Χαμός από διαρροή video στη Μ.Βρετανία: Συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον έκαναν Χριστουγεννιάτικο πάρτι παρά τα μέτρα, κοροϊδεύοντας το λαό. Η αστυνομία ΔΕΝ θα διεξάγει έρευνα λόγω «έλλειψης αποδείξεων»... (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χαμός από διαρροή video στη Μ.Βρετανία: Συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον έκαναν Χριστουγεννιάτικο πάρτι παρά τα μέτρα, κοροϊδεύοντας το λαό. Η αστυνομία ΔΕΝ θα διεξάγει έρευνα λόγω «έλλειψης αποδείξεων»... (Video)

  Έχετε καμιά αμφιβολία ότι παρόμοια «κορωνοπάρτι» δεν γίνονται μόνο στην Αγγλία αλλά και στη χώρα μας; Έχετε καμιά αμφιβολία ότι κοροϊδεύου...

 



Έχετε καμιά αμφιβολία ότι παρόμοια «κορωνοπάρτι» δεν γίνονται μόνο στην Αγγλία αλλά και στη χώρα μας; Έχετε καμιά αμφιβολία ότι κοροϊδεύουν όλους τους λαούς ταυτόχρονα και γελούν στις πλάτες τους;


Χαμός στη Μ.Βρετανία με διαρροή video από το οποίο προκύπτει ότι συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον έκαναν Χριστουγεννιάτικο πάρτι παρά τα μέτρα που ίσχυαν για το λαό το 2020. Η αστυνομία δεν θα ερευνήσει το «Χριστουγεννιάτικο πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ λόγω «έλλειψης αποδείξεων»...


Η Αλέγρα Στράτον , η οποία τότε ήταν γραμματέας Τύπου του Άγγλου Πρωθυπουργού, εθεάθη να ανακρίνεται σχετικά με αναφορές για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το υλικό που διέρρευσε, το οποίο εξασφάλισε το ITV News , φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε ως μέρος των προετοιμασιών για τηλεοπτικές ενημερώσεις από την κ. Stratton – το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.

Αναφέρεται ότι το πάρτι έλαβε χώρα στις 18 Δεκεμβρίου σε μια εποχή που τέτοιες συγκεντρώσεις είχαν απαγορευτεί υπό τους περιορισμούς της πανδημίας.

Τι είπαν στο video

Στα πλάνα που εξασφάλισε το ITV News, η Allegra Stratton και ο σύμβουλος Ed Oldfield - μαζί με άλλους βοηθούς - κινηματογραφήθηκαν να αστειεύονται για ένα «φανταστικό» πάρτι της Downing Street.

Ο Εντ Όλντφιλντ, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, τη ρώτησε στο βίντεο: «Μόλις είδα αναφορές στο Twitter ότι υπήρχε χριστουγεννιάτικο πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Παρασκευής, αναγνωρίζετε αυτές τις αναφορές;»

Η κυρία Stratton απάντησε «πήγα σπίτι» πριν από μια συζήτηση με συναδέλφους για το αν η εκδήλωση ήταν μια βραδιά «τυρί και κρασί».

Και γελώντας πρόσθεσε: «Αυτό το φανταστικό πάρτι ήταν μια επαγγελματική συνάντηση… Και δεν ήταν κοινωνικά αποστασιοποιημένη».


Πολιτική θύελλα μετά το video

Σε απάντηση στο βίντεο που δείχνει τους βοηθούς να αστειεύονται για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020, ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Δεν υπήρχε χριστουγεννιάτικο πάρτι. Οι κανόνες του Covid έχουν τηρηθεί ανά πάσα στιγμή».

Ο Sir Keir Starmer προέτρεψε τον Boris Johnson να «καθαρίσει και να ζητήσει συγγνώμη» αφού εμφανίστηκαν πλάνα που δείχνουν βοηθούς της Downing Street να αστειεύονται προφανώς για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος είπε: «Οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα ακολούθησαν τους κανόνες ακόμη και όταν αυτό σήμαινε ότι θα αποχωριστούν από τις οικογένειές τους, θα κλειστούν και – τραγικά για πολλούς – δεν μπορούσαν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους.

«Είχαν το δικαίωμα να περιμένουν ότι η κυβέρνηση έκανε το ίδιο. Το να λες ψέματα και να γελάς με αυτά τα ψέματα είναι ντροπή. Ο Πρωθυπουργός πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσει και να ζητήσει συγγνώμη. Δεν μπορεί να είναι ένας κανόνας για τους Συντηρητικούς και άλλος για όλους τους άλλους».

Η αστυνομία δεν θα ερευνήσει το «χριστουγεννιάτικο πάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ λόγω «έλλειψης αποδείξεων»

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ξεκινήσει έρευνα για τη φερόμενη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώθηκε πέρσι στην Ντάουνινγκ Στριτ, κατά παράβαση των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19, λόγω «έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων». «Είναι πολιτική μας να μην διερευνούμε συστηματικά τις αναδρομικές παραβιάσεις των κανονισμών Covid-19, ωστόσο, το υλικό θα αποτελέσει μέρος των εκτιμήσεών μας».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε ότι η «αλληλογραφία» και  το βίντεο που έλαβε το ITV που δείχνει τους συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύονται για το θέμα «δεν συνιστούν και δεν παρέχουν στοιχεία παραβίασης των κανόνων», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας ότι έγιναν πολλές συγκεντρώσεις στην πρωθυπουργική κατοικία τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε: «Η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία έχει λάβει σημαντικό αριθμό αλληλογραφίας σχετικά με ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι παραβιάστηκαν οι Κανονισμοί για την Προστασία της Υγείας (Κορωνοϊός, Περιορισμοί) σε συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ Νο 10 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. 2020. Όλη αυτή η αλληλογραφία έχει εξεταστεί από τους αστυνομικούς λεπτομερώς, καθώς και πλάνα που δημοσιεύτηκε από το ITV News. Η αλληλογραφία και το βίντεο δεν παρέχουν στοιχεία για παραβίαση των Κανονισμών Προστασίας της Υγείας, αλλά επαναλαμβάνουν ισχυρισμούς που διατυπώνονται στα μέσα ενημέρωσης. Με βάση την απουσία αποδεικτικών στοιχείων και σύμφωνα με την πολιτική μας να μην διερευνούμε αναδρομικές παραβιάσεις τέτοιων Κανονισμών, η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν θα ξεκινήσει έρευνα αυτή τη στιγμή. Η Συνάντηση είχε συζητήσεις με το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με την έρευνα από τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, θα διαβιβαστούν στη Μητρποπολιτική Αστυνομία για περαιτέρω εξέταση.»

Νωρίτερα σήμερα ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου ενώ η σύμβουλός του, η Αλέγκρα Στράτον, υπέβαλε την παραίτησή της. Στο βίντεο, που προκάλεσε πολιτική θύελλα, η Στράτον και άλλοι συνεργάτες του Τζόνσον αστειεύονταν για το χριστουγεννιάτικο πάρτι που οργανώθηκε, μολονότι απαγορεύονταν οι συναθροίσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας...



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου