«Να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Γιάννης Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την ευρωζώνη» δήλωσε ο Γιάννης Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις δηλώσεις του οικονομολόγου και υπεύθυνου Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, που διαφώνησε με την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσ...


Μετά τις δηλώσεις του οικονομολόγου και υπεύθυνου Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη, που διαφώνησε με την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η λύση εθνικού νομίσματος είναι η καλύτερη όχι μόνο για τη Μεγαλόνησο, αλλά και για την Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 ο Γιάννης Τόλιος, επίσης οικονομολόγος, δήλωσε: «Το χειρότερο για μια χώρα είναι μια μη ελεγχόμενη, άτακτη κατάρρευση της ευρωζώνης ή άτακτες αποδεσμεύσεις και με αυτή την έννοια το ΑΚΕΛ βάζει μια διάσταση, η οποία έχει μια σοφία: συντεταγμένη αποδέσμευση από την ευρωζώνη. Εγώ θα υιοθετούσα αυτή τη διάσταση. Εμείς σαν χώρα να ζητήσουμε συντεταγμένη αποδέσμευση από την ευρωζώνη» είπε ο Γιάννης Τόλιος.

Και προσέθεσε: «Για εμένα δεν αρκεί να περάσω μόνο στο εθνικό νόμισμα , αυτό είναι η μια πλευρά. Και μάλιστα δεν είναι η κυρία πλευρά. Η κύρια πλευρά είναι η αριστερή πολιτική και μια αριστερή κυβέρνηση, η οποία μεταξύ των άλλων θα επαναφέρει τον έλεγχο –σε τελευταία ανάλυση, του ελληνικού λαού μιας κυβέρνησης η οποία θα εκφράζει τα συμφέροντά του- των μοχλών οικονομικής ρύθμισης. Θα πάρουμε απόφαση, ή θα γίνουμε και έχουμε γίνει ένα προτεκτοράτο, που θα πάει αυτή η ιστορία; Μας λένε, αν θα φύγουμε θα έρθει η κόλαση, μα η κόλαση είναι τώρα».

Σε μια ακόμη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν δύο αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Γιάννης Τόλιος είπε ότι η συντεταγμένη έξοδος «είναι η καλύτερη περίπτωση».

Ο ίδιος τόνισε: «Να ζητήσουμε επισήμως συντεταγμένη αποδέσμευση από την ευρωζώνη. Εγώ όμως σαν αριστερός, θέλω μια αριστερή κυβέρνηση να το κάνει αυτό, για να μπορούμε από εκεί και ύστερα να διαχειριστούμε τα κομμάτια και τα θρύψαλα που έχουν δημιουργήσει όλο το αστικό κατεστημένο και τα κόμματα, ότι σαβούρα και κακοδιαχείριση έχει γίνει. Μόνο ο Τσοχατζόπουλος να καθίσει στο σκαμνί; Πρέπει να καθίσουν δεκάδες- εκατοντάδες, που έχουν φέρει την χώρα σε αυτό το χάλι. Συντεταγμένη αποχώρηση βεβαίως θα ήταν μια ρεαλιστική βάση για να συζητήσουμε».

Από «NEA»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου