13 Λόγοι για τους οποίους τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να λάβουν το «τσίμπημα» κατά του Covid-19, με βάση στοιχεία από την Αγγλία... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

13 Λόγοι για τους οποίους τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να λάβουν το «τσίμπημα» κατά του Covid-19, με βάση στοιχεία από την Αγγλία...

  «Το 86% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών υπέστησαν ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer στην κλινική δοκιμή» «1 στα 9 παι...

 







«Το 86% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών υπέστησαν ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer στην κλινική δοκιμή»


«1 στα 9 παιδιά υπέστησαν σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες στην κλινική δοκιμή της Pfizer»

 

Πηγή: Daily Expose

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (MHRAέδωσε άδεια επείγουσας χρήσης για την ένεση Covid-19 των εταιρειών Pfizer / BioNTech, προκειμένου να χορηγηθεί σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Στη συνέχεια, μέσα σε λίγα λεπτά, η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε στη βρετανική κυβέρνηση να επεκτείνει το εμβόλιο σε όλα τα παιδιά που θεωρούνται ότι ανήκουν σε ομάδα κλινικού κινδύνου ή που είναι οικιακή επαφή κάποιου ανοσοκατασταλμένου.

Ο καθηγητής Wei Shen Lim, πρόεδρος του JCVI, δήλωσε:

"Η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών διατρέχει πολύ χαμηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας λόγω του COVID-19. Ωστόσο, ορισμένα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν υποκείμενες καταστάσεις υγείας που τα θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο και συμβουλεύουμε αυτά τα παιδιά να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση".

Με την υποτιθέμενη παραλλαγή Omicron να πρόκειται να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει πολύ νόημα να χορηγείται η ένεση της Pfizer στα παιδιά λόγω του γεγονότος ότι στοχεύει μόνο στην πρωτεΐνη S του ιού, η οποία έχει μεταλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Omicron.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χορηγείται η ένεση Covid-19 σε παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών.

Για να είναι ένας γονέας αρκετά ικανός ώστε να λάβει την απόφαση να συναινέσει στη χορήγηση του εμβολίου Covid-19 της Pfizer στο παιδί του, θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα τα γεγονότα πριν καταλήξει στην απόφασή του. Έτσι, συγκεντρώσαμε 13 πραγματικούς λόγους για τους οποίους τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο Covid-19...

Λόγος 1ος

Το 86% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών υπέστησαν ανεπιθύμητη αντίδραση στο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer στην κλινική δοκιμή

Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό και περιέχονται σε ενημερωτικό δελτίο του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ (βλ. σελίδα 25, πίνακας 5 και μετά).

Το εν λόγω ενημερωτικό δελτίο περιέχει δύο πίνακες που περιγράφουν λεπτομερώς το ανησυχητικό ποσοστό παρενεργειών και βλαβών που παρουσίασαν παιδιά ηλικίας 12 - 15 ετών στα οποία χορηγήθηκε τουλάχιστον μία δόση της ένεσης mRNA της Pfizer.

Οι πίνακες δείχνουν ότι 1.127 παιδιά έλαβαν μία δόση της ένεσης mRNA, αλλά μόνο 1.097 παιδιά έλαβαν τη δεύτερη δόση. Το γεγονός αυτό από μόνο του εγείρει ερωτήματα σχετικά με το γιατί 30 παιδιά δεν έλαβαν δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Από τα 1.127 παιδιά που έλαβαν μια πρώτη δόση του εμβολίου, το 86% εμφάνισε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια. Από τα 1.097 παιδιά που έλαβαν δεύτερη δόση του εμβολίου, το 78,9% παρουσίασε ανεπιθύμητη αντίδραση.


Λόγος 2ος

1 στα 9 παιδιά υπέστησαν σοβαρή ανεπιθύμητη αντίδραση με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες στην κλινική δοκιμή της Pfizer

Για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, στην κλινική δοκιμή του εμβολίου Covid-19 της Pfizer διαπιστώθηκε ότι η συνολική συχνότητα εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που τους άφησαν ανίκανους να εκτελέσουν καθημερινές δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της δίμηνης περιόδου παρατήρησης ήταν 10,7%, ή 1 στις 9, στην ομάδα που εμβολιάστηκε και 1,9% στην ομάδα που δεν εμβολιάστηκε.

Συνεπώς, τα παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο είχαν σχεδόν εξαπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών κατά τη δίμηνη περίοδο παρατήρησης σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έλαβαν το εμβόλιο. Επιπλέον, η επίπτωση του Covid-19 στην ομάδα που δεν εμβολιάστηκε ήταν 1,6%, επομένως, παρατηρήθηκαν σχεδόν επτά φορές περισσότερες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες στην ομάδα που εμβολιάστηκε από ό,τι υπήρχαν περιπτώσεις Covid-19 στην ομάδα που δεν εμβολιάστηκε.

Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες για να τις δείτε στα επίσημα έγγραφα του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και στα επίσημα έγγραφα του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

 


Λόγος 3ος

Μόλις 17 θάνατοι που σχετίζονται με το Covid-19 έχουν συμβεί σε εφήβους και παιδιά από τον Μάρτιο του 2020

Τα επίσημα στοιχεία του NHS τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ (βλ. Πίνακα 3 - Θάνατοι από COVID-19 ανά ηλικιακή ομάδα και προϋπάρχουσα κατάσταση του εγγράφου excel που μπορεί να μεταφορτωθεί) δείχνουν ότι από τον Μάρτιο του 2020 μόλις 17 άτομα ηλικίας κάτω των 19 ετών έχουν πεθάνει με Covid-19 που δεν είχαν καμία γνωστή προϋπάρχουσα κατάσταση στα νοσοκομεία της Αγγλίας, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2021. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι μόλις 60 άτομα ηλικίας κάτω των 19 ετών έχουν πεθάνει με Covid-19 στο ίδιο χρονικό διάστημα που είχαν άλλες σοβαρές υποκείμενες παθήσεις.

Υπάρχουν περίπου 15,6 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 19 ετών και κάτω στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις 1 στα 260.000 παιδιά και έφηβοι φέρεται να πέθαναν με Covid-19 σε διάστημα 21 μηνών, οι οποίοι είχαν άλλες σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις. Ενώ μόλις 1 σε κάθε 917.647 παιδιά φέρεται να έχει πεθάνει με Covid-19 σε 21 μήνες, τα οποία δεν είχαν γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις.


Μια επιστημονική μελέτη με τίτλο "Θάνατοι σε παιδιά και νέους στην Αγγλία μετά από λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2 κατά το πρώτο έτος πανδημίας: μια εθνική μελέτη με τη χρήση συνδεδεμένων δεδομένων υποχρεωτικής αναφοράς θανάτου παιδιών" (την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ), η οποία διεξήχθη από την Clare Smith του NHS England and Improvement και διάφορα πανεπιστήμια, κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά διατρέχουν αμελητέο κίνδυνο θανάτου, νοσηλείας ή σοβαρής ασθένειας λόγω του υποτιθέμενου ιού Covid-19.

Η μελέτη συγκέντρωσε δεδομένα από την Εθνική Βάση Δεδομένων για τη Θνησιμότητα των Παιδιών- ένα υποχρεωτικό σύστημα που καταγράφει όλους τους θανάτους σε παιδιά κάτω των 18 ετών στην Αγγλία. Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι μόλις 25 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών πέθαναν από τον ιό Covid-19 μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, με 15 από τα 25 να έχουν προϋπάρχουσα περιοριστική για τη ζωή κατάσταση και 19 από τα 25 να έχουν χρόνια πάθηση.


Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι 16 από τα 25 παιδιά που δυστυχώς πέθαναν είχαν δύο ή περισσότερες συννοσηρότητες με 8 παιδιά να πάσχουν από προϋπάρχοντα νευρολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, 3 παιδιά να πάσχουν από προϋπάρχοντα νευρολογικά και καρδιολογικά προβλήματα και 3 παιδιά να πάσχουν από αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.


Λόγος 4ος

Ο κίνδυνος εμφάνισης σοβαρών ασθενειών στα παιδιά λόγω του Covid-19 είναι εξαιρετικά χαμηλός

Μια μελέτη (που μπορείτε να βρείτε εδώ) με επικεφαλής τον καθηγητή Russell Viner του UCL Great Ormond Street Institute of Child Health, που δημοσιεύθηκε στον διακομιστή medRxiv, διαπίστωσε ότι 251 νέοι ηλικίας κάτω των 18 ετών στην Αγγλία εισήχθησαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας με το Covid-19 κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας (έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021). 

Τα αποτελέσματα της μελέτης διαπίστωσαν ότι υπήρξαν 5.830 εισαγωγές που σχετίζονται με το Covid-19 μεταξύ παιδιών ηλικίας έως 17 ετών κατά τη διάρκεια του έτους της πανδημίας, αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 1,3% των εισαγωγών δευτεροβάθμιας περίθαλψης μεταξύ παιδιών.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε: "Αυτές οι νέες μελέτες δείχνουν ότι οι κίνδυνοι σοβαρής ασθένειας ή θανάτου από τον SARS-CoV-2 είναι εξαιρετικά χαμηλοί στα παιδιά και τους νέους".


Λόγος 5ος

Το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer είναι πειραματικό και βρίσκεται ακόμη σε κλινικές δοκιμές

Το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer mRNA είναι στην πραγματικότητα μόνο προσωρινά εγκεκριμένο (βλ. επίσημο έγγραφο της MHRA ) για επείγουσα χρήση μόνο. Τον Οκτώβριο η κυβέρνηση προέβη σε αλλαγές στους κανονισμούς για τα ανθρώπινα φάρμακα του 2012, ώστε να επιτρέψει στην MHRA να χορηγήσει προσωρινή άδεια για το εμβόλιο Covid-19 χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τον EMA.

Η προσωρινή άδεια χρήσης ισχύει μόνο για ένα έτος και απαιτεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως συνεχιζόμενες ή νέες μελέτες. Μόλις αποκτηθούν ολοκληρωμένα δεδομένα για το προϊόν, μπορεί να χορηγηθεί η κανονική άδεια κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο παρασκευαστής του εμβολίου δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για τυχόν τραυματισμό ή θάνατο που συμβαίνει λόγω του εμβολίου του, εκτός εάν αυτό οφείλεται σε ζήτημα ποιοτικού ελέγχου.

 


Ο λόγος για τον οποίο έχει χορηγηθεί προσωρινή μόνο έγκριση για την ένεση mRNA Covid-19 της Pfizer είναι ότι βρίσκεται ακόμη σε κλινικές δοκιμές που δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν πριν από τις 2 Μαΐου 2023. Μπορείτε να δείτε τον επίσημο ιχνηλάτη μελετών κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Pfizer στον ιστότοπο της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης των ΗΠΑ εδώ.


Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ενέσεις mRNA εγκρίνονται για χρήση σε ανθρώπους (δείτε εδώ) και οι μακροπρόθεσμες παρενέργειες δεν είναι γνωστές, πράγμα που σημαίνει ότι τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που έχουν κάνει την ένεση Pfizer Covid-19 ουσιαστικά συμμετέχουν σε ένα πείραμα.

Λόγος 6ος

Τρεις επιστημονικές μελέτες που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το CDC, οι οποίες δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο, διαπίστωσαν ότι τα εμβόλια Covid-19 δεν λειτουργούν.

Νέες έρευνες σε πολλαπλά περιβάλλοντα δείχνουν ότι η υποτιθέμενη παραλλαγή Delta Covid-19, η πλέον κυρίαρχη παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράγει πολύ υψηλά ιικά φορτία, τα οποία είναι εξίσου υψηλά στον εμβολιασμένο πληθυσμό σε σύγκριση με τον ανεμβολίαστο πληθυσμό. Επομένως, ο εμβολιασμός των ατόμων δεν σταματά ούτε καν επιβραδύνει την εξάπλωση της υποτιθέμενης κυρίαρχης παραλλαγής Delta Covid-19.

Μελέτη του CDC

Η μελέτη του CDC (που βρίσκεται εδώ) επικεντρώθηκε σε 469 κρούσματα μεταξύ κατοίκων της Μασαχουσέτης που συμμετείχαν σε εσωτερικές και εξωτερικές δημόσιες συγκεντρώσεις σε διάστημα δύο εβδομάδων. Τα αποτελέσματα διαπίστωσαν ότι 346 από τα κρούσματα αφορούσαν εμβολιασμένους κατοίκους, με το 74% αυτών να παρουσιάζουν υποτιθέμενα συμπτώματα Covid-19 και το 1,2% να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ωστόσο, τα υπόλοιπα 123 κρούσματα αφορούσαν τον ανεμβολίαστο πληθυσμό με μόλις 1 άτομο να νοσηλεύεται (0,8%).

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (που μπορείτε να βρείτε εδώ) εξέτασε 900 μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού στο Βιετνάμ που είχαν εμβολιαστεί με την ένεση του ιικού φορέα Oxford / AstraZeneca μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2021. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου εξετάστηκε αρνητικά για τον ιό Covid-19 στα μέσα Μαΐου 2021, ωστόσο, το πρώτο κρούσμα μεταξύ των εμβολιασμένων μελών του προσωπικού ανακαλύφθηκε στις 11 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, και το σύνολο του 900μελούς προσωπικού του νοσοκομείου επανεξετάστηκε για τον ιό Covid-19 και αμέσως εντοπίστηκαν 52 επιπλέον κρούσματα, γεγονός που ανάγκασε το νοσοκομείο σε αποκλεισμό. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, εντοπίστηκαν 16 επιπλέον κρούσματα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 76% του θετικού στο Covid-19 προσωπικού εμφάνισε αναπνευστικά συμπτώματα, με 3 μέλη του προσωπικού να αναπτύσσουν πνευμονία και ένα μέλος του προσωπικού να χρειάζεται τριήμερη θεραπεία με οξυγόνο. Τα μέγιστα ιικά φορτία μεταξύ της πλήρως εμβολιασμένης μολυσμένης ομάδας βρέθηκαν 251 φορές υψηλότερα από τα μέγιστα ιικά φορτία που βρέθηκαν μεταξύ του προσωπικού τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2020, όταν δεν είχαν εμβολιαστεί.

Μελέτη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου

Η μελέτη του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου (που βρίσκεται εδώ) είναι μια ανάλυση της συνεχιζόμενης παρακολούθησης του SARS-CoV-2 σε όλο τον πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιλαμβάνει μετρήσεις του "ιϊκού φορτίου" στον πληθυσμό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ιικά φορτία μεταξύ του εμβολιασμένου και του μη εμβολιασμένου πληθυσμού είναι σχεδόν τα ίδια και πολύ υψηλότερα από ό,τι είχε καταγραφεί πριν από την εξάπλωση της ένεσης Covid-19. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού παρουσίαζε συμπτώματα όταν έγινε θετικό.

Οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ένεση της Pfizer και της Oxford / AstraZeneca έχει χάσει την αποτελεσματικότητά της έναντι αυτού που ισχυρίζονται ότι είναι η παραλλαγή Delta Covid-19.

Λόγος 7ος

Τα δεδομένα της Public Health England δείχνουν ότι η πλειονότητα των θανάτων από Covid-19 είναι μεταξύ των εμβολιασμένων και υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια επιδεινώνουν τη νόσο

Διάφορες εκθέσεις της Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου για την επιτήρηση των εμβολίων περιγράφουν λεπτομερώς τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού στην Αγγλία. Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει τις νοσηλείες ανά κατάσταση εμβολιασμού για μια περίοδο 16 εβδομάδων από τις 16 Αυγούστου 21 έως τις 05 Δεκεμβρίου 21.


Το διάγραμμα δείχνει ότι μεταξύ Αυγούστου και αρχών Σεπτεμβρίου, ο πλήρως εμβολιασμένος πληθυσμός αντιπροσώπευε την πλειονότητα των κρουσμάτων Covid-19. Ωστόσο, μεταξύ των μέσων Σεπτεμβρίου και των αρχών Οκτωβρίου αυτό μετατράπηκε σε μη εμβολιασμένο πληθυσμό που αντιπροσώπευε την πλειονότητα των κρουσμάτων. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τον Σεπτέμβριο και "ενθαρρύνθηκαν" να εξετάζονται σε τακτική βάση.

Όμως μεταξύ 11 Οκτωβρίου και 5 Δεκεμβρίου οι ρόλοι αντιστράφηκαν και πάλι, και είναι ο πλήρως εμβολιασμένος πληθυσμός που αντιπροσώπευε την πλειονότητα των κρουσμάτων Covid-19 στην Αγγλία.

Αυτά και μόνο τα δεδομένα βάζουν τέλος στο μύθο ότι το εμβόλιο Covid-19 θα αποτρέψει τα παιδιά από το να μολυνθούν και να μεταδώσουν το Covid-19.

Το ακόλουθο διάγραμμα παρουσιάζει τις νοσηλείες ανά κατάσταση εμβολιασμού για μια περίοδο 16 εβδομάδων από τις 16 Αυγούστου 21 έως τις 05 Δεκεμβρίου 21.


Μεταξύ 16 Αυγούστου και 05 Δεκεμβρίου, ο ανεμβολίαστος πληθυσμός ευθύνεται για 11.767 νοσηλείες με το Covid-19. Όμως, ο εμβολιασμένος πληθυσμός ευθύνεται σχεδόν για το διπλάσιο ποσό, καταγράφοντας 19.730 νοσηλείες, με 18.406 από αυτές να αφορούν τον εμβολιασμένο πληθυσμό με 2/3 δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμένος πληθυσμός ευθύνεται για το 63% των νοσηλειών του Covid-19 από τον Αύγουστο του 2021.

Το ακόλουθο διάγραμμα παρουσιάζει τους θανάτους ανά κατάσταση εμβολιασμού για μια περίοδο 16 εβδομάδων από τις 16 Αυγούστου 21 έως τις 05 Δεκεμβρίου 21.


Μεταξύ 16 Αυγ 21 και 05 Δεκ 21 υπήρξαν 3.070 θάνατοι από Covid-19 μεταξύ του ανεμβολίαστου πληθυσμού στην Αγγλία, σε σύγκριση με 12.058 θανάτους μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι μια διαφορά 293%.

Το ακόλουθο διάγραμμα δείχνει το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ του μη εμβολιασμένου πληθυσμού και το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού με 2/3 δόσεις μεταξύ 16 Αυγ και 05 Δεκ 21.


Το ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται διαιρώντας τον αριθμό των γνωστών θανάτων με τον αριθμό των γνωστών κρουσμάτων στον πληθυσμό. Όπως βλέπουμε από τα παραπάνω το ποσοστό θνησιμότητας κρουσμάτων μεταξύ του μη εμβολιασμένου πληθυσμού είναι μόλις 0,2%, το οποίο είναι αυτό που αντιστοιχεί στο μέσο ποσοστό θνησιμότητας κρουσμάτων το 2020 πριν την εισαγωγή της ένεσης Covid-19 στις μάζες.

Ωστόσο, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού είναι πολύ υψηλότερο και ισούται με 0,8%. Επομένως, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν 4 φορές / 300% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν εάν εκτεθούν στον ιό Covid-19 με βάση τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα παραπάνω δεδομένα αντλήθηκαν από τις ακόλουθες επίσημες εκθέσεις της βρετανικής υγειονομικής ασφάλειας Security Agency Vaccine Surveillance -

Λόγος 8ος

Υπήρξαν τουλάχιστον 1,18 εκατομμύρια ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα εμβόλια Covid-19 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου

Η τριακοστή δεύτερη έκθεση που υπογραμμίζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια Covid-19 των εταιρειών Pfizer / BioNTech, Oxford / AstraZeneca και Moderna που αναφέρθηκαν στο σύστημα κίτρινης κάρτας της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) αποκαλύπτει ότι υπήρξαν 1.186.844 ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

 Οι αναφορές για κάθε διαθέσιμο εμβόλιο μπορούν να βρεθούν εδώ στην ενότητα εκτύπωσης της ανάλυσης και περιλαμβάνουν ανεπιθύμητες ενέργειες όπως τύφλωση, επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, παράλυση, καρδιακή ανακοπή και πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες. Από τις 8 Δεκεμβρίου 2021 έχουν σημειωθεί πλέον πάνω από 1,3 εκατομμύρια ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 1.852 θανάτων.

Οι ενέσεις mRNA της Pfizer είχαν αφήσει τουλάχιστον 107 άτομα πλήρως παράλυτα και πολλά άλλα άτομα μερικώς παράλυτα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Ωστόσο, η MHRA δηλώνει ότι εκτιμάται ότι ένα 10% των ανεπιθύμητων ενεργειών αναφέρεται πραγματικά στο σύστημα της κίτρινης κάρτας, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών είναι εξαιρετικά υψηλότερος.


Λόγος 9ος

Υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι σε 8 μήνες λόγω των εμβολίων Covid-19 απ' ό,τι υπήρξαν λόγω όλων των άλλων διαθέσιμων εμβολίων μαζί από το 2001.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου απάντησε σε αίτημα για την Ελευθερία της Πληροφορίας (που βρίσκεται εδώ), ζητώντας να μάθει πόσοι θάνατοι έχουν συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια λόγω όλων των εμβολίων, και η απάντησή της αποκάλυψε ότι υπήρξαν τέσσερις φορές περισσότεροι θάνατοι σε μόλις οκτώ μήνες λόγω των ενέσεων Covid-19.

Το αίτημα υποβλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Οργανισμό Ρύθμισης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) στις 6 Αυγούστου 2021, και απαντώντας στην ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται σε όλα τα άλλα εμβόλια τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο MHRA αποκάλυψε ότι είχε λάβει συνολικά 404 αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (εκτός από τις ενέσεις Covid-19) που σχετίζονται με θανατηφόρο αποτέλεσμα μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2001 και της 25ης Αυγούστου 2021 - ένα χρονικό διάστημα 20 ετών και 8 μηνών.


Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση MHRA Yellow Card Report (βλ. εδώ - κάτω από κάθε ενότητα εκτύπωσης ανάλυσης) αναφέρθηκαν 1.632 θάνατοι ως ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια Covid-19 από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Αυτό περιλαμβάνει 16 θανάτους λόγω του εμβολίου Moderna, 24 θανάτους όπου η μάρκα του εμβολίου δεν προσδιορίστηκε, 1.064 θανάτους λόγω του εμβολίου AstraZeneca και 524 θανάτους λόγω της ένεσης mRNA της Pfizer.

Λόγος 10ος

Ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή της καρδιάς) στα παιδιά λόγω του εμβολίου της Pfizer

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή των προστατευτικών σάκων που περιβάλλουν την καρδιά. Και οι δύο είναι σοβαρές καταστάσεις λόγω του γεγονότος ότι ο καρδιακός μυς δεν μπορεί να αναγεννηθεί και οι δύο καταστάσεις έχουν προστεθεί επίσημα στις ετικέτες ασφαλείας του εμβολίου Pfizer και του εμβολίου Moderna από την MHRA (δείτε εδώ).



Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα συμβαίνουν πολύ σπάνια στον γενικό (ανεμβολίαστο) πληθυσμό και εκτιμάται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περίπου 6 νέες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ανά 100.000 ασθενείς ετησίως και περίπου 10 νέες περιπτώσεις περικαρδίτιδας ανά 100.000 ασθενείς ετησίως.

Η MHRA προέβη σε ενδελεχή ανασκόπηση τόσο των βρετανικών όσο και των διεθνών αναφορών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 λόγω της πρόσφατης αύξησης των αναφορών αυτών των περιστατικών, ιδίως με τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και Moderna, με ένα σταθερό πρότυπο εμφάνισης περιστατικών συχνότερα σε νεαρούς άνδρες.

Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο δίκτυο JAMA, διαπίστωσε επίσης ότι η συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτή που ισχυρίζονται οι Αρχές Υγείας.

 


Η νέα μελέτη του JAMA (που βρίσκεται εδώ) έδειξε παρόμοιο μοτίβο με μια μελέτη του CDC (που βρίσκεται εδώ), αν και σε υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό, γεγονός που υποδηλώνει υπο-αναφορά ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ο μέσος μηνιαίος αριθμός κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας κατά την περίοδο πριν από το εμβόλιο από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2021 ήταν 16,9 σε σύγκριση με 27,3 κατά την περίοδο του εμβολίου από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2021.

Ο μέσος αριθμός των περιπτώσεων περικαρδίτιδας κατά τις ίδιες περιόδους ήταν 49,1 και 78,8.

Ο Dr. George Diaz που διεξήγαγε τη μελέτη δήλωσε στο Medscape ότι: "η μελέτη μας οδήγησε σε υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων πιθανώς επειδή ψάξαμε στο EMR και [επίσης επειδή] η VAERS απαιτεί από τους γιατρούς να αναφέρουν εθελοντικά ύποπτες περιπτώσεις"δήλωσε ο Diaz στο Medscape. Επίσης, στις στατιστικές των κυβερνήσεων, η περικαρδίτιδα και η μυοκαρδίτιδα "αθροίστηκαν μαζί".

Λόγος 11ος

Παιδιά έχουν πεθάνει και πεθαίνουν εξαιτίας των εμβολίων Covid-19

Το αμερικανικό Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Γεγονότων Εμβολίων (VAERS), το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε εδώ εισάγοντας το συγκεκριμένο VAERS ID, δείχνει ότι αρκετά παιδιά έχουν πεθάνει στις ΗΠΑ μετά τη χορήγηση του εμβολίου Covid-19, με πολλά να έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Μια 16χρονη γυναίκα έλαβε το εμβόλιο της Pfizer στις 19 Μαρτίου 2021. Εννέα ημέρες αργότερα η ίδια γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι. Μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021 είχε δυστυχώς πεθάνει. Βρέθηκε στο VAERS ID 1225942.


Μια 15χρονη γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στην εντατική τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου Moderna mRNA. Δυστυχώς πέθανε και αυτή. Βρέθηκε στο VAERS ID 1187918.


Μια άλλη 15χρονη έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στις 6 Ιουνίου 2021. Δυστυχώς, μία ημέρα αργότερα πέθανε ξαφνικά χωρίς λόγο. Βρέθηκε στο VAERS ID 1383620.


Ένας 15χρονος πέθανε από ανεξήγητη αιτία είκοσι τρεις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer. Βρέθηκε στο VAERS ID 1382906.


Τα παραπάνω είναι δυστυχώς μερικά μόνο παραδείγματα θανάτων που έχουν συμβεί μεταξύ παιδιών λόγω των εμβολίων Covid-19 στις ΗΠΑ.

Λόγος 12ος

Ποιος επωφελείται από το εμβόλιο Covid-19 στο παιδί σας;

Μπορεί να σας εκπλήξει το γεγονός ότι οι γενικοί γιατροί είχαν ήδη λάβει κίνητρα για να χορηγήσουν στον ενήλικο πληθυσμό το εμβόλιο Covid-19 με πληρωμή 12,58 λιρών για κάθε δόση που χορηγείται.

Έτσι, μπορεί να σας εκπλήξει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι στους γενικούς γιατρούς προσφέρεται μια πρόσθετη πληρωμή 10 λιρών επιπλέον των 12,58 λιρών που ήδη προσφέρονται για κάθε ένεση που χορηγείται σε ένα παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά καταγράφονται σε επίσημο έγγραφο του NHS που μπορείτε να βρείτε εδώ.


Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση που έγινε το 2020 υπάρχουν περίπου 3.154.459 παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, οι γενικοί γιατροί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να κερδίσουν συνδυαστικά 142,45 εκατομμύρια λίρες, εάν κάθε παιδί εμβολιαστεί με το εμβόλιο Covid-19.

Ένα αίτημα για ελευθερία πληροφόρησης στο οποίο απάντησε η MHRA τον Μάιο του 2021 αποκάλυψε ότι το τρέχον επίπεδο επιχορήγησης που λαμβάνει από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια δολάρια και καλύπτει "μια σειρά έργων". Η MHRA είναι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει χορηγήσει άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο mRNA της Pfizer / BioNTech που χορηγείται σε παιδιά.

Κατά σύμπτωση, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αγόρασε μετοχές της Pfizer το 2002 (δείτε εδώ), και τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Bill Gates εξασφάλισε την άνοδο της αξίας των μετοχών του ανακοινώνοντας στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε συνέντευξή του στο CNBC ότι θεωρεί το εμβόλιο της Pfizer ως τον ηγέτη στην κούρσα των εμβολίων Covid-19.

"Το μόνο εμβόλιο που, αν όλα πήγαιναν τέλεια, θα μπορούσε να ζητήσει την άδεια επείγουσας χρήσης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα ήταν της Pfizer".

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation αγόρασε επίσης συμπτωματικά μετοχές της BioNTech αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων (δείτε εδώ) τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγο πριν από την υποτιθέμενη πανδημία του Covid-19.


Λόγος 13ος

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού & Ανοσοποίησης αρνήθηκε να συστήσει την προσφορά του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) ανακοίνωσε (δείτε εδώ) ότι δεν συνιστά να προσφερθεί η ένεση Covid-19 της Pfizer σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Η εκτίμηση της Κοινής Επιτροπής Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI) είναι ότι τα οφέλη για την υγεία από τον εμβολιασμό είναι οριακά μεγαλύτερα από τις πιθανές γνωστές βλάβες. Ωστόσο, το περιθώριο οφέλους θεωρείται πολύ μικρό για να υποστηριχθεί ο καθολικός εμβολιασμός των υγιών παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών αυτή τη στιγμή.

Το JCVI ανέφερε τα εξής:

"Για τη συντριπτική πλειονότητα των παιδιών, η λοίμωξη SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματική ή ήπια συμπτωματική και θα υποχωρήσει χωρίς θεραπεία. Από τα πολύ λίγα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που χρειάζονται νοσηλεία, η πλειονότητα έχει υποκείμενες καταστάσεις υγείας".

Από την 1η Απριλίου 2009 οι κανονισμοί του 2009 για την προστασία της υγείας (εμβολιασμός) επιβάλλουν στον Υπουργό Υγείας της Αγγλίας την υποχρέωση να διασφαλίζει, στο μέτρο του ευλόγως εφικτού, ότι οι συστάσεις του JCVI εφαρμόζονται (βλ. εδώ - σελίδα 6).

Ωστόσο, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αποφάσισαν να παρακάμψουν το JCVI και να ζητήσουν τη συμβουλή των τεσσάρων επικεφαλής ιατρών (Chief Medical Officers - CMO's) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην επιστολή τους προς την Κυβέρνηση (που βρίσκεται εδώ), οι CMO του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσαν ότι εξέτασαν τα ευρύτερα οφέλη και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τον καθολικό εμβολιασμό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτό μετατοπίζει την σχέση κινδύνου-οφέλους προς κάθε κατεύθυνση. Υποστήριξαν στην επιστολή τους ότι "το πιο σημαντικό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν ο αντίκτυπος στην εκπαίδευση".

Αυτό εγείρει ορισμένα σοβαρά ερωτήματα :

  1. Έκλεισε το Covid-19 τα σχολεία; Η απάντηση είναι φυσικά όχι. Τα σχολεία έκλεισαν λόγω της κυβερνητικής πολιτικής.
  2. Θα πρέπει ένα άτομο να λάβει ιατρική περίθαλψη ώστε να μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία ή στην εκπαίδευση; Η απάντηση είναι φυσικά όχι. Ένα άτομο θα πρέπει ποτέ να λάβει ιατρική θεραπεία μόνο για ιατρικό λόγο. Στην περίπτωση του εμβολίου κατά του Covid-19 αυτός ο λόγος θα πρέπει να είναι η πρόληψη της μόλυνσης. που δεν κάνει, ή η αποτροπή της ασθένειας,  κάτι που δεν θα κάνει, καθώς τα παιδιά διατρέχουν πολύ μικρό κίνδυνο να υποστούν σοβαρή ασθένεια λόγω Covid-19.

Η απόφαση του Chris Whitty και των συναδέλφων του Chief Medical Officers να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση ότι τα εμβόλια Covid-19 θα πρέπει να προσφέρονται σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δεν ήταν μια απόφαση βασισμένη στην επιστήμη, ήταν αντίθετα μια απόφαση ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ στην πολιτική.

Ορίστε, λοιπόν, 13 πραγματικοί λόγοι για τους οποίους τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο Covid-19 και ο καθένας βασίζεται στην επιστήμη.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου