Αλλαγή στάσης από Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες για πιστοποιητικό εμβολιασμού - «Όλοι συμφώνησαν ότι το χρειαζόμαστε»! Είστε έτοιμοι...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αλλαγή στάσης από Μέρκελ και Ευρωπαίους ηγέτες για πιστοποιητικό εμβολιασμού - «Όλοι συμφώνησαν ότι το χρειαζόμαστε»! Είστε έτοιμοι...;

  Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Δυστυχώς η μικρή οπισθοχώρηση ήταν για τα μάτια ...

 




Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Δυστυχώς η μικρή οπισθοχώρηση ήταν για τα μάτια του κόσμου...!


Ειδικότερα, οι ηγέτες έκριναν πως είναι απαραίτητα τα πιστοποιητικά και έτσι, θα είναι έτοιμα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.


«Όλοι συμφώνησαν πως χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» ανακοίνωσε συγκεκριμένα η Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αλλαγή στάσης από την Ά. Μέρκελ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός ΕΕ, με την Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει μετά τη Σύνοδο Κορυφής των «27» πως «όλοι συμφωνήσαμε ότι το χρειαζόμαστε» και να εμφανίζεται πιο δεκτική στην υλοποίηση της πρότασης Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε επίσης πως, από τεχνικής άποψης, για να δημιουργηθεί η βάση για αυτά τα έγγραφα θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την καγκελάριο, τα πιστοποιητικά θα πρέπει αρχικά να δημιουργούνται σε κάθε χώρα ξεχωριστά και έπειτα η Κομισιόν να εξασφαλίζει πως θα είναι «συμβατά» και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αυτό, μαζί με επιπλέον πληροφορίες για τον εκάστοτε πολίτη, θα κάνει τα ταξίδια εντός ΕΕ πιο εφικτά και ίσως να επιτρέψει και σε πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπλήρωσε η Μέρκελ. 

«Η πολιτική εντολή είναι να έχει επιτευχθεί (σ.σ.: το πιστοποιητικό) μέσα στους επόμενους μήνες - έχω μιλήσει για τρεις μήνες - και για αυτό πιστεύω ότι όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ εργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογο χρόνο», δήλωσε η κα Μέρκελ διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι σήμερα επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή, με το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού, δεν αποτελεί ζήτημα» σημείωσε η Μέρκελ.

Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε, τόνισε η Καγκελάριος και ανέφερε ότι δεν υπάρχει μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού. «Είπαμε ότι π.χ. τα παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στο εμβόλιο αυτή τη στιγμή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί, όπως συμβαίνει σήμερα, να ζητηθεί ένα τεστ, αλλά μπορεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελεί μια επιπρόσθετη πληροφορία», εξήγησε, για να προσθέσει ότι είναι σίγουρα σωστό για το μέλλον να έχουμε στη διάθεσή μας το πιστοποιητικό.

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση», συνέχισε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, εάν προηγουμένως δεν έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Αναφερόμενη στη συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους της, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι συμφωνούν όλοι στην ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου εργαλείου και ανέφερε ότι οι τεχνικές προεργασίες έχουν γίνει από την Επιτροπή από κοινού με τα κράτη - μέλη ήδη τον Ιανουάριο.

Αυτό πρέπει τώρα να εφαρμοστεί, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια πύλη, μια πρόσβαση και μια συμβατότητα των διαφόρων εθνικών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, δήλωσε και, σε ό,τι αφορά την Γερμανία, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφτασαν πιο κοντά σε μια συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού σήμερα, με την Α. Μέρκελ να εμφανίζεται πιο δεκτική σε αυτή την πρόταση, αλλά να εκφράζει ανησυχίες για τυχόν νομικές επιπτώσεις.

Πιο σκεπτικός φαίνεται να ήταν ο Εμ. Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για παράγοντες όπως η διάρκειας ανοσίας του εμβολίου, η μεταδοτικότητα όσων έχουν εμβολιαστεί, καθώς και νομικά και ηθικά ζητήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, όπως και η Ισπανία, πιέζουν ως προς την γρήγορη υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τους εμβολιασθέντες ώστε να διευκολυνθούν τα ταξίδια.

Στον αντίποδα, όμως, Γερμανία και Γαλλία εμφανίζονταν πιο διστακτικές κρίνοντας πως το πιστοποιητικό μπορεί να δημιουργήσει μία υποχρέωση ως προς τον εμβολιασμό και να δημιουργήσει διακρίσεις κατά όσων δεν το έχουν κάνει. 

Κουρτς: Υποστηρίζει την πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς τοποθετήθηκε ήδη υπέρ της πρότασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Σε δηλώσεις του, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος τόνισε ότι "χρειάζεται ένα πράσινο διαβατήριο για όποιον έχει εμβολιαστεί ή που μόλις πέρασε τον κορονοϊό και ως εκ τούτου έχει ανοσία, ή έχει κάνει ένα νέο τεστ", επισημαίνοντας ότι εάν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, το εγχείρημα θα "προσεγγιστεί σε εθνικό επίπεδο".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου