Περί της ασφάλειας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Περί της ασφάλειας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Όλοι θυμόμαστε τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έθεσαν οι ΗΠΑ στη Πολεμική Αεροπορία και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημέν...


Όλοι θυμόμαστε τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έθεσαν οι ΗΠΑ στη Πολεμική Αεροπορία και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστερημένη παράδοση πυρομαχικών στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.
Στο ιστολόγιο της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), o Ηans Kristensen περιγράφει πως την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειρηνιστών της Vredesactie εισέβαλε στην αεροπορική βάση Kleine Brogel του Βελγίου, όπου φυλάσσονται 10-20 πυρηνικές κεφαλές, και κινήθηκε ανενόχλητη στο εσωτερικό της για τουλάχιστον μία ώρα. Η ολιγομελής ομάδα σκαρφάλωσε από το φράκτη της εξωτερικής περιμέτρου, στη συνέχεια διέσχισε το διάδρομο απο-προσγείωσης, πέρασε από τρύπα που είχε το διπλό συρματόπλεγμα και περιφερόταν επί μία ώρα στα shelter και τις εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται οι πυρηνικές κεφαλές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα!
Και όλα αυτά μετά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν το 2007, όταν βομβαρδιστικό Β-52 πετούσε επί ώρες πάνω από τις ΗΠΑ, μεταφέροντας 6 βλήματα με πυρηνικές κεφαλές, τα οποία φορτώθηκαν "κατά λάθος" και διέφυγαν της προσοχής των χειριστών και του προσωπικού εδάφους επί 36 ολόκληρες ώρες.
Από http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου