Υποναύαρχος ε.α Στ. Φενέκος: «Ανησυχώ για τα νησιά μας , η Τουρκία πατάει στη Διακήρυξη των Αθηνών και προκαλεί» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Υποναύαρχος ε.α Στ. Φενέκος: «Ανησυχώ για τα νησιά μας , η Τουρκία πατάει στη Διακήρυξη των Αθηνών και προκαλεί» (Video)

  «Λάθος να προχωράμε σε διάλογο σε αυτή τη φάση σε επίπεδο Ερντογάν- Μητσοτάκη» «Η Τουρκία ως διάλογο εκλαμβάνει μόνο τις υποχωρήσεις κ...

 


«Λάθος να προχωράμε σε διάλογο σε αυτή τη φάση σε επίπεδο Ερντογάν- Μητσοτάκη»


«Η Τουρκία ως διάλογο εκλαμβάνει μόνο τις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις μας σε απαιτήσεις της.»

 

Ο Στέλιος Φενέκος, υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., γεωστρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής της Κίνησης "Κοινωνία Αξιών" εξηγεί γιατί η ανησυχία για την αμυντική ικανότητα των νησιών μας διακλαδικά, προκαλεί ανησυχία με την χωρίς στρατηγική πορεία σε θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Ο ίδιος τονίζει , πως ακόμη και οι πρόσφατες αμφισβητήσεις στο πυρήνα της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο με τα θαλάσσια πάρκα, από την Τουρκία, πατάνε από την πλευρά τους, είτε την Ερντογανική, είτε την αντιπολίτευση που πλειοδοτεί σε προκλήσεις, στην Διακήρυξη των Αθηνών. Την ώρα που εμείς με την σιωπή ή τον κατευνασμό νομίζουμε ότι εξημερώνουμε την αναθεωρητική Τουρκία, αυτή μεταφράζει την Διακήρυξη των Αθηνών ως δέσμευση μας πως δεν θα κάνουμε τίποτα ακόμη και στο σκληρό πυρήνα της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο, χωρίς την έγκριση της, γιατί θα το εκλαμβάνει ως μονομερή ενέργεια.

Ταυτόχρονα ο κ. Φενέκος θεωρεί λάθος να προχωράμε σε διάλογο σε αυτή τη φάση σε επίπεδο Ερντογάν- Μητσοτάκη, θα έπρεπε να είναι σε χαμηλότερο πεδίο, γιατί η Τουρκία ως διάλογο εκλαμβάνει μόνο τις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις μας σε απαιτήσεις της. Μάλιστα για τα ΜΟΕ σημειώνει με έμφαση, ότι με εξαίρεση ίσως τα θέματα διάσωσης κι αυτά οριοθετημένα, επί της ουσίας πρόκειται για βήματα εκχώρησης της επιτήρησης στο Αιγαίο, που κάποτε ήταν αμιγώς Ελληνική υπόθεση.
 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου