Ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Όλα δείχνουν ισλαμιστές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Όλα δείχνουν ισλαμιστές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης…

  Ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν την Κυριακή 23 Ιουνίου, με αποτέλεσμα ν...

 


Ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πόλεις της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν την Κυριακή 23 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άτομα και δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος αποκεφαλίστηκε.


 

Οι τρομοκράτες έβαλαν στόχο χώρους λατρείας, αλλά και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά, όπως και στην πόλη Ντερμπέντ, νότια από την πρωτεύουσα.

 


Μεταξύ των στόχων ήταν μια ορθόδοξη εκκλησία στην πόλη Makhachkala, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν. μια συναγωγή στην πόλη Derbent. και αστυνομικό τμήμα στη Μαχατσκάλα, με τους τρομοκράτες να επιτίθενται με ημιαυτόματα όπλα. Οι διάφοροι χώροι λατρείας που στοχοποιήθηκαν στις επιθέσεις τυλίχτηκαν στις φλόγες.


Οι πρώτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας ιερέας αποκεφαλίστηκε και τουλάχιστον 16 τραυματίστηκαν, αλλά μεταγενέστερες ενημερώσεις από τη ρωσική κρατική τηλεόραση ανέφεραν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 20 νεκροί, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς είναι 15 αστυνομικοί και ένας Ρώσος ιερέας 66 ετών, ανέφεραν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι αρχές..

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, είχαν σκοτωθεί έξι τρομοκράτες.

Οι τρομοκράτες έβαλαν στόχο χώρους λατρείας, αλλά και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά, όπως και στην πόλη Ντερμπέντ, νότια από την πρωτεύουσα.

Εκπρόσωποι της ρωσικής εβραϊκής κοινότητας ανέφεραν ότι δέχθηκε επίθεση και μια δεύτερη συναγωγή. Οι επιθέσεις στις δύο πόλεις ήταν συντονισμένες και συνέβησαν σχεδόν την ίδια ώρα το απόγευμα της Κυριακής.

Βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ανθρώπους στα μαύρα να πυροβολούν αδιακρίτως κατά οχημάτων της αστυνομίας στην Μαχατσκαλά.


Η ταυτότητα των δραστών είναι για την ώρα άγνωστη αν και επισήμως οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί ενώ αναζητούνται και άλλοι και το χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης ακόμα...

Οι τοπικές αρχές άφησαν να εννοηθεί, πάντως, ότι γνωρίζουν τους δράστες και τα κίνητρά τους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ των δραστών της επίθεσης ήταν δύο γιοι του επικεφαλής μιας επαρχίας του Νταγκεστάν, ο οποίος και κρατείται.

Πάντως, όπως σημειώνει το BBC, το Νταγκεστάν, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ρωσίας με μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων, είχε γίνει σκηνικό ισλαμιστικων επιθέσεων στο παρελθόν.

Η Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας (NAK) ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ότι η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ολοκληρώθηκε. «Μετά την εξουδετέρωση των απειλών για τη ζωή και την υγεία των πολιτών, αποφασίστηκε να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο Νταγκεστάν από τις 08:15 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής αυτής, την οποία επικαλέστηκαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

 

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Tο Νταγκεστάν είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος ισλαμιστικών επιθέσεων. Είναι ένα από τα φτωχότερα μέρη της Ρωσίας όπου κυρίως διαμένουν μουσουλμάνοι. Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους με σκούρα ρούχα να πυροβολούν εναντίον περιπολικών, πριν φτάσει στο σημείο μια συνοδεία οχημάτων της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

 

Ο ηγέτης του Νταγκεστάν Σεργκέι Μελίκοφ είπε ότι οι επιθέσεις «είναι μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κατάστασης» στη δημοκρατία και προέτρεψε τον πληθυσμό να παραμείνει ήρεμος. Η Διεύθυνση Ερευνών του Νταγκεστάν της ερευνητικής επιτροπής του Νταγκεστάν άνοιξε ποινικές υποθέσεις για τρομοκρατικές επιθέσεις σε σχέση με τις επιθέσεις στις δύο πόλεις.


Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα από ισλαμιστές τρομοκράτες εναντίον του μουσικού χώρου Crocus City Hall οδήγησε σε 145 θανάτους και συγκλόνισε τη χώρα. 




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου