Η πραγματική απειλή των «πόλεων 15 λεπτών» που έρχονται για το «καλό» σου... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η πραγματική απειλή των «πόλεων 15 λεπτών» που έρχονται για το «καλό» σου...

  Μέχρι το 2050, περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού  θα ζουν  σε στενά επιτηρούμενα αστικά κέντρα, σαν δοξασμένοι αρουραί...

 


Μέχρι το 2050, περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού  θα ζουν  σε στενά επιτηρούμενα αστικά κέντρα, σαν δοξασμένοι αρουραίοι σε στενά κλουβιά.


Η σκοπιμότητα δεν είναι πάντα καλό πράγμα. Μερικές φορές είναι εντελώς επικίνδυνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι, είτε συνειδητά είτε όχι, ανταλλάσσουν την ελευθερία τους με την ευκολία πρόσβασης σε ορισμένες υπηρεσίες. Οι «πόλεις 15 λεπτών» μπορεί να διευκολύνουν τους πολίτες να φτάσουν από το Α στο Β μέρος, αλλά αυτές οι δημιουργίες θα διευκολύνουν επίσης όσους έχουν την εξουσία να μας κατασκοπεύουν, να συλλέγουν τα δεδομένα μας και να επιτρέψουν στο Big Brother να γίνει Bigger Brother...

 

Πηγή: Brownstone Institute

Γράφει ο JOHN MAC GHLIONN

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ο Oliver Wainwright  του Guardian συζήτησε πρόσφατα  μια νέα «διεθνής σοσιαλιστική συνωμοσία» που έχει κατακλύσει τον κόσμο. «Οι περιθωριακές δυνάμεις της άκρας αριστεράς», σημείωσε, «συνωμοτούν να αφαιρέσουν την ελευθερία μας να είμαστε κολλημένοι σε μποτιλιαρίσματα, να σέρνουμε κατά μήκος φραγμένων περιφερειακών δρόμων και να τράτα στους δρόμους αναζητώντας μια θέση στάθμευσης». Το όνομα αυτού του «ανατριχιαστικού παγκόσμιου κινήματος;» ρώτησε, σαρκαστικά και κάπως περιφρονητικά: «Η πόλη των 15 λεπτών». Ο Wainwright πιστεύει ότι αυτές οι πόλεις είναι απλώς μέρος μιας «κοσμικής θεωρίας σχεδιασμού». Κάνει λάθος.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου του Wainwright, τρεις ακαδημαϊκοί  χαρακτήρισαν τις 15λεπτες πόλεις  (FMCs) «την πιο καυτή θεωρία συνωμοσίας του 2023». Με έναν πραγματικά ελιτίστικο τρόπο, κορόιδευαν εκείνους που τόλμησαν να αμφισβητήσουν το κίνητρο πίσω από τα FMC.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέλος του QAnon με κάρτες για να φοβάται αυτές τις δημιουργίες που μοιάζουν με Trojan. Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω, είναι σημαντικό να βάλουμε σε τάξη τους ορισμούς μας. Όπως έχει σημειώσει η πολιτικός επιστήμονας  Kelly M. Greenhill , δεν είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας παράξενες και δεν είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας λανθασμένες. Πάρτε για παράδειγμα τη θεωρία συνωμοσίας Γουότεργκεϊτ ή το γεγονός ότι η Έντιθ Γουίλσον πήρε τις περισσότερες εκτελεστικές αποφάσεις μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη ο σύζυγός της, Πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον. Αρκετά συχνά οι θεωρίες συνωμοσίας αποδεικνύονται ακριβείς.

Γνωστά και ως έξυπνες πόλεις, τα FMC είναι μέρη όπου ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από τον χώρο εργασίας σας μέχρι την αγαπημένη σας πιτσαρία, είναι προσβάσιμα είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο (όχι με αυτοκίνητο, ωστόσο, θα είναι επικίνδυνα) σε 15 λεπτά ή λιγότερο. Τι κακό έχει αυτό;

Στην πρώτη επιθεώρηση, πολύ λίγο. Είμαστε, τελικά, πλάσματα της άνεσης. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το μάντρα «Πολύ καιρό, δεν διάβασα (TL;DR)» κυριαρχεί πλέον. Ζητάμε ευκολία. λαχταράμε τη σκοπιμότητα. Ωστόσο, η σκοπιμότητα δεν είναι πάντα καλό πράγμα. μερικές φορές είναι εντελώς επικίνδυνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι άνθρωποι, είτε συνειδητά είτε με άλλο τρόπο, ανταλλάσσουν την ελευθερία τους με την ευκολία πρόσβασης σε ορισμένες υπηρεσίες. Τα FMC μπορεί να διευκολύνουν τους πολίτες να φτάσουν από το Α στο Β, αλλά αυτές οι δημιουργίες θα διευκολύνουν επίσης όσους έχουν την εξουσία να μας κατασκοπεύουν, να συλλέγουν τα δεδομένα μας και να επιτρέψουν στο Big Brother να γίνει Bigger Brother.


Καθώς γράφω αυτό, τα FMC υποστηρίζονται  ενεργά  από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), την ομάδα πίσω από τη «Μεγάλη Επαναφορά» και την ιδέα να μην  κατέχουμε τίποτα , να μην έχουμε απολύτως κανένα απόρρητο και να είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να απασχολεί όλους τους αναγνώστες

Θέλετε να συζητήσουμε το WEF;

Για πολλούς, είμαι σίγουρος ότι τα FMC ακούγονται απίστευτα κουλ. Αλλά μην σας ξεγελάει το όνομα. Τα FMC είναι στην πραγματικότητα «έξυπνες πόλεις». Όπως έχω  σημειώσει αλλού , η λέξη «έξυπνος» είναι στην πραγματικότητα απλώς συνώνυμο της επιτήρησης. Αυτά τα υπερσύγχρονα, κορεσμένα από τεχνολογία τέρατα χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες αισθητήρες για να συλλέξουν άφθονες ποσότητες προσωπικών δεδομένων.

Επί του παρόντος, οι πολιτικές FMC  εφαρμόζονται  σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Μπογκοτά,  η Μελβούρνη ,  το Παρίσι και η δυστοπική ερημιά που είναι γνωστή ως Πόρτλαντ. Τι κοινό έχουν αυτές οι πόλεις; Τεχνολογία επιτήρησης. Από τώρα έως το 2040, οι πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες (και πέρα ​​από αυτό) προβλέπεται να ξοδέψουν  τρισεκατομμύρια δολάρια  για την εγκατάσταση πρόσθετων καμερών και βιομετρικών αισθητήρων. Σίγουρα, η επιτήρηση είναι κακή τώρα. Αλλά, όπως φώναξε περίφημα ο Ράντι Μπάχμαν, δεν έχετε δει τίποτα ακόμα.

Μέχρι το 2050, περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού  θα ζουν  σε στενά επιτηρούμενα αστικά κέντρα, σαν δοξασμένοι αρουραίοι σε στενά κλουβιά. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν ζούμε πλέον σε μια πανοπτική κοινωνία. Όταν ο Jeremy Bentham, ο Άγγλος φιλόσοφος και κοινωνικός θεωρητικός, πρότεινε την ιδέα αυτού του συστήματος φυλακών, δεν υπήρχε διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχαν καν αυτοκίνητα. Τώρα ζούμε σε έναν μετα-πανοπτικό κόσμο—ένα ψηφιακό πανοπτικό, αν θέλετε— με τεράστιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα χρηστών πριν τα πουλήσουν στον πλειοδότη.

Οι εταιρείες που διαχειρίζονται αυτές τις πλατφόρμες συχνά συνεργάζονται στενά με κυβερνητικούς αξιωματούχους, εντοπίζοντας υποτιθέμενους αμαρτωλούς και τιμωρώντας τους με τον πιο γρήγορο τρόπο. Όπως έχει σημειώσει η συγγραφέας Kylie Lynch, αυτές οι εταιρείες γνωρίζουν απολύτως τα πάντα για εσάς. έχουν άμεση πρόσβαση στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας, στη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο και τώρα, μάλλον ανησυχητικά,  ακόμη και στα βιομετρικά σας στοιχεία . Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι εταιρείες Big Tech θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα FMC του μέλλοντος, παρέχοντας την υποκείμενη ψηφιακή υποδομή που απαιτείται για την παρακολούθηση μας και τη διασφάλιση της μαζικής συμμόρφωσης.

Οι FMC είναι λύκοι με ρούχα προβάτου. Μην πιστεύετε τις  αμέτρητες ιστορίες που σας λένε διαφορετικά. Έχει γίνει σύνηθες για τα ελιτίστικα, mainstream μέσα να κοροϊδεύουν όσους τολμούν να αμφισβητήσουν τις αφηγήσεις «έχουμε τα καλύτερα συμφέροντά σας στην καρδιά». Έχουμε καεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν.Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου