Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » Βεβήλωσαν την Ελληνική σημαία σε Γυμνάσιο της Ζακύνθου...!
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη ΑνάρτησηΈκπληξη έχει προκαλέσει στη Ζακυνθινή κοινωνία το άκουσμα της είδησης πως άγνωστοι έκαψαν την Ελληνική σημαία στο 1ο Γυμνάσιο, κατά τη διάρκεια της κατάληψης! Το δυσάρεστο αυτό γεγονός προκαλεί προβληματισμό αν αναλογιστεί κανείς πως βρισκόμαστε δύο μόλις ημέρες πριν από τον εορτασμό για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!
Η εφημερίδα μας ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν από ένα ανώνυμο μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο καλούσε όλες τις Αρχές (εκπαιδευτικούς, δικαιοσύνη, αστυνομία, κ.λ.π.) να ερευνήσουν την υπόθεση, δεδομένου ότι οι μαθητές, όπως αναφέρεται, κατέστρεψαν το εθνικό μας σύμβολο, μία μόλις εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου.
Τα λυπηρά γεγονότα επιβεβαιώθηκαν από τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, Γιάννη Κοπανά, ο οποίος τόνισε πως γίνονται ανακρίσεις για να βρεθούν οι υπαίτιοι.
“Πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα από μερικά παιδιά ότι κάποιοι είχαν κατεβάσει την Ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, και την είχαν κάψει. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν εξωσχολικοί ή μαθητές, όμως επισημαίνω ότι έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις, ούτως ώστε να βρούμε τους υπαίτιους αυτής της αποτρόπαιας πράξης. Τα 15μελή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, ανέφεραν ότι δεν ξέρουν ποιοί είναι εκείνοι που βεβήλωσαν τη σημαία και πρόσθεσαν ότι καταγγέλλουν το γεγονός. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι θα αγοράσουν καινούρια σημαία με δικά τους χρήματα. Ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου, μας δήλωσε ότι βρήκε τη σημαία, στην οποία είχαν δημιουργηθεί τρεις τρύπες με αναπτήρα ή με τσιγάρο! Δεν έχουμε ζητήσει ακόμη τη συνδρομή του Εισαγγελέα και της Αστυνομίας, επειδή το γεγονός έγινε εντός του σχολείου. Σε περίπτωση, όμως, που δεν καταφέρουμε να βρούμε τους υπεύθυνους, τότε είμαστε διατεθιμένοι να ζητήσουμε τη βοήθεια των ανακριτικών Αρχών. Το θέμα αυτό δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία. Η σημαία είναι το σύμβολό μας, για το οποίο έχουν δώσει τη ζωή τους χιλιάδες πρόγονοί μας. Προσπαθούμε να μεταδώσουμε το μήνυμα αυτό και στα παιδιά, τα οποία θα μας βοηθήσουν για να βρούμε τον ένοχο” σημείωσε ο κ. Κοπανάς.
Από "ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ"

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

1 σχόλια

 1. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ27 Οκτωβρίου 2009 - 3:04 μ.μ.

  Αν τα παιδιά καίνε βεβηλώνουν και ταπεινώνουν το σύμβολο της Πατρίδας μας, την Ελληνική Σημαία, δεν φταίνε τα παιδιά αλλά οι πνευματικοί ταγοί της χώρας μας, οι "προοδευτικοί" εκπαιδευτικοί μας, που οι περισσότεροι κάθε άλλο παρά παράδειγμα προς μίμηση δίνουν με τις θολοκουλτουριάρικες συντεχνιακές τους επιλογές, ανακατεμένες με μπόλικο ψευτοαριστερίζον μοδάτο πολιτικό χρώμα και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί αντί να αντιδράσουν, κλείνονται στο καβούκι τους, λουφάζουν και δεν τολμούν να αρθρώσουν λέξη, φοβούμενοι πως αν τυχόν μιλήσουν για Σημαία, Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογενειακές Αξίες κλπ, θα τους λοιδωρήσουν και θα τους χαρακτηρίσουν φασίστες, οι αριστερίζοντες συνάδελφοί τους,
  Τι σεβασμό λοιπόν ζητάτε από τα παιδιά κ. Γυμνασιάρχα του 1ου Γυμνασίου Ζακύνθου, τους εμπνεύσατε εσείς οι εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου τον σεβασμό προς τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνικής Φυλής;
  Αλλά τι να πει κανείς όταν, μέσω τον blogs. διαβάζω στις τοπικές σας εφημερίδες ότι σε τέτοια κατάντημα έχετε φτάσει που γονείς ξυλοφορτώνουν τον Προϊστάμενό σας της Β/θμιας Εκπαίδευσης μέσα στο ίδιο του το Γραφείο γιατί δεν έκανε ρουσφέτι μεταγραφής μαθητού.
  Να μην διαμαρτύρεστε λοιπόν στα μπλοκ για τα παιδιά, αλλά να προσπαθήσετε να γίνετε πραγματικοί εκπαιδευτικοί, όπως αρμόζει στο υψηλό Λειτούργημά σας.
  Ένας Συνταξιούχος Δ/ντής Σχολείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου