«Βόμβα» από τον ιδρυτή του Facebook, Zuckerberg: «Η κυβέρνηση του Μπάιντεν μας ανάγκασε να λογοκρίνουμε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον κoρωνoiό» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Βόμβα» από τον ιδρυτή του Facebook, Zuckerberg: «Η κυβέρνηση του Μπάιντεν μας ανάγκασε να λογοκρίνουμε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον κoρωνoiό»

  «Το 2021 για μήνες, ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδε...

 





«Το 2021 για μήνες, ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδες μας να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο COVID-19» - Ο ιδρυτής του Facebook μέσα από τις δηλώσεις του θέλει οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να γνωρίζουν ότι δεν θα έκανε ξανά το ίδιο λάθος σήμερα. - Η επιστολή του αναγνωρίζει επίσης ότι το Facebook έκανε λάθος που «υποβάθμισε» την κάλυψη πληροφοριών γύρω από τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, ιδιαίτερα εκείνες στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ και τους συνδέσμους του στην Ουκρανία από τη New York Post, κατά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, καθώς δεν ήταν τελικά ρωσική παραπληροφόρηση…

 

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, πολλές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης υιοθέτησαν αυστηρούς κανόνες για να εξαλείψουν αυτό που θεωρούσαν «παραπληροφόρηση» και «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτές οι πολιτικές έχουν επικριθεί για τον αντίκτυπό τους στον επιστημονικό λόγο, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης για τις παρενέργειες του εμβολίου και τη γενική ασφάλεια των πολιτών παγκοσμίως…

 

Πηγή: European Conservative

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εξέθεσε την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν καθώς ανέφερε ότι «πίεζε επανειλημμένα» τα αφεντικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «επί μήνες» να λογοκρίνουν περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta ισχυρίζεται ότι ο Λευκός Οίκος πίεσε την εταιρεία να αφαιρέσει συγκεκριμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με την πανδημία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε επιστολή προς τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζιμ Τζόρνταν τη Δευτέρα, την οποία μοιράστηκε η ομάδα του GOP της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε ότι «το 2021 Για μήνες, ανώτεροι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεζαν επανειλημμένα τις ομάδες μας να λογοκρίνουν συγκεκριμένο περιεχόμενο COVID-19».


Επεσήμανε ότι αυτές οι προσπάθειες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, χιούμορ και σάτιρα, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου «εξέφρασαν μεγάλη απογοήτευση στις ομάδες μας όταν διαφωνούσαμε». Ο Ζούκερμπεργκ τόνισε, ωστόσο, ότι η εταιρεία έχει τον τελευταίο λόγο για κάθε προσπάθεια επιβολής της λεγόμενης «μετριοπάθεια» και της «πολιτικής ορθότητας».

«Τελικά, ήταν δική μας απόφαση αν θα αφαιρέσουμε περιεχόμενο ή όχι, και λάβαμε τις δικές μας αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών που σχετίζονται με τον COVID-19 που κάναμε στην επιβολή μας μετά από αυτήν την πίεση», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι πιστεύει ότι «η πίεση από την κυβέρνηση ήταν άστοχη και λυπάται που δεν την αντιμςτώπισαν διαφορετικά», προσθέτοντας ότι εκ των υστέρων η εταιρεία δεν θα είχε κάνει «κάποιες επιλογές», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ισχυρίστηκε ότι τώρα μετανιώνει που δεν ήταν «πιο ειλικρινής» μπροστά στην κυβερνητική πίεση και επέμεινε: «Κάναμε κάποιες επιλογές που, με τις εκ των υστέρων νέες πληροφορίες, δεν θα κάναμε σήμερα».

Υπό το φως της αποκάλυψης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta είπε ότι πιστεύει ότι «δεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο τα πρότυπα περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε διοίκηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», διαβεβαιώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».

Ο Ζούκερμπεργκ είπε επίσης ότι σκόπευε να παραμείνει πολιτικά «ουδέτερος» ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, λέγοντας ότι δεν θα κάνει συνεισφορές που θα μπορούσαν να ωφελήσουν κανένα κόμμα αυτή τη φορά.

Ο Τζόρνταν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Δικαιοσύνης, ηγείται έρευνας εδώ και αρκετούς μήνες για τον περιορισμό του περιεχομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την κυβέρνηση Biden για να φιμώσει τους συντηρητικούς, καθώς και την ελευθερία του λόγου γενικότερα.

Ο Βρετανός καθηγητής Ντέιβιντ Πάτον το χαρακτήρισε ως «αξιοσημείωτη παραδοχή», προσθέτοντας:

«Οι εθνικές κυβερνήσεις…ήταν υπεύθυνες για έναν τεράστιο όγκο παραπληροφόρησης καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Στις δύσκολες στιγμές, είναι ακόμη πιο σημαντικό να έχουμε ανεξάρτητες φωνές και δωρεάν ενημέρωση. Η περισσότερη κυβερνητική λογοκρισία δεν είναι η λύση.» 

Ο ηγέτης των μεταρρυθμίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, τόνισε επίσης ότι οι ισχυρισμοί δείχνουν ότι «δεν μας λένε την αλήθεια για πολλά πράγματα».

Η επιστολή αναγνωρίζει επίσης ότι το Facebook έκανε λάθος που «υποβάθμισε» την κάλυψη διαφόρων πληροφοριών γύρω από τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ – ιδιαίτερα τις ιστορίες στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ και τους συνδέσμους του στην Ουκρανία από τη New York Post . Ο Ζάκερμπεργκ είπε πριν λίγο καιρό στο podcast του Joe Rogan "είναι χάλια" ότι το Facebook περιόρισε μια ιστορία για τον Hunter κατά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, ενώ δεν ήταν ρωσική παραπληροφόρηση. 



Σχολιάστε το άρθρο μας. 

Αναδημοσιεύστε το ΠΑΝΤΑ με ενεργό link της πηγής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου