Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS στην δομή φιλοξενίας μεταναστών καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου - Η Διευθύντρια της δομής έκανε λόγο για στοχοποίηση των μεταναστών και ρατσισμό… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS στην δομή φιλοξενίας μεταναστών καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου - Η Διευθύντρια της δομής έκανε λόγο για στοχοποίηση των μεταναστών και ρατσισμό…

  Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι εντοπίστηκαν   κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS , σε μετανάστες α...

 





Προβληματισμό και ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS, σε μετανάστες από την δομή φιλοξενίας, στις Σέρρες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών. - Νομίατρος Σερρών Αν. Αναστασιάδης: «Δεν ξέρουμε επίσημα τίποτε για το πόσοι είναι φορείς Ηπατίτιδας και HIV στη Δομή. Είναι πάρα πολλοί και δεν είναι εύκολο να γίνει ένας πλήρης έλεγχος σε όλα τα θέματα, ενώ υπάρχει και το θέμα των προσωπικών δεδομένων.» 



Η απάντηση της Διευθύντριας της δομής, στην ανάρτηση του Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος καθώς έκανε λόγο για στοχοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στη δομή «λόγω χρώματος» και μάλιστα έφερε σε αντιδιαστολή τον αριθμό των Ελλήνων που νοσούν από AIDS, παραπέμποντας εν τέλει το σύνολο της ανάρτησης του κ. Καρίπογλου στον…αντιρατσιστικό νόμο…! Αργότερα έδωσε επίσημη απάντηση για το ζήτημα…


Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 
πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος επεσήμανε πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτηση του:

«Τις τελευταίες ημέρες δεχτήκαμε έγκυρες πληροφορίες πως ατομα που φιλοξενούνται στη Δομή των Σερρών πάσχουν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα αλλά δυστυχώς και ιό HIV (AIDS)).

Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν θετικοί στις σχετικές εξετάσεις όταν θέλησαν να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα κλπ υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουμε αναφορά στην Εισαγγελία Σερρών προκειμένου να ερευνηθεί αν υπάρχει πρόβλημα για την δημόσια υγεία και κυρίως αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων.

Επίσης αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Δεν ελπίζουμε πολλά πράγματα σε ένα νομό που η αδιαφορία των «υπευθύνων» στοίχισε χιλιάδες ζωές κατά την πανδημία του Covid.

Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν νοιάζεται.

Εμείς, με τις λίγες δυνατότητες που έχουμε και, αφού λάβαμε την σχετική πληροφορία, θα κάνουμε για ακόμη μια φορά το χρέος μας



Όπως είναι φυσικό η ανάρτηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών συγκεντρώνοντας πλήθος αντιδράσεων από κατοίκους και τοπικούς φορείς, που εξέφρασαν την ανησυχία τους. Ωστόσο η απάντηση της Διευθύντριας της δομής κας Δήμητρας Παναγιωτάκη, στην ανάρτηση του κ. Καρίπογλου κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος καθώς έκανε λόγο για στοχοποίηση των μεταναστών που  βρίσκονται στη δομή «λόγω χρώματος» και μάλιστα έφερε σε αντιδιαστολή τον αριθμό των Ελλήνων που νοσούν από AIDS, παραπέμποντας εν τέλει το σύνολο της ανάρτησης του κ. Καρίπογλου στον…αντιρατσιστικό νόμο…!


Άραγε, σύμφωνα με το ίδιο σκεπτικό, η αναφορά της στους «16.743 Έλληνες με AIDS» ως αντιδιαστολή για τα κρούσματα στη δομή μεταναστών δεν αποτελεί στοχοποίηση των Ελλήνων που νοσούν από τη συγκεκριμένη νόσο; Ή μήπως επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτό των μεταναστών δεν τίθεται θέμα ρατσισμού από τη πλευρά της…;  

Ο ίδιος ο κ. Καρίπογλου εξήγησε πως ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών πρόκειται να αποστείλει αναφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να ερευνηθούν οι πιθανότητες δημιουργίας προβλημάτων στην δημόσια υγεία, αν υπάρχει πρόβλεψη για την σωστή περίθαλψη των νοσούντων αλλά κι αν οι Αρχές τήρησαν τα σχετικά πρωτόκολλα όταν πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Η επίσημη απάντηση της Διοικήτριας της Δομής για τα κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS - video

Η Διοικήτρια της δομής Δήμητρα Παναγιωτάκη, μετά από τον διάλογο που υπήρξε με τον κ. Καρίπογλου κάτω από την ανάρτηση του στο facebook, μίλησε στο τοπικό κανάλι «ΕΠΙΛΟΓΕΣ» και απάντησε στα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες  επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη των κρουσμάτων,  ο αριθμός των οποίων, όπως είπε, είναι μονοψήφιος  και ανέφερε πως πρόκειται για  ανενεργά κρούσματα που έχουν ήδη προγραμματιστεί να λάβουν θεραπεία ενώ σε κάποια από αυτά χορηγείται  ήδη φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα τονίζει  πως δεν ισχύει η πληροφορία πως τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν θετικά έπειτα από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν, προκειμένου να αποκτήσουν άδεια για να εργαστούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάποια εκ των περιστατικών ήταν ήδη γνωστά από την αρχή, διευκρινίζει η κ. Παναγιωτάκη καθώς επίσης και ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ..

Σύμφωνα με την Διοικήτρια της δομής , το  πιο πρόσφατο διαγνωσμένο περιστατικό που εντοπίστηκε πριν από 3 ημέρες έχει προγραμματιστεί να λάβει την φαρμακευτική αγωγή και βρίσκονται σε συνεννόηση  με το ΓΝΣ. Ο τρόπος μετάδοσης των νοσημάτων είναι συγκεκριμένος και οι πάσχοντες που  φιλοξενούνται στη δομή δεν συγκατοικούν για προληπτικούς λόγους με άλλους που δεν νοσούν…   



Νομίατρος Σερρών Αν. Αναστασιάδης: «Δεν ξέρουμε επίσημα τίποτε για το πόσοι είναι φορείς Ηπατίτιδας και HIV στη Δομή. Είναι πάρα πολλοί και δεν είναι εύκολο να γίνει ένας πλήρης έλεγχος σε όλα τα θέματα, ενώ υπάρχει και το θέμα των προσωπικών δεδομένων.»

«Δεν χρειάζεται πανικός» τόνισε από πλευράς του ο Νομίατρος Σερρών κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης σχετικά με τα κρούσματα AIDS και ηπατίτιδας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων των Σερρών. Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε πως πρόκειται για αμιγώς σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που δεν απειλούν τον γενικό πληθυσμό μέσω αερογενούς μετάδοσης. Συνέστησε, λοιπόν, ψυχραιμία, αλλά και προσοχή, από τη στιγμή που είναι γνωστός ο τρόπος μετάδοσης.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «Οι πρόσφυγες, καθώς μπαίνουν στη χώρα, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό γίνεται έλεγχος. Ξέρετε είναι πάρα πολλοί και δεν είναι εύκολο να γίνει ένας πλήρης έλεγχος σε όλα τα θέματα, ενώ υπάρχει και το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Αν κάποιος πει ότι δεν θέλει να ελεγχθεί για AIDS δεν μπορεί να γίνει.»

Δείτε περισσότερα στο βίντεο του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου