Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και ο «Όρκος του Έθνους» που οι κυβερνώντες μας…αγνοούν! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και ο «Όρκος του Έθνους» που οι κυβερνώντες μας…αγνοούν!

  Μιας και ζυγώνει η ώρα που θα μας τον φέρουν τα φερέφωνα του Μαξίμου, ας προστρέξουμε λίγο σε κάποιους όρκους που μερικοί ασπαλακες πολιτι...

 


Μιας και ζυγώνει η ώρα που θα μας τον φέρουν τα φερέφωνα του Μαξίμου, ας προστρέξουμε λίγο σε κάποιους όρκους που μερικοί ασπαλακες πολιτικοί δεν θέλουν να γνωρίζουν !!!


 

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, παράλληλα με τους πολέμους της στη Μέση Ανατολή, είναι η επιβεβαίωση ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί την ειρήνη αλλά τη ρεβάνς για τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν έναν αιώνα…

 


Γράφει ο Άλκης Νομικός

 

Σήμερα θα σας αναφέρω κάτι που πολύ λίγοι από εμάς γνωρίζουν , και αυτοί που το γνωρίζουν τείνουν να τον ξεχνούν !!! 


MISAK-I MILLI η στα Ελληνικά ο Όρκος του Έθνους


Στις 28 Ιανουαρίου του 1920 το τελευταίο οθωμανικό κοινοβούλιο, της ηττημένης στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ψήφισε έξι αποφάσεις που όρισαν τις κόκκινες γραμμές των συνόρων του νέου τουρκικού έθνους-κράτους !

 

Το ψήφισμα αυτό, που ονομάστηκε «Όρκος του Έθνους», δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1920 και όριζε ως τουρκικά εδάφη ολόκληρη τη Θράκη, δηλαδή, εκτός από την ανατολική, τη δυτική που σήμερα ανήκει στην Ελλάδα και τη βόρεια που ανήκει στη Βουλγαρία, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την περιοχή της Αντιόχειας (σημερινό Χατάι της Τουρκίας), τα βόρεια εδάφη των σημερινών συριακών επαρχιών Χαλεπιού, Ράκκα και Χασάκα, δηλαδή το συριακό Κουρδιστάν, ολόκληρο το βόρειο Ιράκ, δηλαδή το ιρακινό Κουρδιστάν, τις επαρχίες της Μοσούλης και του Κιρκούκ, μέρος από την ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, τον σημερινό αζέρικο θύλακα του Νακχιβάν στα νότια της Αρμενίας και την Αζαρία η Κολχίδα της σημερινής Γεωργίας.

 

Όπως διαισθάνεστε σχεδόν όλοι εδώ και μια 20ετια η ….φίλη μας η Τουρκία σταθερά προσπαθεί να επανατοποθετήσει τα σύνορά της με βάση αυτόν τον …όρκο !

 

Οι εισβολές στην Κύπρο και στη Συρία, οι προκλητικές δηλώσεις σχετικά με τη Θράκη, Καστελόριζο , Δωδεκάνησα , Θεσσαλονίκη και τώρα και την Κρήτη μας επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία δεν παραιτήθηκε ποτέ από τον Όρκο του Έθνους .

 

Η εξαγγελία τότε αυτού του … όρκου προκάλεσε την άμεση αντίδραση των δυτικών συμμάχων, οι οποίοι στις 16 Μαρτίου 1920 κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη !

 

Οι τότε Οθωμανοί βουλευτές διέφυγαν στην Άγκυρα και εκεί ίδρυσαν τη «Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση», υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, κηρύσσοντας τον λεγόμενο «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» που έληξε με τη δική μας Μικρασιατική Καταστροφή !!!

 

Το 1923 η τουρκική διπλωματία στη Λωζάνη διαπραγματεύτηκε έχοντας στον νου της αυτόν τον όρκο αλλά τελικά συμβιβάστηκε με λιγότερα και υπέγραψε την Συνθήκη της Λωζάνης !!!

 

Την Συνθήκη της Λωζάνης φυσικά η Τουρκία δεν την τήρησε ποτέ !!!

 

Το 1941 και ενώ η Ελλάδα τελούσε υπό γερμανική κατοχή, όλοι οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ηλικίας από 25 έως 45 ετών στρατολογήθηκαν και στάλθηκαν σε τάγματα εργασίας (amele taburlarι) στα βάθη της ενδοχώρας !

 

Ακολούθησε ο διωγμός των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης σε δύο φάσεις.

 

Πρώτη με τα Σεπτεμβριανά του 1955 και δεύτερη με τις απελάσεις των ετών 1964-65 !!!

 

Την ίδια περίοδο, από το 1963, άρχισε να υποδαυλίζει τις ταραχές στην Κύπρο, που κατέληξαν στην παράνομη εισβολή και κατοχή του βόρειου νησιού το 1974 !!!

 

Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν τηρήθηκε ούτε στην αυτονομία που προβλεπόταν για τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, των οποίων ο ελληνικός πληθυσμός στη συντριπτική του πλειονότητα τα εγκατέλειψε τη δεκαετία του 1960 !

 

Αφού «τακτοποίησε» αυτά τα ζητήματα, ο τουρκικός αναθεωρητισμός στράφηκε στο Αιγαίο μας !!!

 

Αρχικά επιχειρώντας το «γκριζάρισμα» νησιών και νησίδων, αρχής γενομένης από τα Ίμια το 1996 επι προδότη Κων. Σημίτη η στα Εβραϊκά Αιβουρή μιας και όλος τυχαίος τυγχάνει να είναι και αυτός ένας ακόμη πρωθυπουργός Εβραίος !!!

 

Σήμερα όμως που οι …Ελληνικές κυβερνήσεις γίνονται όλο και ποιο δοτικές δεν αρκείται στις «γκρίζες ζώνες»του Σημίτη και διεκδικεί σχεδόν τα πάντα , και αυτό γιατί το θέλουν οι προδότες πολιτικοί μας !

 

Γιατί σύμφωνα και πάλι με τη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της , και αν είχαμε την πραγματική βούληση θα της το κάναμε ένα χιλιόμετρο !!!

 

Τώρα πάμε στο φιλαράκι τους που φέρνουν στην Αθηνα και που θα κάνει Τούρ σε όλοι την Θράκη μας , δηλώνοντας ως ο κύριος αμφισβητηθείς της Συνθήκης της Λωζανης και αυτός που θα τηρήσει τον όρκο !

 

Ο φίλος τους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν κάποια χρονια προλόγισε την έκδοση ενός βιβλίου με ένα κείμενο που χαρακτηρίστηκε ως το «μανιφέστο» του !

 

Σε αυτό απροκάλυπτα γράφει:

 

«Η Βουλή των Οθωμανών κήρυξε το Misak-ı Millî, δηλαδή τη διεκδίκηση των ελάχιστων εδαφών που θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε.

 

»Η Εθνοσυνέλευση που συγκλήθηκε μετά την ίδρυση της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πλήρως το εθνικό σύμφωνο που πρόσθετε στα σύνορα μας τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Χαλέπι, τη Δυτική Θράκη, το Μπατούμ, την Κύπρο την Κρήτη και μερικά Νησιά. (…) Αρνούμαστε να φυλακίσουμε το έθνος μας με το ένδοξο παρελθόν, στην στείρα ιστορική περίοδο που δεν συμπληρώνει ούτε εκατό χρόνια !

 

»Μπορείτε να αντιληφθείτε το ενδιαφέρον και την ανάμειξη μας στα τεκταινόμενα στη Συρία, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο, ατενίζοντας το ιστορικό παρελθόν μας !

 

»Η Ιστορία θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λένε “τι δουλειά έχει η Τουρκία σε αυτά τα μέρη;”.

 

»Είναι ολοφάνερο: Δεν έληξε ακόμα ο Α΄Παγκόσμιος Πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και τις προσπάθειες μας. (…) Πρωταρχικός όρος του αγώνα μας είναι να μην ξεχαστεί το Misak-ı Millî”» !

 

Από τότε είχαμε την τουρκική εισβολή στη Συρία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, αρχικά με την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη» (24 Αυγούστου 2016 – 29 Μαρτίου 2017) και από τις 20 Ιανουαρίου με την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, με την παράλληλη ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη γειτονική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, στα πλαίσια συμφωνίας της Άγκυρας με τη Μόσχα και την Τεχεράνη, δεν είναι τίποτα άλλο από η επαναχάραξη των τουρκικών συνόρων όπως τα τοποθέτησε ο …όρκος τους .

 

Ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά της Συρίας και επικαλούμενος τον «κουρδικό κίνδυνο», ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος του είναι να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του και ανατολικά του Ευφράτη καταλαμβάνοντας όλη τη βόρεια Συρία.

 

Παράλληλα προανήγγειλε και στρατιωτική επέμβαση το επόμενο διάστημα στο βόρειο Ιράκ, για την εξάλειψη και της εκεί «κουρδικής τρομοκρατίας», επεκτείνοντας το επιχειρησιακό βάθος μέχρι τα πρόθυρα της Μοσούλης, στην περιοχή του Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) όπου κατοικούν οι Κούρδοι ζωροαστριστές Γιαζίντι !

 

Όσο για το ποιες είναι οι προθέσεις του σε ό,τι αφορά εμάς τους Έλληνες το είπε ευθέως σε μια από τις ομιλίες του: «Ό,τι είναι για μας το Αφρίν, είναι και το Αιγαίο και η Κύπρος» !!!

 

Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, παράλληλα με τους πολέμους της στη Μέση Ανατολή, είναι η επιβεβαίωση ότι η Άγκυρα δεν επιθυμεί την ειρήνη αλλά τη ρεβάνς για τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν έναν αιώνα !!!

 

Μόνο που ανοίγοντας όλα μαζί τα μέτωπα ολόγυρά του, « και ειδικά με το Ισραήλ» , αποσταθεροποιώντας ολόκληρη την περιοχή και με αναφορές στα όρια της γραφικότητας σε επικείμενο «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει σαν να βιάζεται να υλοποιήσει το σχεδιασμό του έχοντας κατά νου κάποιο χρονικό όριο … τώρα όσο αφορά το άτομο μου αυτό το όριο με εμάς το προσδιορίζω μέσα στο 2027 ελπίζοντας στον Λαό μας και στο αξιόμαχο των δυνάμεων μας !!! Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου