Ο Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Α. Νταβούτογλου στην Αθήνα;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας από την Νέα Υόρκη, μέσα στον άμεσο προγραμματισμό του είναι και η επίσκεψή ...


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του νέου υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας από την Νέα Υόρκη, μέσα στον άμεσο προγραμματισμό του είναι και η επίσκεψή του στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε κατά την συνάντηση που είχε ο Τούρκος υπουργός, την Δευτέρα στην Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Μπαν Γκι-μουν. Ο Α. Νταβούτογλου σημείωσε δε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ... καλές ενώ για το θέμα της Κύπρου υπογράμμισε πως η Άγκυρα στηρίζει την διαπραγματευτική διαδικασία.
Αναφορικά με την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Α. Νταβούτογλου ανέφερε πως «Διάβασα τη δήλωση της υπουργού Μπακογιάννη, είμαστε στενοί φίλοι. Θέλουμε να σχεδιάσουμε (την επίσκεψη) και θα είμαι εκεί σύντομα».
Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού και για το αν έχει υπάρξει πρόοδος τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος υπουργός ανέφερε την πάγια τουρκική θέση. Είπε δηλαδή πως «πριν πέντε χρόνια ήμασταν περισσότερο αισιόδοξοι γιατί το 2004 υπήρχε ένα σχέδιο (Σχέδιο Ανάν), το οποίο αποτελούσε μια καλά διατυπωμένη συνολική διευθέτηση, συμφωνημένη από τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Δυστυχώς» συνέχισε «η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε αυτό το σχέδιο κι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην τουρκοκυπριακή (πλευρά), τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν υλοποιήθηκαν». Βέβαια, κατά την γνώμη του, η Τουρκία «εξαιτίας των καλών μας προθέσεων και το γεγονός ότι δίνουμε έμφαση στην ειρήνη, όχι μόνο στο νησί, αλλά σ' ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζουμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις νέες διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών με τον πρόεδρο Ταλάτ και τον Χριστόφια και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επιτυχία σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις. Θα δώσουμε την πλήρη μας υποστήριξη και στο τέλος των διαπραγματεύσεων ελπίζουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί πραγματικά μία συνολική διευθέτηση στο νησί, η οποία θα αποτελέσει καλό νέο για όλους εμάς».
Κατά τα άλλα, η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ επικεντρώθηκε και στον υπόλοιπο ... νεο-Οθωμανικό χώρο αφού όπως αναφέρθηκε οι δύο άντρες συζήτησαν «γενικά για την Κύπρο, το Ιράκ, τη Μέση Ανατολική, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, καθώς και για τη Συμμαχία των Πολιτισμών».
Από Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου