Η Airbus προχωρά σε περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού. Τριγμοί στην Ευρωπαϊκή οικονομία! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Airbus προχωρά σε περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού. Τριγμοί στην Ευρωπαϊκή οικονομία!

Η Airbus SE ξεκίνησε την πιο εκτεταμένη αναδιάρθρωση στην ιστορία της, θέτοντας σχέδια για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως ...


Η Airbus SE ξεκίνησε την πιο εκτεταμένη αναδιάρθρωση στην ιστορία της, θέτοντας σχέδια για περικοπή 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως για να καθοδηγήσει τον προγραμματιστή μέσω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του coronavirus.

Πηγή: Bloomberg.com



Ο Ευρωπαίος κατασκευαστής θα εξαλείψει περισσότερες από 10.000 θέσεις στις κύριες βάσεις του στη Γερμανία και τη Γαλλία, μέρος μιας μείωσης 11% του παγκόσμιου αριθμού, σύμφωνα με δήλωση την Τρίτη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Guillaume Faury δήλωσε ότι η παραγωγή της εταιρείας θα είναι 40% χαμηλότερη από το αναμενόμενο για δύο χρόνια, λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης για αεροσκάφη και έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι αιμορραγεί μετρητά .

«Η κρίση που αντιμετωπίζει ο τομέας των αερομεταφορών θα έχει μήκος και μέγεθος που απαιτεί πιο διαρθρωτικές και ευρείες δράσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ένα βίντεο μήνυμα. «Πρέπει να δράσουμε τώρα προσαρμόζοντας το εργατικό δυναμικό μας ώστε να αντικατοπτρίζει τη νέα κατάσταση».

Η Airbus θα προσπαθήσει να μειώσει 1.700 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, 900 στην Ισπανία και περίπου 1.300 σε άλλες χώρες έως τα μέσα του 2021 το αργότερο, δήλωσε ο κατασκευαστής τζετ. Τα εθελοντικά μέτρα όπως η πρόωρη συνταξιοδότηση θα είναι το κύριο μέρος της διαδικασίας, με τις υποχρεωτικές περικοπές ως «έσχατη λύση», δήλωσε ο Faury.

Τα σχέδια θα υπόκεινται σε συμφωνία με τα σχετικά συνδικάτα και θα αντιμετωπίσουν σχεδόν άμεση αντίθεση από τη γαλλική κυβέρνηση. Το εύρος των περικοπών θέσεων εργασίας είναι «υπερβολικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πρέπει να κάνει ό, τι μπορεί για να περιορίσει τον αριθμό των αναγκαστικών απολύσεων.

Πτώση αγοράς αεροσκαφών

Με αφορμή μια πτώση της αγοράς αεροσκαφών που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια, η Airbus προσπαθεί να μειώσει το κόστος, αποφεύγοντας παράλληλα τις πολιτικές και εργασιακές εντάσεις στα έθνη της. Η Airbus απασχολεί περίπου 135.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, με σχεδόν 81.000 υπαλλήλους στο τμήμα της εμπορικής αεροπορίας.

Η κίνηση σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την προσαρμογή μιας επιχείρησης που είχε επεκταθεί για περισσότερο από μια δεκαετία πριν από την ταχεία εξάπλωση του Covid-19 οδήγησε σε εκτεταμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και την επακόλουθη προσγείωση των στόλων των αεροπορικών εταιρειών. Ενώ ορισμένες χώρες αρχίζουν να ανοίγουν ξανά τα σύνορα, τα ταξίδια δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την κρίση πριν από το 2023 το νωρίτερο, δήλωσε η Airbus.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου