Η μεγαλύτερη απειλή για τη φύση είναι οι φανατικοί της «κλιματικής αλλαγής», ΟΧΙ τα ορυκτά καύσιμα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η μεγαλύτερη απειλή για τη φύση είναι οι φανατικοί της «κλιματικής αλλαγής», ΟΧΙ τα ορυκτά καύσιμα...

  Η σοβαρότερη απειλή για τα ενδιαιτήματα της άγριας ζωής και τη βιοποικιλότητα ΔΕΝ είναι η «κλιματική αλλαγή». Είναι οι πολιτικές και τα πρ...

 






Η σοβαρότερη απειλή για τα ενδιαιτήματα της άγριας ζωής και τη βιοποικιλότητα ΔΕΝ είναι η «κλιματική αλλαγή». Είναι οι πολιτικές και τα προγράμματα που δημιουργούνται, εφαρμόζονται και επιβάλλονται στο όνομα της πρόληψης της «κλιματικής αλλαγής».


Οι αναφορές στην «κλιματική αλλαγή» εγγυώνται σχεδόν τη χρηματοδότηση, ακόμη και για ερευνητικά θέματα με μικρό ενδιαφέρον πέρα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους οικολογικούς ακτιβιστές...

 

Με αφορμή τον πρόσφατο κλιματικό Νόμο στη χώρα μας αλλά και τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία ίσως έχουν περάσει ελαφρώς απαρατήρητα από τους περισσότερους, δημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για να αντιληφθείτε τη πραγματική διάσταση όσων τώρα...προτείνονται και αργότερα θα επιβληθούν...!

 

Πηγή: Principia Scientific Intl

Από τον Paul Driessen

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, την εγκληματικότητα, το βιοτικό επίπεδο, τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία και τις αυξανόμενες προσπάθειες ελέγχου της ζωής τους.

Μια πρόσφατη μελέτη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Rutgers προσπάθησε να προσδιορίσει πόση ποικιλομορφία απαιτείται μεταξύ των ειδών μελισσών για τη διατήρηση των πληθυσμών των άγριων φυτών. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οικοσυστήματα βασίζονται σε πολλά είδη μελισσών για να ευδοκιμήσουν - και ότι "η βιοποικιλότητα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ζωής στη Γη", ειδικά με πολλά είδη "που εξαφανίζονται με ταχείς ρυθμούς λόγω της "κλιματικής αλλαγής" και της ανθρώπινης ανάπτυξης".

Ο βιολόγος άγριας ζωής της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ Sam Droege λέει ότι οι άγριες μέλισσες γενικά "τα πάνε καλά". Ωστόσο, σίγουρα αντιμετωπίζουν προκλήσεις, κυρίως λόγω της απώλειας ενδιαιτημάτων, των ασθενειών και του ανταγωνισμού από τις διαχειριζόμενες μέλισσες και τους βομβίνους - όχι από τα φυτοφάρμακα, αφού τα περισσότερα είδη άγριων μελισσών δεν επικονιάζουν τις καλλιέργειες.

Αυτό μας φέρνει σε ένα από τα αγαπημένα θέματα του Wokedom: τη διατομεακότητα - σε αυτή την περίπτωση, τις πραγματικές συνδέσεις μεταξύ των μελισσών, της "κλιματικής αλλαγής", της απώλειας βιοτόπων και των απειλών για την ενέργεια, το βιοτικό επίπεδο και τις ελευθερίες μας.

Με απλά λόγια, η σοβαρότερη απειλή για τα ενδιαιτήματα της άγριας ζωής και τη βιοποικιλότητα (και για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων) ΔΕΝ είναι η "κλιματική αλλαγή". Είναι οι πολιτικές και τα προγράμματα που δημιουργούνται, εφαρμόζονται και επιβάλλονται στο όνομα της πρόληψης της "κλιματικής αλλαγής".

Ας εξετάσουμε τις απειλές για τα ενδιαιτήματα και τη βιοποικιλότητα - χωρίς να αναρωτηθούμε αν οι όποιες κλιματικές αλλαγές σήμερα ή στο μέλλον εξακολουθούν να είναι κυρίως φυσικές, ή οδηγούνται τώρα από τα ορυκτά καύσιμα. Ας εξετάσουμε απλώς τι θα έκαναν οι υποτιθέμενες λύσεις για την υποτιθέμενη "κλιματική κρίση" πιθανότατα στον πλανήτη και στα πλάσματα που αγαπάμε.

Η πιο εντατική χρήση γης - και συνεπώς η μεγαλύτερη καταστροφή οικοτόπων - προέρχεται από τα προγράμματα που είναι τα πιο αγαπημένα, υποστηρίζονται και απαιτούνται από τους φανατικούς πράσινους: αιολική, ηλιακή, βιοκαύσιμα και ενέργεια από μπαταρίες.

Η ομάδα του Biden εξακολουθεί να έχει την πρόθεση να αποκτήσει 100% ηλεκτρική ενέργεια χωρίς υδρογονάνθρακες μέχρι το 2035. Θέλει να εξαλείψει τα ορυκτά καύσιμα σε όλη την οικονομία των ΗΠΑ μέχρι το 2050: όχι άνθρακα ή φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας- όχι βενζίνη ή ντίζελ για τα οχήματα- όχι φυσικό αέριο για την κατασκευή, τη θέρμανση, το μαγείρεμα ή άλλες ανάγκες.

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στην Αμερική θα εκτοξευθεί από 2,7 δισεκατομμύρια μεγαβατώρες ετησίως (το τμήμα των ορυκτών καυσίμων στη συνολική ηλεκτρική ενέργεια των ΗΠΑ) σε σχεδόν 7,5 δισεκατομμύρια MWh μέχρι το 2050. Θα απαιτηθεί σημαντική πρόσθετη παραγωγή για τη συνεχή επαναφόρτιση των εφεδρικών μπαταριών για τις περιόδους χωρίς άνεμο και ήλιο.

Η ζήτηση αιθανόλης με βάση το καλαμπόκι θα εξαφανιζόταν, αλλά οι καλλιέργειες βιοκαυσίμων θα έπρεπε να αντικαταστήσουν τις πετροχημικές πρώτες ύλες για χρώματα, πλαστικά, φάρμακα, καλλυντικά, κινητά τηλέφωνα, πτερύγια ανεμογεννητριών και αμέτρητα άλλα προϊόντα.

Αυτό ισχύει μόνο για τις ΗΠΑ. Αν προεκτείνετε αυτές τις απαιτήσεις στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο χωρίς ορυκτά καύσιμα ... στην Κίνα και την Ινδία ... και στις φτωχές χώρες που είναι αποφασισμένες να πάρουν τη θέση που τους αξίζει ανάμεσα στους υγιείς και ευημερούντες ανθρώπους της Γης - και οι απαιτήσεις για "καθαρή, πράσινη" ενέργεια γίνονται μνημειώδεις, ακατανόητες.

Σίγουρα πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, εκατομμύρια χερσαίες ανεμογεννήτριες, δισεκατομμύρια φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ, δισεκατομμύρια μονάδες μπαταριών οχημάτων και εφεδρικών μπαταριών και δεκάδες χιλιάδες μίλια νέων γραμμών μεταφοράς. Εκατοντάδες εκατομμύρια στρέμματα αγροτικής γης των ΗΠΑ, γραφικές περιοχές και ενδιαιτήματα άγριας ζωής θα επηρεαστούν - θα καλυφθούν από τεράστιες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις βιοκαυσίμων και γραμμές μεταφοράς ενέργειας.

Προσθέστε την τεράστια και πρωτοφανή εξόρυξη, επεξεργασία και κατασκευή που απαιτείται για την παραγωγή όλων αυτών των ενεργειακά μη αποδοτικών τεχνολογιών - κυρίως εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών - και η χρήση γης, η απώλεια οικοτόπων και η τοξική ρύπανση θα απειλούσαν σοβαρά τους ανθρώπους, την άγρια ζωή και τον πλανήτη.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, τώρα μόνο από την οπτική γωνία των ΗΠΑ, αλλά γνωρίζοντας ότι πρόκειται για παγκόσμιες ανησυχίες.

Ηλιακή ενέργεια. 72.000 ηλιακά πάνελ υψηλής τεχνολογίας που παρακολουθούν τον ήλιο στην ηλιόλουστη αεροπορική βάση Nellis της Νεβάδα καλύπτουν 140 στρέμματα, αλλά παράγουν μόνο 32.000 MWh ετησίως. Αυτό είναι το 33% της ονομαστικής δυναμικότητας. 0,0004% των αναγκών των ΗΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια το 2050.

Τα σταθερά πάνελ χαμηλής τεχνολογίας έχουν πολύ χαμηλότερη απόδοση και παραγωγική ικανότητα, ιδίως σε πιο βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Η κάλυψη των αναγκών των ΗΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια το 2050 θα απαιτούσε ηλιοφάνεια στη Νεβάδα και σχεδόν 235.000 συστήματα Nellis σε 33.000.000.000 στρέμματα (ίσα με την Αλαμπάμα).

Τριπλάσια έκταση για σταθερά πάνελ χαμηλής τεχνολογίας σε λιγότερο ηλιόλουστες περιοχές. Ενδεικτικά, μόνο η Dominion Energy σχεδιάζει 490 τετραγωνικά μίλια πάνελ (8 φορές την Ουάσινγκτον) μόνο στη Βιρτζίνια, μόνο για τη Βιρτζίνια. Στη συνέχεια, προσθέστε όλες τις γραμμές μεταφοράς.

Αιολική ενέργεια. Οι 355 ανεμογεννήτριες στη βιομηχανική αιολική εγκατάσταση Fowler Ridge της Ιντιάνα καλύπτουν 50.000 στρέμματα (120 στρέμματα/ανεμογεννήτρια) και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό λίγο πάνω από το 25% του χρόνου. Ακόμη και με μόλις 50 στρέμματα ανά ανεμογεννήτρια, η κάλυψη των αναγκών των ΗΠΑ σε ηλεκτρική ενέργεια το 2050 θα απαιτούσε δύο εκατομμύρια ανεμογεννήτριες 1,8 MW, σε 99.000.000 στρέμματα (ίσα με την Καλιφόρνια), αν παρήγαγαν ηλεκτρική ενέργεια το 25% του έτους.

Αλλά όσο περισσότερες ανεμογεννήτριες (ή ηλιακούς συλλέκτες) χρειαζόμαστε, τόσο περισσότερο πρέπει να τις τοποθετήσουμε σε μη βέλτιστες περιοχές, όπου μπορεί να λειτουργούν το 15% του έτους.

Όσο περισσότερες εγκαθιστούμε, τόσο περισσότερο μειώνουν τη ροή του ανέμου για τους υπόλοιπους.

Και μερικές από τις καλύτερες αιολικές ζώνες των ΗΠΑ βρίσκονται κατά μήκος της αεροπορικής οδού από τον Καναδά στο Τέξας για τα μεταναστευτικά πουλιά - κάτι που θα σήμαινε μαζική, μη βιώσιμη σφαγή γερανών, αρπακτικών, άλλων πουλιών και νυχτερίδων.

Πηγαίνοντας στην ανοικτή θάλασσα, ακόμη και η έκκληση του Προέδρου Μπάιντεν για 30.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας (2.500 τερατώδεις τουρμπίνες των 12 MW) δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες της πολιτείας της Νέας Υόρκης σε ηλεκτρική ενέργεια κατά την αιχμή του καλοκαιριού.

Βιοκαύσιμα και πέλλετ ξύλου. Η Αμερική καλλιεργεί ήδη καλαμπόκι σε μια έκταση μεγαλύτερη από την Αϊόβα, για να καλύψει τις τρέχουσες ποσοστώσεις αιθανόλης. Οι λομπίστες της διατήρησης των ορυκτών καυσίμων στο έδαφος πρέπει να υπολογίσουν πόσα στρέμματα σόγιας, κανόλα και άλλων καλλιεργειών βιοκαυσίμων θα χρειάζονταν για να αντικαταστήσουν τα σημερινά αποθέματα πετροχημικών ζωοτροφών- πόσα νερά, λιπάσματα, εργατικά χέρια και καύσιμα θα χρειάζονταν για την καλλιέργεια, τη συγκομιδή και την επεξεργασία τους- και πόσα στρέμματα θα έπρεπε να αφαιρεθούν από την παραγωγή τροφίμων ή να μετατραπούν από ενδιαιτήματα μελισσών και άγριων ζώων.

Οι ακτιβιστές του κλίματος εγκρίνουν επίσης την κοπή χιλιάδων στρεμμάτων δασών σκληρού ξύλου της Βόρειας Αμερικής - σχεδόν 300.000.000 δέντρα ετησίως - και τη μετατροπή τους σε συσσωματώματα ξύλου, τα οποία μεταφέρονται με φορτηγά και φορτηγά πλοία στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Drax της Αγγλίας.

Εκεί καίγονται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορεί να "ανταποκριθεί στους στόχους του για τα ανανεώσιμα καύσιμα". Και αυτό είναι μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας "ουδέτερου άνθρακα".

Αυτό σημαίνει ένα χρόνο για να κοπεί και να καεί το καύσιμο, και πενήντα χρόνια για να ξαναφυτρώσουν τα δέντρα αντικατάστασης.

Αυτό δεν είναι πράσινη, βιώσιμη ενέργεια.

Φυσικά, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι κυβερνητικές εντολές και οι επόπτες θα μπορούσαν να απαιτούν από τις "μέσες" αμερικανικές οικογένειες να ζουν σε διαμερίσματα 640 τετραγωνικών μέτρων, να μειώνουν τη χρήση ενέργειας, να χρησιμοποιούν μόνο ποδήλατα ή μέσα μαζικής μεταφοράς και να πετούν μόνο μία φορά κάθε λίγα χρόνια. Θα μπορούσαν επίσης να μας περάσουν σε δίαιτες "χωρίς παχυσαρκία".

Πράγματι, οι "επιστήμονες" λένε και πάλι ότι εμείς οι "απλοί άνθρωποι" θα μπορούσαμε να "μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα" τρώγοντας λιγότερο μοσχάρι και κοτόπουλο και περισσότερη πρωτεΐνη εντόμων, αλεσμένα έντομα - ή ψητές μέλισσες.

Ή θα μπορούσαμε απλώς να μειώσουμε τον αριθμό των "καρκινογόνων, παρασιτικών" ανθρώπων. (Ίσως ξεκινώντας από τους επίδοξους επόπτες;)

Δείτε περισσότερα εδώ: naturalgasnow.org

Σημείωση του συντάκτη: ένας ζωτικός χώρος 640 τετραγωνικών ποδιών θα ήταν περίπου το μισό του μικρού μου σπιτιού σε σειρά. Αυτό θα ήταν δύσκολο για ένα άτομο, πόσο μάλλον για μια οικογένεια.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου