Τέμπη: Κίνδυνος κατολισθήσεων και στις παρακάμψεις...! Τί συμβαίνει στα Τέμπη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τέμπη: Κίνδυνος κατολισθήσεων και στις παρακάμψεις...! Τί συμβαίνει στα Τέμπη;

Της Σ. Μαργαριτίδου Ακόμη πιο πολύπλοκη και ακόμη πιο επικίνδυνη γίνεται η οδική κυκλοφορία προς την Αθήνα, καθώς και στις εναλλακτικές διαδ...


Της Σ. Μαργαριτίδου
Ακόμη πιο πολύπλοκη και ακόμη πιο επικίνδυνη γίνεται η οδική κυκλοφορία προς την Αθήνα, καθώς και στις εναλλακτικές διαδρομές υπάρχει σοβαρός κίνδυνος κατολισθήσεων
Αυτό καταγγέλλει ο καθηγητής Γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος υποδεικνύει 26 σημεία, στα οποία υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατολίσθησης!
Όπως δηλώνει στη “Μ” ο κ. Λέκκας, “Η έρευνα δείχνει ότι σε 19 διαφορετικά σημεία στο δρόμο Λάρισας-Αγιάς-Στομίου και σε άλλα 7 στην Ελασσόνα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατολίσθησης”. Τα σημεία, όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, είναι χιλιομετρικά και δεν αντιστοιχούν σε θέσεις. “Δεν υπάρχει νόημα να το γνωρίζει ο οδηγός, διότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει το σημείο. Άμεσα όμως η έρευνα θα φτάσει στους αρμόδιους φορείς υπεύθυνους για την κυκλοφορία και την κατάσταση των δρόμων, ώστε να υπάρξει και η σχετική σήμανση”, εξηγεί ο κ. Λέκκας.
“Πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι”
Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι “για να γίνει η αποκατάσταση των σημείων των εναλλακτικών διαδρομών που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης πρέπει να κλείσει ο δρόμος”, αφού, όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας. “ακόμη και για την καταγραφή του κινδύνου που κάναμε αντιμετωπίσαμε προβλήματα, καθώς δουλεύαμε στην άκρη του δρόμου”.
Το επόμενο διάστημα πάντως ο κ. Λέκκας βαθμολογεί το κάθε σημείο ξεχωριστά, ανάλογα με την επικινδυνότητά του. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη “Μ”, τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των επικίνδυνων σημείων του εναλλακτικού οδικού δικτύου δεν είναι πολλά αλλά δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να εκτιμήσει σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να ολοκληρωθεί η αποκατάστασή τους.
Πάντως, για το επίμαχο σημείο των Τεμπών ο κ. Λέκκας έχει δηλώσει ότι “η αποκατάσταση της ζημίας που έχει γίνει και η ολοκλήρωση των εργασιών θα στοιχίσουν 30 εκατομμύρια ευρώ”. Όσο για το χρόνο αποκατάστασης του εθνικού δρόμου Θεσσαλονίκης - Αθήνας, που περνά από την κοιλάδα των Τεμπών, η εκτίμηση του καθηγητή Γεωλογίας είναι ότι “θα ξεπεράσει τους τρεις μήνες”.
Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου