Με την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών ας μιλήσουμε για…«εφιάλτες»… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Με την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών ας μιλήσουμε για…«εφιάλτες»…

  Η αρχαία κοινωνία ήταν αμείλικτη στο θέμα της προδοσίας!!! Τον προδότη δεν τον θεωρούσε άνθρωπο, ήταν ένα άχθος αρούρης, ένα αχρείαστο, πε...

 


Η αρχαία κοινωνία ήταν αμείλικτη στο θέμα της προδοσίας!!! Τον προδότη δεν τον θεωρούσε άνθρωπο, ήταν ένα άχθος αρούρης, ένα αχρείαστο, περιττό βάρος της γης, μία μιασμένη ύπαρξη, χωρίς ηθικές αναστολές, ένα κοινωνικό απόβρασμα που, παρόλο που γεννήθηκε άνθρωπος, απέγινε τελικά υπάνθρωπος !!!


 

Θεωρούνταν αδιανόητο για έναν προδότη να φέρει όπλα ! Ως ύψιστη ατίμωση η Πολιτεία του τα έπαιρνε για να τα διαθέσει σε Οπλίτες που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή. Το κατακουρέλιασμα της υπόστασής του οφείλετο να αποτελέσει σαφές υπόδειγμα και παράδειγμα προς αποφυγή.

  


Γράφει ο Δημήτρης Ρωμανός 

 

Όπως σας υποσχέθηκα, σήμερα και λόγο των εκλογών, θεωρώ ως πρέπων να σας γράψω για κάποιους που ο λαός μας τους θεωρεί όλους, η μερικούς από αυτούς προδότες του Έθνους !

 

Βέβαια στην λίστα αυτήν, δεν είναι όλοι όσοι υπηρετούσαν, η ακόμη υπηρετούν την Πατρίδα μας απο πολιτικές θέσεις και ο λόγος προφανής, μιας και θα έπρεπε να σας γράψω ολόκληρο βιβλίο !

 

Έτσι λοιπόν, και με βάση αυτά που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε κυρίως μέσω της ιστορίας , θα προσπαθήσω να σας αναφέρω κάποια ονόματα ως πρώτα και σιγά σιγά θα προσθέτουμε, ίσως όλοι μαζί και τα υπόλοιπα !!!

 

Ο προδότης αγαπητοι μου φίλοι στην Αρχαία Ελλάδα, ήταν το αντίστοιχο του σύγχρονου Εθνοπροδότη !!! Κατέδιδε διαβαθμισμένες και ευαίσθητες πληροφορίες που η Πολιτεία, του είχε εμπιστευτεί καθώς τον θεωρούσε σπλάχνο της και αίμα από το αίμα της σε ξένους, σε αλλότριους και σε επιβουλευτές της Πατρίδος του, για να πάρει προσωπική εκδίκηση σε κάτι που δεν συμφωνούσε μαζί της !

 

Ζητούσε απεγνωσμένα να γευτεί την αναγνώριση ακόμα και από τους βαρβάρους !!!!

 

Τι και αν το όνομα ενός προδότη στοιχειώνεται εσαεί στα κιτάπια της ιστορίας, αυτός, πεισματικά αρνούμενος να το αντιληφθεί, τυφλωμένος από στενοκεφαλιά και μίσος για τους ίδιους του , τους αδελφούς, οδηγείται αυτόβουλα στην άτιμη λίστα των προδοτών του έθνους !!!

 

Η αρχαία κοινωνία ήταν αμείλικτη στο θέμα της προδοσίας!!! Τον προδότη δεν τον θεωρούσε άνθρωπο, ήταν ένα άχθος αρούρης, ένα αχρείαστο, περιττό βάρος της γης, μία μιασμένη ύπαρξη , χωρίς ηθικές αναστολές, ένα κοινωνικό απόβρασμα που, παρόλο που γεννήθηκε άνθρωπος, απέγινε τελικά υπάνθρωπος !!!

 

Θεωρούταν αδιανόητο για έναν προδότη να φέρει όπλα ! Ως ύψιστη ατίμωση η Πολιτεία του τα έπαιρνε για να τα διαθέσει σε Οπλίτες που πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή. Το κατακουρέλιασμα της υπόστασής του οφείλετο να αποτελέσει σαφές υπόδειγμα και παράδειγμα προς αποφυγή.

 

Απαγορευόταν ρητά η ταφή του εντός των ορίων του άστεως διότι μετέδιδε το ρυπαρό νόσημα της προδοσίας στον αιθέρα της πόλης!!!

 

Αν είχε ήδη θαφτεί, ο τάφος ξηλωνόταν και τον εξοβέλιζαν μακρυά, λογίζοντάς τον ως απόρριμμα ρημαδιασμένο!!!

 

Ομοία τύχη ανέμενε και τους συμπράκτες και υπερασπιστές του, καθώς σε πάμπολλες των περιπτώσεων τους εξίσωναν με τους προδότες !

 

Τους θεωρούσαν επικίνδυνους και βλαβερούς για την ομαλότητα της Πόλεως καθόσον με την υπερασπιστική τους γραμμή στον προδοτούντα επιδίωκαν να μειώσουν την επιζήμια συνέπεια της προδοσίας, διασπείροντας στάχτη στα μάτια των κατοίκων !

 

Παρακάτω θα αναφερθώ σε δέκα από αυτούς που εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν πρώτοι αυτην την λίστα και μετά άμα μας αφήσουν , έπονται και οι άλλοι !!!

 

Πιστεύω για όλους μας , η λέξη προδότης ότι είναι άρρηκτα συνυφασμένη με ένα όνομα ! Τον Εφιάλτη !!!

 

Ο Εφιάλτης ήταν ο γιος του Ευρυδήμου και όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που έφερνε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες.

 

Από εκεί ανέλαβε να οδηγήσει τους Πέρσες για να χτυπήσουν τους Σπαρτιάτες που βρίσκονταν υπό την αρχηγία του Βασιλιά Λεωνίδα το 480 π.Χ.. Το πέρασμα ήταν ένα στενό μονοπάτι 12 μέτρα πλάτος , κάτω από το λόφο, το οποίο επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν στρατηγικά οι Έλληνες στρατιώτες για να εμποδίσουν τον υπεράριθμο περσικό στρατό.

 

Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως "Αθάνατοι", με αρχηγό τους τον Υδάρνη.

 

Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε ο Έλληνας προδότης. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός και, επειδή και οι Ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξη του, είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.

 

Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του !!!

 

Για τη πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Η Δελφική Αμφικτυονία, όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι' αυτό ο Εφιάλτης είχε καταφύγει στη Θεσσαλία.

 

Όταν έπειτα από χρόνια γύρισε στην πατρίδα του στην Αντίκυρα Φθιώτιδας δολοφονήθηκε από τον Αθηνάδη!!!

 

Ο δεύτερος της σημερινής δεκάδας φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πήλιο Γούση !!!

 

Ο Γούσης ήταν Σουλιώτης πολεμιστής, που έμεινε στην ιστορία ως προδότης του Σουλίου λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Ο Αλή Πασάς κατά την 3η εκστρατεία του κατά των Σουλιωτών το 1803 μ.χ όταν διαπίστωσε ότι με τα όπλα δεν πετύχαινε τίποτα προσπάθησε τότε με δωροδοκίες και διαφθορές να εκπορθήσει το Σούλι. Στη προσπάθειά του αυτή ήρθε συνεργός στον γιο του Αλή, τον Βελη πασάς ! Ο Πήλιος Γούσης, που υπηρετούσε ως έμπιστος του Τουρκαλβανού στρατηγού Ζελιχτάρ Μπόττα, ο οποίος και υπέδειξε στους Τουρκαλβανούς που επιχειρούσαν τον αποκλεισμό των Σουλιωτών ένα ιδιαίτερο αφύλακτο μονοπάτι που οδηγούσε στο Κούγκι !

 

Όταν ένα τμήμα των Τουρκαλβανών ανέβηκε αυτό το μονοπάτι , οι μαχόμενοι Σουλιώτες βρέθηκαν ανάμεσα στα πυρά τους , όπου και αναγκάστηκαν πλέον να υποχωρήσουν, να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους και τελικά, λόγω και τις έλλειψης τροφών και πολεμοφοδίων , να συνθηκολογήσουν , και να εκπατριστούν στη συνέχεια στη Ρωσοκρατούμενη τότε Πάργα και από εκεί στη Κέρκυρα .

 

Τρίτος σε αυτό το κάδρο θα σας τοποθετήσω τον Ανδρόνικο Δούκα !

 

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου του 1071 και εποχή Βυζαντίου γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος. Ο αυτοκράτορας μας ο Ρωμανός αποφάσισε νά επιτεθεί στον Μουσουλμανικό στρατό παρατάσσοντας τήν στρατιά του, στήν άγονη πεδιάδα του Μαντζικέρτ, βορείως της λίμνης Βάν.

Στίς δύο τό μεσημέρι η πελώρια αυτοκρατορική στρατιά εφορμούσε κατά του αντιπάλου. Η μάχη πού ακολούθησε ήταν σκληρή, ανθρώπινα κορμιά καί άλογα σωριάζονταν στό έδαφος, καί γύρω στις 7 τό απόγευμα, παρατηρήθηκε αρθρόα διαρροή στίς τάξεις των Μουσουλμάνων, καί ο Ρωμανός προήλαυνε ακάθεκτος στήν καρδιά του εχθρικού στρατεύματος, σκορπίζοντας τόν θάνατο στούς εχθρούς πού υποχωρούσαν πανικόβλητοι !!!

 

Γιά νά μήν παρασυρθεί όμως σέ παγίδα, ο Έλληνας Αυτοκράτορας, σταμάτησε τήν καταδίωξη καί η εμπροσθοφυλακή μέ άψογο τρόπο, άρχισε νά επιστρέφει πρός τά μετόπισθεν.

 

Η οπισθοφυλακή πού είχε μείνει αρκετά πίσω από τούς προελαύνοντες, δέν γνώριζε γιά ποιό λόγο επέστρεφαν τά στρατεύματα. Καί τότε συνέβη η χειρότερη προδοσία στά χρόνια του Ελληνισμού καί της Ρωμιοσύνης, πιστεύω χειρότερη καί από τήν προδοσία του Εφιάλτη στίς Θερμοπύλες, χειρότερη καί από τήν προδοσία της Κερκόπορτας, χειρότερη καί από τήν προδοσία των προσκυνημένων του Νενέκου!!!

 

Ο Ανδρόνικος Δούκας καί η εχθρική πρός τόν Ρωμανό αριστοκρατία πού βρίσκοταν στά μετόπισθεν, άρχισαν νά διαδίδουν μέ αστραπιαία ταχύτητα ότι ο Αυτοκράτορας σκοτώθηκε καί η εμπροσθοφυλακή οπισθοχωρούσε !!!!

 

Στρέφοντας τά νώτα τους όσοι σκόρπιζαν ψευδείς ειδήσεις, άρχιζαν νά καλπάζουν πρός τό στρατόπεδο, σκορπίζοντας τόν πανικό σέ ολόκληρη τήν οπισθοφυλακή καί τίς εφεδρείες!!!

 

Ο Αλπ Αρσλάν από τό παρατηρητήριο του, έκπληκτος είδε τήν Βυζαντινή στρατιά νά αυτοδιαλύεται καί η επέλαση του εχθρού νά μετατρέπεται σέ άτακτη φυγή, ενώ ο αυτοκράτορας μέ τά στρατεύματά του νά απομονώνεται από τό κυρίως στράτευμα !!!!

 

Σείστηκε τό έδαφος από τίς χιλιάδες οπλές των ίππων του Μουσουλμανικού ιππικού πού εφόρμησαν κατά του απομονωμένου καί αβοήθητου Ρωμηού Αυτοκράτορα !!!

 

Επακολούθησε άνιση μάχη η οποία κατέληξε σέ γενική σφαγή των πιό γενναίων καί πιστών στρατιωτών του Ρωμανού, των Καππαδοκών καί των Αρμενίων !!!

 

Ο ίδιος τρυπημένος από βέλος συνέχισε νά μάχεται μέ τήν ίδια μανία μέχρι πού έπεσε τελικά νεκρός !!!!!!!

 

Ο τέταρτος λέγεται Ευφημιος και ήταν ένας Βυζαντινός ναύαρχος, που γεννήθηκε στη Μεσσήνη.

 

Περίπου 826, ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας τον διόρισε νέο κυβερνήτη της Σικελίας που ονομάζονταν είτε Κωνσταντίνος ή Φωτεινός, ο οποίος με τη σειρά του έχει ανατεθεί μια ναυτική εντολή για τον Ευφημίο, κτηματία με μεγάλη ακολουθία.

 

Κατηγορούμενος για μια χαλκευμένη χρέωση περί απαγωγής μιας νεαρής μοναχής από ένα μοναστήρι, οργάνωσε μια εξέγερση εναντίον του Βυζαντινού αυτοκράτορα Μιχαήλ Β', και μετά από κάποιες στρατιωτικές επιτυχίες, ανακήρυξε τον εαυτό του Αυτοκράτορα στις Συρακούσες, και ανεξάρτητο από το Κωνσταντινούπολη !!!

 

Στην πράξη, μπορεί να ήταν ένας χαρισματικός αρχηγός, και σεβαστός ως βασιλιάς, όμως ο τίτλος του Αυτοκράτορα που έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του σήμαινε ότι κυριάρχησε στο σύνολο της επικράτειας του νησιού.

 

Συνειδητοποιώντας ότι θα ηττηθεί από Βυζαντινά αυτοκρατορικά στρατεύματα που εστάλησαν ως ενισχύσεις από την Ανατολή, απηύθυνε έκκληση στους Μουσουλμάνους ηγέτες της Αφρικής, όπου και ζήτησε τη βοήθεια των Αράβων για να πάρει τη Σικελία και τη Μάλτα από τους Βυζαντινούς !

 

Το καλοκαίρι του 827 ένωσε τις δυνάμεις του με ένα μεγάλο αραβικό στόλο με κυβερνήτη τον Άσαντ ιμπν αλ-Φουρατ, αλλά πέθανε αργότερα το ίδιο έτος, σκοτωμένος από μέλη της αυτοκρατορικής βυζαντινής φρουράς στο Castrogiovanni σημερινή Εννα .

 

Ο πέμπτος σε αυτό το κάδρο , θεωρώ πως δικαίως θα τοποθετήσω τον Γεώργιο Τσολάκογλου του Κωνσταντίνου που ήταν Έλληνας στρατιωτικός αλλά και πολιτικός, συγκεκριμένα διορισμένος πρωθυπουργός κατά την περίοδο κατοχής της Πατρίδος μας απο τις δυνάμεις του Άξονα !

 

Το 1940, είχε φθάσει στον βαθμό του αντιστρατήγου και ήταν διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού !

 

Μετά την επίθεση των Ιταλών κατά τη μάχη του Μόραβα, με επιτυχημένο ελιγμό, και παρά τους δισταγμούς των ανωτέρων του, συνέβαλε στην πλήρη νίκη του υπ' αυτού Σώματος στρατού. Μετά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος στις 6 Απριλίου του 1941 την διείσδυση αυτών προς τη Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου του 1941 και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την απόφαση, άνευ εγκρίσεως της προϊσταμένης τους Αρχής και μη λαμβάνοντας υπόψη αυτή εν καιρώ πολέμου, για συνθηκολόγηση, κρίνοντας εκείνοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη !!!

Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ Ντήτριχ, στο Βοτονόσι του Μετσόβου.

 

Την επόμενη ημέρα 21 Απριλίου στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς !!!

 

Στις 30 Απριλίου του 1941 ο Τσολάκογλου ορκίσθηκε πρωθυπουργός στα Παλαιά Ανάκτορα, κατόπιν αποδοχής των κατοχικών δυνάμεων και παρουσία των ανωτάτων διοικητών τους !

 

Ο Τσολάκογλου παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942, όταν με διάγγελμά του προς τον Ελληνικό λαό παραιτήθηκε ορίζοντας αντικαταστάτη του τον μέχρι τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, καθηγητή του πανεπιστημίου Κ. Λογοθετόπουλο, χωρίς να αναμιχθεί έκτοτε στα κοινά.

 

Οι Βρετανοί όμως στο μεταξύ έσπευσαν να τον καταγγείλουν ως Έλληνα Κουΐσλιγκ !

 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και φυλακίσθηκε στις φυλακές Αβέρωφ . Παραπέμφθηκε στο ειδικό δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας.

 

Το ειδικό αυτό δικαστήριο την τελευταία ημέρα της δίκης , τον καταδίκασε σε θάνατο, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την μετατροπή της ποινής σε ισόβια δεσμά για τις "πολλαπλές υπηρεσίες του στη χώρα ως στρατιωτικός".

 

Έτσι, το Συμβούλιο Χαρίτων συνήλθε στις 19 Αυγούστου του 1945 και μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη και ακολούθως οδηγήθηκε στις φυλακές Ζελιώτη της Αθήνας.

 

Έχοντας όμως προσβληθεί από λευχαιμία, νοσηλεύθηκε επί έναν χρόνο στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού όπου και πέθανε στις 22 Μαΐου του 1948, στερημένος σύνταξης και πάμπτωχος !

 

Ο εκτός της πρώτης παρέας είναι ο τεράστιος Ιωάννης Κωλέττης που ήταν Έλληνας πολιτικός απο την Ήπειρο, την εποχή της Επανάστασης του 1821!!!

 

Υπήρξε ιδρυτής του Κόμματος της Φουστανέλας ή Γαλλικού Κόμματος, όπως επικράτησε να λέγεται, και πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος μας !

Γύρω στα 1810 επέστρεψε από την Ιταλία στα Ιωάννινα και ξεκίνησε την άσκηση της ιατρικής. Η καλή φήμη του οδήγησε τον γιο του Αλή πασά των Ιωαννίνων, Μουχτάρ, να τον προσλάβει, μετά και από σχετική σύσταση του θείου του Τουρτούρη, ως προσωπικό του γιατρό, εισερχόμενος έτσι στην αυλή του Τουρκαλβανου ηγεμόνα και αποκτώντας μεγάλη περιουσία!!!

 

Με αυτήν ενοικιαζε αγροτικές εκτάσεις στις περιοχές Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων και Πραστού Πελοποννησου και τοποθετούσε χρήματα σε πλοία των Σπετσών.

 

Επίσης η τοκογλυφία ήταν ένας από τους τομείς των προεπαναστατικών οικονομικών δραστηριοτήτων του Ιωάννη Κωλέττη !!!

 

Ακολούθως μετέβη στην Πελοπόννησο, αναμειγνυόμενος πλέον ενεργά στην πολιτική του Αγώνα του 1821.

 

Έτσι συνοδέυοντας τον Μαυροκορδάτο συμμετείχε στην Α΄Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου σαν ένας από τους παραστάτες της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος, κατόρθωσε να διακριθεί χάρις στην ευγλωττία του και ανέλαβε καθήκοντα Μινίστρου των Εσωτερικών το 1822 στα οποία προστέθηκαν και τα καθήκοντα του Προσωρινού Μινίστρου του Πολέμου.

 

Ήταν ο πρώτος τη τάξει υπουργός για το χρονικό διάστημα που απουσίαζε ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Μαυροκορδάτος στην Δυτική Ελλάδα.

 

Κατά την πολιορκία της Πάτρας από τον Κολοκοτρώνη πέτυχε να τον εγκαταλείψουν 5.000 άνδρες και να μείνει μόνο με 2.000 κατηγορώντας τον στη συνέχεια πως ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης διέλυσε την πολιορκία της.

 

Πέτυχε να στρέψει την Πελοποννησιακή Γερουσία σε βάρος του Κολοκοτρώνη και να την κατηγορήσει για την αποτυχημενη πολιορκία της Πάτρας.

 

Ζήτησε και πέτυχε να του παραδοθεί το μπαρούτι που βρισκόταν στην Τριπολιτσά με πρόφαση τον εφοδιασμό των στρατευμάτων που θα συγκεντρωνόταν στο Άργος.

 

Αυτός ήταν ο ηθικός αυτουργός τη δολοφονικής απόπειρας που έγινε σε βάρος του το 1824 ενώ στεκόταν στο παραθυρο της οικίας του Νικηταρά στο Ναύπλιο.

 

Έγινε μέλος των δύο τριμελών Διοικητικών Επιτροπών, που ανασχηματίσθηκαν το 1831 ενώ συγκρούσθηκε με τον Αυγουστίνο Καποδίστρια και τα στρατεύματα που τον υποστήριζαν.

 

Η παρουσία του Κωλέττη σε αυτές τις επιτροπές λειτουργούσε ανασταλτικά στην προανακριτική έρευνα η οποία θα τον ενέπλεκε στην συνωμοσία που οδήγησε στη δολοφονία του Καποδίστρια !!!!!

 

Η επικράτησή του οδήγησε στην παραίτηση του Αυγουστίνου. Ο Κωλέττης έγινε πρώτα μέλος της πενταμελούς και κατόπιν της επταμελούς Διοικητικής Επιτροπής, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας το 1832.

 

Το 1843 έγινε ή επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου. Επιβλήθηκε συνταγματική μοναρχία στον βασιλιά Οθωνα της Ελλάδος .

 

Έγιναν εκλογές και ο κλέφτης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδος !!!!

 

Τρία χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης Κωλέττη ήταν η επιδέξια και διαρκής εναλαλλαγή των υποστηρικτών του στην κυβέρνηση και στις δημόσιες υπηρεσίες, η αποφυγή γενικά μέτρων που θα δυσαρεστούσαν πολιτικές ή κοινωνικές ομάδες και πρόσωπα και συνεπώς θα απειλούσαν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και η προβολή της μεγάλης ιδέας του Ελληνικού έθνους !!!

 

Ο έβδομος κατά σειρά ονομάζετε Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος !!!Ηταν κυρίαρχη προσωπικότητα στις τάξεις των εκσυγχρονιστών !

 

Αγωνιστής του 1821 διπλωμάτης και πολιτικός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου κατά την Επανάσταση και στις πρώτες μετεπαναστατικές δεκαετίες.

 

Αναρριχήθηκε στα ανώτατα αξιώματα σε σύντομο χρόνο αναλαμβάνοντας, διαδοχικά, πρόεδρος της Πρώτης Εθνοσυνέλευσης, του Εκτελεστικού Σώματος και στη συνέχεια του Βουλευτικού.

 

Μετά την επανάσταση ηγήθηκε της αντιπολίτευσης εναντίον του Καποδίστρια, ως εκφραστής της αγγλικής πολιτικής και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της Ελλάδας διατελώντας τέσσερις φορές πρωθυπουργός, εντός της περιόδου 1822 - 1844.

 

Ο Μαυροκορδάτος είναι μια από τις περισσότερο αμφιλεγόμενες για την κοινή γνώμη προσωπικότητες της Επανάστασης !

 

Κανείς δεν δέχτηκε τόσες επικρίσεις όσες αυτός, κανενός οι ικανότητες δεν επαινέθηκαν όσο οι δικές του ακόμα και από τους αντιπάλους.

 

Τον Ιούλιο του 1825, μετά την απόβαση του Ιμπραήμ και τις καταστροφές στη Σφακτηρία και στο Μανιάκι, οι Έλληνες υπέγραψαν την πράξη με την οποία ζητούσαν να τεθούν υπό την Αγγλική προστασία.

 

Αυτή είναι μια από τις σοβαρότερες κατηγορίες κατά του Μαυροκορδάτου, ότι προσπάθησε δηλαδή να κάνει την Ελλάδα Αγγλικό προτεκτοράτο !!!!

 

Ο ίδιος αρνήθηκε έντονα ότι είχε την παραμικρή ανάμειξη, αλλά ο τελικός χειρισμός είναι δικός του !!!

 

Όγδοο θα τοποθετήσω ένα αμιγώς πολιτικό πρόσωπο για το οποίο ίσως μερικοί από εσάς να εκφράσετε κάποιες αμφιβολίες - ενστάσεις !

 

Είναι ο γνωστός σε όλους μας Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής (1907 - 1998) ο οποίος διετέλεσε τέσσερις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας , και δύο φορές Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας !!!

 

Ο Καραμανλής, τον Σεπτέμβριο του 1955, επέκρινε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την πολιτική της κυβέρνησης Παπάγου ως μαξιμαλιστική.

 

Βασική παραδοχή της θέσης του ήταν ότι η Αθήνα δεν μπορούσε να επιδιώξει άμεσα την αυτοδιάθεση, δηλαδή την ένωση, αλλά έπρεπε να αρκεστεί για ένα απροσδιόριστο διάστημα σε καθεστώς ευρείας αυτοκυβέρνησης της Κύπρου υπό Βρετανική κυριαρχία !!!!

 

Το 1959 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συνυπέγραψε τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, με τις οποίες τερματίστηκε η Βρετανική κυριαρχία επί της Κύπρου και ιδρύθηκε ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος με εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, την Τουρκία και την Βρετανία !

 

Το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» αποδίδεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και αποτελεί μια από τις πλέον ιστορικές πολιτικές εκφράσεις που έχουν στιγματίσει το Ελληνικό κοινοβούλιο και μια ολόκληρη φυσικά πολιτική εποχή !

 

Ως ιστορική επίσης έχει καταγραφεί στην πολιτική ιστορία της χώρα η κόντρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τον Ανδρέα Παπανδρέου για την αναφορά αυτή του «Εθνάρχη» και τις ενέργειες της κυβέρνησης του για την είσοδο της χώρα στον πύρινα της Ε.Ε. την οποία και θεωρώ ως την μεγαλύτερη προδοσία κατα εμέ , και για την οποία θα πληρώσουν πολλές γενιές Ελλήνων μέχρι και με αίμα !!! Οπότε και η φράση του «Η Κύπρος ευρίσκεται μακράν» απλός συμπληρώνει τα υπόλοιπα !

 

Ένατος , και που πιστεύω πως εδώ θα συμφωνήσετε όλοι , δεν μπορεί να είναι άλλος από τον αποδεδειγμένα Εβραίο Κωνσταντίνο Γ. Σημίτης- Αηβουρί !!!!

 

Διατέλεσε πολλές φορές υπουργός και πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1996 ως και το 2004.

 

Ήταν 17 Σεπτέμβρη 1999, όταν ο δείκτης της Σοφοκλέους είχε σημειώσει το ρεκόρ ανόδου του, σκαρφαλώνοντας στις 6.500 περίπου μονάδες ! ( ελπίζω κάποιοι να τα θυμούνται !!! )

 

Τρία χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη του 2002 και ενώ πια ήταν δεδομένο ότι όλα ήταν μια καλά οργανωμένη κομπίνα ο δείκτης εντελώς ξαφνικά και ενώ μεσολάβησε και προσωπική του παρέμβαση μέσω των ΜΜΕ κατρακύλησε κάτω από τις 2.000 μονάδες !!!!!

 

Το αποτέλεσμα ;;;;;

 

Μέσα σε μια τριετία, η συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ανήλθε στο αστρονομικό ποσόν των 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές)!

 

Με άλλα λόγια, τόση ήταν η διαφορά μεταξύ της συνολικής αξίας των εισηγμένων μετοχών το Σεπτέμβρη του 1999 και της αντίστοιχης αξίας τους τρία χρόνια αργότερα.

 

Για να το πω ποιο απλά και κατανοητά , το αποκαλούμενο και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου συνιστά το μεγαλύτερο κλέψιμο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους και έγινε επι των ημερών του σκοπίμως για να ακολουθήσουν κατα σειρά τα γεγονότα που μας έφεραν σήμερα στην απόλυτη εξαθλίωση !!!!!!!!

 

Συνολικά πάνω από 140 δισ. ευρώ πέρασαν από τις τσέπες του εξαπατημένου Ελληνικού λαού στα πιράνχας του χρηματιστηριακού τζόγου που αυτός έστησε με μεγάλη μαεστρία !!!!!

 

Περιουσίες και κόποι μιας ζωής έλιωσαν στο βωμό της γκανιότας του συστήματος, όπως ακριβώς έλιωσε και η καραμέλα περί λαϊκού καπιταλισμού !!!!

 

Μια καραμέλα με την οποία το πολιτικό σύστημα αφιόνισε τα θύματά του, που έτρεχαν, εκτός από μισθούς και συντάξεις, να συνάπτουν δάνεια για να τα καταθέτουν στα αρπακτικά που λειτουργούσαν όχι μόνο έχοντας την ανοχή, αλλά και την αρωγή του συστήματος της πολιτικής εξουσίας !!!!!

 

Ένα ακόμη τεράστιο έγκλημα που έκανε αυτός ο προδότης πολιτικός έγινε από την θέση του υπουργού και δεν ομιλώ μόνο για τα swaps και την, με τεχνητά και ψευδή στοιχεία, είσοδο της χώρας μας στην Ε.Ε. και τα παιχνίδια με την Goldman Sachs !

 

Αλλα για τον ορισμό της πρώτης ισοτιμία ευρώ-δραχμής με την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. !!!!

 

Ενώ όλες οι άλλες περιφερειακές χώρες που έμπαιναν στην Ε.Ε. διαπραγματεύονταν σκληρά την ισοτιμία του ευρώ με το προς αποχώρηση νόμισμα της χώρας τους, εδώ στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση Σημίτη προχώρησε σε μια πρωτοφανή και εγκληματική ανατίμηση της δραχμής έναντι του τότε ecu !!!!

 

Η ανατίμηση που έκανε η προδοτική κυβέρνηση Σημίτη ήταν της τάξεως του 5% με συνέπεια η ισοτιμία δραχμής-ευρώ να "κλείσει" στα 340,75 δρχ. το ένα ευρώ !!!!

 

Εάν ο Εβραίος Σημίτης κατάφερνε να διαπραγματευτεί την ισοτιμία δραχμής-ευρώ και για παράδειγμα σας αναφέρω πως εάν το ένα ευρώ είχε 400 δρχ. και όχι 340,75 το δημόσιο χρέος μας θα καθοριζόταν πολύ χαμηλότερα απ' ότι καθορίστηκε με την εγκληματική ανατίμηση της δραχμής έναντι του ευρώ !!!

 

Το δημόσιο χρέος μας δηλ. θα ξεκινούσε με αφετηρία 15% χαμηλότερα !!!

Όμως ο δωσίλογος Σημίτης με την εγκληματική αυτή ενέργειά του , να ανατιμήσει δηλαδή τεχνητά τη δραχμή , βοήθησε τα σχέδια αποκλειστικα και μόνο της δικιάς του πατρίδας της Γερμανίας , η οποία ήθελε να εμφανίσει την Ελλάδα με όσο το δυνατόν υψηλότερο δημόσιο χρέος για να επακολουθήσουν όλα όσα πλέον βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο!!!!!!!!!!!

 

Και τώρα ο δέκατος !!!!

 

Αυτόν τον δέκατο θέλω να τον προσθέσετε εσείς και όχι εγώ !!!

 

Ετσι με αυτόν τον τρόπο θα δω , αν υπάρχει το σωστό κοινό , και εάν αυτό ενδιαφέρεται , όχι για όσα του γράφω , αλλά για όσα του συμβαίνουν !!!!!!!!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου