Οι εξ Αλβανίας Τσάμηδες, απόγονοι των εγκληματιών πολέμου, μεταξύ άλλων, ζητούν ΤΩΡΑ να μπούνε μέσα στην Ελλάδα, να πάρουν την ελληνική ιθ...
Οι εξ Αλβανίας Τσάμηδες, απόγονοι των εγκληματιών
πολέμου, μεταξύ άλλων, ζητούν ΤΩΡΑ να μπούνε μέσα στην Ελλάδα, να πάρουν την
ελληνική ιθαγένεια (αν είναι δυνατόν!) να τους επιστραφούν οι κατασχεμένες
περιουσίες των εγκληματιών προγόνων τους, και να φτιάξουν την «Μεγάλη Αλβανία»,
η οποία να φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο για αυτούς, το
λεγόμενο «εμπόλεμον»…
Ενώ, μέχρι τώρα, η επίσημη πολιτική της Αλβανίας ήταν ότι «δεν τίθεται θέμα «Τσαμουριάς» στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις», οι Τσάμηδες κατάφεραν να το ανατρέψουν ΚΑΙ αυτό. Κατάφεραν να πείσουν τους πάντες και τα πάντα στην Αλβανία, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε «παράλογοι» που έχουμε έναν τέτοιο αναχρονιστικό νόμο που σκιάζει την Ελληνο – αλβανική φιλία. Το λένε και το διαλαλούν παντού και, το κυριότερο, το πέρασαν και στα άλλα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα μέσω ψηφισμάτων που ζητούν να τεθεί το θέμα στην Ελλάδα.
Γράφει η ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
Mέχρι τώρα, όπως γνωρίζουμε, τουλάχιστον εμείς ‘’οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ’’, μετά την συντριβή του Άξονα, το 1944, οι εγκληματίες πολέμου Τσάμηδες έφυγαν από την Ήπειρο, κακήν – κακώς, με την συνοδεία των επίσης αποχωρούντων Γερμανών εισβολέων, και εγκαταστάθηκαν κοντά στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα, όπου διαμένουν μέχρι σήμερα. Όταν έπεσε ο κομμουνισμός στην Αλβανία και άνοιξαν τα σύνορα, οι απόγονοι αυτών των Τσάμηδων άρχισαν να ζητούν την επιστροφή τους στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν, την επιστροφή σε αυτούς των περιουσιών των εγκληματιών προγόνων τους , οι οποίοι καταδικάσθηκαν ερήμην των για τα εγκλήματά τους, και οι περιουσίες των είχαν κατασχεθεί, κατόπιν δικαστικών αποφάσεων. Υπήρχαν, βέβαια, και λίγες οικογένειες Τσάμηδων που είχαν μείνει στην Ελλάδα, οι οποίοι , κατά την διάρκεια της Κατοχής, δεν πείραξαν κανέναν και γι’ αυτό, δεν τους πείραξε κανείς, αργότερα.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ–- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Οι εξ Αλβανίας Τσάμηδες, απόγονοι των εγκληματιών πολέμου, μεταξύ άλλων, ζητούν ΤΩΡΑ να μπούνε μέσα στην Ελλάδα, να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια (αν είναι δυνατόν !) να τους επιστραφούν οι κατασχεμένες περιουσίες των εγκληματιών προγόνων τους, και να φτιάξουν την «Μεγάλη Αλβανία», η οποία να φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο για αυτούς, το λεγόμενο ‘’εμπόλεμον’’ ελληνιστί, ή « gjendjes ushtarake» αλβανιστί ( στρατιωτικός νόμος), που σημαίνει ότι η Ελλάδα και η Αλβανία βρίσκονται ακόμα, τυπικά, σε εμπόλεμη κατάσταση και αυτές οι ‘’διεκδικήσεις’’ δεν είναι εφικτές.
Εδώ έχουμε ένα κωμικοτραγικό συμβάν που πρέπει να μας προβληματίσει: αυτοί οι απόγονοι Τσάμηδες στην Αλβανία, αφ΄ενός δεν κρύβουν τις αρπακτικές τους διαθέσεις έναντι των ελληνικών εδαφών της Ηπείρου, και αφ’ ετέρου, δεν παύουν να μας λένε ότι εμείς, οι Έλληνες πρέπει να άρουμε τον ‘’εμπόλεμον’’ χάριν της «φιλίας και της καλής γειτονίας των δύο χωρών μας», και έτσι να τους ανοίξουμε την πόρτα διάπλατη για να μπουκάρουν. Και μη νομίζετε ότι δεν θα το κάνουν, ή ότι θα τους εμποδίσει κανείς! Ήδη ο Πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος PDIU, Shpetim Idrizi , πριν από αρκετά χρόνια είχε πάει μόνος του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, επί προεδρίας Johannes Hahn, είχε θέσει θέμα Τσάμικης ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ στην Ελλάδα και τέλος είπε «Είμαι Τσάμης, είμαι Ευρωπαίος». Ο Johannes Hahn, τον πίστεψε αμέσως και άρχισε να μιλάει εναντίον της Ελλάδας. Ευτυχώς για μας, επενέβη η τότε Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία του είπε : «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα (Τσαμουριάς) στις Ελληνο-αλβανικές σχέσεις».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ PDIU, Shpetim Idrizi
H ELISA SPIROPALI, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑ
ΤΣΑΜΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
‘Οντως, οι
εκάστοτε αλβανικές κυβερνήσεις κρατούσαν
φανερά ουδέτερη στάση, στην ουσία, όμως τους άρεσε γιατί ήταν κάτι υπέρ
τους.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου οι Τσάμηδες έχουν πάρει αέρα, λόγω των κακών σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας εξ αιτίας της υποθέσεως Μπελέρη. Η υπόθεση αυτή, φρονούμε ότι απεκάλυψε ότι και οι ‘’Ευρωπαίοι εταίροι μας’’, μαζί με την ‘’Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια’’ μας έχουν ‘’στο φτύσιμο’’ και αφήνουν τον Έντι Ράμα να ‘’αλωνίζει’’, κατά το δοκούν. Φταίει, ίσως, και το γεγονός πως η σημερινή κυβέρνηση ΕΞΙΣΩΝΕΙ, ντε και καλά, την γηγενή Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, με τους Αλβανούς που μπούκαραν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και μας κάθισαν στον σβέρκο, με το ‘’έτσι – θέλω’ και τους χαρακτηρίζει ως ‘’ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ’’. Επιπλέον για αυτό, διαβεβαίωσαν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον Έντι Ράμα, κατά την τελευταία φιλική επίσκεψη του στην Ελλάδα, η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Αικ. Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, κ. Κ.Τασούλας .
Να υπενθυμίσουμε ότι το βόρειο κομμάτι της Ελληνικής Ηπείρου (αυτό που σήμερα αποκαλούμε ‘’Βόρειο Ήπειρο’’) αποσπάσθηκε ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ από την Ελλάδα και παραχωρήθηκε, από τις λεγόμενες ‘’Μεγάλες Δυνάμεις – Προδρόμους της σημερινής Ε.Ε.’’, στο νεοσύστατο δημιούργημά τους, στο κράτος της Αλβανίας (είχε ήδη αναγνωριστεί με την Συνθήκη του Λονδίνου -30η Μάϊου 1913). Για αυτό συνέταξαν το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που υπογράφηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1914. Στις διαμαρτυρίες του Ελ. Βενιζέλου, οι Μεγάλες Δυνάμεις έστειλαν υπόμνημα στο ελληνικό κράτος, στο οποίο διαμήνυαν ότι αν δεν αποχωρούσαν οι ελληνικές δυνάμεις από την Βόρειο Ήπειρο, δεν θα γινόταν αναγνώριση των νησιών του Αιγαίου. Αλλά και σε αυτό βγήκαν σκάρτοι! Τα νησιά του Αιγαίου απελευθερώθηκαν ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ και τους ντόπιους κατοίκους τους, και οι λεγόμενες ‘’Μεγάλες Δυνάμεις – Πρόδρομοι της Ε.Ε.’’ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι, υπέρ της Ελλάδας.
Επίσης, οι Τσάμηδες σήμερα διεκδικούν για λογαριασμό τους ελληνικό, άρα και ευρωπαϊκό έδαφος, και πάλι οι ‘’εταίροι μας και η οικογένειά μας της Ε.Ε. ποιούν την νύσσαν’’ και δεν θα τους καεί καρφάκι, αν τελικά οι Τσάμηδες επιτύχουν τον σκοπό τους. Ούτε το μικρό δαχτυλάκι τους δεν θα κουνήσουν, για να μην σας πω ότι θα βοηθήσουν κιόλας τους άρπαγες εχθρούς μας να επιτύχουν τον σκοπό τους.
Και το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος:
Ενώ, μέχρι τώρα, η επίσημη πολιτική της Αλβανίας ήταν ότι «δεν τίθεται θέμα ‘’Τσαμουριάς’’ στις ελληνο-αλβανικές σχέσεις», οι Τσάμηδες κατάφεραν να το ανατρέψουν ΚΑΙ αυτό. Κάθε μέρα δεν γράφουν τίποτε άλλο στον Τοίχο του PDIU-FB τους, εκτός από τις διεκδικήσεις τους εις βάρος των ελληνικών εδαφών μας μας, και κατάφεραν να πείσουν τους πάντες και τα πάντα στην Αλβανία, ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ‘’παράλογοι’’ που έχουμε έναν τέτοιο αναχρονιστικό νόμο που σκιάζει την Ελληνο – αλβανική φιλία. Το λένε και το διαλαλούν παντού και , το κυριότερο, το πέρασαν και στα άλλα δύο μεγάλα αλβανικά κόμματα. ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ :
Α) Προτείνεται ψήφισμα για να ζητηθεί από την Ελλάδα να άρει τον στρατιωτικό νόμο, συμφωνούν SP και DP (δηλ. το Σοσιαλιστικό και Δημοκρατικό Κόμμα)
Το ψήφισμα που πρότεινε το PDIU για τη Συνέλευση της Αλβανίας να ζητήσει από την Ελλάδα να άρει το Δίκαιο του Πολέμου συζητήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων την Τρίτη 10 / 7. Να σημειωθεί ότι στη συμφωνία για τη διακήρυξη κατέληξαν και οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις (της Αλβανίας), το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα.
Στη Διάσκεψη των Προέδρων συζητήθηκε και ημερομηνία, όπου συμφωνήθηκε η συζήτηση σχετικά με την πρόταση αυτή να διεξαχθεί στη σύνοδο της 18ης Ιουλίου.
Μετά
τη συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί το ψήφισμα που προτείνει το Κόμμα
Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας. (PDIU)
«Έχοντας υπόψη ότι οι δύο χώρες μας είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συνθήκης και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζονται χωρίς επιφυλάξεις για να εγγυηθούν την κοινή μας ασφάλεια και άμυνα.
Σημειώνοντας τις κοινές συνεισφορές των χωρών μας σε οργανισμούς συνεργασίας για την ειρήνη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως τον ΟΑΣΕ και το ΣτΕ.
Εκτιμώντας τη συμβολή της Ελλάδας στην προώθηση των διαδικασιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη συνεργασία στους αρμόδιους περιφερειακούς οργανισμούς.
Β) ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Έχοντας υπόψη ότι η «Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας, Καλής Γειτονίας και Ασφάλειας» υπογράφηκε μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με το πνεύμα της «Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας, Καλής Γειτονίας και Ασφάλειας», καθώς και με τη διμερή πολιτική βούληση που έχει εκφραστεί επανειλημμένα, ο Νόμος του Πολέμου αριθ. 2636/40, εξακολουθεί να ισχύει και συνεχίζει να παράγει ορισμένες από τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν όταν τα κράτη βρίσκονται σε πόλεμο.
Με την πρόθεση και την επιθυμία να λυθεί αυτό το ζήτημα που κληρονομήθηκε από ένα παρελθόν που δεν μπορεί να επιστραφεί», αναφέρει το ψήφισμα που παρουσιάστηκε.
Β) Προτείνεται ψήφισμα για να ζητηθεί από την Ελλάδα να άρει
τον στρατιωτικό νόμο, συμφωνούν SP και PD κριτικές 07-09-2024 ,ώρα 13:42
Στη Διάσκεψη των Προέδρων συζητήθηκε την Τρίτη (9/7) το ψήφισμα που πρότεινε το PDIU για τη Συνέλευση της Αλβανίας, να ζητήσει από την Ελλάδα να άρει το Δίκαιο του Πολέμου. Να σημειωθεί ότι στη συμφωνία για τη διακήρυξη κατέληξαν και οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα. Στη Διάσκεψη των Προέδρων συζητήθηκε και ημερομηνία, όπου συμφωνήθηκε η συζήτηση σχετικά με την πρόταση αυτή να διεξαχθεί στη σύνοδο της 18ης Ιουλίου. Μετά τη συζήτηση στη βουλή αναμένεται να ψηφιστεί το ψήφισμα που προτείνει το Κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας (PDIU).
«Έχοντας
υπόψη ότι οι δύο χώρες μας είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συνθήκης και σε αυτό
το πλαίσιο συνεργάζονται χωρίς επιφυλάξεις για να εγγυηθούν την κοινή μας
ασφάλεια και άμυνα. Σημειώνοντας τις κοινές συνεισφορές των χωρών μας σε οργανισμούς
συνεργασίας για την ειρήνη, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως
τον ΟΑΣΕ και το ΣτΕ. Εκτιμώντας τη συμβολή της Ελλάδας στην προώθηση των
διαδικασιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη
συνεργασία στους αρμόδιους περιφερειακούς οργανισμούς. Έχοντας υπόψη ότι η
«Συνθήκη Φιλίας, Συνεργασίας, Καλής Γειτονίας και Ασφάλειας» υπογράφηκε μεταξύ
της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Σημειώνοντας ότι
οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας έχουν προχωρήσει θετικά και ότι και οι δύο
χώρες, στο πνεύμα της κατανόησης και προς όφελος των δύο λαών μας, έχουν
συνεργαστεί για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των χωρών μας.
Σημειώνεται ότι, σε αντίθεση με το πνεύμα της «Συνθήκης Φιλίας, Συνεργασίας,
Καλής Γειτονίας και Ασφάλειας», καθώς και με τη διμερή πολιτική βούληση που
έχει εκφραστεί επανειλημμένα, ο Νόμος του Πολέμου αριθ. 2636/40,
εξακολουθεί να ισχύει και συνεχίζει να παράγει ορισμένες από τις αρνητικές
επιπτώσεις που προκύπτουν όταν τα κράτη βρίσκονται σε πόλεμο· Με την πρόθεση
και την επιθυμία να λυθεί αυτό το ζήτημα που κληρονομήθηκε από ένα παρελθόν που
δεν μπορεί να επιστραφεί», αναφέρει το ψήφισμα που παρουσιάστηκε.
-------------
ΕΠΙΛΟΓΟΣ : Όπως βλέπετε,
στα δύο αυτά ψηφίσματα δεν γίνεται κανένας λόγος γα τις τσάμικες διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας
από κανένα, παρ’ όλο που όλοι ξέρουν τι θα επακολουθήσει.
Σχολιάστε το άρθρο μας
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.
Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com
στο Facebook...
στο Twitter
στο Viber
στο Telegram
στο GAB...
κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου