Πρωθυπουργός υπό προθεσμία και από την…προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πρωθυπουργός υπό προθεσμία και από την…προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  Κάθε ημέρα που περνάει, η κυβέρνηση αγριεύει περαιτέρω τον λαό…! Έρχεται εκλογικό στραπάτσο για τα κόμματα Εξουσίας… Η ΕΕ θέλει Γιάννη Σ...

 






Κάθε ημέρα που περνάει, η κυβέρνηση αγριεύει περαιτέρω τον λαό…! Έρχεται εκλογικό στραπάτσο για τα κόμματα Εξουσίας…


Η ΕΕ θέλει Γιάννη Στουρνάρα, οι ΗΠΑ θέλουν Αντώνη Σαμαρά, τον ελληνικό λαό θα τον ρωτήσει κάποιος; Αυτές οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις θα σημαδέψουν το μέλλον Πατρίδας και λαού για δεκαετίες! Ας μην εφησυχάσει για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός! Ας αποφασίσει, με περίσκεψη, ωριμότητα και αποφασιστικότητα για το τι ακριβώς θέλει!! 

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο με μόνο θέμα την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών! Η εικόνα που θέλησαν να παρουσιάσουν on camera, ήταν της θλίψης και της απόγνωσης!

Ωστόσο και αυτήν την εικόνα, την θεωρώ προσχηματική, αφού πιστεύω πως αυτή η θλίψη και η απόγνωση που ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα Υπουργών, ήταν όχι για τα αθώα θύματα που έχασαν ξαφνικά και αναίτια την ζωή τους, από την κυβερνητική ανικανότητα, αμέλεια, αφασία, από τον ωχαδερφισμό τους, αλλά επειδή βλέπουν ότι χάνουν τις εκλογές και θα μαραζώσουν από την λαϊκή ανυποληψία της επόμενης ημέρας!

Έτσι όταν αποχώρησαν οι τηλεοπτικές κάμερες, ασχολήθηκαν με το θέμα σύγκλησης αυτού του κυβερνητικού συμβουλίου, που ήταν οι προσεχείς εκλογές! Και η είδηση που βγήκε από τον Πρωθυπουργό, ήταν πως δεν μπορεί να στηθούν κάλπες πριν το Πάσχα! Έτσι πήγε περίπατο, η ημερομηνία των εκλογών που διακινούταν από το Μέγαρο Μαξίμου για 9 Απριλίου 2023!      

Αλλά η εκτίμηση η δική μου είναι πως, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και υπό το βάρος της τραγωδίας των Τεμπών και η οποία έχει ξεσηκώσει όλα τα κοινωνικά στρώματα εναντίον αυτής της κυβέρνησης με μεγαλειώδεις καθημερινές συγκεντρώσεις και αντικυβερνητικές πορείες, θα προσπαθήσει να αφήσει να περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να ξεφουσκώσει αυτό το λαϊκό μένος εναντίον του και εναντίον της κυβέρνησής του!

Βέβαια είναι γελασμένος, αν νομίζει ότι το νέο αίμα και κυρίως νέων παιδιών θα το επουλώσουν μερικοί μήνες!

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει άλλη λύση, αφού εμπρός είναι γκρεμός και πίσω του ρέμα! Έτσι εκτιμώ ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν στις αρχές Αυγούστου, για ένα επιπλέον λόγο! Οι καλοκαιρινές διακοπές και στις οποίες θα βρίσκεται μεγάλο μέρος των νέων μας, που σήμερα μαυρίζουν με οργή αυτήν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Κάθε ημέρα που περνάει, η κυβέρνηση αγριεύει περαιτέρω τον λαό…

Αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι τόσο ανίκανη που καθημερινώς αυτοαναιρείται στα μάτια του λαού, από την στιγμή που συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία και να την εξαγριώνει περαιτέρω!

Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, αυτήν την στιγμή είναι κόκκινο πανί για τον ελληνικό λαό! Του οποίου την παραίτηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός, όχι όμως και ο ελληνικός λαός! Αφού με τα καθημερινά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας του προσδίδονται πλέον και ποινικές ευθύνες!

Έτσι αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, αλλά δεν μπορεί επίσης να αντιληφθεί την άνευ ορίων οργή του λαού, διά του κυβερνητικού της εκπροσώπου ανήγγειλε ότι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως θα είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές στην περιφέρεια των Σερρών!

Έτσι πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις Σέρρες – προπύργιο της ΝΔ – έξω από το πολιτικό γραφείο του Κώστας Καραμανλή του Αχιλλέως, φωνάζοντας συνθήματα!

Αλλά, άλλο ένα πολιτικό αντιδραστικό σύνθημα, ως απόρροια πολιτικών λαθών ενός Βουλευτή και Υπουργού κι άλλο το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα της μεγάλης πόλεως της Κεντρικής Μακεδονίας:

“Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στην φυλακή”!

Εκλογικό στραπάτσο για τα κόμματα Εξουσίας…

Η ΝΔ παρά τα εγκληματικά πολιτικά της λάθη όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, κρατούσε την πρωτιά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, λόγω της ανικανότητας της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και του Προέδρου της Αλέξη Τσίπρα, να πείσουν τον λαό, πως είναι καλύτεροι και πως μπορούν αξιόπιστα να διαχειριστούν υπέρ λαού τα συσσωρευμένα προβλήματα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! 

Έτσι η καταγραφή των ποσοστών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρίσκονταν σε πολύ χαμηλές πτήσεις!

Γι΄ αυτό προ ολίγων ημερών έγραψα, πως οδηγούμαστε σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, και οι οποίες θα επιφέρουν συθέμελες αλλαγές στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Αφού όλοι τους θα είναι χαμένοι! Η ΝΔ κατά την εκτίμησή μου δεν θα συγκεντρώσει εκλογικά ποσοστά της τάξεως άνω του 25% και έτσι θα τεθεί θέμα αρχηγίας στο κόμμα! Που όπως εκτιμώ, επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο Καραμανλικός Νίκος Δένδιας και ο οποίος θα γίνει Πρωθυπουργός με την λήξη της θητείας Κώστα Καραμανλή ως Πρωθυπουργός Οικουμενικής κυβερνήσεως!

Θα υπάρξει βέβαια ζήτημα αρχηγίας και στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο επί 4 χρόνια δεύτερος Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Μεταπολιτεύσεως (βλέπε εσωκομματικά νέα προβλήματα με Παύλο Πολάκη)!

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εάν τα ποσοστά του κυμανθούν στο 10%, και που θα είναι πέραν των επιθυμιών και προσδοκιών που έφερε η νίκη Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος, τότε θα αρχίσει η γκρίνια και η αμφισβήτηση του προσώπου Ανδρουλάκη!

Αυτές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και εφ΄ όσον πραγματοποιηθούν, θα είναι καλές για τον Τόπο μας, αλλά και για τα 3 μεγάλα κόμματα, που θα πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους περπατησιά, προκειμένου να μην οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!


Όμως οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, ιδιαίτερα μετά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, με τη ΝΔ πλέον να βρίσκεται οριακά στην πρώτη θέση! Το επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να έχουμε την μεγάλη ανατροπή, όχι λόγω ικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ, που παραμένει σταθερός στα ποσοστά του εδώ και μήνες, αλλά ένεκα της μεγάλης πτώσεως των ποσοστών της ΝΔ! 

Θα εκπληρωθεί το υπουργικό απωθημένο Βελόπουλου σε μετεκλογική συγκυβέρνηση κομμάτων;

Με αυτά τα δεδομένα, οδηγούμαστε σε ακυβερνησία με τη μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από ένα κόμμα και γι΄ αυτό φαντάζει πλέον σίγουρη η συγκυβέρνηση κομμάτων!

Έτσι ξεκίνησαν ήδη οι προεργασίες και οι οποίες εμπλέκουν και το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, όσο κι αν ο Πρόεδρός της διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, πως δεν θα αποτελέσει το κόμμα του, μέρος αυριανής συγκυβέρνησης!

Άλλωστε ο Κυριάκος Βελόπουλος, από την εποχή του σχηματισμού της τρικομματικής (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, φέρει βαρέως την μη υπουργοποίησή του, αφού μεγαλύτερα συμφέροντα αξιολόγησαν τον Άδωνι Γεωργιάδη για Υπουργό κι όχι εκείνον για μια θέση Υπουργού!

Αλλά, τι λένε τα πρόσφατα γεγονότα;     

Πως ο Βουλευτής Λακωνίας – προπύργιο της δεξιάς – του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης σε συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο, ισχυρίστηκε για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας κομμάτων, ότι το κόμμα Βελόπουλου δεν μπορεί να θεωρηθεί “προοδευτική δύναμη”, αφού προφανώς θεωρεί το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ΝΔ ως “προοδευτικά κόμματα”!  

Αυτή η δήλωση με πολλά υπονοούμενα αυριανής συγκυβέρνησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ξεσήκωσε την Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ και η οποία τοποθετήθηκε ως εξής:

«Ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο APELA.GR στις 28/2, κάλεσε σε κοινό εκλογικό μέτωπο  όλες τις δημοκρατικές – προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση “Μητσοτάκης ΑΕ”. Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η  “προοδευτική συμμαχία” που θα οδηγήσει σε “προοδευτική κυβέρνηση” αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου…»!

Βέβαια αυτή η τοποθέτηση δεν έμεινε αναπάντητη από τον κ. Αραχωβίη και ο οποίος μίλησε για διαστρέβλωση των λεγομένων του, επισημαίνοντας:

«…προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν»!

Έτσι αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως αφού η κουβέντα ξεκίνησε περί συμμετοχής του κόμματος Βελόπουλου σε μετεκλογική συγκυβέρνηση κομμάτων, κάτι σημαντικό τρέχει, αφού όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Αλλά η ανακοίνωση της Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ έβγαλε και άλλη είδηση και για την οποία σας είχα ενημερώσει προ ημερών, αλλά αναφέρω και το σημερινό μου άρθρο:

«Συμπέρασμα: Στο “προοδευτικό μέτωπο” για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη…»!

Θέλει να είναι Πρωθυπουργός Συμμαχικής κυβέρνησης ο Κώστας Καραμανλής… 

Καταγράφοντας προ ημερών τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας, επεσήμαινα ότι, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με δηλώσεις του ανήγγειλε το τέλος της κοινοβουλευτικής του διαδρομής μετά από 34 χρόνια! Όχι όμως το τέλος της πολιτικής του διαδρομής!

Μιας αυριανής ημέρας, που δεν αποβλέπει στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ορισμένοι “λαγοί” των Συστημικών ΜΜΕ θέλουν να προσδώσουν στον Κώστα Καραμανλή για να τον μειώσουν πολιτικά!

Αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν τότε, που με υπόδειξή του, έγινε ο Προκόπης Παυλόπουλος!

Ο Κώστας Καραμανλής – σύμφωνα με πληροφορίες μου και τις οποίες έχω διατυπώσει και κατά το παρελθόν – περιμένει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των διπλών, ενδεχομένως και τριπλών εκλογών!

Περιμένει, ως η πλέον εμβληματική προσωπικότητα, απαλλαγμένος από κομματική ταμπέλα, να υποδειχθεί διακομματικά ως Οικουμενικός Πρωθυπουργός, με εύρος ζωής αυτής της κυβερνήσεως από 6 μήνες – 3 χρόνια! Διάστημα κατά το οποίο θα συντελεστούν – ήδη συντελούνται – κοσμογονικές παγκόσμιες αλλαγές!

Οι ΗΠΑ θέλουν Σαμαρά για Οικουμενικό Πρωθυπουργό;


Όμως είπαμε, οι πολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα τρέχουν, τρέχουν πολύ!

Ενώ οι “θεσμοί” της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβάρουν κουστούμι Πρωθυπουργού στον εκλεκτό τους Γιάννη Στουρνάρα Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, αφού “κάηκε” το χαρτί του Μαργαρίτη Σχοινά, οι ΗΠΑ προφανώς εκτιμούν πως ο καταλληλότερος θα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

Άλλωστε, τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει ο δημόσιος περίπατος στην Αθήνα του Αντώνη Σαμαρά με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, που αποκάλυψε το ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews.gr!

Τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωνε στις 4 Ιουλίου 1993 στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ότι δεν θα επέστρεφε στη ΝΔ και αν ακόμη άλλαζαν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν τον καλούσαν για να γίνει “αρχηγός” της, ως επικεφαλής τότε της Πολιτικής Άνοιξης!

Τον Αντώνη Σαμαρά, που θεωρούσε ως πολιτικό πραξικόπημα συγκυβέρνηση της δικής του ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Τον Αντώνη Σαμαρά, που στην 76η ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2011, ως αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποσχόταν ότι θα κόψει τον ομφάλιο λώρο Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας! Και ως Πρωθυπουργός, λίγους μήνες μετά τις δυο αυτές θεσμικές Εξουσίες τις σφιχταγκάλιασε περαιτέρω, κάνοντας Υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τον πρώην Πρόεδρο Δικαστών και Εισαγγελέων ΄Χαράλαμπο Αθανασίου!

Τον Αντώνη Σαμαρά, που ως αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και ως Πρωθυπουργός ψήφισε το δεύτερο, επιστρέφοντας από το Βερολίνο και τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, 24 Αυγούστου 2012, λέγοντας το ελεεινό “ουδείς αναμάρτητος”, ακυρώνοντας επί της ουσίας τον ίδιο του τον εαυτό!

Τελικά η ΕΕ θέλει Γιάννη Στουρνάρα, οι ΗΠΑ θέλουν Αντώνη Σαμαρά, τον ελληνικό λαό θα τον ρωτήσει κάποιος;

Αυτές οι επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις θα σημαδέψουν το μέλλον Πατρίδας και λαού για δεκαετίες! Ας μην εφησυχάσει για άλλη μια φορά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός! Ας αποφασίσει, με περίσκεψη, ωριμότητα και αποφασιστικότητα για το τι ακριβώς θέλει!! 

   

 Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Για την ανατροπή της κατάστασης αυτής συσπειρωθήκαμε στον έντιμο αγώνα του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ. Για την πατρίδα μας το μέλλον των παιδιών μας. nikh.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου