Αποκάλυψη «βόμβα» από τον βραβευμένο αθλητικογράφο Alan Abrahamson για την Αλγερινή πυγμάχο: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας εδώ και ένα χρόνο έχει στείλει επιστολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή που επιβεβαιώνει ότι η μποξέρ είναι άρρεν. Έχω δει τα τεστ και το γράμμα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον βραβευμένο αθλητικογράφο Alan Abrahamson για την Αλγερινή πυγμάχο: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας εδώ και ένα χρόνο έχει στείλει επιστολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή που επιβεβαιώνει ότι η μποξέρ είναι άρρεν. Έχω δει τα τεστ και το γράμμα»

  Τα έγγραφα ρίχνουν νέο φως στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τη συμμετοχή της Αλγερινής πυγμάχου Imane Khelif και, επίσης, της Yu Ting Lin...

 





Τα έγγραφα ρίχνουν νέο φως στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τη συμμετοχή της Αλγερινής πυγμάχου Imane Khelif και, επίσης, της Yu Ting Lin της Κινεζικής Ταϊπέι, σε αυτούς τους Αγώνες του Παρισιού 2024.


 

Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας όπως και τα τεστ, αλλά η Ολυμπιακή Επιτροπή τα θεωρεί «μη νόμιμα»…! Ωστόσο ο δημοσιογράφος τονίζει ότι το εργαστήριο του Δελχί που έκανε το δεύτερο τεστ είναι πιστοποιημένο Cap και έχει ISO…! Η αποκάλυψη αυτή είναι τόσο σημαντική που πλέον εύλογα αναρωτιέται κανείς αν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης με σκοπό τη συμμετοχή τέτοιων αθλητών σε γυναικείους αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, πάση θυσία…

 


Πηγή: 3wiresports.com

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο ειδικός, βραβευμένος αθλητικογράφος αλλά και καθηγητής δημοσιογραφίας σε Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Alan Abrahamson επιβεβαιώνει στο site του, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία μποξ εδώ και ένα χρόνο έχει στείλει επιστολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή που επιβεβαιώνει ότι η μποξέρ είναι άρρεν. Ο Abrahamson ισχυρίζεται ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΆΜΜΑ. Η διεθνής Ομοσπονδία Μποξ έκανε αρχικά τεστ στην μποξέρ τον Μάιο του 2022 στην Τουρκία αλλά επειδή το τεστ βγήκε μετά τους αγώνες, η Ομοσπονδία περίμενε την επόμενη χρονιά τον Μάρτιο του 2023 (που θα ήταν πάλι στη δικαιοδοσία της) να κάνει επανάληψη που έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι απέκλεισε τις μποξέρ και έστειλε επιστολή στην Ολυμπιακή Επιτροπή για να την ενημερώσει.

 

Σε τουιτ του, πριν λίγες ώρες ο Abrahamson αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής από την Ομοσπονδία Μποξ όπως και τα τεστ αλλά η Ολυμπιακή Επιτροπή τα θεωρεί «μη νόμιμα.» Ωστόσο ο δημοσιογράφος τονίζει ότι το εργαστήριο του Δελχί που έκανε το δεύτερο τεστ είναι πιστοποιημένο Cap και έχει ISO. Ακολουθεί το άρθρο του…

……………………………………

Η αθλήτρια που έχει πυροδοτήσει παγκόσμια διαμάχη στην Ολυμπιακή πυγμαχία γυναικών αποκλείστηκε από το International Boxing Assn 2023 παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί μετά από δύο δοκιμές, ένα στην Ινδία εν μέσω αυτού του τουρνουά και ένα προηγούμενο τεστ στην Τουρκία τον Μάιο του 2022, «κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το DNA του μποξέρ ήταν αυτό ενός αρσενικού αποτελούμενου από χρωμοσώματα XY», σύμφωνα με αλληλογραφία που έστειλε η IBA τον Ιούνιο του 2023. – πριν από περισσότερο από ένα χρόνο – στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η επιστολή της 5ης Ιουνίου 2023, που δίνει έμφαση στην Αλγερινή Imane Khelif, γράφει: «Αυτή η κατάσταση αποτελεί την επιτομή της σημασίας της προστασίας του ασφαλούς αθλητισμού και της ακεραιότητας του αθλητισμού στο οποίο έχει δεσμευτεί από κοινού το Ολυμπιακό Κίνημα».

Η 3 Wire Sports είδε το γράμμα και τις δοκιμές.

Τα έγγραφα ρίχνουν νέο φως στη διαμάχη που περιβάλλει τον Khelif και, επίσης, τον Yu Ting Lin της Κινεζικής Ταϊπέι που ξέσπασε σε αυτούς τους Αγώνες του Παρισιού 2024.




Αλγερία Imane Khelif αφήνοντας το ρινγκ όταν η Angela Carini της Ιταλίας εγκατέλειψε τον αγώνα τους // Richard Pelham / Getty Images


Την Πέμπτη, μόλις 46 δευτερόλεπτα σε έναν αγώνα προκαταρκτικού γύρου στην κατηγορία γυναικών κάτω των 66 κιλών, αφού το δεύτερο δεξί χέρι της Khelif τη χτύπησε στη μύτη, η Ιταλίδα Angela Carini παραιτήθηκε, λέγοντας ότι πονούσε πάρα πολύ. Αυτό πυροδότησε την παγκόσμια οργή.

Η Khelif, στους προημιτελικούς του απογεύματος του Σαββάτου, νίκησε την Ουγγαρέζα Anna Luca Hamori, διασφαλίζοντας ότι το δράμα θα συνεχιστεί. Τώρα, μέχρι τους ημιτελικούς, ο Khelif είναι σίγουρος για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Khelif αγωνίζεται το βράδυ της Τρίτης με τον Janjaem Suwannapheng της Ταϊλάνδης.

Την Παρασκευή, στην κατηγορία γυναικών κάτω των 57 ετών, η Λιν νίκησε τη Σιτόρα Τουρντιμπέκοβα από το Ουζμπεκιστάν στα προκριματικά και αργότερα και τη Σβετλάνα Καμένοβα της Βουλγαρίας την Κυριακή.

Η διαμάχη –η οποία έχει δει ανθρώπους όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, η JK Rowling, ο Elon Musk, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni και ανείπωτοι αριθμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αναδεικνύει ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο διεθνής αθλητισμός:

Ποιου τα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία;

Του αθλητή, ατομικά ή το συλλογικό του αθλήματος;

Στην πυγμαχία, είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί, σε αντίθεση, ας πούμε, με τον στίβο, η πιθανότητα για έναν αθλητή να τραυματιστεί σοβαρά στον αγώνα είναι ακόμη πιο πραγματική.

Από το 2009, όταν ο αθλητής του στίβου Caster Semenya ξέσπασε, αυτό το θέμα έχει πυροδοτήσει συναισθηματικά φορτισμένες διαφωνίες και στις δύο πλευρές.

Η πρόκληση είναι ίσως η πιο οξεία που αφορά αθλητές με αυτό που ονομάζεται DSD, άτομα με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου.  

Το DSD είναι ένας γενικός όρος για μια ομάδα καταστάσεων όπου τα χρωμοσώματα ή οι ορμόνες κάποιου δεν ταιριάζουν στις συνήθεις προσδοκίες του να είναι άνδρας ή γυναίκα.

Κάποιοι λένε ότι τα ατομικά δικαιώματα του αθλητή έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Άλλοι επιμένουν ότι υπάρχει ένα πιο ζωτικό συλλογικό δικαίωμα - οι αθλήτριες να έχουν αθλήματα αποκλειστικά για γυναίκες, να είναι απαλλαγμένες από διακρίσεις.

Τα τελευταία χρόνια, με πρώτο το World Aquatics, έχουν προκύψει κατευθυντήριες γραμμές μεταξύ ορισμένων διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών που λένε ότι οι αθλητές με DSD που περνούν την ανδρική εφηβεία θα πρέπει να περιοριστούν από τους αγώνες υψηλού επιπέδου γυναικών.

Στην πυγμαχία, αυτό το θέμα είναι ακόμη πιο σοβαρό λόγω μιας περίπλοκης πολιτικής διαμάχης μεταξύ της ΔΟΕ και της IBA.

Εν ολίγοις, η ΔΟΕ αποφάσισε ότι απλώς δεν συμπαθεί τον Ρώσο επικεφαλής της IBA, Ούμαρ Κρεμλέφ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην κορυφαία ρωσική ηγεσία. Η ΔΟΕ μπορεί να πει πολλά άλλα. Αλλά αυτή είναι η ουσία της κατάστασης και η ΔΟΕ, στις 22 Ιουνίου 2023, απέσυρε την αναγνώριση από την IBA.

Για να επαναλάβουμε, η επιστολή της IBA προς τη ΔΟΕ, η οποία αναφέρεται στον Χελίφ, έχει ημερομηνία 5 Ιουνίου – 17 ημέρες πριν.

Μια αντίπαλη ομοσπονδία, η Παγκόσμια Πυγμαχία, επιδιώκει την αναγνώριση και ελπίζει να αναλάβει την ολυμπιακή πυγμαχία εγκαίρως για τους Αγώνες LA28.

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ, όπως ακριβώς έκανε στο Τόκιο πριν από τρία χρόνια, επιβλέπει τον αγώνα πυγμαχίας εδώ στο Παρίσι.

Η IBA ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα έδινε στην Carini το χρηματικό έπαθλο σαν να ήταν ολυμπιονίκης -- 100.000 $ συνολικά, 50.000 $ σε αυτήν, 25.000 $ στην ιταλική ομοσπονδία, $ 25.000 στον προπονητή της - και επίσης θα «υποστηρίξει» την Turdibekova. Αναφερόμενος στην Carini, ο Kremlev είπε: « Δεν μπορούσα να δω τα δάκρυά της ».

Την Παρασκευή, στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ, ο εκπρόσωπος Mark Adams είπε τα εξής, αναφερόμενος στις δοκιμές IBA στο τουρνουά του 2023 στο Νέο Δελχί:

«Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι δοκιμές. Υπήρξε μια αλλαγή στα αποτελέσματα, οπότε δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Νομίζω ότι αν αρχίσετε να εργάζεστε πάνω σε υποψίες, τότε έχουμε πρόβλημα».

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εμφανίστηκε στην καθημερινή ενημέρωση ειδήσεων. Η πρώτη ερώτηση, καθώς και αρκετές επακόλουθες έρευνες, σχετίζονται με αυτό το θέμα.

«Ας είμαστε πολύ σαφείς εδώ», είπε ο Μπαχ. «Μιλάμε για γυναικεία πυγμαχία.

«Και έχουμε δύο πυγμάχους, που γεννιούνται ως γυναίκες. Που έχουν μεγαλώσει ως γυναίκα. Που έχουν διαβατήριο ως γυναίκα. Και που αγωνίζονται πολλά χρόνια ως γυναίκα. Και αυτός είναι ο ξεκάθαρος ορισμός της γυναίκας. Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία για το ότι ήταν γυναίκα.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι ορισμένοι θέλουν να κατέχουν τον ορισμό του ποια είναι γυναίκα, και εκεί μπορώ μόνο να τους καλέσω να βρουν έναν επιστημονικά βασισμένο νέο ορισμό για το ποια είναι γυναίκα και πώς μπορεί κάποιος να γεννηθεί, να μεγαλώσει, διαγωνίστηκε και η κατοχή διαβατηρίου ως γυναίκα δεν μπορεί να θεωρηθεί γυναίκα;»

«Αν σκέφτονται κάτι, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε. Είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Αλλά δεν θα λάβουμε μέρος σε έναν πολιτιστικό πόλεμο με πολιτικά κίνητρα – μερικές φορές με πολιτικά κίνητρα. Και επιτρέψτε μου να πω ότι αυτό που συμβαίνει σε αυτό το πλαίσιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με όλη αυτή τη ρητορική μίσους, με αυτήν την επιθετικότητα και την κατάχρηση και τροφοδοτείται από αυτή την ατζέντα είναι – εντελώς απαράδεκτο».

Όταν ο Μπαχ λέει ότι η ΔΟΕ είναι «έτοιμη να ακούσει» και «έτοιμη να το εξετάσει», το προφανές ερώτημα - τι γίνεται με την επιστολή της IBA που στάλθηκε τον Ιούνιο του 2023;

Η θέση της ΔΟΕ είναι ότι «το φύλο και η ηλικία των αθλητών βασίζονται στο διαβατήριό τους».

Συνέχισε σε δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη ότι οι δύο αθλητές ήταν «θύματα μιας ξαφνικής και αυθαίρετης απόφασης της IBA», υποστηρίζοντας ότι «προς το τέλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος IBA το 2023, αποκλείστηκαν ξαφνικά χωρίς καμία δίκαιη διαδικασία».

Πρόσθεσε ότι: «… Η τρέχουσα επιθετικότητα εναντίον αυτών των δύο αθλητών βασίζεται εξ ολοκλήρου σε αυτήν την αυθαίρετη απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς καμία κατάλληλη διαδικασία – ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοί οι αθλητές αγωνίζονταν σε αγώνες ανώτατου επιπέδου για πολλά χρόνια.»

«Μια τέτοια προσέγγιση», υποστήριξε, «είναι αντίθετη με τη χρηστή διακυβέρνηση».

Ένα τεχνικό έγγραφο της IBA, που τέθηκε σε ισχύ στις 13 Μαΐου 2023 , λέει το εξής: «”Γυναίκες/Γυναίκα/Κορίτσι” σημαίνει άτομο με χρωμόσωμα XX. Για το σκοπό αυτό, οι Μπόξερ μπορούν να υποβληθούν σε τυχαίο ή/και στοχευμένο τεστ φύλου για την επιβεβαίωση των παραπάνω, το οποίο θα χρησιμεύσει για τα κριτήρια καταλληλότητας φύλου στους Διαγωνισμούς IBA».

Λέει επίσης, στην ενότητα 4.2, «Για τον προσδιορισμό του φύλου, οι Boxers μπορούν να υποβληθούν σε μια τυχαία ή/και στοχευμένη εξέταση φύλου που θα διεξαχθεί από την IBA σε συνεργασία με το επιλεγμένο εργαστηριακό προσωπικό».

Μια προηγούμενη έκδοση - με ισχύ από τις 9 Φεβρουαρίου 2023 - δεν περιέχει τέτοιες αναφορές.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών 2023 διεξήχθη τον Μάρτιο.

Τον Μάιο του 2022, κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος IBA γυναικών στην Κωνσταντινούπολη, οι Lin και Khelif υποβλήθηκαν σε χρωμοσωμικές εξετάσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν σε τοπική επεξεργασία σε εργαστήριο.

Τα λεπτά της IBA από τις 25 Μαρτίου 2023, την ημέρα πριν από το κλείσιμο αυτού του τουρνουά, υποδεικνύουν ότι τα αποτελέσματα των παγκόσμιων δοκιμών του 2022 «λήφθηκαν μόνο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, επομένως οι αθλητές δεν είχαν αποκλειστεί τότε».

Και πάλι, το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν τον Μάρτιο του 2023 στο Νέο Δελχί. Γιατί επετράπη να λάβουν μέρος και οι δύο αθλητές;

«Δεν ήταν δυνατό να διεξαχθεί άλλο τεστ όταν οι αθλητές ήταν εκτός ελέγχου της IBA μέχρι να φτάσουν στο Νέο Δελχί», αναφέρουν τα πρακτικά.

Στο Νέο Δελχί, ένα άλλο τεστ για τον καθένα, «για να επιβεβαιωθούν εκ νέου τα ευρήματα της αρχικής δοκιμής, όπως έγινε», σύμφωνα με την επιστολή του Ιουνίου 2023 που η IBA έστειλε στη ΔΟΕ.

Οι αναφορές του εργαστηρίου του Νέου Δελχί τόσο για τον Khelif όσο και για τον Lin λένε το ίδιο πράγμα:

Σύνοψη αποτελεσμάτων: "Abnormal"

Ερμηνεία: «Η χρωμοσωμική ανάλυση αποκαλύπτει τον αρσενικό καρυότυπο».

Καρυότυπος σημαίνει το πλήρες σύνολο χρωμοσωμάτων ενός ατόμου. Τα θηλυκά έχουν XX χρωμοσώματα, τα αρσενικά XY.

Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου για κάθε αθλητή απεικονίζουν φωτογραφικά τα χρωμοσώματα XY.

Η ΔΟΕ ισχυρίζεται ότι και οι δύο αθλητές αποτάχθηκαν χωρίς τη δέουσα διαδικασία.

Τα πρακτικά της IBA αναφέρουν, όπως είπε η ΔΟΕ, ότι η απόφαση για αποκλεισμό ελήφθη από τον τότε γενικό γραμματέα της IBA και ότι το διοικητικό συμβούλιο κλήθηκε να επικυρώσει αυτή την κίνηση.

Ταυτόχρονα, τα πρακτικά καθιστούν επίσης σαφές ότι – στην περίπτωση του Khelif – ο ασκών καθήκοντα πρέσβη της Αλγερίας ήταν παρών σε εκείνη τη συνάντηση της 25ης Μαρτίου 2023 και «προσκλήθηκε να παρουσιάσει τη θέση της Αλγερίας και ζήτησε μια δεύτερη γνώμη για το θέμα».

Η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ψήφισε υπέρ των αποκλεισμών, με μία αποχή και ένα όχι, τον Jose Laureano από το Πουέρτο Ρίκο. Στη συνέχεια, ο Laureano πρότεινε στο IBA να θεσπίσει μια «σαφή διαδικασία για τις δοκιμές φύλου». Οι νέοι κανόνες είχαν τεθεί σε ισχύ τον Μάιο.

Η IBA ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Lin δεν άσκησε έφεση για τον αποκλεισμό της IBA στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο που εδρεύει στην Ελβετία, «καθιστώντας έτσι την απόφαση νομικά δεσμευτική».

Ο Khelif, είπε η IBA, κατέθεσε αρχικά έφεση στο CAS, αλλά απέσυρε την υπόθεση, «καθιστώντας επίσης την απόφαση IBA νομικά δεσμευτική».





Ο Yu Ting Lin μετά από έναν πρώτο Ολυμπιακό αγώνα // Washington Post // Getty Images


Η επιστολή IBA του Ιουνίου 2023, εν τω μεταξύ, λέει:

«Σας γράφουμε ευγενικά για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας και τη συνεργασία μας για το θέμα, καθώς επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια των πυγμάχων μας και την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων [του αγώνα]. Εμπιστευτικά, η IBA μπορεί να μοιραστεί ότι η Imane Khelif αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών IBA 2023 στο Νέο Δελχί για παραβίαση των Τεχνικών και Αγωνιστικών Κανόνων της IBA και δεν ήταν ιατρικά επιλέξιμη να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως γυναίκα πυγμάχος.»

Για να επαναλάβουμε, η επιστολή αναφέρεται αποκλειστικά στον Khelif. Κατευθύνει τη ΔΟΕ στις συνημμένες εργαστηριακές εκθέσεις.

Επίσης, παραπέμπει ρητά τη ΔΟΕ σε αυτόν τον «ορισμό» του IBA του «γυναίκες/γυναίκα/κορίτσι» – που ορίζεται ως κάποιος με χρωμοσώματα XX.

Σε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τη ΔΟΕ ότι η IBA είχε αναγνωρίσει το κενό μετά το Νέο Δελχί και το έκλεισε, σε γλώσσα που αντικατοπτρίζει τον νέο κανόνα, η επιστολή αναφέρει: «Για τον σκοπό αυτό, οι μπόξερ μπορούν να υποβληθούν σε τυχαία ή/και στοχευμένο τεστ φύλου για την επιβεβαίωση των παραπάνω, το οποίο θα χρησιμεύσει για τα κριτήρια καταλληλότητας φύλου στους διαγωνισμούς IBA».

Η επιστολή αναφέρει επίσης, «Σχετικά με αυτές τις βασικές αρχές του αθλητισμού, πρέπει να μοιραστούμε ότι ανησυχούν η IBA και ο καθηγητής Richard McLaren», αναφερόμενη στον Καναδό νομικό εμπειρογνώμονα που διατηρείται από την IBA για έλεγχο διακυβέρνησης, αλλά επίσης γνωστός στη ΔΟΕ και το ευρύτερο Ολυμπιακό κίνημα για την αναθεώρησή του για το ρωσικό ντόπινγκ, «καθώς ορισμένοι από τους προσκεκλημένους τεχνικούς εμπειρογνώμονες είχαν προηγουμένως βρεθεί ότι είναι υψηλού κινδύνου και η συμμετοχή τους θα θέσει στη συνέχεια σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών».

Στάλθηκε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2023 στην Πολωνία, η επιστολή ζητά μια επίσημη «τεχνική συνάντηση» για να «συζητηθούν τα απαραίτητα βήματα».

Τέτοια συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Η επιστολή καταλήγει: «Εμπιστευόμαστε ότι θα δώσετε σε αυτό το θέμα τη μέγιστη προσοχή που του αξίζει και έχετε την απόλυτη υποστήριξή μας να κάνετε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των αγωνιζόμενων αθλητών».



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου