Πολιτική «θύελλα» από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη στα Τέμπη. Πόσοι θυμούνται τον διευθυντή του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο αμέσως μετά τα Τέμπη…; Υπάρχει σύνδεση; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πολιτική «θύελλα» από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» για αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη στα Τέμπη. Πόσοι θυμούνται τον διευθυντή του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο αμέσως μετά τα Τέμπη…; Υπάρχει σύνδεση;

  Επίθεση κατά πάντων από τη κυβέρνηση - Την Τρίτη η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το ρεπορτάζ του...

 






Επίθεση κατά πάντων από τη κυβέρνηση - Την Τρίτη η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ για τη «μονταζιέρα» στα Τέμπη

 

Θυμάστε τη καταγγελία - «βόμβα» για τον διευθυντή του ΟΣΕ που σκοτώθηκε, κατά διαβολική σύμπτωση, σε τροχαίο λίγο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη; - «Τον ανάγκασαν να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη, είναι αδίστακτοι». - Το είχε ερευνήσει τότε κάποιος εισαγγελέας ή τώρα με το άρθρο του «Βήματος» έπεσαν όλοι από τα σύννεφα «ξαφνικά»;

 

Αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έφερε στο φως «Το Βήμα», μέσω της ανάλυσης των συγκεκριμένων τεσσάρων λέξεων του επίμαχου διαλόγου τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, ζητώντας απαντήσεις. Ενα μοντάζ που αναδείκνυε μόνο το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας.

Οπως προκύπτει από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά!

Δηλαδή επρόκειτο για συρραφή συνομιλιών του σταθμάρχη με δυο διαφορετικά τρένα.

Η μονταζιέρα που φαίνεται ότι λειτούργησε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν και αποτελεί δείγμα της σπουδής να προβληθεί μόνο η θεωρία του υπαρκτού ανθρώπινου λάθους:

α) «ενώνει» δύο διαφορετικές συζητήσεις του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς, ενώ

β) εξαφανίζει το αμέσως προηγούμενο σημείο του διαλόγου, όπου ο σταθμάρχης της Λάρισας αποκαλεί τον μηχανοδηγό που συνομιλεί «Σωτήρη» (πρόκειται για τον μηχανοδηγό τοπικού τρένου, κ. Σωτήρη Αδάμου). Η αναφορά αυτή αποδείκνυε ότι δεν πρόκειται για τον οδηγό του Intercity, Γιώργο Κουτσούμπα, που σκοτώθηκε κι αυτός στα Τέμπη.

Τα καίρια ερωτήματα

Με βάση τα νέα έγγραφα και τις μαρτυρίες που παρουσιάζει «Το Βήμα», δημιουργούνται πρόσθετα ερωτήματα για παράνομες αφαιρέσεις υλικού, αλλοίωση δεδομένων, προσπάθεια υποβάθμισης του «σωτήριου» συστήματος ETCS κ.λπ. Και δημιουργούνται εύλογες απορίες αν όλα αυτά έγιναν για να συσκοτισθούν σημεία της τραγωδίας και να υπάρξει απόσειση των πολιτικών ευθυνών.

Ενα βασικό αρχικό σημείο ενδιαφέροντος λοιπόν είναι: Πώς ανασύρθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν (μονταρισμένα) τα ηχητικά αρχεία με τις συνομιλίες του σταθμάρχη της Λάρισας, μόλις λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων; Με κύριο ζητούμενο: Ποιος αφαίρεσε βιαστικά τις εν λόγω μαγνητοφωνήσεις από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ που είναι ελεγχόμενης πρόσβασης; Με προφανές βασικό μέλημα να εστιασθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μόνο στο πρόσωπο του σιδηροδρομικού κι όχι στην έλλειψη των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Σημειώνεται ότι αυτά τα αρχεία εμφανίζεται ότι παρελήφθησαν επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ. και τις δικαστικές αρχές στις 3 Μαρτίου 2023 και μέχρι τότε ουδείς θα έπρεπε να τα είχε.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ είχε αναφέρει στην Εξεταστική της Βουλής ότι «ήμουν εγώ αυτός που λίγες ώρες μετά το δυστύχημα φώναξα την Αστυνομία και πήγα με εξουσιοδοτημένο άτομο, γιατί, ξέρετε, τις καταγραφές δεν μπορεί να τις πάρει όποιος να ‘ναι» (κρατούνται σε χώρο του ΟΣΕ σε Λάρισα και Αθήνα). Προσθέτοντας ότι «αυτός που μπαίνει έχει εξουσιοδότηση από τον Οργανισμό, μπαίνει με κωδικό, τα καταγράφει με στικάκια και φαίνεται ποιος μπήκε και τι κατέγραψε».

Ομως αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται να διαψεύδεται πλήρως από νέες αναφορές στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. Τα στελέχη αυτά τόνισαν μιλώντας στο «Βήμα» προ δύο 24ώρων ότι «το στικάκι με τις ηχητικές συνομιλίες δεν παρελήφθη από αστυνομικό που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού Λαρίσης με εξουσιοδοτημένο υπάλληλο και με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ, όπως έχει ειπωθεί στη Βουλή. Παραδόθηκε στην έδρα της Αστυνομίας τρεις ημέρες αργότερα (σ.σ. στις 2 μ.μ. της 3ης Μαρτίου 2023) από υπάλληλο του σιδηροδρόμου». Οπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ο Ν.Κ. που εργάζεται στη Διεύθυνση Συντήρησης Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ.

Κι αυτή ακριβώς η προαναφερθείσα – διαψευσθείσα – αναφορά στη Βουλή του στελέχους του ΟΣΕ αναδεικνύει τα περιθώρια λαθροχειρίας. Καθώς οι «εισβολείς» στο σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ φαίνεται ότι παρέδωσαν τους μαγνητοφωνημένους διαλόγους σε όσους ανέλαβαν την επικοινωνιακή διαχείριση του συμβάντος. Ηδη στέλεχος του ΟΣΕ έχει υποστηρίξει, μιλώντας στο «Βήμα», ότι είχε πάρει και ο ίδιος προσωπικά – προφανώς παρατύπως – στικάκι με τις ηχογραφημένες συνομιλίες, πολλαπλασιάζοντας και τα ερωτήματα.

Η αλλοίωση του διαλόγου

Εξαιρετικά σημαντικά θεωρούνται κατά συνέπεια και τα ίχνη μοντάζ των δεδομένων που έκαναν οι άγνωστοι παραλήπτες τού παρανόμως αφαιρεθέντος ηχητικού υλικού.

Το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου εμφανίζεται ο διάλογος που φέρεται να έδειχνε εμφατικά τις διαδοχικά λανθασμένες εντολές του σταθμάρχη.

ΑΝΔΡΑΣ: Η Λάρισα ακούει.

ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως είσοδο, φωτόσημο εισόδου Νέων Πόρων.

ΑΝΔΡΑΣ: Βασίλη, φεύγω;

ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ: Φεύγεις, φεύγεις.

Από έγγραφο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκύπτει ότι αυτές οι τέσσερις φράσεις είναι συρραφή δύο διαδοχικών συζητήσεων του σταθμάρχη (ηχητικά αρχεία «CH103e3» και «Ch103e4») με δύο μηχανοδηγούς και όχι έναν. Η πρώτη πράγματι με τον μηχανοδηγό της μοιραίας αμαξοστοιχίας αλλά η δεύτερη με σιδηροδρομικό που δεν είχε σχέση με το συμβάν.

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Περικλής Δημητρολόπουλος, μίλησε στο MEGA και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το ρεπορτάζ της εφημερίδας που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, με αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση, εξηγώντας αναλυτικά  ποια ερωτήματα προκύπτουν και γιατί.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ επικαλούμενο νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε στην μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Ο Περικλής Δημητρολόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Χρειάζεται μία μικρή ανακεφαλαίωση, το δημοσίευμα του ”Βήματος” λέει επί της ουσίας δύο πράγματα: το ένα είναι ότι είχαμε μια διαρροή των ηχητικών συνομιλιών πριν αυτές παραδοθούν στην αστυνομία. Το δεύτερο κρατούμενο είναι η συνομιλία αυτή που μας είχε συγκλονίσει όλους τότε που λέει ”Βασίλης φεύγεις; Φεύγω”. Σήμερα έρχεται το ”Βήμα” και λέει ότι αυτός ο διάλογος είναι προϊόν συρραφής γιατί το πρόσωπο ήταν ένα τρίτο πρόσωπο μίας τοπικής αμαξοστοιχίας. Το δημοσίευμα αυτό συνοδεύεται και από ορισμένα έγγραφα – που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας – κι ένα από αυτά τα έγγραφα περιέχει την κατάθεση ενός μάρτυρα στην αστυνομία που δόθηκε επί τη βάσει του διαλόγου που θεωρούσαμε μέχρι και πρόσφατα αληθή».

Και συμπλήρωσε ο κ. Δημητρολόπουλος ξεκαθαρίζοντας: «Το ”Βήμα” θέτει ερωτήματα και μέσα στο κείμενο: ποιος, γιατί και με ποιο σκοπό έκανε αυτή την διαρροή και αυτή την συρραφή. Δεν επιρρίπτονται ευθύνες σε κανέναν».

Καταληκτικά δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ»: «Εδώ υπάρχει μια σκιά την οποία οι αρχές θα διερευνήσουν κατά τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Ως προς τις πολιτικές προεκτάσεις του δημοσιεύματος, όπου όπως όλα δείχνουν ότι οδηγείται το πολιτικό γίγνεσθαι σε πρόταση δυσπιστίας την οποία καταθέτει καταρχάς το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ο Περικλής Δημητρολόπουλος:

«Η κυβέρνηση μπορεί να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση έχει μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 157 βουλευτών, τώρα εάν η αντιπολίτευση ταύτισε αυτές τις πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα το ”Βήμα” με την κυβέρνηση απευθείας και βάσει αυτών των πληροφοριών καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας, φαντάζομαι ότι θα την συνοδεύσει κι από μία ανάλογη επιχειρηματολογία και τα επιχειρήματα αυτά θα κριθούν κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο του 1/3/2023 ακούγεται:

  • Μηχανοδηγός: Η Λάρισα ακούει;
  • Σταθμάρχης: Ακούει. Με 47 νούμερο περνάτε κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως φωτόσημο εισόδου νέων Πόρων.
  • Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
  • Σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, η εντολή «φεύγεις» του σταθμάρχη προέρχεται από συνομιλία που είχε 30 δευτερόλεπτα αργότερα με μηχανοδηγό άλλου τρένου σε τοπική γραμμή προς τον Βόλο.

Ο διάλογος του σταθμάρχη της Λάρισας με τον μηχανοδηγό στις 28/2/2023 κι ώρα 22:55:04

  • Μηχανοδηγός: Βασίλη.
  • Σαμαράς Βασίλειος, σταθμάρχης: Σωτήρη πάμε.
  • Μηχανοδηγός: Βασίλη φεύγω;
  • Σαμαράς Βασίλειος, σταθμάρχης: Φεύγεις, φεύγεις.

 

Θυμάστε τη καταγγελία - «βόμβα» για τον διευθυντή του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη; - «Τον ανάγκασαν να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα για τα Τέμπη, είναι αδίστακτοι»…

 

Σοκ και ανατριχίλα είχε προκαλέσει έναν χρόνο πριν η καταγγελία πρώην στελέχους του ΟΣΕ για τον Διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Λαγονήσι, το οποίο προκάλεσε ερωτηματικά τότε σε όσους τον γνώριζαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία-«φωτιά», ο 66χρονος που έχασε τη ζωή του ένα μήνα μετά από την σύγκρουση των τρένων, είχε δεχτεί πιέσεις από «αδίστακτους» για να παραποιήσει ηχητικά ντοκουμέντα, τα οποία αποτελούν σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας. Όπως και αναγκάστηκε να κάνει, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν τότε...

«Δεν μπορούσε να πει “όχι” σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές… Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» ανέφερε στην επιστολή του, σύμφωνα με το Star.

Η διαβολική σύμπτωση


Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Μαρτίου του 2023 ο 
Κωνσταντίνος Χρυσάγης, Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ και υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηροδρόμου, έχασε τη ζωή του όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Σούνιο, κατά την διάρκεια προσπέρασης, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με βανάκι, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία. Η είδηση για τον θάνατό του τότε έπεσε σαν «βόμβα» και προκάλεσε ερωτηματικά.

Πρόταση μομφής

Στις αποκαλύψεις  για τη μονταζιέρα των Τεμπών αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να συνυπογράψουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου. Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας».

Με την πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να έχει ήδη αποδεχθεί το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η επόμενη «μάχη» θα δοθεί την Τρίτη (26/03) στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς το πρωί της Τρίτης αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Στο σχετικό αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη έχουν ήδη συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ αλλά και η Ελληνική Λύση, παρότι η τελευταία δεν λογιζόταν στον σχεδιασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη: 

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης συνολικά ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης συνολικά ζήτησε και ο Στέφανος Κασσελάκης μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» ότι αλλοιώθηκαν συνομιλίες του σταθμάρχη στα Τέμπη, λίγες ώρες μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

 

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!


Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

 

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

 

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

 

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

 

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

 

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα».

Η τοποθέτηση της Ελληνικής Λύσης

«Ο κ. Ανδρουλάκης είχε τη μοναδική ευκαιρία να γκρεμίσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συντασσόμενος με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας στην ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων. Τότε όμως επέλεξε να κρατήσει την διεφθαρμένη και επικίνδυνη κυβέρνηση στην εξουσία! Έκτοτε ο Μητσοτάκης συγκυβερνά με δεκανίκια τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κασσελάκη, που πλέον είναι συνεργοί σε όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «εννοείται ότι η Ελληνική Λύση θα συνταχθεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα απαλλάξει την Ελλάδα από την ολέθρια κυβέρνηση Μητσοτάκη» αλλά και ότι «με πυροτεχνήματα όμως, δεν κάνεις πολιτική».

Νίκη: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «μπαζώνει» ξανά την αλήθεια»


Με άρθρο στην ιστοσελίδα του κόμματος γίνεται αναφορά στις αποκαλύψεις. Αναλυτικά το άρθρο:

Μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που μιλά για αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων των συνομιλιών του σταθμάρχη τα οποία “μονταρίστηκαν” και δόθηκαν στη δημοσιότητα παραποιημένα, ώστε από τους διαλόγους να προκύπτουν εσφαλμένα συμπεράσματα για τον ρόλο και την ευθύνη των εμπλεκομένων!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να «μπαζώσει» την αλήθεια αλλοιώνοντας τα ντοκουμέντα της μοιραίας νύχτας και εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους γονείς και τους συγγενείς των 57 αθώων ψυχών που παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις.

Θυμίζουμε ότι την 1η Μαρτίου 2023, πριν κατατεθούν οι κρίσιμες συνομιλίες από το καταγραφικό του ΟΣΕ, στη σχετική δικογραφία, είχαν διαρρεύσει και δημοσιοποιηθεί σε αφιέρωμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , οι φερόμενες συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη (www.protothema.gr/greece/article/1345371/sugrousi-trenon-sti-
larisa-ihitiko-dokoumedo-akouste-tis-moiraies-edoles-tou-stathmarhi-prin-apo-tin-tragodia/)

Στην κατάθεσή του στην δικογραφία ο κύριος Γενηδούνιας, που γνώριζε τη φωνή του αείμνηστου μηχανοδηγού, αποκάλυψε ότι αυτή δεν ήταν η φωνή του στο ηχητικό που διέρρευσε.

Και μόνο το γεγονός ότι οι επίμαχες συνομιλίες, διέρρευσαν την 1/3/2023 πριν την επίσημη καταχώρησή τους στην σχετική δικογραφία είναι επιλήψιμο.

Στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» , αποδεικνύεται ότι η συνομιλία που διέρρευσε δεν ταυτίζεται με την αντίστοιχη που υπάρχει στη δικογραφία. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που θα είχε αναδειχθεί στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη, αν είχε κληθεί να καταθέσει ο κύριος Γενηδούνιας , κάτι που εμπόδισε η κυβερνητική πλειοψηφία, διακόπτοντας εσπευσμένα τις εργασίες της.
Η ΝΙΚΗ ζητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποδείξει άμεσα πως το δημοσίευμα από "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής" δεν αποτελεί «δημοσιογραφική κηλίδα» όπως το χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπός της κ. Παύλος Μαρινάκης, να σταματήσει την ξεδιάντροπη και υποτιμητική για τη συνείδηση του λαού συγκάλυψη των γεγονότων και να σεβαστεί επιτέλους τον πόνο που έχει προκαλέσει στους γονείς και τους συγγενείς των θυμάτων.

ΚΚΕ: Θα στηρίξουμε την πρόταση μομφής αλλά με το δικό μας σκεπτικό

«Εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό - Δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Αντίδραση της κυβέρνησης

Από πλευράς κυβέρνησης στον «θόρυβο» που δημιούργησε το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρθηκε τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ, Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντα χαρακτηριστικά ότι η πρόταση μομφής είναι καλοδεχούμενη.  «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε  συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος».

«Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών»», επισημαίνει.

Και τονίζει: «Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:

1. Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2. Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..

3. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού  Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Βολές κατά της εφημερίδας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν στάθηκε μόνο στην αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά εξαπέλυσε επίθεση και κατά της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ».

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της, καθώς προβάλλει σενάρια συνωμοσίας γύρω από τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, που πληγώνει όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

«Θα περίμενε κανείς από ένα έγκριτο έντυπο να μην καλλιεργεί ανυπόστατες θεωρίες περί «μονταζιέρας» προκειμένου να αναδειχθεί, υποτίθεται, ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα στο τραγικό δυστύχημα. Γιατί ο ρόλος αυτός είναι, δυστυχώς, προφανής και έχει αποδειχθεί από όλα τα έως τώρα στοιχεία. Μαζί, βεβαίως, με μία σειρά και από άλλες πτυχές, τις οποίες ερευνά η δικαιοσύνη.

Άλλωστε, αν διαβάσει κανείς με προσοχή το ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι και η ίδια η εφημερίδα  ουσιαστικά παραδέχεται όχι μόνο ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ο  παραπλανητικός τίτλος αφήνει να εννοηθεί. Αλλά ότι, αντιθέτως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ στις ανακριτικές αρχές ώστε να διεξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνα τους για την αναζήτηση της αλήθειας.

Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια σοβαρή ευθύνη έχουν και τα μέσα ενημέρωσης», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η απάντηση του Βήματος

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ του «Βήματος».

Απλώς ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών τις ώρες της τραγωδίας των Τεμπών.

Όποιος διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα αντιλαμβάνεται ότι η εφημερίδα παραθέτει γεγονότα, δεν αποδίδει ευθύνες και ζητά απαντήσεις.

Οι ευθύνες θεωρούμε βέβαιο πως θα αναζητηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Alter Ego Media: Οι χαρακτηρισμοί για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν

Απάντηση στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «οικονομικών συμφερόντων και εκβιασμών» δίνει η Alter Ego Media, μέσω ανακοίνωσή της, υπερασπιζόμενη το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για τη μονταζιέρα στα Τέμπη και κατ΄ επέκταση τον αδέσμευτο, αντικειμενικό και ανεξάρτητο Τύπο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για πρωτοφανείς αλχημείες της κυβέρνησης, πάνω σε μια τραγωδία η οποία έχει αφήσει βαθιά πληγή στην ελληνική κοινωνία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Alter Ego Media

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.

Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.

Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου