Απέπλευσε ο Στόλος Βαλτικής με σειρήνες πολέμου – To Πεντάγωνο των ΗΠΑ έθεσε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα τις αμερικανικές δυνάμεις. Σε επιφυλακή και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απέπλευσε ο Στόλος Βαλτικής με σειρήνες πολέμου – To Πεντάγωνο των ΗΠΑ έθεσε σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα τις αμερικανικές δυνάμεις. Σε επιφυλακή και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ

  Πεντάγωνο: «8.500 στρατιώτες σε ύψιστη ετοιμότητα για ανάπτυξη στην ανατ. Ευρώπη». Τέθηκαν σε επιφυλακή και 40.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ! Η ...

 






Πεντάγωνο: «8.500 στρατιώτες σε ύψιστη ετοιμότητα για ανάπτυξη στην ανατ. Ευρώπη». Τέθηκαν σε επιφυλακή και 40.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ! Η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη...


Τρομαχτικές απειλές εναντίον Δύσης και Ουκρανίας εξαπέλυσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας...Πολλές χώρες ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες απομάκρυνσης προσωπικού και πολιτών τους από την Ουκρανία, μεταξύ των οποίων το Ισραήλ, η Βρετανία και η Ιαπωνία.

 

Για πρώτη φορά από τον «ψυχρό πόλεμο» ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου τίθεται υπό την Διοίκηση του ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θέτει επιπλέον δυνάμεις σε ετοιμότητα και στέλνει περισσότερα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη, καθώς η Ιρλανδία προειδοποίησε ότι οι νέες ναυτικές ασκήσεις  στα ανοικτά των ακτών της δεν είναι ευπρόσδεκτα.

Το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ενισχύει την «αποτρεπτική» παρουσία του στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, την ώρα που το ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε την έναρξη ναυτικών ασκήσεων στην ίδια περιοχή.

Έτσι η Δανία στέλνει μια φρεγάτα και αναπτύσσει πολεμικά αεροσκάφη F-16 στη Λιθουανία.

Η Ισπανία, σύμφωνα με το defencenet, στέλνει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter στη Βουλγαρία και τρία πλοία στη Μαύρη Θάλασσα για να ενταχθούν στις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ. και η Γαλλία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Ρουμανία. Η Ολλανδία σχεδιάζει επίσης να στείλει δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 στη Βουλγαρία αλλά πολύ αργότερα από τον Απρίλιο.

Για πρώτη φορά από το τέλος του «ψυχρού πολέμου» ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου του Ναυτικού των ΗΠΑ τίθεται υπό την Διοίκηση του ΝΑΤΟ 


Πεντάγωνο: «8.500 στρατιώτες σε ύψιστη ετοιμότητα για ανάπτυξη στην ανατ. Ευρώπη»

Περίπου 8.500 στρατιώτες θα ενεργοποιηθούν για να υποστηρίξουν τη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, μια πολυεθνική ομάδα 40.000 στρατιωτών που έχει ως αποστολή να ανταποκρίνεται σε επιθετικές ενέργειες εναντίον χωρών του ΝΑΤΟ.

Οι μονάδες, οι οποίες δεν κατονομάστηκαν, δεν έλαβαν εντολή να αναπτυχθούν, αλλά να συντομεύσουν τα χρονοδιαγράμματα ανάκλησής τους σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ενεργοποιήσει τη δύναμη ανταπόκρισής του , δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι.

«Δεν υπάρχει αποστολή, αυτή καθαυτή», είπε ο Kirby. «Αυτό είναι ότι ο γραμματέας θέλει να προλάβει την πιθανή ενεργοποίηση και να βεβαιωθεί ότι αυτές οι μονάδες έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν».

Για παράδειγμα, είπε, ορισμένες μονάδες που βρίσκονται ήδη σε χρονοδιάγραμμα 10 ημερών θα προετοιμαστούν για να είναι έτοιμες σε πέντε ημέρες. Καμία από τις μονάδες σε αυξημένη ετοιμότητα δεν έχει έδρα στην Ευρώπη, είπε ο Kirby.

Οι μονάδες ειδοποιούνται, πρόσθεσε, και το Πεντάγωνο θα έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτές μετά από αυτή τη διαδικασία.

«Πρόκειται για τη θέση των μονάδων σε αυξημένο συναγερμό», είπε. «Δεν σημαίνει ότι αύριο θα πηδήξουν σε γκρίζες ουρές και θα φύγουν».

Εκτός από την ενίσχυση της ετοιμότητας των στρατευμάτων στις ΗΠΑ, το Σώμα Πεζοναυτών έστειλε «πρόσφατα» μια ομάδα οκτώ Πεζοναυτών με τη Μονάδα Ενίσχυσης της Ασφάλειας Πεζοναυτών για να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρεσβεία στο Κίεβο, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος του Σώματος Πεζοναυτών.

Την ίδια ώρα ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι στέλνει 20 πλοία του, του Στόλου της Βαλτικής προς τη Βαλτική Θάλασσα για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία και αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να στείλουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή.

Απέπλευσε ο Στόλος Βαλτικής με σειρήνες πολέμου. Τρομαχτικές απειλές εναντίον Δύσης και Ουκρανίας εξαπέλυσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας...

Τη στιγμή που ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στην χώρα υπό τους ήχους σειρήνων πολέμου ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το warnews247  είπε μέσα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παραλήρημα που το παρακολουθούσαν εκατ. πολιτών:

«Οι συμμαχικές δυνάμεις των Σλάβων θα σπάσουν τον αποκλεισμό με σταθερό χέρι. Ο Ιβάν θα τελειώσει το καταραμένο κάθαρμα! Μην ανακατεύεστε, ψυχοπαθείς, δεν θα πάρουμε [μόνο] τη Βαρσοβία και το Κίεβο. Δεν θα αφήσουμε πέτρα σε όλη τη βρόμικη Ευρώπη! Φύγετε από εδώ!».

Απέπλευσε ο Στόλος Βαλτικής – Γενικός έλεγχος ετοιμότητας

“Είκοσι πολεμικά πλοία του Στόλου της Βαλτικής απέπλευσαν από τον Ναύσταθμο και αναπτύχθηκαν σε προκαθορισμένες θέσεις” ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

“Τα πλοία χωρίστηκαν σε αρκετές τακτικές ομάδες. Θα προχωρήσουν σε ανθυποβρυχιακές και αντιαεροπορικές ασκήσεις καθώς και σε ασκήσεις αποναρκοθέτησης για την υποστήριξη ναυτικών δυνάμεων με χρήση πραγματικών πυρών.

Συμμετέχουν ναρκοθηρευτικά, ανθυποβρυχιακά πλοία και κορβέτες ενώ τα ελικόπτερα Ka-27 θα λάβουν μέρος σε “κυνήγι” υποβρυχίων.

Στο τελικό στάδιο σε όλα τα πεδία βολής της περιοχής του Καλίνινγκραντ, μονάδες του Στόλου της Βαλτικής θα εκτελέσουν βολές με ότι οπλισμό διαθέτουν ενώ θα γίνουν βολές και από χερσαίες δυνάμεις οι οποίες θα συμμετάσχουν με BMP-2, BMP-3, άρματα μάχης T-72B3.

Στην συνέχεια θα εκτελέσουν βολές η Ναυτική Αεροπορία και η Αεράμυνα του Στόλου.

Οι ασκήσεις γίνονται υπό την γενική Διοίκηση του Ρώσου Ναυάρχου Nikolay Yevmenov” καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στη ναυτική και αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε το RIA επικαλούμενο τον Στόλο της Βαλτικής. Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα «απαντήσει κατάλληλα» εάν η Ουάσιγκτον ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αφού η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει μια τέτοια κίνηση.

Εκκενώνει την Ανατολική Ουκρανία το Ισραήλ

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Ισραήλ επικαιροποιεί τα σχέδια μαζικής εκκένωσης Εβραίων από την Ουκρανία.

Υπολογίζεται πως στην Ανατολική Ουκρανία ζουν 75.000 Εβραίοι που δικαιούνται ισραηλινή υπηκοότητα. Από αυτούς είναι ακόμη άγνωστο πόσοι θα θελήσουν να φύγουν.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ “αν ξεσπάσει ο πόλεμος θα έχουμε την μεγαλύτερη εκκένωση Εβραίων εδώ και δεκαετίες”!

Αποσύρουν προσωπικό Βρετανία, Ιαπωνία και Αυστραλία 

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να αποσύρει το προσωπικό του από την βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο καθώς μεγαλώνει η ένταση ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

Πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπαν στο BBC ότι η κίνηση αυτή έγινε για την ασφάλεια των διπλωματών καθώς έχει μεγαλώσει ο κίνδυνος να εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντολή απομάκρυνσης έδωσαν πριν λίγο Αυστραλία και Ιαπωνία ενώ αξιοσημείωτο είναι πως Αυστρία-Ολλανδία και Ελβετία θα απομακρύνουν απόψε τα αεροσκάφη τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο Boryspil.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι δεν πρέπει να ανακατεύονται σε ξένα χωράφια ! Φτάνει πια με δαυτους όπου κακό μέσα αυτοί! Ήρθε η ώρα η Αμερική να γίνει Μερική όπως λένε οι Άγιοι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου