ITVGate: Οι γνωστές φαρμακοβιομηχανίες πλήρωναν μεγάλα χρηματικά ποσά σε γιατρούς στη Μ.Βρετανία για την προώθηση των «τsi-μπηmatων» τους – Θα ανοίξουν άραγε όλοι οι λογαριασμοί των «ειδικών» και στην Ελλάδα…; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ITVGate: Οι γνωστές φαρμακοβιομηχανίες πλήρωναν μεγάλα χρηματικά ποσά σε γιατρούς στη Μ.Βρετανία για την προώθηση των «τsi-μπηmatων» τους – Θα ανοίξουν άραγε όλοι οι λογαριασμοί των «ειδικών» και στην Ελλάδα…;

  Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία με το σκάνδαλο των χρημάτων που φαίνεται να μοιράστηκαν από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες σε «ειδικούς». Στ...

 






Σάλος στη Μεγάλη Βρετανία με το σκάνδαλο των χρημάτων που φαίνεται να μοιράστηκαν από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες σε «ειδικούς». Στην Ελλάδα οι αποσπασματικές αποκαλύψεις για χρήματα που πήραν αντίστοιχα Έλληνες «ειδικοί» δεν συγκίνησαν και δεν αφύπνισαν σχεδόν κανέναν, ενώ κανένα συστημικό πανελλαδικό Μ.Μ.Ε δεν ενδιαφέρθηκε να τις αναδείξει…


Συνολικά, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δώσει περισσότερα από 78 εκατομμύρια λίρες σε επαγγελματίες υγείας με σχεδόν τα 63 εκατομμύρια λίρες να προέρχονται από μόλις 20 φαρμακευτικές εταιρείες.

 

Πηγή: Expose news

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Κάθε χρόνο, τα μέλη της Ένωσης της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας υποχρεούνται να αποκαλύπτουν χρήματα που έχουν καταβληθεί σε επαγγελματίες υγείας. Αυτό φυσικά, δεν συμβαίνει στην Ελλάδα της «διαφάνειας παντού»…

Οι αποκαλύψεις των στοιχείων για το έτος 2022 αποκαλύπτουν ότι η Αstrα-Zεnεcα, πφizer και άλλες μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες πλήρωσαν γιατρούς με μεγάλα χρηματικά ποσά για «συμβεβλημένες υπηρεσίες», οι οποίοι στη συνέχεια εμφανίστηκαν μία ή περισσότερες φορές στο Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV για να προωθήσουν τα εμβόλια ή να υποβαθμίσουν τις παρενέργειες από αυτά. Η υπόθεση ονομάστηκε ITVGate από τους χρήστες των social media, στα οποία πλέον γίνεται ευθέως λόγος για σκάνδαλο μεγατόνων στη Μεγάλη Βρετανία. 

Ο Δρ Ντέιβιντ Κάρτλαντ έγραψε στο Twitter :

«Η #ITVGate αποκάλυψε μια τεράστια πυραμίδα πληρωμών από την AstraZeneca και την Pfizer σε γιατρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ίδιοι γιατροί που σας είπαν ότι τα εμβόλια ήταν ασφαλή και αποτελεσματικά και ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό. Α, και μην ξεχάσετε να χειροκροτάτε, κάθε Πέμπτη, ενώ κάνουμε πρόβες TikToks μας. Α, και εκείνος ο μάγκας του Ντέιβ Κάρτλαντ που μιλάει – θα τον καταστρέψουμε για να μην ξαναμιλήσει ποτέ κανένας γιατρός.

«Υπάρχουν 200 σελίδες παραληπτών φαρμακευτικών πληρωμών – και λάβετε υπόψη ότι δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώσετε αυτές τις πληρωμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως αυτό θα μπορούσε να είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Χρήση της βάσης δεδομένων Disclosure UK

Η βάση δεδομένων Disclosure UK στοχεύει στη διασφάλιση της διαφάνειας στη σχέση μεταξύ της φαρμακευτικής βιομηχανίας και των επαγγελματιών υγείας ("HCPs"), άλλων σχετικών υπευθύνων λήψης αποφάσεων ("ORDMs") και των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ("HCOs").

Ως μέρος των ευρύτερων προσπαθειών για την αύξηση της διαφάνειας, όλες οι φαρμακευτικές εταιρείες που συμμορφώνονται με τον Κώδικα Πρακτικής του Συνδέσμου της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας («ABPI») απαιτείται να αποκαλύπτουν Μεταφορές Αξίας («ToVs») σε HCP, ORDM και HCO.

Η βάση δεδομένων χωρίζει τα ToV σε τρεις κατηγορίες: HCO, HCP και συγκεντρωτικά στοιχεία. Οι ToV προς τα μέλη του κοινού δεν καταγράφονται στο Disclosure UK. Ωστόσο, ξεκινώντας από τα δεδομένα του 2022, η ABPI απαιτεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες να δημοσιεύουν συγκεντρωτικές πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις με ορισμένα μέλη του κοινού στους δικούς τους ιστότοπους.

Ανεξάρτητα από τον παραλήπτη, οι ToV που αφορούν δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης γνωστοποιούνται ως ενιαία, συγκεντρωτική αξία στο Disclosure UK. Για τα συγκεντρωτικά στοιχεία, δεν αναφέρεται κανένας παραλήπτης.

Οι ToV που σχετίζονται με μη ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες δημοσιεύονται έναντι παραληπτών που κατονομάζονται μεμονωμένα, όπου αυτό είναι νομικά δυνατό. [1]   Οι ToV προς τους HCO αναφέρονται στην κατηγορία HCO. Οι ToV είτε σε HCP είτε σε ORDMs αναφέρονται συλλογικά στην κατηγορία των HCP στο Disclosure UK.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαβάσετε τη βάση δεδομένων του Disclosure UK. Το πρώτο είναι να αναζητήσετε στο διαδίκτυο ένα συγκεκριμένο όνομα επαγγελματία υγείας, οργανισμού υγείας ή φαρμακευτικής εταιρείας κάνοντας κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο ΕΔΩ που θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου εισάγετε το όνομα σε ένα πεδίο αναζήτησης.

Το δεύτερο είναι να κατεβάσετε το πλήρες σύνολο δεδομένων και να ανακρίνετε τα δεδομένα σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel. Υπάρχει ένα σύνολο δεδομένων για κάθε ένα από τα έτη 2020, 2021 και 2022. Το Disclosure UK διατηρεί δεδομένα στον ιστότοπό του για τρία χρόνια, με άλλα λόγια, όταν μεταφορτωθούν τα δεδομένα του 2023, τα δεδομένα για το 2020 θα καταργηθούν. Δεν υπάρχει σύνολο δεδομένων που να δείχνει συνάθροιση των ετών.

Πραγματοποιήσαμε λήψη των συνόλων δεδομένων για την τριετία 2020 έως 2022 και συγκεντρώσαμε τους ToVs για τα τρία χρόνια από κάθε φαρμακευτική εταιρεία για την κατηγορία HCP. Στη συνέχεια, αναδιατάξαμε τα δεδομένα ώστε να εμφανίζονται από το μεγαλύτερο στο μικρότερο. Για να είναι πιο συμπαγές το αρχείο, δείξαμε τη λίστα σε τρεις στήλες. 

Συνολικά, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δώσει περισσότερα από 78 εκατομμύρια λίρες σε επαγγελματίες υγείας με σχεδόν τα 63 εκατομμύρια λίρες να προέρχονται από μόλις 20 φαρμακευτικές εταιρείες. Η πρώτη πεντάδα – η AstraZeneca, η GlaxoSmithKline plc, η Novartis Pharmaceuticals UK Ltd, η Pfizer Ltd και η Janssen-Cilag Ltd – πλήρωσαν 27,7 εκατομμύρια λίρες σε επαγγελματίες υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια των τριών ετών.


Σημείωση: Ο τίτλος έχει σφάλμα. Θα πρέπει να γράφει «για τα έτη 2020-2022».


Σημείωση: Ο τίτλος έχει σφάλμα. Θα πρέπει να γράφει «για τα έτη 2020-2022».

Γιατροί που πληρώθηκαν από την AstraZeneca

Ο κορυφαίος κερδισμένος από την AstraZeneca είναι ο καθηγητής David Wheeler, ο οποίος είναι ειδικός στον τομέα της νεφρικής ιατρικής. Είναι Επίτιμος Σύμβουλος Νεφρολόγος στο Royal Free London NHS Foundation Trust και Καθηγητής Νεφρικής Ιατρικής στο University College του Λονδίνου.

Ο καθηγητής Wheeler έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών κλινικής πρακτικής για διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Νεφροπάθειας: Βελτίωση των Παγκόσμιων Αποτελεσμάτων («KDIGO»), του οποίου είναι επί του παρόντος συμπρόεδρος. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας δοκιμάζοντας διάφορες θεραπείες για χρόνια νεφρική νόσο.

Το 2022 κέρδισε 52.000 £ από την AstraZeneca και επιπλέον 27.000 £ από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.


Ο δεύτερος μεγαλύτερος κερδισμένος από την AstraZeneca είναι η Δρ. Mona M. Bafadhel , Καθηγήτρια Αναπνευστικής Ιατρικής στο King's College του Λονδίνου και Σύμβουλος Αναπνευστικός Ιατρός στο Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust. Κέρδισε 48.000 £ το 2022 από την AstraZeneca για συμβάσεις υπηρεσιών.

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο 10ος κορυφαίος κερδισμένος από την AstraZeneca ήταν ο Ranjit Singh , ένας σύμβουλος που εκπροσωπείται από το Talent4 Media , ένα πρακτορείο που διαχειρίζεται διάφορους παρουσιαστές και ειδικούς στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Η AstraZeneca πλήρωσε τον Singh 22.500 £ το 2022 για συμβάσεις υπηρεσιών.


Ο Singh είναι παρουσιαστής στο ITV και ακούει στο όνομα Dr. Ranj Singh ή απλά Dr. Ranj. Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Singh έκανε τακτικές εμφανίσεις στο This Morning του ITV προσφέροντας ιατρικές συμβουλές. Παραιτήθηκε από το σόου τον Μάιο του 2023 ισχυριζόμενος ότι η κουλτούρα της εκπομπής έγινε «τοξική» και ότι «καταπολεμήθηκε» αφού προσπάθησε να εκφράσει τις ανησυχίες του.

Εδώ ο Singh δίνει «ιατρικές συμβουλές» σχετικά με τους θρόμβους αίματος που προκαλούνται από τα «εμβόλια» κατά του Covid.

Η AstraZeneca έχει πλέον παραδεχθεί στα δικαστικά έγγραφα ότι τα εμβόλια της για τον Covid προκαλούν θρόμβους αίματος και έχει αποσύρει το εμβόλιο της λόγω «μείωσης της ζήτησης».

Και ο Σινγκ διέγραψε το προφίλ του στο Twitter. 

Η AstraZeneca στρατολόγησε και άλλους τηλεοπτικούς γιατρούς.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Singh, η Dr. Philippa Kaye , η Dr. Nighat Arif , η Dr. Punam Krishan και η Dr. Stephanie Jen Chyi Ooi κάλεσαν τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιο ρινικού εκνεφώματος της γρίπης αμέσως μόλις προσφερθεί μέσω σχολείων ή γιατρών. Το κάλεσμα τους ήταν μέρος της καμπάνιας της AstraZeneca «Share Good Times Not Flu». 

Το 2022, ο Kaye κέρδισε £12.500 από την AstraZeneca, ο Arif κέρδισε £10.000, ο Krishan κέρδισε £6.000 και ο Ooi κέρδισε £10.000.

Υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία που τώρα μόλις άρχισε να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, αλλά αυτό το άρθρο χρησιμεύει ως ένα καλό σημείο εκκίνησης. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα, το νήμα του Twitter Jikkyleaks έχει κάνει tweet’s σχετικά με αυτό το σκάνδαλο και τις τελευταίες ενημερώσεις. 

Στην Ελλάδα οι αποσπασματικές αποκαλύψεις για χρήματα που πήραν αντίστοιχα Έλληνες «ειδικοί» δεν συγκίνησαν και δεν αφύπνισαν σχεδόν κανέναν, ενώ κανένα συστημικό πανελλαδικό Μ.Μ.Ε δεν ενδιαφέρθηκε να τις αναδείξει…. Μερικά άρθρα μας για αυτό το ζήτημα μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Μεγάλη μπίζνα ο κορωνοϊός. Αμύθητα ποσά κέρδισαν οι κατασκευαστές εμβολίων. 84.555.00€ χορηγίες από PFIZER πήρε πάλι ο Τσιόδρας...όλα τα έγγραφα...


Βόμβα μεγατόνων: Ο «λιγουρίτσας...ειδικός» Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε πάνω από 15 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας. Όλες οι συμβάσεις. Θα επέμβει εισαγγελέας; (Video)


759.259.00€ πήρε ο Θ.Βασιλακόπουλος εν μέσω κορωνοϊού από φαρμακευτικές…για το «καλό» μας – Δείτε τις συμβάσεις




Σχολιάστε το άρθρο μας

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. θα τους παρει και θα τουσ σηκωσει ...οχι μονο απο αυτους που εξαπατηθηκαν και τα εκαναν ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ( ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ..) ...ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΑ ΜΠΟΥΛΙΝΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου