Ας μιλήσουμε σοβαρά για την αποχή… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ας μιλήσουμε σοβαρά για την αποχή…

  Η ψήφος, ακόμα και σ΄αυτή την ψευτοδημοκρατία, μπορεί να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα όχι στους υπαλλήλους των τραπεζικών (και αλλων) καρτέλ πο...

 






Η ψήφος, ακόμα και σ΄αυτή την ψευτοδημοκρατία, μπορεί να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα όχι στους υπαλλήλους των τραπεζικών (και αλλων) καρτέλ που έτσι κι αλλιώς εντεταλμένη υπηρεσία έχουν, αλλά στον υπόλοιπο αναποφάσιστο και απογοητευμένο κόσμο που θεωρεί πως οι συμπολίτες του είναι πρόβατα υποταγμένα έτοιμα για σφαγή.


Τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων που δεν ψήφισαν στις εκλογές του 2019, δεν ήταν σίγουρα από τους φανατικούς των συστημικών κομμάτων, γιατί αλλιώς θα είχαν τρέξει από το ξημέρωμα να ψηφίσουν. ΑΝ είχαν ψηφίσει ένα από τα μικρότερα κόμματα που τους άρεσε, μπορεί να είχαμε και μια βουλή με 10 κόμματα. Και σίγουρα δεν θα είχε αυτοδυναμία να κυβερνήσει κάποιο κόμμα που πήρε των 39% του 57%....! Αφυπνίσου!

 

Γράφει ο Vasiliskos

Πέρα από κορώνες ανούσιες και τσακωμούς που δεν βγάζουν πουθενά ας εξετάσουμε το θέμα αποχή με τη κοινή λογική. Ουσιαστικά σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα τι δείχνει η αποχή από την ψήφο; Ένα ρήγμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ πολιτών και πολιτείας. Η μη προσέλευση στις κάλπες που είναι ένα ύψιστο καθήκον σε ένα πολίτευμα όπου ακριβώς αυτό επιτρέπεται, γιατί αλλιώς μιλάμε για απολυταρχικά πολιτεύματα, είναι μια απόφαση που κάτω από αυτήν κρύβεται ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος.

Οι πολίτες που δεν θα ψηφίσουν που ακριβώς δίνουν την εντολή τους για το ποιος θα ορίζει τις τύχες τους τα επόμενα χρόνια. Σε όποιο κόμμα επιλέξουν οι υπόλοιποι? Τότε είναι ανόητοι. Είναι πεπεισμένοι πως όλα είναι μάταια και στην ουσία δημοκρατία δεν υπάρχει και ότι και να κάνουμε θα γίνει αυτό που θέλουν κάποιοι τύραννοι; Και τι ακριβώς πράττουν γι΄αυτό? Απέχουν και ετοιμάζουν κάποια επανάσταση και ανατροπή του συστήματος ή απλά περιμένουν κάποιοι άλλοι και σε αυτό το τομέα να βγάλουν το φίδι από τη τρύπα?

Είναι αλήθεια πως εκείνοι που κυβερνούν τη πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια απέδειξαν πως δεν κυβερνούν, εγκληματούν εναντίον της και εξαπατούν τους κατοίκους της. Αδειάσαν τα δημόσια ταμεία, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, φτωχοποίησαν του πολίτες, υποβάθμισαν το εκπαιδευτικό σύστημα, εξοντώνουν το τομέα της υγείας, και ναι κάποια στιγμή θα αρχίσουν να μας φεύγουν κομμάτια από τα εδάφη μας, αφού η πατρίδα μας είναι μια αποικία, ντυμένη με ένα ψευτομανδύα δημοκρατίας.

Όμως κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι ουσιώδες. Η αποχή από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα. Είναι ακόμα μια ψήφος διαμαρτυρίας που θα πέσει στο κενό, όπως στο κενό πέφτουν οι συγκεντρώσεις που δεν απειλούν κανέναν και διαλύονται με μερικά χημικά, όπως χωρίς ουσία είναι ένα ολόκληρο ξεπουλημένο συνδικαλιστικό σύστημα εργατοπατέρων, όπως ακόμα περισσότερο ανούσια είναι κείμενα οργισμένα και φλογερά που αναρτώνται στο διαδίκτυο προκειμένου μερικοί να δείξουν πως είναι μεγάλοι επαναστάτες και πατριώτες.

Η ψήφος όμως ακόμα και σ΄αυτή την ψευτοδημοκρατία μπορεί να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα όχι στους υπαλλήλους των τραπεζικών (και αλλων) καρτέλ που έτσι κι αλλιώς εντεταλμένη υπηρεσία έχουν, αλλά στον υπόλοιπο αναποφάσιστο και απογοητευμένο κόσμο που θεωρεί πως οι συμπολίτες του είναι πρόβατα υποταγμένα έτοιμα για σφαγή. Οσο και να μαγειρέψουν, οι ψήφοι θα πρέπει να μετρηθούν και να δούμε πως τα τάδε μικρά κόμματα μπορεί να μην καταφέρουν να μπουν στη βουλή με τους ληστρικούς εκλογικούς νόμους αλλά έχουν ΤΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

Η αποχή θα δείξει πως ένα αδιευκρίνιστο ποιόν ψηφοφόρων δεν πήγε στις κάλπες. Η ψήφος όμως έχει ονοματεπώνυμο, ιδεολογία, τάση. Εκείνο το κόμμα  πήρε 25.000 ψήφους, το άλλο 12.000 ψήφους κλπ. Και από αυτές τις ψήφους φαίνονται «τάσεις». Ξέρετε, στις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή, ήταν 455.000 ψήφοι. Το συλλαμβάνει το μυαλό σας?   Όσους ψήφους πήρε το τρίτο κόμμα. Εκείνοι που απείχαν ήταν (από τους εγγεγραμμένους) ήταν 4 εκατομμύρια, σίγουρα μέσα σε αυτούς είναι εκείνοι που απλά δεν έχουν διαγραφεί από τους εκλογικούς καταλόγους, αλλά ας πούμε πως είναι 3 τα κανονικά εκατομύρια.

Μπορείτε να συλλάβετε το μέγεθος της απάτης του συστήματος. Αυτά τα 3 εκατομμύρια που δεν ψήφισαν δεν ήταν σίγουρα από τους φανατικούς των συστημικών κομμάτων γιατί θα είχαν τρέξει από το ξημέρωμα να ψηφίσουν. Θέλετε να βγάλουμε τους αδιάφορους. Θέλετε να φθάσουμε σε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων που απλά έχουν σιχαθεί (είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό). Αν κάθε κομμάτι από αυτούς είχε ψηφίσει ένα από τα μικρότερα κόμματα που τους άρεσε, μπορεί να είχαμε και μια βουλή με 10 κόμματα. Και σίγουρα δεν θα είχε αυτοδυναμία να κυβερνήσει κάποιο κόμμα που πήρε των 39% του 57%....

Γιατί αυτό καθορίζει τις τύχες τις πατρίδας μας κύριοι το 39% του 57% , κάντε τη πράξη.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου