγεννα»…

 

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο Brussels Signal


Με τη χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης στο στόχαστρο, τα Χριστούγεννα δέχονται πυρά, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Από τη μια πλευρά, οι εξτρεμιστές απειλούν να στοχοποιήσουν εορταστικές συγκεντρώσεις και εορτασμούς. Από την άλλη πλευρά, η «woke agenda» επιχειρεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα ως «αργία χωρίς αποκλεισμούς».

Ειδικά φέτος, οι ανησυχίες για την ασφάλεια είναι πρωτοφανούς σοβαρότητας. «Με την επερχόμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η Ylva Johansson στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ έχει ήδη αποδειχθεί ότι έχει δίκιο – όπως και ο Thomas Haldenwang, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, ο οποίος είπε ότι «μια νέα διάσταση (απειλής) αναδύεται τώρα». 

Πριν από λίγες εβδομάδες συνελήφθησαν δύο έφηβοι, οι οποίοι φέρεται να σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν έκρηξη σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Λεβερκούζεν, προτού φύγουν από τη χώρα για να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος».

Ένας 20χρονος Ιρακινός, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία πέρυσι, τέθηκε επίσης υπό κράτηση ως ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση με μαχαίρι σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Ανόβερου. 

Την περασμένη εβδομάδα, σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση, οι δανικές, ολλανδικές και γερμανικές αρχές συνέλαβαν πολλά άτομα ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος αυτά τα Χριστούγεννα. Μερικοί από τους οκτώ άνδρες φέρεται να είναι μακροχρόνια μέλη της Χαμάς. 

Την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, η αστυνομία συνέλαβε δύο Πακιστανούς υπηκόους που χειρίζονταν μαχαίρια και παρενοχλούσαν περαστικούς ενώ φώναζαν «Αλλάχου Άκμπαρ» κοντά στην πολυσύχναστη κεντρική αγορά της Νέας Ιωνίας, ένα βόρειο προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας. 

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια ήταν επίσης ο λόγος πίσω από τις ακυρώσεις χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Τρεις υπαίθριες υπηρεσίες κάλαντα στο Ανατολικό Λονδίνο ακυρώθηκαν για λόγους ασφαλείας. Στο Μάντσεστερ, η επίδειξη ενεργοποίησης των χριστουγεννιάτικων φώτων δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς το δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε την απουσία «κατάλληλης ασφαλούς τοποθεσίας». Στην Ισπανία, το τραγούδι και το ποτό έχουν απαγορευτεί στους δρόμους της Μάλαγα, για λόγους ασφαλείας. 

Ωστόσο, τα Χριστούγεννα δεν απειλούνται μόνο από μαχητικούς εξτρεμιστές. Είναι επίσης η «woke agenda», μαζί με την πολιτική ορθότητα, που στοχεύουν στην ακύρωση της ίδιας της φύσης της μεγαλύτερης γιορτής του Χριστιανικού κόσμου. 

Ήταν πριν από δύο χρόνια, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε βαριά κριτική για ένα εσωτερικό έγγραφο κατευθυντήριων γραμμών που συμβούλευε να αντικατασταθούν τα Χριστούγεννα με «περίοδο διακοπών». Και παρόλο που το έγγραφο ανακλήθηκε, το γενικό πνεύμα παραμένει. 

Ομάδες και ΜΚΟ για ενσωμάτωση, όπως το Watch this Space, προειδοποιούν ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα είδος αποκλεισμού για όσους δεν γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και καλούν τους χώρους εργασίας να εγκαταλείψουν τις συνηθισμένες χριστουγεννιάτικες γιορτές του γραφείου τους προκειμένου να καλύψουν τα γούστα και τις πεποιθήσεις όλων των εργαζομένων. 

Όλο και περισσότερες χριστουγεννιάτικες κάρτες και εταιρικές ή πολιτικές ευχές τείνουν να μην λένε πια «Καλά Χριστούγεννα».

Τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα σύμβολα γίνονται όλο και πιο αμφιλεγόμενα. Ένα νηπιαγωγείο στη Γερμανία αρνήθηκε να στήσει φέτος χριστουγεννιάτικο δέντρο, «λόγω θρησκευτικής ελευθερίας». Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στην κεντρική Ευρώπη αποκαλούνται συχνά «χειμερινές αγορές». Στο Ρότερνταμ, όπου ο δήμαρχος είναι μουσουλμάνος, το κύριο αξιοθέατο χαρακτηρίζεται πλέον ως «Winter-Fair», χωρίς καμία αναφορά στα Χριστούγεννα.

Σε μέρη του Βελγίου, ο Άγιος Βασίλης, ή Sinterklaas, «διαφοροποιείται» σε έναν μαύρο γυναικείο χαρακτήρα που ονομάζεται Queen Nikkolah. Επιπλέον, οι μικροί βοηθοί του Άγιου Βασίλη, που ονομάζονται «Zwarte Pieten», ή «Black Petes», προκαλούν οργή επειδή τα κοστούμια τους περιλαμβάνουν μαύρο πρόσωπο. Οι φωτογραφίες τους έχουν απαγορευτεί στο Facebook και στο Instagram από το 2020. 

Όλα αυτά είναι πραγματικά λυπηρά. Ωστόσο, αυτή δεν είναι εποχή για θλίψη, πικρία ή εχθρότητα. Για τους Χριστιανούς όλων των δογμάτων στην Ευρώπη και όχι μόνο, τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν τη γέννηση κάθε ελπίδας και ευλογίας. Ας χαρούμε λοιπόν, ας γιορτάσουμε με τους αγαπημένους μας και ας επιστρατεύσουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα.

Υπάρχει ένα υπέροχο meme που έχει γίνει viral πρόσφατα. «Αυτό είναι το έτος 2023», λέει ο ξύπνιος. «Τα Χριστούγεννα δεν είναι πια θέμα». «Α αλήθεια;», απαντά ο βασισμένος. «Έτος 2023 από τι;» Αρκετά ειπώθηκαν. Σύμφωνα με τα λόγια του Tiny Tim, «Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας. Ο Θεός να μας έχει καλά όλους!»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διετέλεσε βουλευτής από το 2019 έως το 2023

Σημ: Το άρθρο έχει μεταφραστεί από την αγγλική έκδοση



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου