Select Menu

Slider

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

My Place

ΚΟΣΜΟΣ

ΕΥΡΩΠΗ

ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

» » » » » » Η Ελληνική κοσμοθέαση (I)
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση


Εδώ και 17 αιώνες οι κοσμοπολιτικές θρησκείες όχι μόνον σταμάτησαν την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητος που είχαν ξεκινήσει οι Ελληνες, αλλά οπισθοδρόμησαν τον κόσμο στον σκοτεινό Μεσαίωνα. Μετά το διάλειμμα της Αναγεννήσεως, εδώ και μισό αιώνα εκδηλώνεται μιά νέα οπισθοδρόμηση εξ αιτίας της σύγκρουσης του Ιουδαιο-Χριστιανισμού με τον Ισλαμισμό.
Αιτία της σύγκρουσης πέραν των οικονομικών αιτίων είναι και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και ο σφετερισμός των Βιβλικών εδαφών από τους Παλαιστινίους, καθώς και της πόλεως της Ιερουσαλήμ. Οι θρησκείες αυτές διαπλέκονται στενά με γεωπολιτικά και οικοκονομικά συμφέροντα για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, καθώς και με τα διάφορα Στρατιωτικο Βιομηχανικά Συμπλέγματα του κόσμου που προωθούν εξοπλισμούς, κρίσεις και πολέμους.
Ο Δογματικός Κόσμος Τα δογματικά εξουσιαστικά κέντρα των καιρών μας παράγουν:
α/ την διαίρεση (διαίρει και βασίλευε),
β/ την εξάπλωση του φόβου, του τρόμου και της βίας,
γ/ την εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου υπερκράτους που θα βασίζεται στην θεοκρατία, αυταρχισμό, δεσποτισμό αδικία, απανθρωπιά, οικολογική καταστροφή, μαζική αποβλάκωση, το ψεύδος(μέσω των ΜΜΕ), τον φανατισμό και την Παγκόσμια Δικτατορία.
Με την επικράτηση της «παγκοσμιοποιήσεως», ο κόσμος μας έχει εισέλθει στον δρόμο που οδηγεί στην σύγκρουση και καταστροφή. Το ευοίωνο είναι ότι παράλληλα αναπτύσσεται σαν αντίρροπη τάση η Δημοκρατία, η Ερευνα και η Επιστήμη Τεχνολογία. Είναι προφανές ότι σήμερον ζούμε σε εποχή συγχύσεως και πτώσεως των αξιών. Η αγριότητα αυξάνει όσο ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο πολιτισμένος. Που σημαίνει ότι ο λεγόμενος πολιτισμός είναι επιδερμικός, ένα απλό ένδυμα για να κρύβει τον αληθινό εαυτό μας, που παραμένει μέσα απ' τους αιώνες το ίδιο άγριος και πρωτόγονος. Η ανάπτυξη της Αλαζονείας και Πλεονεξίας αποτελεί το πρόβλημα του σύγχρονου προηγμένου κόσμου, ο οποίος βιώνει ένα όργιο υλιστικότητος, αντι-πνευματικότητος και αντιζωικότητος. Σήμερα παίζεται η τύχη του ανθρωπίνου είδους και όχι μόνον που ζει τον εκφυλισμό του παλαιού που παραπαίει. Αν δεν ελεγχθούν οι φανατικοί κύκλοι όλων αυτών των δυνάμεων που συχνά επηρεάζουν τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων -ακόμη και των ΗΠΑ- υπάρχει κίνδυνος εκρήξεως ακόμη και ενός Πυρηνικού Πολέμου με απρόβλεπτες για την ανθρωπότητα συνέπειες.
Ο Ελληνικός Κόσμος
Ομως υπάρχει και ένας αλλιώτικος κόσμος, ένας κόσμος δίκαιος, ενάρετος, αγαθός, πνευματικός και πλούσιος. Αυτόν τον κόσμο θα προσπαθήσω να προβάλλω σε πολύ αδρές γραμμές. Αυτός ο κόσμος μας οδηγεί στην αρχή του πολιτισμού, στο αρχέτυπο του ανθρώπινου είδους. Ολα τα άλλα και οι δήθεν προοδευτικοί «ισμοί» καταρρέουν ανεπιστρεπτί.
Ενα αχνό φως στο βάθος προαναγγέλλει την αναδυομένη Εποχή της Γνώσεως. Ο άνθρωπος έχει κατασκευάσει προηγμένα μέσα για να εισέλθει σ' ένα «απηγορευμένο» χώρο, στον χώρο της Δημιουργίας.
Αυτό όμως δεν θα γίνει με τις δογματικές θρησκείες, ούτε με τα θαύματα, αλλά μέσω της Επιστήμης και Τεχνολογίας που θα εργασθεί για το καλό του Ανθρώπου και της ισορροπίας του ανατραπέντος φυσικού οικοσυστήματος. Μέσα στο Εργαστήριο γεννιέται ο νέος κόσμος και μιά παγκόσμια επανάσταση συντελείται ακόμη και αυτήν την στιγμή. Ομως με ελλιπή αρετή, αλαζονεία και εγωισμό αν εισέλθουμε στον χώρο αυτό θα κεραυνοβοληθούμε - όπως ο Φαέθων από τον κεραυνό του Διός. Γιατί ο θεός Ζευς είναι ο έφορος του Φυσικού Νόμου και δεν αφήνει την Υβριν να κυριαρχήσει στον Κόσμο. Το Μέλλον λοιπόν του Κόσμου ανήκει στην αναβίωση του Ελληνικού Πνεύματος. Στην ανάδειξη του Απολλώνειου και του Διονυσιακού πνεύματος σε μιά αρμονική ισορροπία. Σ' αυτόν τον κόσμο πρέπει να στραφούμε για να βρούμε τον σωστό δρόμο του μέλλοντος.
Ο Ελληνικός Δρόμος είναι ο μόνος που χαράσσει πολιτισμό. Είναι γεγονός ότι η ταχεία εισβολή της Επιστήμης και Τεχνολογίας στο φυσικό γίγνεσθαι κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει κάνει μιά φοβερή ανατροπή, μιά θα λέγαμε αντεπανάσταση των πρωτόγονων σκοταδιστικών δυνάμεων που αδυνατούν να συμβαδίσουν με τον ορθολογισμό και με την ταχεία πρόοδο που επιβάλλει η Επιστήμη - Τεχνολογία. Φαίνεται ότι οι ιδέες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αρχίζουν να βρίσκουν τη φυσική τους έκφραση και επιβεβαίωση! Επίσης επιβεβαιώνεται η θέση τους για την ύπαρξη Συμπαντικής Συνειδήσεως μέρος της οποίας είναι η παγκόσμια και η ατομική μας συνείδηση.
Προβάλλει λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για την αναβίωση του Ελληνικού Πνεύματος. Γιατί μέσα από τις Κοσμικές Αρχές, όπως αυτές ορίσθησαν από τους Ελληνες δύναται να επιβιώσει η ανθρωπότητα. Αλλιώς οδηγούμεθα σε ένα παγκόσμιο όλεθρο. Οι 'Ελληνες ήταν οι πρώτοι (στην μέχρι τώρα γνωστή ιστορία) που μίλησαν φιλοσοφικά και επιστημονικά για την ζωή, το Σύμπαν, την Πρωταρχική Αιτία της δημιουργίας και τις θεϊκές ενεργειακές δυνάμεις που συντηρούν την Κοσμική Αρμονία. Οι οποιεσδήποτε εσκεμμένες προσπάθειες ανθελληνικών κέντρων στο διεθνές
παρασκήνιο και των θρησκόληπτων σκοταδιστών ενός φοβερού και εκδικητικού "θεού", να παρουσιάσουν τους αρχαίους 'Ελληνες (και όχι μόνο) ως οπισθοδρομικούς, παγανιστές, ειδωλολάτρες, αντίκεινται στην ιστορική αλήθεια, η οποία τους διαψεύδει οικτρά.
Ο Ρόλος του Ιερατείου στην Αρχαία Ελλάδα
Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε οργανωμένο ιερατείο, ούτε ιεραρχικά δομημένη Εκκλησία (με τα σημερινά πρότυπα) πλην της Εκκλησίας του Δήμου. Ούτε Αρχεπισκοπές και Πατριαρχεία (με αμύθητα πλούτη και τεράστιες περιουσίες και κοσμική δύναμη), ούτε σκοταδιστές μουλάδες και ρατσιστές και εκδικητικοί ραββίνοι, αλλά τοπικοί λατρευτικοί χώροι και ναοί, με ένα φιλελεύθερο πνεύμα επιλογής των θρησκευτικών πεποιθήσεων και πρακτικών. Οι 'Ελληνες δεν δεν έκαναν θρησκευτικό πόλεμο, ούτε προσκυνούσαν αγάλματα, ούτε προσεύχονταν γονυκλινείς ή μπρουμηδόν εντός των ναών. Κοντολογίς οι Ελληνες ποτέ δεν έγιναν «Βελάζον Ποίμνιον», όπως είναι σήμερον αρκετοί λαοί και δυστυχώς και ο δικός μας. Αρχικά οι Ελληνες δεν είχον ιερείς, αλλά εθυσίαζον οι επισημότεροι, ή οι αρχηγοί των πόλεων, οικειών και στρατευμάτων. Εκτοτε έμεινεν η συνήθεια και όταν απέκτησαν ιερείς να θυσιάζουν οι πρώτοι. Οι ιερείς τους ήσαν διωρισμένοι μόνον για τις ιεροπραξίες. Δεν είχαν δηλαδή και άλλα πολιτικά και κοινωνικά καθήκοντα, όπως το σημερινό οργανωμένο ιερατείον το οποίον επεμβαίνει στην ρύθμιση της ζωής των πιστών και στην συμμετοχή στην διοίκηση της πολιτείας. Οταν το ιερατείον συγκυβερνά, τότε παύει να λειτουργεί η πολιτική και η λογική και υπερισχύει ο δογματισμός και παραλογισμός, όπως συμβαίνει σήμερον. Εχουμε πολλά παραδείγματα ηγετών που ομιλούν με το Θεό, Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, Κομματα του Θεού κ. α. Η Πατρώα Θρησκεία δεν ήτο ειδωλολατρική, αλλά ιδεοκρατική.
[Οι αρχαίοι Ελληνες ιερείς- ελάχιστοι τον αριθμόν - ήσαν αρτιμελείς, ανεπίληπτου ήθους, θεωρητικοί και σεβάσμιοι κατά την εξωτερική εμφάνιση για να εμπνεόυν το σέβας στους ανθρώπους. Επρεπε ακόμη να είναι εγκρατείς, σώφρονες, να διάγουν βίον καθαρόν και άμεμπτον. Δεν έβλαπτεν αυτοί να είναι πανδρεμένοι και αν είχον σύζυγο συνιεράτευε και αυτή σαν ιέρεια στο ναό. Οι ιερείς εγίνοντο:
α/ είτε διά κληρώεως και τότε ελέγοντο κληρωτοί,
β/ είτε κατ' εκλογήν, δηλαδή αιρετοί, γ/ είτε εκγένους, κληρονομικοί.
Γνωρίζομεν μόνον πέντε γένη κληρονομικών ιερέων στην Αθήνα. Αυτά ήσαν οι Ευμολπίδαι, οι Κήρυκες, οι Ετεοβουτάδαι, οι Ευπατρίδαι και οι Θαυλωνίδαι. Ο ρόλος τους ήτο καθαρά πνευματικός, aυτοί δε πραγματοποιούσαν μόνον τις ιερουργίες και θυσίες και δεν ανεμιγνύοντο στα πολιτικά ζητήματα ως και στα θέματα
διοικήσεως της πόλεως και της ζωής των πολιτών]
Θα μου πείτε βέβαια για τον ρόλο των Μαντείων. Ναι, αυτά ήσαν κέντρα παραγωγής σκέψεως, ότι σήμερον καλούμε (Think Tank). Ναι είχαν και δούλους. Ομως αυτοί αντικαταστούσαν τις σημερινές μηχανές ή και τους οικονομικούς
μετανάστες. Το μόνο που εστερούντο οι δούλοι ήσαν τα πολιτικά δικαιώματα. Και ας μην ξεχνούμε ότι την εποχή εκείνη οι άλλοι λαοί ήσαν είτε όλοι σχεδόν δούλοι, είτε ζούσαν στις σπηλιές και στα δάση σε ημιαγρία κατάσταση. Τότε θεσπίσθηκε ο Νόμος της Σεισάχθειας, ο πρώτος νόμος κατά της δουλείας, γραμμένος στο Ιερό του Απόλλωνος στους Δελφούς. Δυστυχώς, μερικοί εθελοτυφλούντες εμφανώς προκατειλημμένοι ή αμαθείς, επιχειρούν να αμαυρώσουν τον Ελληνισμό και όποιον δεν συντάσσεται με τις δογματικές και κοσμοπολιτικές πεποιθήσεις τους. Το τραγικώτερο δε είναι ότι εκτοξεύουν δογματικό λόγο και μισαλλοδοξία χωρίς να έχουν καν μελετήσει ενδελεχώς ούτε τα Ελληνικά Γράμματα, ούτε τα υποτιθέμενα "ιερά" βιβλία και κείμενα της θρησκείας τους, επί των οποίων στηρίζουν την ανυπόστατη επιχειρηματολογία τους κατά των Ελλήνων. Γιατί αν τα είχαν μελετήσει ασφαλώς προ πολλού θα τα είχαν αποκηρύξει σαν ψυχοφθόρα, σκοταδιστικά, ρατσιστικά και εγκληματικά και θα είχαν συνταχθεί με το ζήδωρον Ελληνικό Πνεύμα.
Το Γνώθι σ΄ αυτόν
Βασική προϋπόθεση είναι να προσδιορισθεί εννοιολογικά το τι εστί "Θεός". Τον θεό ο κάθε λαός τον φτιάχνει μόνος του και στα μέτρα του. Πόσο εύκολο είναι όμως και με ποιά κριτήρια μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Μόνο οι 'Ελληνες είχαν δώσει πρώτοι την απάντηση: Με το «ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ»! Δηλαδή μόνο με την αυτογνωσία και την εντρύφηση στον εσωτερικό κόσμο του πνεύματος και της ψυχής είναι δυνατή η φώτιση και η έστω εν μέρει αντίληψη της αντικειμενικής αλήθειας. Αλλά και όταν ακόμη ένα άτομο συλλάβει νοητικά την αληθινή γνώση, πως μπορεί να την μεταδώσει σε άλλους που δεν βρίσκονται στο ίδιο εξελικτικό επίπεδο; Δια "πυρός και σιδήρου" και με το "πίστευε και μη ερεύνα", πρακτικές των δογματικών κοσμοπολιτικών θρησκειών που τις έκαναν πράξη εδώ και 2 χιλιετίες; Ασφαλώς 'Οχι. Οι αρχαίοι 'Ελληνες ποτέ δεν επέβαλαν σε άλλους, τα πιστεύω τους. Ούτε έφτιαξαν τον μύθο του «Εκλεκτού Λαού» του Θεού τους. Οι Ελληνες πιστεύουν στην Ανεξιθρησκεία και στον Ανθρωπισμό. Προέβαλλαν και επαινούσαν την μάθηση, την έρευνα, την αναζήτηση, την φιλοσοφική επισκόπηση και την διαλογική συζήτηση μεταξύ ακόμη και των άκρως αντιφρονούντων. Ο Μέγας Αλέξανδρος σεβάστηκε όλες τις θρησκείες και τις λατρευτικές πρακτικές των λαών της Ανατολής που κατέκτησε. Οι Αθηναίοι είχον φτιάξει ναό στον Κεραμεικό «τω Αγνώστω Θεώ». Προσφάτως η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως τον ναό της Ισιδος, μιάς Αιγυπτιακής θεότητος στην Ν. Μάκρη Αττικής. [Αυτή βέβαια δεν είναι ξένη στους Ελληνες, διότι πρόκειται περί της θεάς Δήμητρος]
K. Χ. Κωνσταντινίδης
Πηγή

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

8 σχόλια

 1. Για τον κ. Κωνσταντινίδη μου φαίνεται ότι το τεράστιο ας πούμε πολιτιστικό επίτευγμα της ανέγερσης του λαμπρότερου ναού της υφηλίου που έχτισαν οι βυζαντινοί πρόγονοί μας είναι ενοχλητικός οπισθοδρομισμός!!!!!

  Ξέρω φίλε μου ότι και μονο η κατασκευαστική μορφή του ιστολογίου σου δείχνει ότι εστερνίζεσαι τα ίδια ελληνικά πιστεύω με μένα. Συνυπάρχει ο Σταυρός και η Αγια Σοφιά με τους δοξασμένους αρχαίους μας προγόνους θα ήταν όμως σωστό να βάλεις έστω ένα σχόλιο για να μπουν ορισμένα πράγματα στην θέση τους.
  Τα περί Ιουδαιοχριστιανισμού προσβάλλουν όλους τους Ελληνες και τους χιλιάδες μάρτυρες της Ορθοδοξίας μας που μαρτύρησαν, με την βοήθεια των Εβραίων, για δύο λόγους. Επειδή ήταν Χριστιανοί και επειδή ήταν Ελληνες......

  Γνωρίζω ότι ανάμεσα στους υπερασπιστές της πατρώας θρησκείας υπάρχουν και πλανημενοι πατριώτες αλλά να ξέρουν οι αναγνωστες ότι η κίνηση που υπάρχει τελευταια στην χώρα μας από τους νεοπαγανιστές βρίσκει πανευτυχές το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κι αυτο λέει πάρα πολλά.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε συγχαίρω φίλε μου για την αναρτηση αυτή γιατί δείχνει την φιλεύθερη ματιά σου σε κάθε τι ελληνικό.
  Εβαλες μια ανάρτηση που σχεδόν "βρίζει" την Ορθοδοξία μας, και κατηγορεί για σκοταδισμό μια από τις σπουδαιότερες πολιτιστικά, εθνικά και ιστορικά περιόδους. Την Βυζαντινή μας Αυτοκρατορία.

  Εμείς οι πατριώτες Ελληνες μάθαμε από τους παπούδες μας και τους πατεράδες μας να αγαπούμε την πατρίδα μας, την ιστορία της αρχαία, βυζαντινή και νεότερη. Μαθαμε να είμαστε περήφανοι για τους αρχαίους προγόνους μας, για τα επιτεύγματά τους, για τον άφθαστο πολιτισμό τους για τον ανθρωπισμό τους, την ύψιστη αξία της τιμής που είχαν μέσα τους και τον ηρωϊσμό τους. Μάθαμε να αγαπούμε την Ορθοδοξία μας, τους Αγίους μας, την Αυτοκρατορία μας και να θεωρούμε ότι η ελληνική επανάσταση δεν τελείωσε ακόμα αλλά συνεχίζεται με διαλείματα κατά του προαιώνιου εχθρου του Γένους μας του τουρκομογγόλου. Μέχρι να πάρουμε πάλι την Βασιλεύουσα μας Πόλη. Η επανάσταση του 1821 θα ολοκληρωθεί όταν ελευθερωθεί η Πόλη μας, η πρωτεύουσά μας η Αγια Σοφιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το άρθρο είναι εύστοχο και περιεκτικό. Στο ραγιαδορωμέικο ελλαδιστάν το να μιλήσεις για τον Ελληνικό Τρόπο, είναι σαν να σπέρνεις σίτο σε μπετόν αρμέ... Αν βρεθεί καμία μικρή ρωγμή ίσως και να βλαστήσει κάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1ον:ποτέ δεν υπήρξε "βυζαντινό έθνος"για να υπάρχουν και απόγονοι αυτού.
  2ον:το βυζάντιο ήταν ένα συνονθύλευμα εθνοτήτων με διαφορετικές μητρικές γλώσσες δεδομένου ότι η εν λόγω αυτοκρατορία δεν ήταν τίποτα άλλο από το ανατολικό τμήμα της Ρωμαικης αυτοκρατορίας και άρα κληρονόμος αυτής.Αυτό σημαίνει ότι εφ' όσον η βασική γλώσσα επικοινωνίας στο ανατολικό τμήμα της ήταν τα ελληνικά,αυτά συνέχισαν να είναι και στα "βυζαντινά" χρόνια.Παρόλα αυτά έως τον 6ο αι η επίσημη γλώσσα ήταν η ρωμαική.Επίσης δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι το ελληνόφωνο κομμάτι της αυτοκρατορίας υπερτερούσε έναντι άλλων(πχ σύριων)
  3ον Κανένας βυζαντινός αυτοκράτορας δεν ήταν ελληνικής καταγωγής και οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ελληνικά(σίγουρα βαθύς γνώστης της ελληνικής παιδείας ήταν ο Ιουλιανός-που όλοι γνωρίζουμε την "ρετσινιά" που πήγαν να του κολλήσουν οι "άγιοι" πατέρες.
  4ον Ο ελλαδικός χώρος δεν αποτελούσε παρά μια παραμελημένη επαρχία του βυζαντίου αφού δεν ήταν χώρος σημαντικής γεωργικής παραγωγής.
  5ον Ο χριστιανισμός επεβλήθηκε στους Έλληνες με την βία.ο ιουστινιανός(που η "καλή " μας ορθόδοξη εκκλησία τον έχει για μέγα)έκλεισε οριστικά τις φιλοσοφικές σχολές στην Ελλάδα(που αυτό σήμανε και την οριστική πνευματική της παρακμή,κυνήγησε και δήμευσε τις περιουσίες των σοφιστών που δίδασκαν σε αυτές(και δεν είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό),έκαιγε τα συγγράμματά τους (ενώ η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και για τον πληθυσμό που αρνιόταν να βαπτισθεί)...
  6ον Η χριστιανική θρησκεία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.Έχει ως βάση της την Εβραική θρησκεία(γι' αυτό τη Παλαιά Διαθήκη γίνεται δεκτή ως ιερό βιβλίο και όχι ως μυθολογία),ο φερόμενος ως ιδρυτής της(Ιησούς)δεν ήταν έλληνας και δεν γνώριζε ελληνικά(και ιστορικά δεν μπορεί να αποφανθεί κανένας ιστορικός ή αρχαιολόγος ότι υπήρξε πραγματικά,δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σύγχρονές του πηγές.)
  7ον Το υψηλό πνευματικό επίπεδο των Αθηναίων την εποχή που ο Παύλος πήγε να τους προσηλυτίσει φάνηκε από το γεγονός ότι δεν τον προπηλάκισαν(όπως συνήθιζαν και συνηθίζουν να κάνουν έως σήμερα όχι μόνο οι απλοί χριστιανοί αλλά και οι επίσημοι φορείς του χριστιανισμού)αλλά απλά αποχώρησαν θεωρώντας ότι αυτά που ακούν δεν είναι πρωτόγνωρα γι' αυτούς...
  8ον Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές πώς η Ορθοδοξία δεν είναι "μας"όπως διαστρεβλώνοντας κάθε είδους ιστορική αλήθεια προσπαθεί η εκκλησία να μας πείσει...Η ορθοδοξία μας επεβλήθη και μας επιβάλλεται με τον πιο ύπουλο τρόπο:τον ψυχολογικό εκβιασμό και την σύνδεσή της με την πολιτεία και τους διάφορους θεσμούς αυτής(βλέπε πχ το ρεζίλι με τις ταυτότητες κλπ)και την απαγόρευση της επιλογής(βαπτίσεις νηπίων)
  9ον Οι τουρκομογγόλοι δεν είναι προαιώνιοι εχθροι του γένους μας διότι ενεφανίσθησαν το 1071 στα ανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας και σίγουρα δεν είχαν προσωπικά με τον ελληνικό πληθυσμό αυτής(ειπαμε ότι η β αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική)αλλά όπως κάθε λαός εκμεταλλεύτηκε τη παρακμή της(και ας ψάξει να δει το μερίδιο ευθύνης της εκκλησίας σε αυτήν) και εισέβαλε σταδιακά έως το 1453 που κατέκτησαν και την πρωτεύουσα.Μάλιστα οι αγρότες των ανατολικών συνόρων ταλαιπωρημένοι από τα πλιατσικολογήματα διαφόρων εισβολέων είδαν την τουρκική κατάκτηση ως επιβολή ισορροπίας και τάξης.
  10ον Τα πρώτα 150 χρόνια της τουρκικής κατάκτησης(από το 1453)που ήταν και τα έτη της ακμής της οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν ήταν "σκοτεινά"για κανέναν υπήκοο.Όταν άρχισαν τα πρώτα σημάδια παρακμής άρχισαν και τα προβλήματα(που λίγο πολύ γνωρίζουμε).Διότι κανένα κράτος-αυτοκρατορία στην ακμή δεν ταλαιπωρεί τους πολίτες-υπηκόους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πως φαινεται οτι μερικοι φιλοι μας ειναι "μελετημενοι"....

  Το Βυζαντιο δεν ηταν ελληνικη αυτοκρατορία απλα οι συγχρονοί του οι δυτικοι το αποκαλουσαν "Imperium Graecorum"... δηλαδη αυτοκρατορία των Γραικών...

  Σιγουρα ο ανωνυμος φίλος είναι πολυ πιο σπουδαγμενος από τον Βυζαντινολόγο Σερ Στηβεν Ρανσιμαν και την κορυφαια Βυζαντινολόγο Ελένη Γλυκατζη Αρβελερ.... που "κακως" υποστηριζουν οτι η Αυτοκρατορία στηριζόταν σε δυο συννυφασμενες ιδεολογιες την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό...

  Και ο Χριστιανισμός επεβλήθει από τους χιλιαδες χριστιανούς που εισαβαλαν στην Ελλάδα και με την βια εκχριστιανισαν τους Ελληνες!!!!!!!

  Αλλα επειδη οι αρχαιολογοι και οι ιστορικοι δεν μπορουν να βρουν τα ιχνη των χριστιανικων ορδων που εισεβαλαν στην Ελλαδα μπορουμε να θεωρησουμε οτι έπεσαν με το .... αλεξιπτωτο!!!!!

  Ας πουμε και μερικα ακομα για αντιλογο στα "ιστορικα" επιχειρηματα του φιλου μας...

  Βυζαντινο εθνος δεν υπηρξε ποτε γιατι το εθνος ηταν ελληνικο...
  Η αυτοκρατορια στο μεγιστο της ακμης της αριθμουσε 32 εκατομμ. κατοικους σε Βαλκανικη και Μ. Ασια με 26 εκατομ κατοικους Ελληνες!!!!

  Ο Ιουστινιανός που "κυνηγησε" τους Ελληνες.... ηταν ο πρωτος αυτοκρατορας που εγραψε νομους (τις "Νεαρες")στα ελληνικά (μεχρι τοτε επισημη γλωσσα του κρατους ηταν ακομα τα λατινικα-απο τους Ρωμαιους- και σε αυτα γραφονταν οι νομοι)... Ο Ιουστινιανος δικαιολογησε την πραξη του λεγοντας οτι εγραψε στα ελληνικα γιατι μονο αυτα καταλαβαιναν οι υπηκοοί του!!!!!

  Το λυπηρο ειναι οτι κατι τετοιες ανιστορητες και στα ορια της προδοσίας αποψεις προσπαθουν με νυχια και με δοντια να μας πεισουν για την ανοησία των οπλαρχηγων του 1821 Κολοκοτρωνη,Καραισκακη, Διακου, Μακρυγιαννη, Παπαφλέσσα κλπ που σε καθε ευκαιρια τονιζαν οτι ο αγωνας εγινε "Για του Χριστου την Πιστη την Αγία και της Πατριδος την Ελευθερια".....

  Τι να κανουμε το εχει το ριζικο μας... εμας των Ελληνων.
  Καποιοι απο εμας να βριζουμε αυτους που μας ελευθερωσαν...

  Τους λένε Εφιαλτες...

  Παντως συμφωνω σε ενα απο τα 10 σημεια....
  ΣΤΟ 7....
  Πραγματικα οι Ελληνες και ειδικα οι Αθηναιοι είχαν πολυ υψηλη πνευματικοτητα για αυτο κι ο Θεός επέλεξε να άρει την ευλογια απο τους Εβραίους (που δεν την αξιζαν ως τρομερα άπιστο εθνος) και να την δωσει σε εμας με πλήθος Αγίων και Μαρτυρων....

  Περιπιμπτωντως δεν ειδα καμια αναφορα στα 11 εκατομμυρια μαρτυρων του Χριστιανισμου...
  ή μηπως δεν υπηρξαν κι αυτα....

  Το λεω γιατι σε αυτο συμφωνουν ακομα και οι πλεον άθεοι ιστορικοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παρακαλώ θα ήθελα το θέμα σας ''Η Ελληνική κοσμοθέαση (I)'' να το ανεβάσω στο ιστολόγιό μου
  oraiokastromekatiallo.blogspot.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σε καποιο σημειο γραφετε οτι υπαρχει ενας κοσμος ο ελληνικος κοσμος με αρετη ηθικες αξιες και δικαιωσυνη για ποια δικαιωσυνη-αρετη γραφετε; Μηπως οι αρχαιοι ελληνες προγονοι μας δρν ηταν αυτοι που φυλακισαν τους Σοφους μας εμεις (αρχαιοι ελληνες) δεν δωσαμε το κονιο και ποτε ο ελληνικος λαος ηταν ενωμενος. Φεραμε τον πολιτισμο τις επιστημες την δημοκρατια για τους αλλους. Και οχι μονο δεν ασπαστηκαμε τους κορυφαιους αυτους προγονους μας αλλα τους χαντακωσαμε κιολας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό που αναφέρεται στην αρχη φίλε σου δίνει την απάντηση << Εδώ και 17 αιώνες οι κοσμοπολιτικές θρησκείες όχι μόνον σταμάτησαν την πολιτιστική πορεία της ανθρωπότητος που είχαν ξεκινήσει οι Ελληνες, αλλά οπισθοδρόμησαν τον κόσμο στον σκοτεινό Μεσαίωνα.>>

   Διαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου