Ο Bill Gates επενδύει στο βελτιστοποιητή ηλεκτρόλυσης υδρογόνου της Ισραηλινής εταιρείας H2Pro που εντυπωσιάζει με φιλόδοξα σχέδια...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Bill Gates επενδύει στο βελτιστοποιητή ηλεκτρόλυσης υδρογόνου της Ισραηλινής εταιρείας H2Pro που εντυπωσιάζει με φιλόδοξα σχέδια...!

  Η ισραηλινή « Startup » H2Pro δεν θέλει τίποτα λιγότερο από να αναποδογυρίσει τη διαδικασία παραγωγής υδρογόνου με την τεχνολογία της και ...

 






Η ισραηλινή «Startup» H2Pro δεν θέλει τίποτα λιγότερο από να αναποδογυρίσει τη διαδικασία παραγωγής υδρογόνου με την τεχνολογία της και να καταστήσει το πράσινο υδρογόνο ανταγωνιστικό από άποψη τιμής. 


Σε έναν γύρο χρηματοδότησης, η εταιρεία κατάφερε πρόσφατα να πείσει τους επενδυτές για το φιλόδοξο έργο της. Μεταξύ άλλων, ο Bill Gates επένδυσε επίσης μέσω του ταμείου Breakthrough Energy Ventures, το οποίο ίδρυσε.


Πηγή: Finanzen.net

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το H2Pro συλλέγει 22 εκατομμύρια δολάρια σε γύρο χρηματοδότησης. Το H2Pro θέλει να βελτιστοποιήσει την ηλεκτρόλυση με μια νέα διαδικασία και να το κάνει πιο οικονομικό. Μέχρι στιγμής μόνο ένα πρωτότυπο με χαμηλή παραγωγική ικανότητα.

Ακόμα κι αν το υδρογόνο είναι ένα από τα τρέχοντα δημοφιλή θέματα, η πράσινη βιομηχανία υδρογόνου βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Πάνω απ 'όλα, η υψηλή τιμή του αερίου που παράγεται μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτρέπει την ευρεία χρήση του, σύμφωνα με το "Bloomberg". Το 2019, για παράδειγμα, ένα κιλό πράσινου υδρογόνου κοστίζει μεταξύ 2,50 και 6,80 $, κάτι που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από άλλες πηγές ενέργειας. Αλλά αν το Ισραηλινό ξεκίνημα H2Pro έχει τον τρόπο του, αυτό θα αλλάξει σύντομα. Επειδή η εταιρεία θέλει να παράγει πράσινο υδρογόνο για 1 δολάριο ΗΠΑ ανά χιλιόγραμμο έως το 2030 και έτσι να το καταστήσει ανταγωνιστικό. Για να κάνει το επόμενο βήμα προς αυτόν τον στόχο, η H2Pro συγκέντρωσε πρόσφατα 22 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης.

Το ταμείο του Bill Gates επενδύει σε βελτιστοποιητή ηλεκτρόλυσης H2Pro

Όπως είπε ο Talmon Marco, Διευθύνων Σύμβουλος της H2Pro στο Bloomberg, πολλά έχουν αλλάξει στο μυαλό των επενδυτών από τις πρώτες μέρες της εκκίνησης. "Όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία το 2019, ήταν πολύ πιο δύσκολο να μιλήσουμε με τους επενδυτές για το υδρογόνο", δήλωσε ο Marco. Σήμερα, ωστόσο, οι πιθανοί δωρητές θα αναγνώριζαν γρήγορα τη σημασία αυτής της επιχειρηματικής περιοχής. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο η H2Pro μπόρεσε να εισπράξει 22 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Εκτός από την Hyundai Motor και τον ιαπωνικό όμιλο εταιρειών Sumitomo , το ταμείο Breakthrough Energy Ventures που ιδρύθηκε από τον Bill Gates το 2015 επένδυσε επίσης στην εκκίνηση.

Σε ένα δελτίο τύπου, ένας εκπρόσωπος της Breakthrough Energy Ventures επαίνεσε την προσέγγιση της H2Pro στην παραγωγή υδρογόνου ως «μοναδική» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη ότι προσέφερε «τεράστιες ευκαιρίες για αυτήν τη σημαντική αγορά». Ο Marco ήταν επίσης σίγουρος: «Βλέπουμε σίγουρα μια παγκόσμια αγορά για αυτές τις συσκευές [μας]», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του H2Pro. Αλλά για να γίνει αυτό, ο ηλεκτρολύτης που αναπτύχθηκε από την H2Pro πρέπει πρώτα να κάνει το άλμα από το εργαστήριο στην εμπορική παραγωγή. Τα χρήματα από τον γύρο χρηματοδότησης θα βοηθήσουν. Εάν η εκκίνηση καταφέρει πραγματικά να κάνει αυτό το άλμα, θα μπορούσε να ωθήσει την αγορά πράσινου υδρογόνου προς τα εμπρός για αρκετές δεκαετίες, σύμφωνα με το "Bloomberg".

Με αυτήν την τεχνολογία, το H2Pro θέλει να κάνει το πράσινο υδρογόνο φθηνότερο

Ο στόχος του H2Pro είναι όχι μόνο να μειώσει πάρα πολύ την τιμή του πράσινου υδρογόνου, αλλά και να κάνει τη διαδικασία παραγωγής πιο ενεργειακά αποδοτική. Για παράδειγμα, η εκκίνηση προβλέπει απόδοση 95% για τον ηλεκτρολύτη της. Αυτό σημαίνει ότι χάνεται μόνο το 5% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Με τους συμβατικούς ηλεκτρολύτες, ωστόσο, σύμφωνα με το "Cleanthinking.de", η απόδοση είναι 75% έως 80%. Για να επιτευχθεί αυτό, το H2Pro άλλαξε ελαφρώς τη διαδικασία ηλεκτρόλυσης, δηλαδή τη διαδικασία εξαγωγής υδρογόνου από νερό .

Οι συμβατικοί ηλεκτρολύτες χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για να χωρίσουν πρώτα τα μόρια του νερού σε οξυγόνο και υδρογόνο. Στο επόμενο βήμα, απαιτείται ενέργεια και πάλι για τη σύζευξη των μορίων υδρογόνου και των μορίων οξυγόνου έτσι ώστε να δημιουργηθούν H2 (υδρογόνο) και O2 (οξυγόνο). Αυτό συμβαίνει στον ηλεκτρολύτη ταυτόχρονα, αλλά χωρίζεται χωρικά από μια μεμβράνη έτσι ώστε τα αέρια να μην αναμιχθούν. Εκτός από το ενεργειακό κόστος, η ακριβή και ευαίσθητη μεμβράνη είναι ο κύριος παράγοντας κόστους για το πράσινο υδρογόνο. Στη διαδικασία ηλεκτρόλυσης που αναπτύχθηκε από το H2Pro, ωστόσο, είναι περιττό και η ενεργειακή απαίτηση είναι χαμηλότερη, γεγονός που μειώνει το κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία εκκίνησης προβλέπει ότι το νερό διαχωρίζεται πρώτα χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως συμβαίνει με τους συμβατικούς ηλεκτρολύτες. Ωστόσο, το υδρογόνο και το οξυγόνο παράγονται στη συνέχεια σε δύο διαφορετικές φάσεις η μία μετά την άλλη. Το υδρογόνο παράγεται ως συνήθως χρησιμοποιώντας επιπλέον ηλεκτρισμό στην κάθοδο του ηλεκτρολύτη. Ωστόσο, η χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα αλλάζει τη σύνθεση της ανόδου, η οποία βασίζεται στο νικέλιο. Η άνοδος είναι σχεδόν φορτισμένη. Το κύτταρο στη συνέχεια πλημμυρίζει με ένα ζεστό υγρό, το οποίο θερμαίνει την άνοδο και απελευθερώνει οξυγόνο σε μια αυθόρμητη εκκένωση. Αντί για ηλεκτρική ενέργεια, η θερμική ενέργεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή οξυγόνου. Στη συνέχεια, η διαδικασία ξεκινά ξανά.

Η Startup προβλέπει σύντομα χαμηλότερες τιμές υδρογόνου

"Μαζί με τις αναμενόμενες μειώσεις κόστους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τεχνολογία του H2Pro θα επιτρέψει το πράσινο υδρογόνο για 1 $ ανά κιλό", δήλωσε το δελτίο τύπου της εκκίνησης. Το υδρογόνο που παράγεται με την τεχνολογία H2Pro θα γίνει έτσι «πράσινο υδρογόνο με το χαμηλότερο κόστος στον κόσμο». Ο Διευθύνων Σύμβουλος Talmon Marco είναι επίσης σίγουρος: "Με αυτήν τη μέθοδο μπορούμε να μειώσουμε την τιμή του πράσινου υδρογόνου σε δύο δολάρια ανά χιλιόγραμμο το 2023. Στο μέλλον, ακόμη και ένα δολάριο είναι δυνατό", είπε, σύμφωνα με το "Clearthinking.de". Δεδομένων των τρεχουσών τιμών του πράσινου υδρογόνου, αυτός ο στόχος φαίνεται εξαιρετικά υψηλός - ειδικά επειδή μια ομάδα αναλυτών από το BloombergNEF, το ερευνητικό σκέλος της εταιρείας μέσων ενημέρωσης, προβλέπει τέτοιες τιμές το 2050 το νωρίτερο.

Προς το παρόν, ωστόσο, το H2Pro έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει πριν φτάσει αυτός ο στόχος οπουδήποτε πλησιάζει. Επειδή μέχρι στιγμής η εκκίνηση παρήγαγε μόνο 100 γραμμάρια υδρογόνου την ημέρα με το εργαστηριακό του πρωτότυπο. Σύμφωνα με το "Bloomberg", η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ένα μεγαλύτερο μοντέλο του ηλεκτρολύτη της, αλλά θα πρέπει επίσης να μπορεί να παράγει μόλις ένα κιλό πράσινου υδρογόνου την ημέρα. Για σύγκριση: ο ανταγωνισμός παράγει αρκετές χιλιάδες κιλά υδρογόνου ανά ημέρα με συμβατικούς ηλεκτρολύτες. Σε αυτό το πλαίσιο, το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων που συλλέχτηκε στον γύρο χρηματοδότησης μοιάζει μόνο με πτώση στον ωκεανό, γιατί προτού το H2Pro μπορέσει να συνεχίσει, τα μεγάλα άλματα είναι ακόμα απαραίτητα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου