Δεκάδες πλέον οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, και έπεται συνέχεια … - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Δεκάδες πλέον οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, και έπεται συνέχεια …

Σε μία επίδειξη προκλητικότητας και επικίνδυνης συμπεριφοράς η οποία έχει φτάσει τα όρια της ανοιχτής πρόσκλησης-πρόκλησης προς τη δημιουργί...


Σε μία επίδειξη προκλητικότητας και επικίνδυνης συμπεριφοράς η οποία έχει φτάσει τα όρια της ανοιχτής πρόσκλησης-πρόκλησης προς τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου έχει φτάσει η Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες στους ουρανούς του Αιγαίου. Μία απλή παράθεση των αριθμών υποδηλώνει την ποσοτική και ποιοτική «αναβάθμιση» της προκλητικής συμπεριφοράς η οποία, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να φύγει από τον έλεγχο ειδικά εάν κάποιο «λάθος» συμβεί κατά την διάρκεια των δεκάδων, πλέον, αποστολών αναχαίτισης τις οποίες αναλαμβάνουν, με απόλυτη επιτυχία, οι χειριστές των μαχητικών της Πολεμικής Αεοπορίας.
Υπενθυμίζεται πως μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρεσς, ας σημειωθεί πως τις τελευταίες αυτές μέρες ο Έλληνας υπουργός Άμυνας βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), η συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο ως εριστική.
Πιο συγκεκριμένα, στις 28/04 είχαμε υπέρπτηση ελληνικού κατοικημένου νησιού, ακριβώς μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Μεϊμαράκη από την Ουάσιγκτον αναφορικά με την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς.
Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση, στις 11:17 της μέρας εκείνης, άνωθεν του Φαρμακονησίου σε ύψος 1500 ποδών. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν την υπέρπτηση είχαν γίνει γνωστές οι δηλώσεις από την Ουάσιγκτον του υπουργού Άμυνας Ε. Μεϊμαράκη αναφορικά με την συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), Ρ. Γκέιτς. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν «Έγινε συζήτηση για τις παραβιάσεις και υπερπτήσεις των Τουρκικών μαχητικών στο Αιγάιο» ο Ε. Μεϊμαράκης είπε πως: «Ενημέρωσα αναλυτικά τον κ. Gates, όπως και τους επιτελείς του και νομίζω ότι οι απόψεις μας έγιναν κατανοητές».
Συνολικά εκείνη την ημέρα, εκτός της υπέρπτησης, δυο σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 αεροσκάφη, προέβησαν σε δυο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και σε 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Από τα έξι αεροσκάφη τα οκτώ έφεραν οπλισμό, ενώ κατά την διάρκεια της διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισής τους από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, σημειώθηκαν τρεις εμπλοκές. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στο κεντρικό Αιγαίο. Όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια τακτική.
Στις 29/04, δηλαδή εχθές, η Άγκυρα συνέχισε το ίδιο «τροπάρι» καθώς σημειώθηκε σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων. Πιο συγκεκριμένα, 14 μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας, χωρισμένα σε δύο σχηματισμούς καθώς και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο, προέβησαν σε 4 παραβάσεις των κανόνων ενάεριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Από τα 15 αεροσκάφη τα 6 έφεραν οπλισμό ενώ κατά την διάρκεια της προβλεπόμενης διαδικασίας αναγνώρισης και αναχαίτισης από μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, έλαβαν χώρα 2 εμπλοκές. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όλα τα ίχνη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια τακτική.
Σήμερα δε, 30/04, έως την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, έχουν αναφερθεί 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου.
Τα ... συγκεντρωτικά αποτελέσματα, για τις τελευταίες τρεις ημέρες, χωρίς να έχει «τελειώσει» η σημερινή ημέρα, είναι εντυπωσιακότατα. Συνολικά είχαμε μία υπέρπτηση ελληνικού κατοικημένου εδάφους, μία από τις δεκάδες πλέον οι οποίες έχουν σημειωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, 30 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και 5 εμπλοκές!
Χρειάζεται κάποια περαιτέρω ανάλυση για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο; Το μόνο σίγουρο είναι πως εν αντιθέση με το ... μπάσκετ (για να είμαστε και στο ... κλίμα των ημερών), η στατιστική των ... παραβιάσεων είναι ο «επιστημονικός τρόπος να λες την αλήθεια» ...
Από Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου