Λύση «win-win» θέλει ο Ερντογάν για την ΑΟΖ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Λύση «win-win» θέλει ο Ερντογάν για την ΑΟΖ

Με αφορμή την υπογραφή 25 συμφωνιών, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα είναι μία καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ...


Με αφορμή την υπογραφή 25 συμφωνιών, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα είναι μία καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και είναι στο χέρι των δύο πλευρών να τις αυξήσουμε»

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» δήλωσε οΑντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Με αφορμή την υπογραφή 25 συμφωνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι στο χέρι των δύο πλευρών να αυξηθούν οι καλές μέρες. «Βάζουμε την ανάπτυξη στην υπηρεσία της ειρήνης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η σχέση μας ασφαλώς δεν είναι ευθύγραμμη, έχουμε περάσει από μεγάλες κρίσεις και εντάσεις, δεν πρέπει να αγνοούμε την ιστορία μας» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ωστόσο ότι στο εξής στην ιστορία μπορούν να ανοίξουν κεφάλαια ειρήνης και προόδου.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Αθήνας σε αυτήν, υποστηρίζοντας ότι η ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι καλύτερος γείτονας για την Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα δώσει νέα πορεία στην ευρωπαϊκή πορεία.

Σχετικά με την ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για αυτό το ζήτημα είναι σαφής, προσθέτοντας όμως ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αναλυτικά αυτή η συζήτηση.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπογραφή των 25 συμφωνιών.

Παράλληλα, ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ενώ για το θεμα της ΑΟΖ ζήτησε λύση «win-win», η οποία θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου