ΗΠΑ: Οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Huawei και ZTE αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΗΠΑ: Οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Huawei και ZTE αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας

Οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Huawei και ZTE έχουν προσθέσει στη λίστα των εταιρειών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφ...



Οι κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών Huawei και ZTE έχουν προσθέσει στη λίστα των εταιρειών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ , ανέφερε η RIA Novosti , επικαλούμενη δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC).


«Το FCC Public and Homeland Security Bureau ανακοίνωσε επίσημα ότι η Huawei Technologies Company (Huawei) και η ZTE Corporation (ZTE), καθώς και οι μητρικές και θυγατρικές εταιρείες και τμήματα, υπόκεινται σε απαγόρευση υποστήριξης για κοινές υπηρεσίες που ανακοίνωσε η FCC τον Νοέμβριο του 2019 για την απόκτηση εξοπλισμού ή υπηρεσιών από εταιρείες που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε η δήλωση.

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής, Ajit Pai, εξήγησε ότι οι εταιρείες συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα και τον στρατό της Κίνας , και υποχρεούνται επίσης, σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες πληροφοριών ΛΔΚ.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έθεσε τη Huawei στη μαύρη λίστα, η οποία εμποδίζει το δρόμο της εταιρείας να αγοράζει εξαρτήματα και τεχνολογίες από κατασκευαστές των ΗΠΑ.

Η Huawei περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των οργανισμών στους οποίους απαγορεύεται να συνεργάζεται με αμερικανικές επιχειρήσεις χωρίς άδειες.

Η αμερικανική διοίκηση κατηγορεί την κινεζική εταιρεία ότι συνεργάζεται με τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες της ΛΔΚ και την πιθανή παρακολούθηση των πελατών. Η Ουάσινγκτον προσπαθεί επίσης να πείσει ορισμένες χώρες να μην χρησιμοποιήσουν την υποδομή και τον εξοπλισμό της Huawei κατά τη μετάβαση στο πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G.

Η εταιρεία, με τη σειρά της, καλεί αυτούς τους ισχυρισμούς αβάσιμους, πολιτικά κίνητρα και παραβιάζει τις αρχές του ανταγωνισμού στην αγορά.

Το Radio Sputnik ανέφερε νωρίτερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Πεκίνο απείλησε να τιμωρήσει τη βρετανική τράπεζα HSBC και να παραβιάσει τις υποχρεώσεις κατασκευής πυρηνικών σταθμών στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν το Λονδίνο δεν επιτρέψει στην Huawei να κατασκευάσει το δίκτυό της 5G.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου