Διχασμένη η Γαλλία για το νομοσχέδιο που προβλέπει μαθήματα στα αγγλικά...ενώ εμείς θα τα κάναμε επίσημη γλώσσα - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Διχασμένη η Γαλλία για το νομοσχέδιο που προβλέπει μαθήματα στα αγγλικά...ενώ εμείς θα τα κάναμε επίσημη γλώσσα

Θυμάστε την πρόταση της πρώην βουλευτού και Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου για να γίνουν τα αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος..! Δι...

Θυμάστε την πρόταση της πρώην βουλευτού και Υπουργού κ. Διαμαντοπούλου για να γίνουν τα αγγλικά δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος..! Διαβάστε τώρα και ποια είναι η αντιμετώπιση των Γάλλων στο ενδεχόμενο απλά να γίνονται μαθήματα εκτός από την γαλλική και στην αγγλική γλώσσα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι έτσι η Γαλλία κινδυνεύει να απολέσει την πολιτιστική της ταυτότητα.

Διχάζει τη Γαλλία, νομοσχέδιο που προβλέπει τη διδασκαλία μαθημάτων και στην αγγλική γλώσσα. Ο διάλογος επί του νομοσχεδίου συνεχίζεται στην Εθνοσυνέλευση, όμως οι αντιδράσεις στην πρωτοβουλία της υπουργού Ανώτατης Παιδείας, Ζενεβιέβ Φιοραζό, κάθε άλλο παρά έχουν κοπάσει.  

Το FSU, το μεγαλύτερο συνδικάτο των εκπαιδευτικών της χώρας, προτείνει την κήρυξης απεργίας και διοργάνωσης διαμαρτυριών κατά της πρότασης. Μεταξύ των πολεμίων της πρότασης, πέραν της Δεξιάς, είναι και η Γαλλική Ακαδημία, θεσμός που ιδρύθηκε το 1635 για την προάσπιση της γαλλικής γλώσσας. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι, με τη διδασκαλία της αγγλικής, η Γαλλία διατρέχει τον κίνδυνο να απολέσει την πολιτιστική της ταυτότητα.  

Την πρωτοβουλία της υπουργού, πέραν της κυβέρνησης και του προέδρου Ολάντ, στηρίζουν και επιστήμονες όπως ο Σερζ Αρός, τιμηθείς με βραβείο Νομπέλ Φυσικής για το 2012, η μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση της Γαλλίας Unef, αλλά και μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα Liberation. 

 Το σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, και η Φιοραζό ξεκίνησε λέγοντας πως στη Γαλλία υπάρχουν μόνον 3.000 Ινδοί φοιτητές και πρόσθεσε πως «Θα πρέπει να αρχίσουμε να διδάσκουμε στα αγγλικά, αλλιώς θα μείνουν στη Γαλλία μόνο μερικοί ειδικοί γύρω από ένα τραπέζι, οι οποίοι θα συζητούν για τον Προυστ».  

Η αναφορά στον Προυστ εξήψε τα πνεύματα, αφού o συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ είναι ένα από τα πλέον εξαγώγιμα λογοτεχνικά προϊόντα της Γαλλίας.  

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Βενσάν Πεγιόν, στηλίτευσε τις αντιδράσεις της Δεξιάς και υποστήριξε ότι «αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στους πατριώτες και τους εθνικιστές. Οι εθνικιστές πιστεύουν ότι η Γαλλία είναι σπουδαία όταν κλείνεται στον εαυτό της. Πατριωτισμός όμως σημαίνει μια Γαλλία σίγουρη για τον εαυτό της».  


Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του δεξιού κόμματος UMP, Κριστιάν Ζακόμπ, επεσήμανε ότι η εκπαίδευση δεν θα πρέπει να εστιάζει στη διδασκαλία των αγγλικών.   «Θα πρέπει να ενισχυθεί η διδασκαλία ξένων γλωσσών, θα πρέπει να μπορούν οι ξένοι φοιτητές να σπουδάζουν στα αγγλικά στη Γαλλία, όμως θα πρέπει να έχουν την υποχρέωση να μαθαίνουν γαλλικά».   Τα γαλλικά είναι σήμερα η όγδοη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο και η επιρροή της φθίνει διαρκώς μπροστά στην παντοδυναμία της αγγλικής. 

Από Euronews 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου